Şimdi Ara

Brick olmuş Samsung Galaxy S'i evde kurtarmak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
7.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumları henüz daha SGS olmasa da dikkatle takip ediyorum. İnşallah ben de bir SGS alıcam.

3 tuş problemini çözmeye çalışan bazı arkadaşların cihazlarını brick ettiklerini ve servis maceralarını bayağı bir okuduk forumda. Bugün onları sevindirecek bir yazı okudum XDA forumlarında. Ayrıca bizim forumlarıda taradım ve bu konunun hiç geçmemesine bayağı bir şaşırdım aslında. Konunun orjinal İngilizcesini okumak isteyenler buradan takip edebilirler.

İhtiyaçımız olan şeyler

1. Micro USB Plug

2. 301 K direnç (3 x 100 K + 1 K şeklinde seri bağlantı ile elde edilebilir.)

İşlemler

1. Micro USB'nin kullanılmayan 4. ve 5. pinlerini 301 K direnç ile birbirine bağlıyoruz. Bu işlemi yaparken USB'nin telefona takılı olmaması gerekiyor. Çünkü lehim işleminden kaynaklanan ısı nedeniyle cihaza zarar verbilirsiniz.

2. Telefonun kapalı olduğundan ve pilinin 5 dk dır çıkarılmış olduğundan emin olun. Sonra pili yerine takın ve telefonu açmayın!

3. Hazırlamış olduğumuz Micru USB'yi telefonun USB portuna takın ve vücudunuzla pinlere, dirençlerin bacaklarına değmediğinizden emin olun çünkü vücudunuzun doğal direnci toplam direnci değiştireceğinden 301K'yı değiştirmiş olabilirsiniz. Bir kaç saniye sonra telefonunuz Download moda geçmiş olacak.

4. Takılı patched USB'yi çıkarıp, orjinal USB kablonuzu takın. ODIN'i hazırlayıp cihazını flashlayın.

Bu yöntemle birçok kullanıcı bricked olmuş cihazını Download mode getirip kurtamış.

Dediğim gibi ben bir SGS kullanıcı değilim henuz ve gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum. Deneyip kurataran olur mu acaba diye sizleri bilgilendirmek istedim.

İnşallah cihazlarınız kurtulur.

Sevgiler.

Brick olmuş Samsung Galaxy S'i evde kurtarmak! Brick olmuş Samsung Galaxy S'i evde kurtarmak!

• Bu yöntem bende işe yaradı. Yalnız insan 301K direnci hangi noktalara bağlayacağını şaşırıyor. Şemalarda hep uç noktalardaki yanyana 5 konnektörü gösteriyorlar ama lehimlenecek/bağlantı yapılacak yer orası olmadığı için insan bocalıyor. Ben önce kendime yedek USB kablo aldıktan (Hama marka 19 lira) sonra, Samsung'un telefonla birlikte verdiği USB kabloyu soyarak işlemi yaptım. Bendeki Samsung USB Micro-B kabloda siyah, beyaz ve renksiz (şase) kablo bağlantılarının olduğu tarafta işlemi yaptım. Şase/Siyah (aynı yere bağlı) ve onun karşısında 4 rakamının yanındaki (ortada olan, en kenardaki değil) bağlantı yerlerine lehimledim dirençleri.

3 tane 100 K direnç kullandım, 100 K direncin renkleri şöyle oluyor (dıştan içe) : Kahverengi-Siyah-Sarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevzat74 -- 27 Aralık 2010; 10:13:26 >

• Daha önce geçmez olur mu?

http://forum.donanimhaber.com/m_45181807/tm.htm

Yine de bir kişinin daha uygulaması güzel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.