Şimdi Ara

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.121
Cevap
118
Favori
170.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ürün siparişi verenlerden, konuyu takip edenlerden yeni projeler bekliyoruz.
    aşağıdaki linkte yeralan ürünü alıp almamakta kararsızım. place order yaptım bekliyorum. 51 dolar yaklaşık.

http://tr.aliexpress.com/item/High-Quality-ENNIO-WiFi-Remote-Video-Camera-Door-Phone-Rainproof-Intercom-Doorbell-Free-Shipping/32489881004.html?adminSeq=220686780&shopNumber=1279571

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 12 Kasım 2015; 14:49:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 406SP

quote:

Orijinalden alıntı: tolgagokdemir90

Çok zor olur mu hocam bunu yapmak ? Maliyeti nasıldır ? Yapan kişileri tanımıyorum çünkü ben kendim halletmeye çalışacağım.

Uygulaması gayet kolay olur, birkaç kablo söküp takacaksınız sadece, hem otomatik olarak sabahları aç akşam kapa gibi daha da kolay kullanabilirsiniz.
    Maliyet olarak modüller çok pahalı değil, kaç tane yere uygulayacağınıza göre değişir.

burada merak ettiğim birşey var.
    mesela düğmeli panjurların çalışma sistemi nasıldır. Kapalı panjuru açmak için sürekli düğmeye basmak gerekiyormu yoksa lambadaki düğmeler gibi basıyorsun o açılıyormu. Aslında sormak istediğim panjuru yarım açmak istediğimde rm pro ile bunu nasıl yapabiliriz?
    çünkü rm proda yanlışım yoksa düğmeye sürekli basma gibi birşey yok. ya açıyorsun ya kapatıyorsun. Bunu benim şerit ledde denemiştim. Şerit ledin şiddetini kumandadan ayarlıyordum. Basılı tuttuğumda şiddet artıyor yada azalıyordu ama bunu rm proya uguladığımda basılı tutamadığımdan sürekli tek tek basıyordum ki şiddeti değişsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: akemals42

ürün siparişi verenlerden, konuyu takip edenlerden yeni projeler bekliyoruz.
    aşağıdaki linkte yeralan ürünü alıp almamakta kararsızım. place order yaptım bekliyorum. 51 dolar yaklaşık.

http://tr.aliexpress.com/item/High-Quality-ENNIO-WiFi-Remote-Video-Camera-Door-Phone-Rainproof-Intercom-Doorbell-Free-Shipping/32489881004.html?adminSeq=220686780&shopNumber=1279571

hocam bunu broadlink e dahil edemeyeceksin ki.
    ne bilim zile basıldığında rm pro algılayıp broadlink in kamerasını açsa falan filan daha bi komplke olur gibi geldi.

bi gelsin benim ürünlerim. baya bişey denicem gibi duruyor.
    ilk işim kombi.
    sonra güneşlikleri açmak kapamak için bi düzenek yapmayı düşünüyorum. uzun olacak işlemler ama bakıcaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: marcelor

quote:

Orijinalden alıntı: 406SP

quote:

Orijinalden alıntı: tolgagokdemir90

Çok zor olur mu hocam bunu yapmak ? Maliyeti nasıldır ? Yapan kişileri tanımıyorum çünkü ben kendim halletmeye çalışacağım.

Uygulaması gayet kolay olur, birkaç kablo söküp takacaksınız sadece, hem otomatik olarak sabahları aç akşam kapa gibi daha da kolay kullanabilirsiniz.
    Maliyet olarak modüller çok pahalı değil, kaç tane yere uygulayacağınıza göre değişir.

mesela düğmeli panjurların çalışma sistemi nasıldır. Kapalı panjuru açmak için sürekli düğmeye basmak gerekiyormu yoksa lambadaki düğmeler gibi basıyorsun o açılıyormu. Aslında sormak istediğim panjuru yarım açmak istediğimde rm pro ile bunu nasıl yapabiliriz?
    çünkü rm proda yanlışım yoksa düğmeye sürekli basma gibi birşey yok. ya açıyorsun ya kapatıyorsun. Bunu benim şerit ledde denemiştim. Şerit ledin şiddetini kumandadan ayarlıyordum. Basılı tuttuğumda şiddet artıyor yada azalıyordu ama bunu rm proya uguladığımda basılı tutamadığımdan sürekli tek tek basıyordum ki şiddeti değişsin.

bunu merak ediyordum. kötü olmuş. elimde olsa bi çözüm üretmeye çalışır sizede bahsederdim ama bi 20 gün daha beklicez bakalım.

peş peşe açma işi eklesen olmuyor mu ? mesela 8 tane. bassa bıraksa peş peşe?

• quote:

Orijinalden alıntı: marcelor

Kumandasız düğmeli panjur hiç kullanmadım, bilgilerim doğrultusunda fikir yürütür isem;
    Dediğiniz gibi düğmeli olduğunu var sayalım, bastığım kadar hareket ettirecek panjuru. Buna RF kontrollü röle koysam 2 şekilde kullanabilirim. 1. si Butona bastığım kadar röleyi çeker, 2.si bir basış çeker diğeri bıraktırır. Ankarada ki Konya sokak gibi elektronikçiler de fazlasıyla böyle malzemeler var aslında.

1. si için RM Pro öğrettiğiniz frekansın süresini de öğreniyor (pek bilinmeyen bir özellik) yani ben butona kaç saniye basınca yarısına gelecekse (atıyorum 5 sn) RM Pro ya öğretirken de bir buton tanımlarım. Bu butona yarı açma derim, 5 sn boyunca öğretirim. Tam açma derim buna da kaç sn de kapanıyorsa o sürede öğretirim.

2. si için tek tuşa bastım açmaya başladı, durdurmam için bir daha basmam lazım yada açana kadar kendi çalışmaya devam edecek. RM Pro ya bir buton tanımlarım, buna çoklu öğretme atarım. Oluşturduğum butona kumandayı tanıtırım, 5 saniye sonra bir daha göndermesi için süre koyup bir daha tanıtırım. Bu sayede ben oluşturduğum butona 1 kere basınca Rm Pro bir kere sinyal yollayacak ve açılmaya başlayacak, 5 sn sonra bir sinyal daha yollayacak ve durduracak.

Yani her türlü biraz beyin jimnastiği yaparak senaryolar ile çözülür bu sorunlar.

Led için ise yukarıda dediğim gibi sizin öğretirken basılı tuttuğunuz kadar öğreniyor, bunu TV kumandası oluşturup ses düğmesine + için uzun tanıtıp - için kısa tanıtarak deneyebilirsiniz. + tuşuna bastığınızda kumandada uzun basmış gibi birkaç kademe sesi yükseltmeye başlayacak, - tuşuna bastığınızda bir kademe düşürüp duracak. Led içinde eğer belli bir seviye istiyorsanız, farklı butonlar tanımlayıp farklı öğretmeler deneyerek kullanabilirsiniz. Büyük ihtimal anlattığım gibi çalışacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: afoR1zma

bunu merak ediyordum. kötü olmuş. elimde olsa bi çözüm üretmeye çalışır sizede bahsederdim ama bi 20 gün daha beklicez bakalım.

peş peşe açma işi eklesen olmuyor mu ? mesela 8 tane. bassa bıraksa peş peşe?

Peş peşe olayı biraz sıkıntılı, her zaman bir komut yolladıktan sonra diğeri için 5 saniye beklemekte yarar var.
    Üst üste yolladığımız zaman sistemin çalışma prensibinden dolayı sanırım sinyali yollayamıyor bazen.

Garaj girişi için denediğimizde baya sıkıntı yaşadık bu konuda, 2 sistem var; garaja inen yolun başında bir bariyer var aşağıda da kepenk. Ne yaptıysak olmadı ya biri açılıyordu ya diğeri, arabayla ortada kalıyorduk Broadlink Türkiye ye sitelerindeki iletişim kısmından mail attım, ürün arızalı incelensin istedim. Araya süre koymamı ve tekrar denememi önerdiler. Şimdi sorun yok , önce bariyer açılıyor, ufak ufak aşağıya inerken 5 sn sonra kepenk açılıyor. Aklınızda olsun

• 406SP kullanıcısına yanıt
    hocam bu bilgiler altın değerinde. ben de motor düzeneği yapıcaktım perdeler için. termikli röle falan kullanayım diyordum. bu mantıkla bu işi hallederim o zaman. süper oldu benim için. teşekkürler.
  • 406SP kullanıcısına yanıt
    hocam size bir şey daha danışmak istiyorum.

s1c kitinin kapı sensörünü ayrıyetten evdeki tüm camlar için almaya kalksam tanesi 25 olardan çok maliyetli oluyor.

aliexpress de rf door sensor ler var. http://tr.aliexpress.com/item/80M-door-sensor-Magnetic-window-burglar-alarm-magnetic-RF-315mhz-thinker-linkage-intelligent-smart-home-security/

bunu bu s1c kitine tanıtaiblir miyiz. yada rm pro ya ?
    amacım camlardan herhangi biri açıksa kombiyi devre dışı bırakmak.

• Arkadaşlar bi projem var maliyeti ve malzeme listemi hazırladım.Beraber kullanacağım broadlinkler gelmeden projeyi şekillendirmeye karar verdim.

Evimdeki rustik perdelerin rayda bulunan güneşlikleri için yana açıp kapama düzeneği kuracağım.
    2 metrelik tek perde için
    ihtiyacım olacak malzemeler(eğer türkiyede bulamazsam);
    1-) 12v 2kanal RF alıcı verici : 5,99$ link
    2-) 5metre 6mm lik triger kayış + 2adet motor ucu kasnağı : 10,86$ link
    3-) 2 adet limit switch tanesi : 0,43$ link
    4-) 1 adet 12v DC motor : 3,60$ link
    5-) 1 adet 12v adaptör : 2,96$ link

toplam 24,27$ eder 1 perde için.
    düzeneğin montajını ve elektronik devresinin kurulumunu kafamda kurguladım.

gerçekleştirmeye başladığımda detayları sizinle paylaşırım.
    bakalım sonuçlandırırsam nasıl olacak heyecanlıyım.

• quote:

hocam size bir şey daha danışmak istiyorum.

s1c kitinin kapı sensörünü ayrıyetten evdeki tüm camlar için almaya kalksam tanesi 25 olardan çok maliyetli oluyor.

aliexpress de rf door sensor ler var. http://tr.aliexpress.com/item/80M-door-sensor-Magnetic-window-burglar-alarm-magnetic-RF-315mhz-thinker-linkage-intelligent-smart-home-security/

bunu bu s1c kitine tanıtaiblir miyiz. yada rm pro ya ?
    amacım camlardan herhangi biri açıksa kombiyi devre dışı bırakmak.

Geeklink diye bir markanın sensörü sanırım ürün olmaz, zaten s1 için QR Barkod tarayarak tanımlıyorsun, kullanabileceğini sanmıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Arkadaşlar bi projem var maliyeti ve malzeme listemi hazırladım.Beraber kullanacağım broadlinkler gelmeden projeyi şekillendirmeye karar verdim.

Evimdeki rustik perdelerin rayda bulunan güneşlikleri için yana açıp kapama düzeneği kuracağım.
    2 metrelik tek perde için
    ihtiyacım olacak malzemeler(eğer türkiyede bulamazsam);
    1-) 12v 2kanal RF alıcı verici : 5,99$ link
    2-) 5metre 6mm lik triger kayış + 2adet motor ucu kasnağı : 10,86$ link
    3-) 2 adet limit switch tanesi : 0,43$ link
    4-) 1 adet 12v DC motor : 3,60$ link
    5-) 1 adet 12v adaptör : 2,96$ link

toplam 24,27$ eder 1 perde için.
    düzeneğin montajını ve elektronik devresinin kurulumunu kafamda kurguladım.

gerçekleştirmeye başladığımda detayları sizinle paylaşırım.
    bakalım sonuçlandırırsam nasıl olacak heyecanlıyım.

Perdeler içimin hazır sistemler var.
    Eğer linkini bulursam paylaşırım gerçi ürün ve kargo fiyatları biraz pahalı idi ama bakmak lazım

S1 ile ilgili soru sormuşsun her ürünü tanıtırken barkod numarası var onlar ile tanıtıyorsun.
    Farklı markaların cihazları uymaz.
    Broadlink ürünlerini almak lazım. Mesela priz de rf uyumlular var 16amper 4 tanesi 28 dolar civarında çok uygun ama kapalı mı açık mı oldukları belli değil.
    Ayrıca senaryo oluşturmak için broadlink Rm tek başına yetersiz kalıyor.
    Mesela ben s1 hareket sensörünü koridora koydum.saat 22.00 ile 05.00 arası hareket tespit ederse koridordaki priz de yeralsan gece lambasını yakıyor.
    Belirli bir süre sonra da prizi kapatıyor.ama broadlink Rm bu konuda bazen tekliyor o yüzden sp mini siparişi verdim.

Ev dışından kontrol bazı durumlarda mantıksız oluyor mesela TV,müzik seti,rgb led vs. bunların ne durumda olduğu görülmüyor.
    Broadlink ms1 diye bir müzik sistemi var dışarıdan istediğin gibi kontrol edebilirsin.ne durumda olduğunu görüyorsun.

Yani bu sistemde tüm ürünlerin broadlink olması verimliliği çok artırıyor.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 14 Kasım 2015; 20:11:50 >

• akemals42 kullanıcısına yanıt
    hocam o hazir sistemler çok pahalı ve kendim ugrasip duzenek yapmayi daha cok seviyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen eğer başarabilirsen aynı ürünleri bizde alırız :)

Bu arada satıcılardan tracking number iste. Ona göre kargonu takip et.
    Yurtdışından Türkiye ye 2 haftada geliyor.1 haftada Türkiye'den ile.1 haftada il den eve.ptt inanılmaz hızlı bu konuda :))

Aliexpress belirli bir gün veriyor eğer o gün aralığında kargo teslim edilmez ise son gün dolmadan ürünü alamadım demen lazım.
    Yoksa satıcının hesabına aktarıyorlar geri iade zorlaşıyor.
    Bir satıcı bana takip numarası gönderdi ilk iki gün kargo hareketleri görüktü sonra değişmedi.aliexpress e yazdım paramı geri iade ettiler.üründe hala gelmedi . Ya satıcı sahte kargo numarası verdi.ya da kayboldu

• Salonun anahtarlarını acele edip değiştirmeye kalkıştım :) TC2'lere uygun yuva elektrikçilerde ve Koçtaş'da bulamadım, bir elektrikçide muhadil birşey buldum, tam uygun değil ama işimi görecek gibi. Ev eski olduğundan takarken sıva vb mahfoldu :) Sıva aldım, 2 anahtar 1 prizi bu yeni "muhadil" yuvalarla değiştireceğim, şimdilik 1 adet TC2 tekli anahtar takıyorum, gelince 3'lü ile değiştirip, 1 anahtar salon lambası 1 anahtar balkon ışığı 1 anahtar yanındaki prizi açıp kapama için kullanılanacak.

TC2'nin kitapçığında, 5 watt'a kadar LED lambalarda, eğer lambanın bacakları arasına, TC2 ile gelen, kapasitör bağlanmazsa ışıkta titreme yapacağı belirtiliyordu, benim 7 watt'lık led salon aydınlatmamda da yaptı, kapasitörü lambanın bağlantısına bağladım (faz/nört arasına köprü olarak bağlıyorsunuz) titreme kesildi.

TC2'yi bir hayli uğraşıp tanıtabildim, hep aynı şeyleri denememe rağmen ne yaptım da çalıştı anlamadım :D

Geriye diğer 2 yuvayı da değiştirmek ve duvardaki çirkinliği toparlamak kaldı bugünkü iş olarak, akşama fırça yemeyelim hanımdan :D

• wellwet W kullanıcısına yanıt
    foto bekliyoruz. sıvadan sonra tabi :)
  • Binam çok eski, elektrik sistemi de son derece kötü, bu, TC2'yi takacağım priz:

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri

Bu yuvayı genişlettikten sonra;

Bitmiş hali;

Yamuk durduğunun farkındayım, TC2 3 gang gelince düzeltmeyi yapacağım :) Hanımdan az fırça yerim artık :D

Yalnız 5-10 kerede tanıtabildim, neden öyle oluyor anlamadım...
    Broadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon Sistemleri

• wellwet W kullanıcısına yanıt
    TC2 yide boyamışssın :)
  • Boya değil, alçı o, silerken ona da bulaştı, temizlenmesi kolay, üzerinde kalmaz...
  • @78erhan78
    konuyu takip et dostum
  • 11.11 kampanyasında verdiğim siparişler arasındaki RM Pro çin postası ile gönderilmişti. bugün teslim aldım. nedir bu hız anlamadım :)
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.