Şimdi Ara

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.121
Cevap
117
Favori
170.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    işte hocam diyafondaki 12v besleme uclarini bulamamislardi siz yardimci olmus olursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: afoR1zma

quote:

Orijinalden alıntı: akemals42

quote:

Arkadaşlar bi projem var maliyeti ve malzeme listemi hazırladım.Beraber kullanacağım broadlinkler gelmeden projeyi şekillendirmeye karar verdim.

Evimdeki rustik perdelerin rayda bulunan güneşlikleri için yana açıp kapama düzeneği kuracağım.
    2 metrelik tek perde için
    ihtiyacım olacak malzemeler(eğer türkiyede bulamazsam);
    1-) 12v 2kanal RF alıcı verici : 5,99$ link
    2-) 5metre 6mm lik triger kayış + 2adet motor ucu kasnağı : 10,86$ link
    3-) 2 adet limit switch tanesi : 0,43$ link
    4-) 1 adet 12v DC motor : 3,60$ link
    5-) 1 adet 12v adaptör : 2,96$ link

toplam 24,27$ eder 1 perde için.
    düzeneğin montajını ve elektronik devresinin kurulumunu kafamda kurguladım.

gerçekleştirmeye başladığımda detayları sizinle paylaşırım.
    bakalım sonuçlandırırsam nasıl olacak heyecanlıyım.

Perdeler içimin hazır sistemler var.
    Eğer linkini bulursam paylaşırım gerçi ürün ve kargo fiyatları biraz pahalı idi ama bakmak lazım

S1 ile ilgili soru sormuşsun her ürünü tanıtırken barkod numarası var onlar ile tanıtıyorsun.
    Farklı markaların cihazları uymaz.
    Broadlink ürünlerini almak lazım. Mesela priz de rf uyumlular var 16amper 4 tanesi 28 dolar civarında çok uygun ama kapalı mı açık mı oldukları belli değil.
    Ayrıca senaryo oluşturmak için broadlink Rm tek başına yetersiz kalıyor.
    Mesela ben s1 hareket sensörünü koridora koydum.saat 22.00 ile 05.00 arası hareket tespit ederse koridordaki priz de yeralsan gece lambasını yakıyor.
    Belirli bir süre sonra da prizi kapatıyor.ama broadlink Rm bu konuda bazen tekliyor o yüzden sp mini siparişi verdim.

Ev dışından kontrol bazı durumlarda mantıksız oluyor mesela TV,müzik seti,rgb led vs. bunların ne durumda olduğu görülmüyor.
    Broadlink ms1 diye bir müzik sistemi var dışarıdan istediğin gibi kontrol edebilirsin.ne durumda olduğunu görüyorsun.

Yani bu sistemde tüm ürünlerin broadlink olması verimliliği çok artırıyor.....

hocam s1 im dün geldi akşam biraz denedim bir kaç sorun olacak size,

1- kutudan pil çıkmadı sizde de öyle oldu mu?
    2- alarm modu bazen telefona bildirim vermiyor.
    3- pir sensöre sizin gibi kolidora lamba atıcam ama. mesela kaç saniyede bir dedektör algılama yapıyor onu anlayamadım?
    4- pir her kişi algıladığında prizdeki cihaz ötüyor bunu kapatabiliyor muyuz?
    5- pir sensörün içinde switchler var altta resim ekliyorum değişikliklerin ne işe yarıyacağı hakkında bilginiz var mı acaba?
    mesela onu full e taktım soketi cihaz hep tarama yapıyor.
    ama en son kişi algılamasının üzerinden 30saniye geçmeden bidaha algılarsa komut atadıysak eğer illa son algının üzerinden 30saniye geçmiş olması gerekiyor yoksa komut göndermiyor.
    Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri

kardeş

1.pil olayı biraz sakat olduğu için göndermiyorlar
    2.alarm modu bilgi vermesi için ayarladan aktif hale getirmen lazım (push message)
    3.ayar kısmında 30 saniye ve 6 dakika var ona göre ayarlayabilirsin.kişi algıladığında peson detected yazıyor, aksi durumda no person.
    interaction yaparken de person detected olduğu zaman lambayı aç dersin, no person olduğu zaman da lambayı kapt
    4.ayarlar kısmında daha önce de söylediğim gibi uyarı sesini kapatman lazım (message notification..)
    5.o konuda bilgim yok. ben full kısmına aldım öyle kaldı değiştirmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: accipiter18

Daha önce bir arkadaş bahsetmişti kapı otomatiğini kumanda etmek fikrini bende kombiden boşa çıkan RF kumandayı kapı ve merdiven otomatiğine bağladım.RF kumandanın çekim sıkıntısı oldu bende antenini uzatarak sigorta kutusunun dan dışarı çıkardım.şimdilik sıkıntı yok.
    Broadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon Sistemleri

kardeş
    ben çok uğraşmıştım bu konuda.
    senden yardım bekliyorum.
    şimdi aşağıdaki ürünü sipariş verdim.

http://www.banggood.com/12V-4CH-Channel-433Mhz-Wireless-Remote-Control-Switch-With-2-Transimitter-p-1012323.html

sen sigortaya bağlamışsın ben direk bu beyaz kısmın içine bağlamak istiyorum.
    beyaz üründen hangi numaralara bir de rf aparatından nereye bağlayayım ?

• quote:

quote:

Daha önce bir arkadaş bahsetmişti kapı otomatiğini kumanda etmek fikrini bende kombiden boşa çıkan RF kumandayı kapı ve merdiven otomatiğine bağladım.RF kumandanın çekim sıkıntısı oldu bende antenini uzatarak sigorta kutusunun dan dışarı çıkardım.şimdilik sıkıntı yok.
    Broadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon Sistemleri

kardeş

http://www.banggood.com/12V-4CH-Channel-433Mhz-Wireless-Remote-Control-Switch-With-2-Transimitter-p-1012323.html

merhaba
    bendeki audio diafon merdiven otomatiği,kapı otomatiği ve kapı ile konuşma tuşu olan modeli resimde kırmızı ile işaretlediğim ortak uç sarı ile işaretlediğim kapı otomatiğini açma ucu mavi ile işaretlediğim merdiven otomatiği açma ucu
    eğer merdiven otomatiği sizin diafonda yoksa sarı ve kırmı olan 2 kablo yeterli olacaktır.yani bendeki 6 ve 7 numaralı klemes ucu.En sağlıklısı bu devrelerin olduğu kartı yerinden çıkartıp kapı otomatiği açma tuşunun arka kısmındaki yolları takip ederek hangi klemenslere gittiğini tespit etmek (sökmeden önce ayrıntılı fotoğraflarsanız kabloların yerini karıştırmazsınız.)
    sizin aldığınız RF role
    1= 4 çıkışlı sadece kapı otomatiği için gereksiz tek çıkışlı olması yeterli.
    2= Yine aldığınız role 12DC ile çalışıyor.dışarıdan adaptör ile beslerseniz sorun yok ama diafon üzerinden besleyecekseniz akşam ölçümleri yapıp çalışıp çalışmayacağını söylerim.
    çizimim güzel değil ama ayrıntılı bağlantı şemasınıda akşama paylaşırım.
    iyi günler.

• akemals42 kullanıcısına yanıt
    peki hocam siz de full e almissiniz o zaman program icindeki sensorun icindeki su tamper switch de ne yazıyor bakabilir misiniz?

ayrıca hocam s1 in versiyonu v39 mu sizde de ?
  • quote:

quote:

quote:

kardeş

merhaba
    bendeki audio diafon merdiven otomatiği,kapı otomatiği ve kapı ile konuşma tuşu olan modeli resimde kırmızı ile işaretlediğim ortak uç sarı ile işaretlediğim kapı otomatiğini açma ucu mavi ile işaretlediğim merdiven otomatiği açma ucu
    eğer merdiven otomatiği sizin diafonda yoksa sarı ve kırmı olan 2 kablo yeterli olacaktır.yani bendeki 6 ve 7 numaralı klemes ucu.En sağlıklısı bu devrelerin olduğu kartı yerinden çıkartıp kapı otomatiği açma tuşunun arka kısmındaki yolları takip ederek hangi klemenslere gittiğini tespit etmek (sökmeden önce ayrıntılı fotoğraflarsanız kabloların yerini karıştırmazsınız.)
    sizin aldığınız RF role
    1= 4 çıkışlı sadece kapı otomatiği için gereksiz tek çıkışlı olması yeterli.
    2= Yine aldığınız role 12DC ile çalışıyor.dışarıdan adaptör ile beslerseniz sorun yok ama diafon üzerinden besleyecekseniz akşam ölçümleri yapıp çalışıp çalışmayacağını söylerim.
    çizimim güzel değil ama ayrıntılı bağlantı şemasınıda akşama paylaşırım.
    iyi günler.

Hocam
    Benim cihaz da sizinki ile aynı.
    1- 4 çıkışlı aldım çünkü tek ile 4 arasında fiyat farkı fazla yoktu.birde beyazı seçtim ki görüntü kirliliği olmasın.
    2-bu konularda fazla Bilgin olmadığı için yapacaklarımı biraz resimli ve detaylı yazabilirseniz çok sevinirim.
    Bir de herhangi bir riski var mı ?
    Daha önceki mesajlarında benim cihazın resimleri vardı. Merdiven otomatiği yok büyük ihtimalle

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=109711376&p=1#109711376

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 27 Kasım 2015; 18:43:03 >

• quote:

peki hocam siz de full e almissiniz o zaman program icindeki sensorun icindeki su tamper switch de ne yazıyor bakabilir misiniz?

V39 evet
    Senin resimdeki gibi normal normal yazıyor
    Wall... Yazan ismi değiştirebilirsin ben hareket sensörü yazdım.
    Kapı sensörü falan da yazdım.
    Kumandayı da ekleyebilirsin.

Benim telefonum Apple bu arada İngilizce .. Android ler de Türkçe.

• buralar iyice renklendi. benim cihazlar gelsede başlasam kurcalamaya.
    ama anladığım kadarıyla yazılım olarak tam oturmamış sanırım. güncelleme lazım
  • Buralar daha da renklenecek
    Benim de cihazlar gelmedi aralık 4 son
    Az kaldı

S1c Türkiye fiyatı 295 tl stoklara girmiş
    SP mini 119 tl
    SP contros üretimi durduğu için büyük ihtimal Stoklara girmeyecek.....

En bombası da ms1 590 tl :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 27 Kasım 2015; 21:15:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Contros'un üretiminin durduğunu nerden çıkardınız? Bana 5 adet EU geldi? ABD versiyonunda gecikme vardı onun da dağıtımını yaptılar?
    Arkadaşlar dün yaptığım kapı otomatiği sistemini söktüm çizimdeki gibi bağlantıyı yaptım evet adaptörsüz sistem çalıştı.Tek sorun zil çaldığında hoparlörden ses biraz kısık geldi.Mecbur kalınırsa adaptör olmadanda bu şekilde çalışıyor.AUDİO diafon modelleri farklı olsada kullandığı kablo hepsinde aynı DT8 kablo öncelikle pembe ve gri kablo arasını ölçerseniz 12v DC göreceksiniz.
    Mantık şu;son resimdeki gibi kontaklar açıkken 6 ve 7 nolu uçta 12v ölçüyorsunuz butona bastığınızda devreyi tamamlayıp kapı otomatiği açılıyor basılı iken 6 ve 7 nolu uçta voltaj sıfır oluyor.butonu bıraktığınızda tekrar 12 v.
    Broadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon Sistemleri

• Arkadaşlar
    A1 balkona koydum :) dış ortam ile ilgili yapılabilecek senaryolar hakkında önerileriniz varmı.
    Broadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon Sistemleri

• kardeş
    çizimlerden anladığıma göre;
    + ve Com dan iki kablo çıkartıp, daha sonra bu ikisini birleştirip 6 numaraya bağlamak
    - ve ND dan iki kablo çıkartıp bunları da 7 ye bağlamak.

yalnız benim bu sipariş verdiğim de A B C var ?

bağlantı yaparken bu diafonun elektiriğini kesmek gerekir mi ?
  • quote:

Arkadaşlar
    A1 balkona koydum :) dış ortam ile ilgili yapılabilecek senaryolar hakkında önerileriniz varmı.
    Broadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon Sistemleri

bu a1 i 27 dolara alacam ama karar veremedim ödeme yapıp yapmama konusında
    ne için kullanabilirim diye düşünüyorum..

klima için ise zaten benim dereceyi istediğim dereceye ayarlayabiliyorum oda sıcaklığınıda rm pro dan görüyorum.

baya hassas gibi duruyor

inşallah aparat gelince benim diafon resmi de seninki gibi olacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 27 Kasım 2015; 22:58:43 >

• accipiter18 A kullanıcısına yanıt
    hocam kombideki termostat köprüsündeki voltaj 220 volt sanırım. aksi durumda prizi parçalasakta kullanamıyoruz öyle değil mi? Çünkü bendeki kombide 12 volt gerilim var.
  • quote:

kardeş
    çizimlerden anladığıma göre;
    + ve Com dan iki kablo çıkartıp, daha sonra bu ikisini birleştirip 6 numaraya bağlamak
    - ve ND dan iki kablo çıkartıp bunları da 7 ye bağlamak.

yalnız benim bu sipariş verdiğim de A B C var ?

bağlantı yaparken bu diafonun elektiriğini kesmek gerekir mi ?

Hocam büyük ihtimalle B ortak uç A normalde açık uç C normalde kapalı uç olması gerekli yine de ölçü aleti ile ölçüp kontrol etmeli.diafonun elektriğini kesmeye gerek yok kabloları Kısadevre ettirmemeye dikkat ederseniz sorun olmaz RF roleyi tetikleme konumuna almanız gerekli yani role kumanda düğmesine bastığınız sürece çekili kalmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: marcelor

hocam kombideki termostat köprüsündeki voltaj 220 volt sanırım. aksi durumda prizi parçalasakta kullanamıyoruz öyle değil mi? Çünkü bendeki kombide 12 volt gerilim var.

Hocam olmaz değil olur ama müsait bir zamanda üzerinde çalışma yapmak gerekli resimde işaretlediğim bölüm regüle bölümü.kaç volt ta düşürüyor ve bağlantı noktaları nereleri bulmak gerekli.
    burada elektronikten anlayan arkadaşlar varsa onlarda yardımcı olurlar.

• accipiter18 A kullanıcısına yanıt
    o işler beni aşar hocam.

ama yapabilecek biri varsa tabi bilmek, görmek isteriz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marcelor

Dogru diyorsun. Ben cok dar bi pencereden bakmisim olaya. Sonucta a1 de bir cok senaryo olabiliyor.

Bugün edindiğim tecrübe
    1:Karaköy selanik pasajından aldığım RF roleyi kombiye bağladım kumandasını tanıttım A1 üzerinden oda sıcaklığına göre aç kapa yapmayı başardım :)
    2: kombi hem dış hava sensörü hemde oda termostadı ile aynı anda sağlıklı çalışmıyor
    3: Oda termostadının bi espirisi yok çünkü ;oda termostadı odanın sıcaklığına göre sadece köprü görevi görüyor dolayısıyla kombiniz köprülü iken nasıl çalışıyorsa aynı şekilde çalışıyor yani kombinizin üzerinde ayarladığınız dereceye göre.
    4:mutlaka oda termostadı kullanılacaksa kombiniz minimum 80 derecede yanmalı ki oda termostadı görev yapsın.
    5:RM pro yerinden oynatılıp başka bir yere koyduğunuzda yada elektrik gidip geldiğinde komutlarınıza sağlıklı cevap vermiyor sebebini anlayamadım :(

hocam sizden ricam olacak.
    istanbul a gidip ürün temin edemediğimden.
    çinden gelecek siparişim de çok geç kalacak gibi gözüküyor.
    Karaköy selanik pasajından rf röle aldığınızı söylediniz.
    4 kanallı olanı orda ne kadar acaba?
    eğer çok aciliyeti olursa banada alma şansınız var mı acaba?

bir de 100rpm 12v motora ihtiyacım var. şu resimdekinden. o pasayda mevcut mudur ki?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.