Şimdi Ara

Brick PSP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
16.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim gibi bilmeyen kişilere de kaynak olması açısından şu brick olayını bi toparlayalım isterseniz...
    Brick neden olur? Nasıl anlarız brick olduğunu? Downgrade yaparken şarjdan çıkması ile mi yoksa başka yollarla da brick olur mu psp?
    Brick olursa alet spot ise ne gibi bir çözümü olabilir..? Bazı yabancı sitelerde uğraşmayın yenisini alın filan diyor.Doğru mudur? Software olarak çözümü yok mudur?

• bu dediğin unbrick olayı nası oluo benim psp de brick oldu eğer 75 ytl karşlğı yapılıosa yaptırırım ama tam anlmdm çip üzerinde kalsın istiosan fln demşsin dha ayrntılı anltblrmsn ? ve bunu nrde tamir ettireblrm istanbulda oturuorm
    quote:

Orjinalden alıntı: Emre

Software olarak çözümü yok malesef. Recovery mo açılıyorsa, ki bu sadece open edition sürümlerde var, bir ihtimal kurtarabilirsin. Brick olma sebepleri ise çok fazla, versiyon yükseltirken veya düşürürken, açılış videosu koymaya çalışırken, arka plan resmi koymaya çalışırken gibi flaş hafızaya müdahelelerin hepsinde brick olabilir. Mesela benimki yükseltirken brick oldu. Nasıl olduğunu anlamak çok kolay, aşet açılmıyor Benimkinde yeşil ışık yanıyor ve öyle kalıyordu. Kimisininki açıldıktan 10 saniye sonra kapanıyormuş. Çözümü var, bir arkadaş 75 YTL karşılığı çip takıyor, unbrick ediyor ve çipi geri söküyor. Eğer çip üzerinde kalsın dersen sanırım 170-180YTL istiyor. Bu dediklerim Ta-082 olmayan anakartlar için geçerli bu arada..

• peki downgrade işlemimi daha riskli yoksa updatemi,yada herikisindede risk eşitmi.

Birde arkaplan resmi koymaya çalışırken bile brick olabilir deniyor ozaman garantili cihazlar brick olduğu zaman bi sorun olmaması lazım,versiyon atarkende brick olsa serviste diriltilip tekrar almamız lazım eğer arkaplanda bile göçebiliyorsa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kekolaba

bu dediğin unbrick olayı nası oluo benim psp de brick oldu eğer 75 ytl karşlğı yapılıosa yaptırırım ama tam anlmdm çip üzerinde kalsın istiosan fln demşsin dha ayrntılı anltblrmsn ? ve bunu nrde tamir ettireblrm istanbulda oturuorm
    quote:

Orjinalden alıntı: Emre

Software olarak çözümü yok malesef. Recovery mo açılıyorsa, ki bu sadece open edition sürümlerde var, bir ihtimal kurtarabilirsin. Brick olma sebepleri ise çok fazla, versiyon yükseltirken veya düşürürken, açılış videosu koymaya çalışırken, arka plan resmi koymaya çalışırken gibi flaş hafızaya müdahelelerin hepsinde brick olabilir. Mesela benimki yükseltirken brick oldu. Nasıl olduğunu anlamak çok kolay, aşet açılmıyor Benimkinde yeşil ışık yanıyor ve öyle kalıyordu. Kimisininki açıldıktan 10 saniye sonra kapanıyormuş. Çözümü var, bir arkadaş 75 YTL karşılığı çip takıyor, unbrick ediyor ve çipi geri söküyor. Eğer çip üzerinde kalsın dersen sanırım 170-180YTL istiyor. Bu dediklerim Ta-082 olmayan anakartlar için geçerli bu arada..

unbrick yapan kişi kütahyada bir eleman.nextgamer in forumunda psp_werty nicki.bu işleri bıraktım diodu en son.genede bi görüş istersen bakarsın yapar.

• birck olan psp kurtarmak için adaptörü takılı olmasın ve pilinide çıkartın bir kaç saat bırakın kalsın daha sonra açın belki düzelebilir küçük bir olasılık....
    ama bu küçük olasılık 2 defa pspmi kurtardım
  • ya mesela downgrade upgrade esnasında psp brick olursa sony bakıyormu bakmıyormu?
    Bakmıyorsa garantili diye 1 pspye 2 psp parası vermenin ne anlamı var?Teşekkürler...
  • Upgrade zaten tamamen Sony'nin sorumluluğu altındadır çünkü verilen upgrade dosyası Sony'nin kendi yayınladığı dosyadır ki Upgrade işleminden brick olan görmedim zaten..

Downgrade de ise eğer PSP brick olmuşsa ve garantili ise garantiye verirken Downgrade işlemi yerine yasal Upgrade işlemi yaptığını söylersin. Onlar da cihazın bakımını garanti kapsamında üstlenir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    atrix soft brick yardım lutfen
    12 yıl önce açıldı
    Nintendo 3ds cfw hakkında
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bynedim

Upgrade zaten tamamen Sony'nin sorumluluğu altındadır çünkü verilen upgrade dosyası Sony'nin kendi yayınladığı dosyadır ki Upgrade işleminden brick olan görmedim zaten..

Downgrade de ise eğer PSP brick olmuşsa ve garantili ise garantiye verirken Downgrade işlemi yerine yasal Upgrade işlemi yaptığını söylersin. Onlar da cihazın bakımını garanti kapsamında üstlenir..

Peki tespit edemiyorlarmı cihazın downgrade veya upgrade olup olmadığını
  • Zaten PSP brick olmazsa ancak işlem tamamlanır, yani işlem tamamlanmadan arıza verdiği için zaten o işlemi yaptığınız belirlenemez ki Anakart'taki flash tamamen siliniyor diye biliyorum bu durumda imkansız zaten ama yine de Sony teknik servisindeki çalışanlarda aptal değil, elbet tahmin ediyorlar, bizim gibi takip ediyorlar ve onlar da biliyorlar downgrade işlemi gören makinelerin servise getirildiğini.. Yine de bu şekilde brick PSP'sini sıfırı ile değiştirenler çok var, ancak gelen yeni PSP'lerin son versiyon olma ihtimali çok yüksek..
  • Valla bizim sx1de de fw olayı var birkaç arkadaşın başına gelmişti garantisini iptalettiler.cihaz flash çökmesi değilde başka bi sebepten açılmıyordur o sorunu giderip illegal versiyon olduğunu görünce iptaledilmişte olabilir tabi.
    Ozaman garantisi olanların brickten tırsmasına gerek yok,eğer öyleyse hemen uygun bi psp var garantili onu alacam.Teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tevfikilkay

Valla bizim sx1de de fw olayı var birkaç arkadaşın başına gelmişti garantisini iptalettiler.cihaz flash çökmesi değilde başka bi sebepten açılmıyordur o sorunu giderip illegal versiyon olduğunu görünce iptaledilmişte olabilir tabi.
    Ozaman garantisi olanların brickten tırsmasına gerek yok,eğer öyleyse hemen uygun bi psp var garantili onu alacam.Teşekkürler...

Herkesin pspsi spotmu yav Bilen yokmu arkadaşlar brick olan pspde garanti işe yarıyormu yaramıyormu?Biri garantili biri garantisiz iki psp var uygun olan,garanti işe yaramıyosa spotu alayım yada tam tersi.Teşekkürler...
  • Brick PSP'lerini garantiden değiştirenler baya gördüm ama başarısız olma ihtimalide var, sonuçta tehlikeli bir işe girişiyorsun ki sana garantiden gelen PSP zaten son versiyon olacağından yine downgrade işlemi istesen de yapamayacaksın.. Orjinal oyun kullanıma başlayacaksın..

Ben de birçok defa bu işlemi uyguladım hem de aynı PSP üzerinde, ancak ilk denemesinde PSP'si brick olanlar da var. Bilinçli olarak yapınca ve de öncesinde denenmiş yöntemler ile bi sorun çıkacağını sanmıyorum. Bu kadar çekiniyorsan 30 ytl'den downgrade yapan elektronik mağazaları var, onlara bu işlemi yaptırıp sorumluluğu onlara da bırakabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 9 Nisan 2007; 2:37:04 >
  • Biraz oluculuk yapalım :)
    Arkadaslar guzelim psp im nazara geldi tam kulaklık girisi uzerine dusdu kulaklık yeri icine goctu.
    Sony magazasına goturdum lakin orasıda parca yok die geri yolladı. :/
    Egerki aranızda brick olmus yada baska turlu bozuk psp satan warsa bi goruselim
    Yedek parca olarak kullanmak üzere psp alacam sanırsam
  • hocam msn flan yokm u bu arkdş ya açılmıyo psp kafayı yicem masrafı ne kadarsa veririm msn versen i olur
  • arkadaslar 0312 4188120 70 ytl ye susan cıhazlarınız canlandırılıyowww.dijitalhastane.com sonydijital@hotmail.com cıhazın içi açılmadan tamır oluyo bence sansınızı deneyın
  • quote:

Orjinalden alıntı: forex

arkadaslar 0312 4188120 70 ytl ye susan cıhazlarınız canlandırılıyowww.dijitalhastane.com sonydijital@hotmail.com cıhazın içi açılmadan tamır oluyo bence sansınızı deneyın

70 çok hocam o fiyata Brick mi duzeltılır O eskidendi MODCHİP falan bi battery alır kullanıcı 20-30 ytlye kendı düşürür sonuçta PSP si susmuş :) riski yok bilgilendirdiğin için saol ama fiyat ÇOOOK YUKSEK

• versiyon indiren bi yere gidin. onlarda pandoranın pilinden var. adamlar onunla en fazla 30 milyona açarlar sizin aleti. zaten çalışan pspleriin versiyonunu düşürmek için de önce onu brick yapıp sonra pili kullanıyolar. ben izmirde uğur elektronikte yaptırdım orda bi bayan aldı pspyi yanında da kendi pil ve kartını getirdi. taktı onları pspye yaptı. bir bayanın pspyi downgrade edebileceğini görmesem inanmazdım.
  • evet 30 ytl mantıklı bir rakam bu fiyatlarda olmalı zaten arkadasıma aynen katılıyorum
  • ya ben marmaristeyim burada o işlemi yapabilen elektronikci yok malesef ama bi elektronikci war o istanbula gondeririz yapan yeri war dedi tamam dedim kargo parası ile toplam 50 ytl wericem su anda psp istanbuldadır:D gelsin artık bir an oncede ........
  • Hort
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.