arkadaşlar bu iki teknolojiden hangisi daha iyi aşağıda bu özellikleri taşıyan 2 lcd tv var büyük ihtimalle bu 2 tv den birini almayı düşünüyorum bu tv lerin fiyatları aynı yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
arkadaşlar hiç bir fikri olan yokmu çok kararsızım lütfen help
Ne amaçla kullanacağını belirtmemişsin ama sonuçta LCD'den kaliteli görüntü almayı isteyeceksin. Bana göre ikisini karşılaştırma bile doğru sayılmaz. Philips'in bu yeni modelindeki görüntü, Sony modeline göre bence çok üstün. Bu Forumda eve getirip, çeşitli bağlantı denemeleri ve karşılaştırmalardan sonra "evdeki Sony daha üstün" diyen de var. Bu görüşe sahip çok az kişi olduğunu düşünüyorum. Aralarında ürün özellikleri bakımında çok fazla fark olmamasına karşın, en belirgin Philips 7332 ayrıcalığı 4000:1 dinamik kontrast ve USB girişi. Sony'de kontrast 1300:1 görünüyor ve dinamik kontrast tekniği kullanılmamış. Dinamik kontrastı daha önce açıklamıştık ama kısa bir alıntıyı aşağıda veriyorum. " LCD’lerin siyah seviyesini kontrol etmenin bir yolu, ekranda karanlık görüntüler varken arka aydınlatma parlaklığının azaltılmasıdır. Yine de, bu, arka aydınlatma azaltılırken ekrandaki maksimum parlaklığı sınırlar. Bazı şirketler, karanlık sahnelerde çok fazla ışık patlaması yokken daha fazla detay vererek izleme deneyimine küçük bir katkıda bulunabilecek bu tekniği kullanır." Sony'nin 1300:1 kontrast açıklaması bile resmi sitesindeki bilgilerle çelişiyor: "Bununla birlikte, diğer şirketler bu tekniği arka aydınlatma azaltıldığında siyah seviyesini ve tam aydınlık olduğunda beyaz seviyelerini ölçerek en yüksek kontrast oranını iddia etmek için kullanırlar. Bazı şirketler bunu ‘dinamik kontrast’ olarak ifade eder ama bu biraz yanıltıcı olmalı, zira ölçülen siyah ve beyaz seviyeleri aynı anda ekranda olamıyor. Daha yanıltıcı olanı ise çıkan sonucu ‘kontast oranı’ olarak ifade eden şirketlerin olması. Ticari amaçlı büyük LCD’lerde son durum yazma sırasında yaklaşık 800:1 (veya 1000:1) ve bundan büyük rakamlar da, kontrast oranı ‘dinamik’ olarak ifade edilsin ya da edilmesin muhtemelen bu yolla ölçülüyor." http://forum.donanimhaber.com/m_13379502/mpage_1/key_dinamik%252Ckontrast//tm.htm#13380945
arkadaşım sana kesinlikle philipsi öneriririm.3 aylık LG plazma kullanıcısıyım.Piyasaya ve LCD'lerin teknik özelliklerine ziyadesiyle vakıfım.Bu ürün kesinlikle teknik olarak ve görüntü kalitesi olarak sony'den çok üstün.
PİXEL PLUS 2
mesaj yazan arkadaşlara çok teşekkürler ben en iyisi birde yerinde ikisini de açtırıp bi bakıyım