Şimdi Ara

Braun Series 7 / 799CC-7WD kullanıcı tecrübeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
6.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ürün fiyatı biraz pahalı olduğundan dolayı ne istediğimizi bilerek almamız gerekiyor. Bu yüzden almayı düşünen ve araştırma yapan arkadaşlara yardımcı olabilmek için tecrübelerimizi onlarla paylaşalım. Ben henüz yeni aldığım için kısa bir süre daha kullanıp sonuçları aktaracağım burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 19 Ekim 2015; 17:39:44 >

• Sakal durumum: Normal standartların üstünde sertlik ve yoğunluğa sahip. Berberlerde ustura traşı olamıyorum, şu ana kadar hiç bir berber prüssüz traş edemedi. Hayatım boyunca berberde 10 defa sakal traşı olmamışımdır. En son 2 yıl önce iddalı bir berberin usturasına güvendik ama oda olmadı. Yani damat traşı denilen ya da sinek kaydı denilen traşı yapamadı ve küçük kesikler yanmalar... İşin özeti sakallarım kalın ve yüzüm hassas. Ben yıllardır uzun süren traş merasimiyle sorunsuz traş olabiliyorum. Önce yağlı krem , traş sabunuyla bol köpük ve 2 dakika bekletip yüzümü yıkıyorum en son niveaHassa jel ya da DR. Bronner organik traş jeli ile traş oluyorum. Haftada 3 defa traş oluyorum ve haftada bir G.m3 başlığını değiştiriyorum. Bu işlem en az 45dakika sürüyor. En sorunsuz traşım böyle oluyor ama yinede yüzümdeki tahrişliği hissediyorum + fazla zaman harcamak... Sakalımla ilgili 2 adet yazdan kalam foto koyuyorum aşağıya, artık kendi durumunuzla daha rahat kıyaslama yapabilirsiniz. İş okul derken ilk defa bu kadar sakal bırakabildim. En alttaki fotoğrafta sakalım 4 günlük.

Braun Series 7 799CCWD ile traş değerlendirmem

Artıları:
    1- Hem ıslak hem de kuru traş yapabilmesi. Her iki tercihte de hemen hemen aynı performansı vermesi. Yani kafanıza göre traş olabilirsiniz. Ben 2 farklı traşımda yüzümün yarısını kuru diğer yarısını jelle traş ettim ve nerdeyse sıfır fark.
    2- Temizleme yağlama derdi yok, bu iş için zaman harcamamak çok avantajlı olmuş. Traşınız bitince ister sıvı sabun ister duş jelini 3-5 damla sıkıp makineyi su altına 10 saniye tutmanız yetiyor, maksat kıllar kalmasın. Detaylı temizliği standı çok başarılı bir şekilde yapıyor. Tavsiyem 2 traşta bir temizleyin standında, bu size solisyondan tasarruf sağlayacaktır ama sakın 3-5 traşta bir temizlik yaparım demeyin bıçakların ömrünü ve performansını yersiniz.
    3- Benim sakallarım ayarında bir sakalı 7 dakikada ıslak yada kuru çok başarılı bir şekilde traş edebilmesi çok iyi. Şu ana kadar denemek amaçlı 3-4 farklı ürün denedim ama hiç bir makine beni sinek kaydı traş edemedi (bu hariç)
    4- Batarya performansı şimdilik çok iyi. Sizi yarı yolda bırakmaması için batarya fişe takılıyken de traş olabilmeniz güzel bir artı. Çoğu makinede bu özellik çok zormuş gibi yok!
    5- Cihazın ortasında çıkan küçük şekillendirme başlığı boyundan büyük işler yapıyor ve çok cicili bicili bir sakal şekliniz yoksa, sıradan bir sakal şeklini extra hiç bir ürün kullanmadan yapabilirsiniz.
    6- Temizleme solisyonunun fiyatı çok makul olması. Sakın kendiniz yapmaya çalışmayın değmez. Tanesi 12TL gibi bir fiyata gelen sıvıyı benim dediğim sıklıkta kullanırsanız en az 5 ay gidecektir. Kaliteli bir sıvı sabun+makine yağı alıp temizlemeye kalksanız 5 ayda o para gider zaten...
    7- Başlığının Foil yani düz olması büyük avantaj, diğer Rotary başlıklı (yuvarlak) cihazlara göre çok rahat şekil verebiliyorsunuz sakalınıza. Hatta yuvarlak başlıklı ürünlerde imkanı yok şekil veremezssiniz.
    8- Sinek kaydı traş yapabilme seviyesi önceki yıllara göre çok gelişmiş bir ürün. Tabiki evinizde G.m3 ile 1 saat traş olup sakalın her yönüne bastıra bastıra yüzünüzü kazıyarak ortaya çıkan suratı yapmıyor, yapmasında zaten ama günlük işe giden bir insanın sabahları bu makine ile traş olup gitmesi sorunsuz olacaktır. Dahada açık konuşmak gerekirse görüntü sinek kaydı ama sakalın tersine doğru elinizi sürerseniz her yerde olmasada bir iki yerde elinize sakal gelmekte. Tabi bu durum benim sakalım yoğunluğunda olan sakallar için. Daha az sakalınız varsa benimkine nazaran , çok daha iyi sonuç alırsınız benden.
    9- Genel olarak güzel ürün canınızı sıkmaz, işinizi görür, zaman kazandırır ve en önemliside tahriş olma durumlarına son verir. Ben sırf bu tahriş olma durumunu test etme amaçlı hızlıca ıslak traş olup ardından sakalların ters yönüne doğru G.m3 ile traş olmaya çalıştım ve sorun yaşamadım. Kızarıklık olmadı ve pekte alacak sakal kalmamıştı zaten (tersten). Ben bu ürünü bırakın sinek kaydı traş olmak için satın almayı, sadece tahriş olmayı önlediği için alırm(ardından kendi gilettimle traş olmak zorunda bile kalsam). Anlatmak istediğim şey, kötü senaryolarda bile alınan sonuç güzel.

Eksileri:
    1- Cihazın yan tarafında bulunan "LOCK" tuşu genel probleme sahip. Ya çalışmıyor ya da kısa sürede bozuluyor. Bu kesinlikle Braun markasına yakışmamış.
    2- Hijyen göstergesi biraz fazla abartılmış, nerdeyse bir traş sonrasında bile cihazınızı acilen temizleyin yoksa ölürsünüz uyarısı verecek...
    3- Stand kalitesi ve hissi parasına göre aşağıda kalmış. İşlevi çok iyi ama daha üst düzey malzeme olmalıydı.
    4- Başlıkların 18 ay ya da en fazla 24 ay aralığında değişmesi gerektiğinden, başlıkların 150TL olması çok gereksiz pahalı. Nerdeyse 3 başlık bir cihaz ediyor ve cihazda başlıksız verilmiyor! En fazla 50TL olmalıydı.
    5- Temizleme işlemi biraz uzun sürüyor. Her ne kadar otomatik temizleme olup siz uğraşmıyor olsanız da 30 dakikanın üzerinde temizleme işlemi bence çok...
    6- Braun bu ürününde özellikle seyehat durumlarında su ile temizlik imkanı verdiği halde, ne kadar temizlerseniz temizleyin yağını bakımını yapın... kendi solisyonu ile temizlemedikçe cihazın hijyen göstergesi yükselmiyor ve hep kirli gösteriyor. Yani temizlik için su ile temizleme yapabilirsiniz denilmesine rağmen, tam temizlik için solisyona mecbursunuz.

DİKKAT
    1- Solisyon ile temizleme işiniz bitince solisyonun kapağını geri takın ve açık bırakmayın. Alkol içeriğinin çok olmasından dolayı uçuculuğu göz önünde bulundurulmalı.
    2- Boşuna internette bulunan kendi solisyonunuzu kendiniz yapın olaylarına girmeyin değmez. Hem solisyon pahalı değil hemde sizin yapacağınız karışımda size bedavaya gelmeyecek, hiç olmazssa braunun ürettiği başarısı garanti bir ürün var elinizde. Ne zamana ne de paraya değecek bir durum değil bu.
    3- Her traştan sonra temizlik size kalmış ama 3-4 traş sonrasına ertelemeyin, bıçakların ömrü kısalır ve performansı düşer. 2 traşta bir temizlik idealdir.
    4- HİÇ KİMSEYLE ORTAK KULLANIM YAPMAYIN !
    5- Eski usul dediğimiz; traş kabı + sıcak su+ traş fırçası+ traş sabunu + size uygun gilette + krem ya da aftershave + bol zaman harcayarak uzun bir traş zevkini ve pürüssüzlüğünü hiç bir makine veremez. Bu durumu her traşta yaşarsanız da bir güzelliği kalmaz. Kısacası, siz arada bir de olsa eski usul traş olmayı hayatınızdan çıkartmayın. Zaten bu işlemi zaman ve her gün kullanımdan dolayı gilletin getirdiği zararları düşününce günlük yapmanız pek sağlıklı olmayacaktır.

NOT: Islak traşı tercih edecekseniz (braun799 ile) ince bir tabaka jelinizi yüzünüze uyguladıktan sonra, traş esnasında makinenizi çalışır haldeyken sıcak su dolu bir kaba batırıp köpüğü ve kılları temizleyip traşa daha konforlu bir şekilde devam edebilirsiniz. Kendinizi ıslak ya da kuru traşa zorlamayın çünkü her iki metotta da aynı performansı alabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 30 Eylül 2016; 10:55:47 >

• çok güzel bir incelme olmuş. bende bu makineyi almayı düşünüyorum fakat philips ile arasında kararsız kalıyorum. Sizin makine deneyiminiz nasıl gidiyor?Tavsiye ediyor musunuz?
  • sir.eko kullanıcısına yanıt
    Genel anlamda memnunum ben. Kışın su içinde tıraş olmaktan kurtuldum... Performansı hoşuma gitmemişti ilk başlarda ama yine pişman olmamıştım, çünkü makine ile tıraş yaptıktan sonra sağda solda kalan sakallarımı gillette ile alınca yüzümde herhangi bir kızarıklık olmuyordu. Zaten %90ı çok rahat ve sorunsuz bir şekilde makinayla oluyordu tıraşımın, baştan sona gillette ile yapılan traş benim yüzümü çok tahriş ediyordu. Şu anda tamamen alıştım, kuru traş sorunsuz bir hal aldı yüzünüzü makinaya göre ayarlamayı öğreniyorsunuz zamanla (bazı bölgeleri gerdirerek) . Âdet yerini bulsun diye ayda 1 ıslak tıraş oluyorum makina ile ve üzerine gilettle devam ediyorum bu damat tıraşı dedikleri tamamen sinek kaydı tıraş için... Yani her ne şekilde olursa olsun işin içine bu makina girdi mi traşınız kesinlikle kızarık ve tahriş ile sonuçlanmıyor. Tıraş makinasında Braun ve Panasonic dışında hiç bir ürüne para vermem. ilk defa Braun 799 serisiyle dengi olan panasonic serilerinden üstün gelmiş incelemelerde, bende aldım ve pişman değilim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 25 Aralık 2015; 19:50:11 >

• Gerçekten çok güzel bir inceleme olmuş. Elinize sağlık. Ben de 2 gün önce aynı makinayı aldım (799 olan model). Dün de ilk traşımı oldum. Gerçekten makine çok ama çok başarılı. Tam anlamıyla sinek kaydı bir traş oldu. Sonrasında direk temizleme işlemini başlatmadım, bir sonrakinde yapacağım artık.

Aklımda jel ile de yapmak var. Nasıl olduğunu internetten bakınca normal köpüğü sık, sonra aynı şekilde makine ile ol bilgilerine ulaştım. Traş anında köpüğü temizleme işlemini ise sizin öneriniz ile sıcak bir suya makineyi batırarak yapacağım sanırım? Gerçekten çok kolay ve pratik cihaz. Kalite olarak da insansa premium havası veriyor.

Bakalım, umarım sonrasındaki düşüncelerim de aynı olur. İnceleme için tekrardan teşekkürler.
  • BhuRkY B kullanıcısına yanıt
    öncelikle hayırlı olsun.bende bu makinadan almayı düşünüyorum ama fiyatı baya yüksek.siz nereden aldınız acaba?bir de bu kadar parayı vermeye değer bir makina mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk7

öncelikle hayırlı olsun.bende bu makinadan almayı düşünüyorum ama fiyatı baya yüksek.siz nereden aldınız acaba?bir de bu kadar parayı vermeye değer bir makina mıdır?

Günlük traş olan biriyseniz, alıpta pişman olma ihtimaliniz bence yok. Zevkine bir traş mak. arayışında olan öğrenciyseniz ya da çalışan biri degilseniz herşey sakal yogunlugunuza bağlı olur. Berberlerde bu tatz urunlerin alt modelleri mevcut. Yuzunuzde deneyin ve severseniz onun cok daha iyisi olan bu alete hayran kalırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP Victus 15'in Hoparlör testi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 790 için elek kısmını 100 liraya almıştım yazın. Yine o paralara alınabilir.
    799 da fazladan ıslak tıraş gelmiş ama 790 da su geçirmiyor aslında.
    Fazladan ıslak tıraş için ne eklediler bilmiyorum.
    Bu arada bu makineyi kullanacaksanız her gün tıraş olup sıfırlamanız gerekiyor.
    Yoksa makine zorlanıyor ve tıraş işi işkenceye dönüyor.
    Ben kirli sakalla dolaşıp her gün tıraş olmayı sevmediğimden bir de Philips'in sakal saç vücut düzeltme setini aldım. Artık onunla 1 numara kesiyorum haftada 1-2 kere.
    Bu da boşta yatıyor. Ayda bir kullanırsam sıfırlamak için kullanıyorum.
  • 40 ıma geliyorum hala tras işini cozememistim.
    Makine , tek, çift üçlü 5 li jilet . banyodan sonra ve yarım saat kopurtme. Hiç biri çözüm olamamıştı. Kızarıklık kil dönmesi vb vb.
    En son güncel bir makine alayım dedim. Sorun büyük olunca şunu yok bunu derken En iyisi neyse onu alayım dedim 7 serisini aldım bugün.
    Sakalim çok gür değil. Öyle hemen 3 güne çok uzayan bir sakal değil. Ama ne kadar jelle yumusatsam da sıfır jilet bile rahat kaymiyor.Oyle cins bir sakal.

Ve tras oldum. Kuru olarak. Yanagimi kesmeye başlayınca keyiften 4 kose oldum. Ama boyun ve gıdık kısmına gelince onca parayı çöpe mi attim dedim. Cok ugrasmama ragmen guzel almadi. Ayrıca en kolay olan ve güzel aldı dedigim yanakta bile kıllar kaldı. Ne yapsam kesmedi.
    2 gunluktu sakalim.
    Şükür tahriş yanma kizarma olmadi.
    Zamanla alışır inşallah. O kadar para verdim su tras işi sorun olmaktan çıksın artık. Islak traşı da denerim bir ara.

• BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt
    Bahsetmiş olduğunuz duyguların fazlasını yaşadım ben. Çok üzülmüştüm verdiğim paraya... Benim sakallarımda görüldüğü üzere seyrek ya da yumuşak bir sakal değil. Fotoğraflarda olduğundan daha narin çıkmış sakallarım...
    Kısa bir süre sonra eliniz makinaya alışınca daha sert davranıyorsunuz, hiç bir kızarıklık olmadığını görünce de yüzünüze daha sert davranıyorsunuz ve yüzünüzdeki sakalların tersinden yanından derken yeri geliyor bir elinizlede yüzünüzü çekiştiriyorsunuz kıl kökleri daha da yüzeye çıksın diye (bu olayların hepsi bir anlık bir şey tabiki, burada anlatınca uzun uğraşlar gerektiriyormuş gibi görünüyor) sonunda da 5-6 dakika içinde traşınız pürüzssüz+tahrişssiz oluyor. Bunu ben bu sakallarla yaşadıysam emin olun ki sizde yaşarsınız zamanla. Hayırlı olsun makinanız bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitaalamode

Bahsetmiş olduğunuz duyguların fazlasını yaşadım ben. Çok üzülmüştüm verdiğim paraya... Benim sakallarımda görüldüğü üzere seyrek ya da yumuşak bir sakal değil. Fotoğraflarda olduğundan daha narin çıkmış sakallarım...
    Kısa bir süre sonra eliniz makinaya alışınca daha sert davranıyorsunuz, hiç bir kızarıklık olmadığını görünce de yüzünüze daha sert davranıyorsunuz ve yüzünüzdeki sakalların tersinden yanından derken yeri geliyor bir elinizlede yüzünüzü çekiştiriyorsunuz kıl kökleri daha da yüzeye çıksın diye (bu olayların hepsi bir anlık bir şey tabiki, burada anlatınca uzun uğraşlar gerektiriyormuş gibi görünüyor) sonunda da 5-6 dakika içinde traşınız pürüzssüz+tahrişssiz oluyor. Bunu ben bu sakallarla yaşadıysam emin olun ki sizde yaşarsınız zamanla. Hayırlı olsun makinanız bu arada.

Yüreğime su serptiniz hocam;)
    Yok resimde de gayet net gözüküyor sakalinizin durumu. Ama şöyle bir durum var. Sert sakal makinaya daha iyi olur sanki dik olduğu için. Benimkiler çok sık değil ve jilete alıştığı için yan yan. Inşallah zamanla alışır.
    Alışmak zorunda. 9 taksitle aldim:)

• iyi günler.
    sakal kıllarım kalın ve yüzüm sert olduğu için jiletle traşta çok tahrip oluyor cildim. bu yüzden makine almak istedim piyasayı epey araştırdım sonunda 799cc de kara verdim en sonunda internet üzerinden makineyi aldım. makineyi alalı bir hafta oldu. 2 defa traş oldum. çene altında çok sıkıntı bırakıyor. yoluk yoluk yapıyor. ürünü iade etmeye karar verdim ama kişisel ürün olduğu için kabul etmediler. ya bu şekilde kullacağım yada iknci el satacağım.
    epeyde pahalı ayrıca yıllık bıçak ve jelini almak gerekiyor.
  • mali_ghia M kullanıcısına yanıt
    Hergün traş olan insanlar 2 yılda bir bıçak değişimi yapmalı. Her gün traş söz konusu değilse 3 yıl size en ufak bir sıkıntı çıkartmayacaktır o ürün. Temizleme suyu ise hem çok uzun süre giden hemde ucuz bir ürün. Ayrıca o temizleme suyunun yaptığı temizlik sizi bir çok şeyden kurtarıyor. Fiyatı en son 20tl şeklindeydi (2 adet hazne bu fiyata)ve kısa sürede bitmeyen bir ürün. Yukarıdaki açıklamalarımda detaylı bilgi mevcut. Kullanmaya devam edin alıştığınız an traş zevkiniz ve konforunuz evrim geçirecektir. Tabiki her insanda güzel sonuç verecek diye bir şey yok. Yukarıdaki açıklamalarımı dikkatle okursanız durumunuz hakkında size fikir verecektir. Sakalınızı uzun süre jilet vurmayın ve sadece makinayla traş olursanız bu sürede cildiniz-sakalınız traş yönteminize uyum sağlayacaktır. Gerçek sonucu ve performansı bence 3-4 haftalık kullanım sonucunda almaya başlarsınız. Haftada en az 3 defa traş olmak şartıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 24 Mart 2016; 15:31:34 >

• 8 senedir yukarıda görülen Philips HQ7782 makinesini kullanıyorum. 1 kere serviste pili 2 kerede 3lü bıçağı değişti. Yine bıçakları körelmeye başladı çünkü her tarştan sonra öğlene kadar yüzümde yanma oluyor. Boyun bölgesi çok ters benim berberde tarş olamıyorum. Sizce yine Philips'mi almalıyım yoksa Braun bu model doğru karar olurmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: tonmaister

8 senedir yukarıda görülen Philips HQ7782 makinesini kullanıyorum. 1 kere serviste pili 2 kerede 3lü bıçağı değişti. Yine bıçakları körelmeye başladı çünkü her tarştan sonra öğlene kadar yüzümde yanma oluyor. Boyun bölgesi çok ters benim berberde tarş olamıyorum. Sizce yine Philips'mi almalıyım yoksa Braun bu model doğru karar olurmu?

Şekil şemalle işiniz yoksa ve o kadar yıl bu makinaya alışmışsınızdır artık, memnunsanız philips modelleriyle devam edin. Benim kullandığım cihazlar arasında en pürüzssüz tıraşı braun yaptığı için ve köşeleri çok rahat aldığı için onu tercih ettim. Yani benim kişisel görüşüm braun ama alışkanlık varsa eğer philipste kalın çünkü kolay kolay alışkanlığınızı terkedemezssiniz.

• Hocam benimde bir sorum var 7 seriesde 790cc-4 mu en iyisi bumu cunku bundan aldim ama braun sitesinde bu 399tl 790cc-4 829tl tavsiyeedilen satış fiyatı

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet2406

Hocam benimde bir sorum var 7 seriesde 790cc-4 mu en iyisi bumu cunku bundan aldim ama braun sitesinde bu 399tl 790cc-4 829tl tavsiyeedilen satış fiyatı

7 serisi hemen hemen aynı sayılır bir kaç farklı model olsada. Hangisi hesaplıysa onu al derim. Tamamen yıkanabilir olmayan bir 7 serisi vardı, galiba ilk çıkan modeller. O hariç istediğini al.
  • 7 Serisinin motoru kaç bin devirde çalışıyor ?

9 Serisinin motoru kaç bin devirde çalışıyor ?
  • 7 serisinin motoru dakikada 10 bin devir (aslında 10000 mikro titreşim diye geçiyor) ile çalışıyor.9 hakkında bilgim yok. 9 serisi Türkiyede satılıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avantis -- 7 Ekim 2016; 22:59:19 >
  • Kuru tıraşta bu da kıl döküyor mu elekten? Yaklaşık 3 senedir 790 kullanıyorum. Her tıraştan sonra sağ elim kıl içinde kalıyor ufak ufak. Ayrıca lavaboya da dökülüyor tıraş olurken. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. 790ın en büyük olumsuz yanı bu benim için. Sudan ve zamandan tasarruf edeyim derken her tıraş sonrası temizlikle uğraşıyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.