Arkadaşlar 2000 model bravam var. Araba cok uzun süre bekleyince (6-7 saat) normal çalışıyor. Ama bir yere bırakayım 15dk yada 1 saat sonra kontağı açıp çeviriyorum hiç ses yok. Hiçbir tepki vermiyor.Daha sonra sürekli kontak aç kapa yapıyorum yavaş yavaş hırlama yapıyor. Daha sonra ateşleme yapmıyor yada stop ediyor. En sonunda çalışıyor. Kafayı yiyecem arabayı çok seviyorum ama sanayiden cıkamıyorum. Birde sürekli su eksiltme ve hararet sorunu var. En son motor yağ kapağını açtım tahin gibi bişeyler var. Pazartesi servise götürecem. Konyada bravadan anlayan usta varmı? Servis pahalı olur die :((
bobini kontrol ettirin emin değilim ama bobinden olabilir gibi geldi bana...
quote:
Orijinalden alıntı: d35u
Arkadaşlar 2000 model bravam var. Araba cok uzun süre bekleyince (6-7 saat) normal çalışıyor. Ama bir yere bırakayım 15dk yada 1 saat sonra kontağı açıp çeviriyorum hiç ses yok. Hiçbir tepki vermiyor.Daha sonra sürekli kontak aç kapa yapıyorum yavaş yavaş hırlama yapıyor. Daha sonra ateşleme yapmıyor yada stop ediyor. En sonunda çalışıyor. Kafayı yiyecem arabayı çok seviyorum ama sanayiden cıkamıyorum. Birde sürekli su eksiltme ve hararet sorunu var. En son motor yağ kapağını açtım tahin gibi bişeyler var. Pazartesi servise götürecem. Konyada bravadan anlayan usta varmı? Servis pahalı olur die :((
senin sorunun marş kömürlerinde bi baktır onlara birde şunu dene marşa basıyosun baktın almadı o zaman tornavida ile marş motoruna tıkla kömür tozları yer değiştirsin etkisi olur ayrıca şarj dinamosunu bi ölçtür bakalım ne kadar elektrik üretiyor bunların hepsine baktın olmadı dimi en son samet arkadaşın dediği gibi bobine bak birde krank sensörüne bak su eksiltme tahin gibi bişeyler var diyorsun şundan olabilir silindir contası ufak bi yanma olabilir buda su verir içeriye buna bak belki hararet yaptırmısındır conta yakmış olabilir ayrıca kalorifer peteğinde kaçak vardır bunuda şundan anlarsın yolcu tarafındaki paspasın altına bak ıslaklık varmı bakarsın. harater sorununa gelince fan motorun çalışıyormu bak termostad kapalı kalıyor olabilir yada ısı müşürün bozuk olabilir servis konusunda fiattan çıkma usta bul kendine kolay gelsin...
aynı sorun bende de vardı marş basıyorum hiç bişey yok bidaha anahtarı çıkar tak çalıştır gittim marş kömürleri motor değişti gene sorun var .Valla bende bravadan soğumaya başladım bütün yollar sanayiye çıkar oldu bi de stop edince çalışmazssa die düşünüyorum babalara geldik valla.