Şimdi Ara

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.121
Cevap
117
Favori
170.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: afoR1zma
    hocam bir sorunum var tecrübelerinize ihtiyacım var. bir kaç önceki postlarımda bahsettim ama özet geçeyim.

oluşturduğum sahneye hafta içi hergün sabah 9 için zamanlama atıyorum fakat Etkinşeltirme başarısız diye geri dönüş veriyor program.

siz zaman ayarlı sahne kullanıyor musunuz? ayrıca ios mu kullanıyorsunuz android mi ?
    yardımınız lazım.

Son günlerde iş yoğunluğu nedeniyle çok takip edemedim konuyu, yazını yeni gördüm kusura bakma.
    Hiç denemedim ama gün içinde veya yarın deneyip geri dönüş yapayım size.
  • http://www.aliexpress.com/snapshot/7061510392.html?orderId=70616055832265

A1 ve Remote Switch geldi, switchi kombinin termostatına paralel bağladım, ikisinden de kontrol edebiliyorum, A1 ile senaryolar oluşturacağım.

Bu swicthin durumunu da (on/off) görebildiğimiz bir modeli pek çok yerde işimize yarar gibime geliyor...
  • TC2 ile olan problemim sanırım RM Pro'nun anfiye yakın olmasıymış, yerini, değiştirdim sorun ortadan kalktı...

Keza kurulum esnasında RM Pro'yu olabildiğince TC2'ye yakın bir prize takıp tanıtmakta fayda var, daha az sorunla tanıtılıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wellwet -- 26 Kasım 2015; 15:07:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 406SP

quote:

hocam bir sorunum var tecrübelerinize ihtiyacım var. bir kaç önceki postlarımda bahsettim ama özet geçeyim.

oluşturduğum sahneye hafta içi hergün sabah 9 için zamanlama atıyorum fakat Etkinşeltirme başarısız diye geri dönüş veriyor program.

siz zaman ayarlı sahne kullanıyor musunuz? ayrıca ios mu kullanıyorsunuz android mi ?
    yardımınız lazım.

Son günlerde iş yoğunluğu nedeniyle çok takip edemedim konuyu, yazını yeni gördüm kusura bakma.
    Hiç denemedim ama gün içinde veya yarın deneyip geri dönüş yapayım size.

hocam android tarafına dün gelen güncelleme ile sanırım sorun düzeldi ama siz de bir deneme yaparsanız sevinirim.

düzeldi diyorum ama varsayalım sahneye atanan zamanlama ile açılan klimanın sonradan klima kumandasına girildiğinde açık olduğu gözükmüyor.
    hala sorunlar var.

• işte hocam o cihazın on off yani geri bildirimi olan cihazı rf ile olmuyor. anca broadlink wifi li bir aparat çıkarması lazım. ya da @accipiter18 arkadaşımızın yaptığı gibi sp mini falan parçalıcaz biz de
  • quote:

Orijinalden alıntı: akaydo

Günaydın,

Ben de bir heves ile Broadlik RM Pro alanlardanım. Aynı şekilde Xiaomi Mi Smart Home setim de var.

Broadlink gerek Tasker, gerek Autovoice ile Google Play'den bulabileceğiniz RM Plugin ile çok uyumlu çalışıyor, hatta e-Control uygulamasını kullanmanıza bile gerek kalmıyor.

Ancak sizlere bir sorum var, Xiaomi hareket sensörü, manyetik sensörleri sanırım zigbee protokolü ile çalışıyor, bu sistemi Broadlink ile bağlamak mümkün müdür, böylelikle pek çok farklı senaryo uygulayabiliriz.

selamlar

hocam sizden de ricam cihazlarımızı kontrol edebildiğimiz bu google play de bulunan programlar hakkında detaylı bilgilendirmede bulunabilir misiniz? linkler ile birlikte
  • afoR1zma kullanıcısına yanıt
    Durum değişimi TC2'lerde de görünmüyor. Örneğin TC2 kapalı, bir senaryo ile açtım, TC2'nin simgesinde hala kapalı görünüyor.

Sadece TC2'nin kendi simgesi üzerinden kapatılıp açılırsa görünüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wellwet -- 26 Kasım 2015; 16:34:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wellwet

Durum değişimi TC2'lerde de görünmüyor. Örneğin TC2 kapalı, bir senaryo ile açtım, TC2'nin simgesinde hala kapalı görünüyor.

iphone tarafında böyle bir sorun var mı ki onu merak ettim ? denicek biri var m ıacaba?
  • quote:

quote:

iphone tarafında böyle bir sorun var mı ki onu merak ettim ? denicek biri var m ıacaba?

Arkadaşlar ben iPhone üzerinden kontrol ediyorum.IR üzerinden ve RF üzerinden kumanda ettiniz cihazların geri bildirimi yok.sadece WiFi üzerinden çalışan SP den geri bildirim alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • accipiter18 A kullanıcısına yanıt
    hocam bahsettiğimiz o değil. senaryoya zamanlama ekleyip klimayı açtırdığımızda sonradan klimanın kumandasına girdiğimizde kumanda açık göstermesi gerekiyor ama göstermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: accipiter18

quote:

quote:

Arkadaşlar ben iPhone üzerinden kontrol ediyorum.IR üzerinden ve RF üzerinden kumanda ettiniz cihazların geri bildirimi yok.sadece WiFi üzerinden çalışan SP den geri bildirim alıyorum.

aynen iphone lardaki ekran 1 resim zamanlama girilerek klimanın açık olduğu resim 2 resim klima kumandasına girilerek elle açıldığındaki.senaryo ile klima açıldığında ancak A1 üzerinden oda sıcaklığına göre tahmin yürüte biliyorsunuz.
    Broadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon Sistemleri

teşekkürler hocam uğraştırdım sizi de. broadlink program kısmı biraz sorunlu gibi geldi.
  • afoR1zma kullanıcısına yanıt
    Hocam klima senaryosunda şöyle.A1 den oda sıcaklığı 20 derece altı klima çalıştır. giriyorum. tamam klima çalışıyor.ama yine A1 den 24 derece üstü klima kapat yapamıyorum.yada zamanlamadan aynı şekilde aç yapabiliyorum ama kapat yok.
    şimdi biraz önce size gönderdiğim resimler terse döndü klimayı elle kapattım biraz önceki 2. resim kapalı .1.resim açık konumu oldu.senaryo ile klima nasıl kapatılacak. bilen aarkadaşlar yardım lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akemals42

quote:

Arkadaşlar bi projem var maliyeti ve malzeme listemi hazırladım.Beraber kullanacağım broadlinkler gelmeden projeyi şekillendirmeye karar verdim.

Evimdeki rustik perdelerin rayda bulunan güneşlikleri için yana açıp kapama düzeneği kuracağım.
    2 metrelik tek perde için
    ihtiyacım olacak malzemeler(eğer türkiyede bulamazsam);
    1-) 12v 2kanal RF alıcı verici : 5,99$ link
    2-) 5metre 6mm lik triger kayış + 2adet motor ucu kasnağı : 10,86$ link
    3-) 2 adet limit switch tanesi : 0,43$ link
    4-) 1 adet 12v DC motor : 3,60$ link
    5-) 1 adet 12v adaptör : 2,96$ link

toplam 24,27$ eder 1 perde için.
    düzeneğin montajını ve elektronik devresinin kurulumunu kafamda kurguladım.

gerçekleştirmeye başladığımda detayları sizinle paylaşırım.
    bakalım sonuçlandırırsam nasıl olacak heyecanlıyım.

Perdeler içimin hazır sistemler var.
    Eğer linkini bulursam paylaşırım gerçi ürün ve kargo fiyatları biraz pahalı idi ama bakmak lazım

S1 ile ilgili soru sormuşsun her ürünü tanıtırken barkod numarası var onlar ile tanıtıyorsun.
    Farklı markaların cihazları uymaz.
    Broadlink ürünlerini almak lazım. Mesela priz de rf uyumlular var 16amper 4 tanesi 28 dolar civarında çok uygun ama kapalı mı açık mı oldukları belli değil.
    Ayrıca senaryo oluşturmak için broadlink Rm tek başına yetersiz kalıyor.
    Mesela ben s1 hareket sensörünü koridora koydum.saat 22.00 ile 05.00 arası hareket tespit ederse koridordaki priz de yeralsan gece lambasını yakıyor.
    Belirli bir süre sonra da prizi kapatıyor.ama broadlink Rm bu konuda bazen tekliyor o yüzden sp mini siparişi verdim.

Ev dışından kontrol bazı durumlarda mantıksız oluyor mesela TV,müzik seti,rgb led vs. bunların ne durumda olduğu görülmüyor.
    Broadlink ms1 diye bir müzik sistemi var dışarıdan istediğin gibi kontrol edebilirsin.ne durumda olduğunu görüyorsun.

Yani bu sistemde tüm ürünlerin broadlink olması verimliliği çok artırıyor.....

hocam s1 im dün geldi akşam biraz denedim bir kaç sorun olacak size,

1- kutudan pil çıkmadı sizde de öyle oldu mu?
    2- alarm modu bazen telefona bildirim vermiyor.
    3- pir sensöre sizin gibi kolidora lamba atıcam ama. mesela kaç saniyede bir dedektör algılama yapıyor onu anlayamadım?
    4- pir her kişi algıladığında prizdeki cihaz ötüyor bunu kapatabiliyor muyuz?
    5- pir sensörün içinde switchler var altta resim ekliyorum değişikliklerin ne işe yarıyacağı hakkında bilginiz var mı acaba?
    mesela onu full e taktım soketi cihaz hep tarama yapıyor.
    ama en son kişi algılamasının üzerinden 30saniye geçmeden bidaha algılarsa komut atadıysak eğer illa son algının üzerinden 30saniye geçmiş olması gerekiyor yoksa komut göndermiyor.
    Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri

• Arkadaşlar kombiye parçaladığım SP prizi (modifiye diyelim ) biz buna :)
    kombiye bağladım gayet başarılı oldu kombinin üzerindeki SP prizin butonundan dahi açılsa cep telefonundan açık olduğunu görebiliyorum.Her komuta cevap veriyor biraz tuzlu oldu ama :)
    Broadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon Sistemleri

• Daha önce bir arkadaş bahsetmişti kapı otomatiğini kumanda etmek fikrini bende kombiden boşa çıkan RF kumandayı kapı ve merdiven otomatiğine bağladım.RF kumandanın çekim sıkıntısı oldu bende antenini uzatarak sigorta kutusunun dan dışarı çıkardım.şimdilik sıkıntı yok.
    Broadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon Sistemleri

tebri kederim hocam. ilk kendin yap projesi sizden geldi. resimler içinde ayrıca teşekkürler. gelişmeleri ve oluşturcağınız senaryoları paylaşmanızı bekliyoruz.

benim s1c ile ilgili sorunum hakıında fikriniz var mı acaba?
  • quote:

tebri kederim hocam. ilk kendin yap projesi sizden geldi. resimler içinde ayrıca teşekkürler. gelişmeleri ve oluşturcağınız senaryoları paylaşmanızı bekliyoruz.

benim s1c ile ilgili sorunum hakıında fikriniz var mı acaba?

Hocam daha benim SC1'im olmadı:((
    Daha yolda geldiğinde Onuda parçalarım:))

kapi otomatigi icin de o arkadas evin icindeki diafondan 12v cikis alabilirmiyiz ki diyodu rf modul icin. onun ana şaltere modulu monte etme sansi yoktu hemde adaptor kullanmamis olayim diyodu. test etme sansiniz var mi diafonlariniz ayni gibi

• quote:

kapi otomatigi icin de o arkadas evin icindeki diafondan 12v cikis alabilirmiyiz ki diyodu rf modul icin. onun ana şaltere modulu monte etme sansi yoktu hemde adaptor kullanmamis olayim diyodu. test etme sansiniz var mi diafonlariniz ayni gibi

Akşam denerim ama hatırladım kadarıyla besleme zil trafosu üzerinden ac12v diye biliyorum.
    Aliexpres de bu tarz 0-220v çalışan RF kumandalar var onunla olabilir belki ama benim kullandığım DC12v RF kumanda
    Akşam deneyip sonucu yazarım

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.