Şimdi Ara

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.121
Cevap
117
Favori
170.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu a1 testlerinize geldiği an ben de katılıcam. merakla takipteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marcelor

Dogru diyorsun. Ben cok dar bi pencereden bakmisim olaya. Sonucta a1 de bir cok senaryo olabiliyor.

Bugün edindiğim tecrübe
    1:Karaköy selanik pasajından aldığım RF roleyi kombiye bağladım kumandasını tanıttım A1 üzerinden oda sıcaklığına göre aç kapa yapmayı başardım :)
    2: kombi hem dış hava sensörü hemde oda termostadı ile aynı anda sağlıklı çalışmıyor
    3: Oda termostadının bi espirisi yok çünkü ;oda termostadı odanın sıcaklığına göre sadece köprü görevi görüyor dolayısıyla kombiniz köprülü iken nasıl çalışıyorsa aynı şekilde çalışıyor yani kombinizin üzerinde ayarladığınız dereceye göre.
    4:mutlaka oda termostadı kullanılacaksa kombiniz minimum 80 derecede yanmalı ki oda termostadı görev yapsın.
    5:RM pro yerinden oynatılıp başka bir yere koyduğunuzda yada elektrik gidip geldiğinde komutlarınıza sağlıklı cevap vermiyor sebebini anlayamadım :(

• quote:

Orijinalden alıntı: accipiter18

quote:

Dogru diyorsun. Ben cok dar bi pencereden bakmisim olaya. Sonucta a1 de bir cok senaryo olabiliyor.

Bugün edindiğim tecrübe
    1:Karaköy selanik pasajından aldığım RF roleyi kombiye bağladım kumandasını tanıttım A1 üzerinden oda sıcaklığına göre aç kapa yapmayı başardım :)
    2: kombi hem dış hava sensörü hemde oda termostadı ile aynı anda sağlıklı çalışmıyor
    3: Oda termostadının bi espirisi yok çünkü ;oda termostadı odanın sıcaklığına göre sadece köprü görevi görüyor dolayısıyla kombiniz köprülü iken nasıl çalışıyorsa aynı şekilde çalışıyor yani kombinizin üzerinde ayarladığınız dereceye göre.
    4:mutlaka oda termostadı kullanılacaksa kombiniz minimum 80 derecede yanmalı ki oda termostadı görev yapsın.
    5:RM pro yerinden oynatılıp başka bir yere koyduğunuzda yada elektrik gidip geldiğinde komutlarınıza sağlıklı cevap vermiyor sebebini anlayamadım :(

hocam 3 ve 4 için yorumum olacak.
    kombide kazan sıcaklığı yanlışım yoksa hermetik kombilerde 55 oC yoğuşmalılarda 60 oC tavsiye ediliyor. tabi bu şehire göre havaya göre değişiklik gösterebilir ama ben kombinin sıcaklığı 2 senedir 55 oC'de ayarlıyorum. Termostatın bu sıcaklık ile bir ilgisi olmuyor. termostat sadece ateşlemeyi açıp kapatıyor. yani kombinin ekranında yazan sıcaklığa müdahale etmiyor.

sen kombinin üzerindeki sıcaklığı 55 60 80 neyse artık ayarladıktan sonra a1de odanın sıcaklığını istediğin gibi ayarlıyacaksın ve şu sıcaklıkta kombiyi çalıştır şu sıcaklıkta kapat diye seneryo oluşturacaksın. kombi çalıştığında kazanı 55 60 80 dereceye çıkartacak ve evi ısıtmaya başlayacak. kombiden çıkan su kombiye tekrar geri geldiğinde soğumuş gelecektir doğal olarak kazan sıcaklığı düşecektir. bir süre sonra kombiye geri gelen su ev ısındığı için çok soğumayacaktır ve ateşleme termostata gerek olmadan kombi tarafından kapatılacaktır çünkü kazan istenilen 55 60 80 oC sıcaklığına ulaşmıştır. bu arada kombi peteklere su pompalamaya devam edecektir yani kaloriferler halen sıcak olacaktır. bir süre sonra kazan sıcaklığı tekrar soğuduğunda kombi ateşlemeyi tekrar açacaktır. bu arada oda istenilen sıcaklığa ulaşırsa a1 ile kapatma senaryosu oluşturduğundan kombi ateşlemeyi kazan sıcaklığına bakmadan tamamen kapatacaktır.

80 oC bana çok gibi geldi. kombi içindeki genleşme tankının bu sıcaklıkta bir süre sonra sorun çıkartacağını düşünüyorum.

modülasyonlu termostatlar var. bunlar aslında daha iyi ama diğerlerine oranla pahalı. onlarında çalışma şekli şöyle evi 22 derece yapmaya çalıştığımızı düşünelim. kombi üzerindeki kazan sıcaklığımızda 55 oC olsun. şuan a1 de yapığımız oda termostatı yada cosa gibi diğer termostatlar 22 olana kadar çalışır. 22 olunca kapanır ama modülasyonlularda atıyorum 21.5 oC olduğunda kazandaki sıcaklığa bakar 55 oC ise ateşlemeyi kapatır yada kısar çünkü kazandaki suyu peteklere verdiğinde odanın 22 oC olacağını bilir. kısaca ateşin boyunu arttırıp azaltır. ama diğer termostatlar ateş kazan istenilen sıcaklıklara çıkana kadar sürekli full çalışır.

• quote:

Orijinalden alıntı: afoR1zma

quote:

kumandaları tekrar tanıt.

az önce denedim mutfaktaki rf led sıkntısız sahnede çalıştı ama tv çalışmadı. kumandayı tekrar tanıttım ve çalıştı.

edit: şimdi androidde denedim. dediğin gibi hata verdi. sorun iphone yazılımında

napmam lazım hocam. android kullanıyoum yani sahne olayı olmayacak mı :(

ayrıca güneşlik perde kapatıp açmak için düzeneğe lazım olacak parçaların siparişini verdim hayırlısıyla.

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri

kardeş
    perde konusunda diyorsun 27 dolara bu iş tamam :)

uzunluk önemli olmayacak mı ?

• akemals42 kullanıcısına yanıt
    hocam 27 dolar 2metrelik bi cam için fazla.

ben bu ürünleri yan yana 2 camım için olan 5 metrelik rustik perdem var. güneşlik 2parça halinde 5metrelik tekli ray da bağlı.
    bu yüzden 2 motor ve 2 düzenek ile yapıcam.
    2 motor olduğu için de 4kanallı rf modül aldım.
    hepsi fiyatı arttırıyor.
    eğer bu 5 metrelik kornişte 2 düzeneğide halledebilirsem diğer 2metrelik camlarım iin bukadar maliyetli olmayacak.
    altta ekledim perdemi. o 2 rayın en arkadaki rayında bulunuyor güneşlik.

o rayın içine yapıcam düzeneği.
    triger kayışı lazım olduğu kadar kesip birleştiricem. bu kayışın bir noktasına güneşliğin son düğmesine sabitlicem ve bi tarafa motor u bi tarafa sadece dişliyi. limit switcleride gerekli yerlere uydurup rf modül ile de motoru tetikleticem.
    aldığım bütün malzemeler bu rayın içine sığıyor ve çok şık olacağını düşünüyorum.

2metrelik bir cam için düşünürsek eğer maliyeti;
    1 x 12v 2ch rf modül = 5,99$
    1 x 12v 100rpm motor = 3,60$
    1 x 5metre 6mm 3d yazıcı kayışı = 4,30$
    2 x dişli tanesi 0,78 = 1,56$
    2 x limit switch tanesi 0,40$ falan = 0,80$
    ben 12v adaptör almadım ama o da 1,60$ falan
    toplam 18$ ı geçmiyor 1 metrelik bir cam için.

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri

• marcelor kullanıcısına yanıt
    Hocam valla benim beklentim klima tarzı gibi kombi oda termostadında ayarladığınız dereceye kadar sürekli çalışması oda sıcaklığı ayarlanan dereceye geldiğinde kapanması yönünde idi.
    Şimdi sizin dediğiniz gibi kombiyi 55 ayarladım RF'yi kombinin termostat ucuna bağladım A1 den oda sıcaklığını 21 derece altına indiğinde RF kombiyi açıyor 22 derece olduğunda kapatıyor.ayrıca RF kumandalı oda termostadına gerek kalmadı.Bundan sonraki süreçte odanın konfor sıcaklığını takip edip A1 den bu ayarları en uygun dereceye ayarlayacam.
    Sorun şu ki bu cihazların RF kısmını halen sağlıklı çalıştıramadım en uzakdaki TC-2 sıkıntısız çalışırken en yakındaki her komuta cevap vermiyor.aldığım RF role iki gündür sıkıntı çıkarmadı ama lambaları görebiliyorsunuz yanmadığında yada sönmediğinde tekrar komut gönderebiliyorsunuz ama kombiyi sürekli takip etme şansınız yok bunun için aklıma sp prizi kombinin termostat ucuna bağlamak geldi ürünler içinde en sağlıklı çalışan sp prizler (benim şahsi fikrim) SP prizler RF değil wifi üzerinden çalıştığından ve e-control üzerinde açık yada kapalı olduğunu görebildiğimden resimde olduğu gibi prizi dağıttım akşama bağlantısını yaparım.ileride RF problemleri çözülmezse TC_2 yerine SP leri uyarlayacam.
    Broadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon Sistemleri

• Arkadaşlar bu SP prizleri siri ile çalıştıran varmı youtube da bununla ilgili bir video var ama çözemedim.
  • afoR1zma kullanıcısına yanıt
    merhaba.aldığınız motor devir hızı nedir çok hızlı dönmeyecekmi redüktör tarzı yada hız düşürücü bir şey düşündünüzmü ?
  • accipiter18 A kullanıcısına yanıt
    hocam aynen dediğiniz gibi 12v redüktörlü motor 100rpm çalışıyor. http://www.aliexpress.com/item/DC12V-DC-Motor-and-N20-Motor-Speed-Good-Stall-Characteristics-of-Stepping-Motor-Metal-Gear-Model/32337902961.html

kayış dişlisi tek turda 4cm yol sürmüş oluyor 2metrelik bir perde 30sn de falan açılmış olacak.

herşey planlı ama bakalım ürünler gelince aksilik çıkacak mı
  • quote:

hocam aynen dediğiniz gibi 12v redüktörlü motor 100rpm çalışıyor. http://www.aliexpress.com/item/DC12V-DC-Motor-and-N20-Motor-Speed-Good-Stall-Characteristics-of-Stepping-Motor-Metal-Gear-Model/32337902961.html

kayış dişlisi tek turda 4cm yol sürmüş oluyor 2metrelik bir perde 30sn de falan açılmış olacak.

herşey planlı ama bakalım ürünler gelince aksilik çıkacak mı

Siz deneyin takipdeyim :)
    Burada konuyla ilgili 4-5 arkadaş dışında pek ilgilenen yok,broadlink sitesinde zaten açıklayıcı bilgi yok kendi çabalarımızla birşeyler yapmaya çalışıyoruz.güzel şeyler ortaya çıkaracağımıza inanıyorum.

hocam kaç liralık sp yi dağıttın keşke sp mini falan alsaydın :)) doğru diyosunuz aslında rf sorun olabilir bu yüzden bu yöntem daha mantıklı. yada senaryo oluştururken mesela 21derecenin altına düştü 3saniye arayla 3 kere açma komutu gönderebilirsiniz diye düşündüm rf alıcıya. garanti olsun diye olmaz mı
    ben uzun süre çeşitli projelerim ile birlikte bu konuda kalacağım gibi gözüküyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: accipiter18

Hocam valla benim beklentim klima tarzı gibi kombi oda termostadında ayarladığınız dereceye kadar sürekli çalışması oda sıcaklığı ayarlanan dereceye geldiğinde kapanması yönünde idi.
    Şimdi sizin dediğiniz gibi kombiyi 55 ayarladım RF'yi kombinin termostat ucuna bağladım A1 den oda sıcaklığını 21 derece altına indiğinde RF kombiyi açıyor 22 derece olduğunda kapatıyor.ayrıca RF kumandalı oda termostadına gerek kalmadı.Bundan sonraki süreçte odanın konfor sıcaklığını takip edip A1 den bu ayarları en uygun dereceye ayarlayacam.
    Sorun şu ki bu cihazların RF kısmını halen sağlıklı çalıştıramadım en uzakdaki TC-2 sıkıntısız çalışırken en yakındaki her komuta cevap vermiyor.aldığım RF role iki gündür sıkıntı çıkarmadı ama lambaları görebiliyorsunuz yanmadığında yada sönmediğinde tekrar komut gönderebiliyorsunuz ama kombiyi sürekli takip etme şansınız yok bunun için aklıma sp prizi kombinin termostat ucuna bağlamak geldi ürünler içinde en sağlıklı çalışan sp prizler (benim şahsi fikrim) SP prizler RF değil wifi üzerinden çalıştığından ve e-control üzerinde açık yada kapalı olduğunu görebildiğimden resimde olduğu gibi prizi dağıttım akşama bağlantısını yaparım.ileride RF problemleri çözülmezse TC_2 yerine SP leri uyarlayacam.

Hocam dogru diyorsun ama priz olayi olunca sicak suda kapanacak. Hemde termostat sadece ateslemeyi kapatiyor ama olayi priz ile halletmeye calisirsan oda getekli sicakliga geldiginde kombideki butun elektrik gidecek. Halbuki kapandigi sirada kazan sicakligi cok yuksek bu sicakligida peteklere su pompalayarak dusurebilir ama elektrigi olmadigindan suyu sogutamiyacak. Bence bu dogru olmayacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• marcelor kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anladınız ben yine kombinin termostat ucuna bağladığım RF roleyi söküp SP prizin içini takacam.komutlara daha sağlıklı cevap verebilmesi için .

• quote:

hocam kaç liralık sp yi dağıttın keşke sp mini falan alsaydın :)) doğru diyosunuz aslında rf sorun olabilir bu yüzden bu yöntem daha mantıklı. yada senaryo oluştururken mesela 21derecenin altına düştü 3saniye arayla 3 kere açma komutu gönderebilirsiniz diye düşündüm rf alıcıya. garanti olsun diye olmaz mı

Hocam sistemi kurarken önemli olan işi yapmış olmak değil gerçekten iyi bir sistem kurup kafamda acaba çalıştımı çalışmadımı şüphesi kalmaması bunun içinde 10 dolarlık RF yerine 23 dolarlık SP kullandım.

Cepten okudum yanlis anlamasim ozaman gayet saglikli olur sadece bira masrafli o kadar ama kafa rahat

• Arkaşdlar
    Yorumlarınız çok yetişemiyorum size :)
    SP contros ı parçalandığını görünce üzüldüm
    Tabi eğer işe yarayacak olursa bizde parçalarız artık yapacak bişeu yok.
    Nihai lenen projeleriniz olursa, montajı detayları videosunu paylaşım yapabiliriz.
    Ben kendi kişisel sitem de bu konuda batı bişeyler paylaşıyorum, inşallah daha da

• Android'deki program, telefon ekranı güç korumaya geçip tekrar açtığımda çoğunlukla kitleniyor? Sizde de böyle bir problem var mı?

TC2 açmada problem yaratmıyor ama kapatmada %50 sorun yaratıyor bende. İlginç bir şekilde Rm Pro nun yanına gidip tekrar kapata basınca kapatıyor :) Ya da açma kapama arası zaman 10 snden fazla ise şans artıyor (%90 gibi) :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: wellwet

Android'deki program, telefon ekranı güç korumaya geçip tekrar açtığımda çoğunlukla kitleniyor? Sizde de böyle bir problem var mı?

TC2 açmada problem yaratmıyor ama kapatmada %50 sorun yaratıyor bende. İlginç bir şekilde Rm Pro nun yanına gidip tekrar kapata basınca kapatıyor :) Ya da açma kapama arası zaman 10 snden fazla ise şans artıyor (%90 gibi) :)

RM Pro ile A1 Yanyana duruyordu TC2 ler dediğiniz gibi her komuta cevap vermiyordu (sanki bu seferde kalk sen kapat der gibi ) dün akşam ikisini ayırdım birini bir köşeye diğerini öteki köşeye.Ayırdıktan sonra bir sorun kalmadı gibi
    Denemeye devam ediyorum.

• Günaydın,

Ben de bir heves ile Broadlik RM Pro alanlardanım. Aynı şekilde Xiaomi Mi Smart Home setim de var.

Broadlink gerek Tasker, gerek Autovoice ile Google Play'den bulabileceğiniz RM Plugin ile çok uyumlu çalışıyor, hatta e-Control uygulamasını kullanmanıza bile gerek kalmıyor.

Ancak sizlere bir sorum var, Xiaomi hareket sensörü, manyetik sensörleri sanırım zigbee protokolü ile çalışıyor, bu sistemi Broadlink ile bağlamak mümkün müdür, böylelikle pek çok farklı senaryo uygulayabiliriz.

selamlar
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.