Şimdi Ara

brava marea dış ısı sensörü hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
11.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar; 2001 fiat brava aracımın dış ısı sensörü bozuldu. yazın 0 veya eksi değer gösterdiği için klima devreye girmiyor. Servis komple dış dikiz aynası almamı söylüyor. başka forumlarda clioların ısı sensörünün değiştirildiğini okudum 3 kohmluk sensörde 0,5 TL. Bizim araçlardaki 10 Kohm luk NTC sensörmüş. Buda 2-4 TL arasıymış elektronikçiden alsam kendim değiştirebilir miyim?

Ayna kapağını söken var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: sonkarizma

Merhabalar; 2001 fiat brava aracımın dış ısı sensörü bozuldu. yazın 0 veya eksi değer gösterdiği için klima devreye girmiyor. Servis komple dış dikiz aynası almamı söylüyor. başka forumlarda clioların ısı sensörünün değiştirildiğini okudum 3 kohmluk sensörde 0,5 TL. Bizim araçlardaki 10 Kohm luk NTC sensörmüş. Buda 2-4 TL arasıymış elektronikçiden alsam kendim değiştirebilir miyim?

Ayna kapağını söken var mı?

sağ tarafta kapının iç kısmında aynaya giden kaploları gizlemek için üçgen siyah veya gri renkli bir kapak var tırnaklı tornavida ile biraz aralık yapınca çıkıyor burda bir bağlantı şoketi var bunu birbirinden ayır aynaya gidene değil diğer araç içine giren kablolarda iki tane aynı renk ( gri renkli ) kablo var buraya bir tane 10 Kohluk bir direnç bağla deneme için illaki ntc olması şart değil 10 Kohm sabit direnç olabilir en fazla 50 krş tur bu iki kabloya direncin uçlarını bağla bir 10Kohmluk direncin 25 derece civarında hava sıcaklığı göstermesi lazım böylelikle sensörde bir sıkıntı varmı arıza başka bir yerdemi sorun düzeliyormu fazla masraf yapmadan öğrenirsiniz bu sensörün kırılıp yarılmadığı müddetçe kolay kolay bozulmaması lazım birde klima hiç mi devreye girmiyor soğutmuyormu bu sensörde sıkıntı olsa dahi klimanın çalışması lazım bence

• Dış ısı göstergesi 10 derece ve üstünü gösterdiğinde veya dış ısıyı okuyamadığı zaman (error cli) klima gayet iyi soğutuyor. klima yolda giderken soğutmayı kesiyor. dış ısı göstergesine baktığımda 0 derece ve altını gösteriyor. Servis manuelinde de dış hava ve yolcu kabin içini ölçen iki adet sensör olduğunu, iç ısı sensörü klimanın auto konumunda fan hızını ayarladığını, dış ısının 10 derece ve altında klima soğutma yapmayacağı yazıyordu. Ben bu arızayı 3 seneden beri çekiyorum. sırf 150 TL ye ayna almamak için yazın klima kullanamıyordum. Sensör değişimi ile arızayı giderirsem çok iyi olacak.

2. bir sensör arızası daha yaşıyorum. kışın tek marşta çalışan arabama yazın 2-3 gün hiç marşa basmayıp öğlen sıcağında marşa bastığımda araç çalışmıyor. gazı pompalayarak çalıştırıyorum. kontağı çevirince hararet göstergesi 2 gündür çalışmayan motorda çeyreği gösteriyor. arabada motor sıcak algılayıp fakir karışım gönderiyor ve soğuk motor anca gazı pompalayarak zengin karışım sağladığım takdirde araba çalışıyor. Motor suyu sıcaklığını ölçen sensörümde sorun olduğunu düşünüyorum 30 - 40 TL gibi fiyat varmış. Değiştirip arızayı gidermeyi planlıyorum.

• oo son karizma nerelerdesin ya uzun süredir yoktun aynanın altındaki vidaları açınca sensöre ulaşabilirsin motor sıcaklık sensörünün soketini bir kontrol et temazsızlık veya kirden dolayı farklı omaj gösterebilir belki temizlenince düzelebilir kolay gelsin
  • Eınstein nicli arkadaşımın dediği gibi 10 k lık direnci bağladım. ısı göstergesi artık hep 24 dereceyi sabit gösteriyor. En azından klima artık devreye giriyor. Bulunduğum ilde NTC sensör bulamadım. 10k lık NTC sensör bulunca hemen onu takacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.