Şimdi Ara

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.121
Cevap
117
Favori
170.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kayafartalar

akemals42 arkadaşımızın 10 Kasım tarihinde paylaştığı adresteki (http://tr.aliexpress.com/item/4-Way-Channel-Efficient-Wireless-Practical-ON-OFF-Home-Light-Lamp-Switch-Splitter-Digital-Remote-Transmitter/32386115225.html) cihazdan bende mevcut.Bunu 4 adet 50W lık led projektörleri uzaktan kumanda etmek için kullanıyorum.Kendi kumandası ile gayet güzel çalışıyor ancak benim Rm Pro ile tanıtıp bir türlü kullanamadım.Biraz önceki soruyu da onun için sordum.Rm Pro da RCS olarak evin 5 odasında kullandıgım program var.Buna yeni bir RCS açtım, farklı isim verdim ve evin dısındaki 4 adet led projektörlere de kumanda etmeye çalıştım ama bir türlü tanıtamadım.Ama bu alette resimlerinden bakma imkanınız olursa aynı düğmeden on/off oluyor.Sadece on veya off olarak da çalıştıramadım.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Kardeş
    Ben o cihazi almadım henüz o yüzden uyumlu mı bilmiyorum.
    Rf uyumlu olması gerekiyor ama belki frekans çakışması oluyırdur
    Frekansı kaç yazıyor üzerinde ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben kimsenin bu aleti aldigini degil sadece konusunun gectigini soyledim.Bu aletin bir kullanma klavuzu dahi yok.Kutusunun uzerinde 433 mhz ve sanirim 315 mhz gibi birseyler yaziyor ve yaninda bos kutucuklar var ama ikisi de isaretli degil.Bu her ikisini de destekledigi anlamina mi geliyor bilemiyorum?Ayrica ayni arkadasin ilgilendigi Wifi Ip kapi diafonu benim de dikkatimi cekti.Her ne kadar da bu cihaz Rm Pro ile iliskili olmasa da bilgi paylasimi olursa memnun olurum.Saygilarimla

• akemals42 kullanıcısına yanıt
    hocam diger urunleri eve kurcam. bu rm pro yu sadece dukyana kurdum ve bu sekilde kullanmak zorundayim. klimayi ve ayak isiticisini sahne ile actirmam lazim. fakat olmuyor ayar oldum. alttaki fotolardaki gibi yapmiyormuyuz?
    Broadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon Sistemleri

• Takip teyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • etkinlestirme basarisiz diyor ya
    Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri

• afoR1zma kullanıcısına yanıt
    kumandaları tekrar tanıt.

az önce denedim mutfaktaki rf led sıkntısız sahnede çalıştı ama tv çalışmadı. kumandayı tekrar tanıttım ve çalıştı.

edit: şimdi androidde denedim. dediğin gibi hata verdi. sorun iphone yazılımında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcelor -- 24 Kasım 2015; 10:40:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marcelor

kumandaları tekrar tanıt.

az önce denedim mutfaktaki rf led sıkntısız sahnede çalıştı ama tv çalışmadı. kumandayı tekrar tanıttım ve çalıştı.

edit: şimdi androidde denedim. dediğin gibi hata verdi. sorun iphone yazılımında

napmam lazım hocam. android kullanıyoum yani sahne olayı olmayacak mı :(

ayrıca güneşlik perde kapatıp açmak için düzeneğe lazım olacak parçaların siparişini verdim hayırlısıyla.

ya yeni güncelleme gelecek yada eski versiyonunu bulup deneyeceksin onda çalışıyormu diye
  • marcelor kullanıcısına yanıt
    iphone da çalışıyor demiştin di mi hocam ?

v26 mı yüklü iphone da da?
  • Sizlerin kombi için yaptığınız çalışmalar varmı.
    yapmak istediğim
    1.kombiye dış hava sensörü bağlayıp kombinin dış hava sıcaklığına bağlı olarak devreye girmesi ve dış hava sıcaklığı düşdüğünde kombi sıcaklık ayarının yükselmesi grafikde görüldüğü gibi.
    2.kombi dönüş suyu girişine resimde görünen elektrikli vanayı bağlamak elektriğini sp prizden almak.sp prizini A1 ile senaryolamak.
    Dolayısıyla kombi için ayrıca oda termostadı kullanmamış oluruz
    Broadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon Sistemleri

• quote:

Orijinalden alıntı: 406SP

quote:

Orijinalden alıntı: akemals42

quote:

Orijinalden alıntı: 406SP

Merhabalar,

Tesadüf nette arama yaparken böyle bir konu olduğunu gördüm ve deneyimlerin paylaşılması yararlı olur diye düşünerek konuya katıldım.
    Akıllı ev sistemlerine baya merak salan biri olarak bende epeyi araştırdım ve Broadlink ürünlerini kullanmaya başladım.

Anladığım kadarıyla baya yurt dışı siparişi veren var, yurt dışından aldığım ilk ürünün arızalı çıkması sonucu (ben şanssızım sanırım ) Türkiye'den broadlink.com.tr üzerinden garantili ve faturalı almaya karar verdim. Hemde aradığımda muhatap bulup sorularıma fazlasıyla cevap bulabildim.

Ofiste ve Evde kullandığım;

Rm-Pro
    A1
    S1
    TC2
    SP2
    SP-Mini Ürünleri var,

bunların yanında ofisimde duvarı kırmak istemediğim için TC yerine (Avrupa kasası henüz üretilmediği için ),

Hesunse RF röle seti
    Kopou dokunmatik RF kontrollü anahtar kullanmaktayım.

SP ve TC lerin avrupa versiyonu çıktığı anda onları da eklemeyi düşünüyorum sisteme.

Umarım güzel paylaşımların olduğu keyifli bir konu olur.

Hocam
    Sizde maşallah her üründen var
    Deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun oluruz

Özellikle sormak istediğiniz veya merak ettiğiniz sorular varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Öncelikle ürünler çok keyifli ve kaliteli. Çin malı diye tereddüt edip kalitesine şaşırdığım markalardan.

İlk zamanlarda yazılımsal olarak birçok sorun vardı. Özellikle dışarıdan 3G üzerinden bağlantılarda kopmalar ve bağlantı kurmama gibi durumlar oluyordu Broadlink Türkiyeye ilettim birçoğunu, sanırım onlarda firmanın kendisiyle iletişime geçtiler ve cihazları v26 ya güncelleyince düzeldi sorunlar.

Şuan için sistem çok güzel çalışıyor, bugün YALE marka güvenlik sistemini kurdum ofisime, paketten çıkan RF kumandayı da RM-Pro ile sisteme tanıttım ve ofise giriş çıkış senaryoları oluşturdum.

Tek tuşla Giriş senaryosunda; önce SP2 ile mutfaktaki ısıtıcıyı çalıştırıyorum, 5 dk sonra (ofise gelmeden 5 dk önce senaryoyu başlatıyorum ki kahve için su kaynasın diye ) alarm sistemini devre dışı bırakıp, 5 sn sonra perdeyi açmaya başlıyor.

Çıkış senaryosunda ise tam tersini sistem yaparak yine tanımladığım tek tuşla çıkıyorum.

RM pro kullananlara tavsiyem; cihaz çok başarılı bir şekilde tanımladığınız sinyalin bire bir aynısını kopyalıyor. O yüzden garaj ve benzeri sistemleri kumanda edecekseniz eğer tanıtacağınız kumandanın pili full doluyken tanıtın çünkü düşük pil gücüyle zayıf sinyal tanımlanırsa zaman zaman komutu iletemeyebiliyor.

Kopou marka anahtarları beğenmedim bu arada, kumandasının mesafesi güzel fakat tavandaki aydınlatma led olduğu için başarılı çalışmıyor, kendi kendine yakıp söndürmeler oluyor. Duvarları kırıp TC takmak istemiyorum. RF ile çalışan başka marka önerisi olan varsa denemek isterim.

hocam bir sorunum var tecrübelerinize ihtiyacım var. bir kaç önceki postlarımda bahsettim ama özet geçeyim.

oluşturduğum sahneye hafta içi hergün sabah 9 için zamanlama atıyorum fakat Etkinşeltirme başarısız diye geri dönüş veriyor program.

siz zaman ayarlı sahne kullanıyor musunuz? ayrıca ios mu kullanıyorsunuz android mi ?
    yardımınız lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: accipiter18

Sizlerin kombi için yaptığınız çalışmalar varmı.
    yapmak istediğim
    1.kombiye dış hava sensörü bağlayıp kombinin dış hava sıcaklığına bağlı olarak devreye girmesi ve dış hava sıcaklığı düşdüğünde kombi sıcaklık ayarının yükselmesi grafikde görüldüğü gibi.
    2.kombi dönüş suyu girişine resimde görünen elektrikli vanayı bağlamak elektriğini sp prizden almak.sp prizini A1 ile senaryolamak.

az önce aforizmayada özelden bahsettim.
    bir tane rf anahtar alıp kombinin termostat bağlantısına bağlayıp a1 ile evdeki sıcaklık değişimine göre rm proya haber gönerip rm pro ilede anahtarı açıp kapatacak bir düzenek var aklımda.

tesisat işlerinden çok anlamam ama kombinin vanasını açıp kapatmak içinde pompaya zarar verebilir belki. çünkü oda termostatlarında bütün peteklere koymayın muhakkak 2 petek vanası tamamen açık kalmalı aksi durumda kombinin pompası zarar görür diye okumuştum, termostatik vana başlığında. benzer birşey olabilir diye düşünüyorum.

iphone da v2.5.5-1.3.0
    androidde v3.6.3-1.1.9 yüklü
  • quote:

quote:

Sizlerin kombi için yaptığınız çalışmalar varmı.
    yapmak istediğim

az önce aforizmayada özelden bahsettim.
    bir tane rf anahtar alıp kombinin termostat bağlantısına bağlayıp a1 ile evdeki sıcaklık değişimine göre rm proya haber gönerip rm pro ilede anahtarı açıp kapatacak bir düzenek var aklımda.

tesisat işlerinden çok anlamam ama kombinin vanasını açıp kapatmak içinde pompaya zarar verebilir belki. çünkü oda termostatlarında bütün peteklere koymayın muhakkak 2 petek vanası tamamen açık kalmalı aksi durumda kombinin pompası zarar görür diye okumuştum, termostatik vana başlığında. benzer birşey olabilir diye düşünüyorum.

Evet mantıklı pompada uzun vadede sıkıntı çıkarabilir.kollektörlü kombi tesisatında kollektör üzerine her oda için bu Motorlu vanalardan koyup her odanın ısısını ayrı ayrı ayarlayabiliyorsunuz dediğiniz gibi her oda vanasını kapattığında kombiye zarar verebilir. Acaba kollektörlü tesisat için kombi özellikleri farklımıdır

• Arkadaşlar alttaki bu ürün 12v adaptörü ile birlikte boşda iken sizce saatde kaç KW elektrik çeker.

toplamda 6adet kullanacağım için aylık bana maliyetini öğrenmem gerekli.
    http://www.aliexpress.com/item/2015-New-Design-for-DC-12V-4CH-Small-Channel-Wireless-Remote-Control-Radio-Switch-433mhz-Transmitter/32289776286.html

• accipiter18 A kullanıcısına yanıt
    biraz araştırdım dediğini gibi kollektörlerde kullanılıyor. benim evdede bu şekilde ama acaba bunlar merkezi ısıtma sistemleri için mi. çünkü öbür türlü dediğimiz yere geliyor. pompaya zarar verebilir.
  • quote:

biraz araştırdım dediğini gibi kollektörlerde kullanılıyor. benim evdede bu şekilde ama acaba bunlar merkezi ısıtma sistemleri için mi. çünkü öbür türlü dediğimiz yere geliyor. pompaya zarar verebilir.

Baymak kombi servisinden bir arkadaş ile görüştüm kombinin içinde bypass sistemi olduğunu pompaya zararı olmayacağını söyledi internetten yaptığım araştırmada ekteki resmi buldum 13 numara. acaba her kombide varmı?
    diğer konu kombi üzerindeki oda termostadı bağlantı yerindeki köprüyü söküp RF röle bağlamak ve bu röleyi A1 ile kumanda etmek yapılabilir ancak köprüdeki uçta 220v. olduğu ve buna uygun röle kullanmamız gerektiğini söyledi.bu durumda oda sıcaklığına gelindiğinde A1 RF röleye komut gönderecek röle açacak kombi ateşlemeyi kesecek ve 3 dk. sonra pompa dahil hepsini durduracak.oda ısısı düştüğünde A1 röleye komut verecek kombi önce pompayı çalıştıracak dönüş suyu sıcaklığını düşük algılayacak ve yeniden ateşleyecek.

• quote:

quote:

Baymak kombi servisinden bir arkadaş ile görüştüm kombinin içinde bypass sistemi olduğunu pompaya zararı olmayacağını söyledi internetten yaptığım araştırmada ekteki resmi buldum 13 numara. acaba her kombide varmı?
    diğer konu kombi üzerindeki oda termostadı bağlantı yerindeki köprüyü söküp RF röle bağlamak ve bu röleyi A1 ile kumanda etmek yapılabilir ancak köprüdeki uçta 220v. olduğu ve buna uygun röle kullanmamız gerektiğini söyledi.bu durumda oda sıcaklığına gelindiğinde A1 RF röleye komut gönderecek röle açacak kombi ateşlemeyi kesecek ve 3 dk. sonra pompa dahil hepsini durduracak.oda ısısı düştüğünde A1 röleye komut verecek kombi önce pompayı çalıştıracak dönüş suyu sıcaklığını düşük algılayacak ve yeniden ateşleyecek.

bypass sistemi doğrudur ama varmı yokmu iyice bakılmalı. tahminimce o pompa kombi içindeki en pahalı parçalardan biridir.

5-10 dolara 5-240 volt röleler aliexpresste satılıyor onda bir sıkıntı yok.
    aklıma takılan oda sıcaklığını 22 ye ayarladık ve kombi 22 dediğinde durdu. sonra havanın soğukluğuyla 21.9a 5dk dada düşebilir 60dk'dada ama soğuk havalarda ve yalıtımın olmadığı evlerde bu düşüş 5dk olabilir. böyle olduğunda da kombi zırt pırt açılıp kapanacak.

bu durumu ancak şu engelleyebilir. ateşleme durduktan sonra pompa çalışmaya devam ediyor doğal olarak ev 22 değilde 22.4 yada 22.5 gibi olabiliyor. bunları afaki konuşuyorum. bu durumda 22 dereceye düşene kadar biraz zaman kazancı olabilir.
    yada a1 in sıcaklık hassasiyeti çok hassas değilde 0.1 gibi oda bir süre idare edebilir.

kombinin sürekli açılıp kapanması şüphesiz sakıncalı. mesela şuan bende cosa termostat var. onda 22 dereceye ayarlıyorum ama ayrıca diyorumki ateşlemeyi her modda 0.5 dereceye kadar devam ettir ve ondan sonra kapat. -0.2 olduğundada tekrar çalıştır diyorum.
    ev modundayken 22.5 e kadar ateşleme oluyor. ev soğuyup tekrar 21.8 e geldiğinde ateşleme tekrar çalışıyor. gece modundada bu aralıklar aynen çalışıyor. bu sayede kombi sürekli açılıp kapanmıyor.

• quote:

quote:

quote:

bypass sistemi doğrudur ama varmı yokmu iyice bakılmalı. tahminimce o pompa kombi içindeki en pahalı parçalardan biridir.

5-10 dolara 5-240 volt röleler aliexpresste satılıyor onda bir sıkıntı yok.
    aklıma takılan oda sıcaklığını 22 ye ayarladık ve kombi 22 dediğinde durdu. sonra havanın soğukluğuyla 21.9a 5dk dada düşebilir 60dk'dada ama soğuk havalarda ve yalıtımın olmadığı evlerde bu düşüş 5dk olabilir. böyle olduğunda da kombi zırt pırt açılıp kapanacak.

bu durumu ancak şu engelleyebilir. ateşleme durduktan sonra pompa çalışmaya devam ediyor doğal olarak ev 22 değilde 22.4 yada 22.5 gibi olabiliyor. bunları afaki konuşuyorum. bu durumda 22 dereceye düşene kadar biraz zaman kazancı olabilir.
    yada a1 in sıcaklık hassasiyeti çok hassas değilde 0.1 gibi oda bir süre idare edebilir.

kombinin sürekli açılıp kapanması şüphesiz sakıncalı. mesela şuan bende cosa termostat var. onda 22 dereceye ayarlıyorum ama ayrıca diyorumki ateşlemeyi her modda 0.5 dereceye kadar devam ettir ve ondan sonra kapat. -0.2 olduğundada tekrar çalıştır diyorum.
    ev modundayken 22.5 e kadar ateşleme oluyor. ev soğuyup tekrar 21.8 e geldiğinde ateşleme tekrar çalışıyor. gece modundada bu aralıklar aynen çalışıyor. bu sayede kombi sürekli açılıp kapanmıyor.

Şöyle yapsak odadaki A1 sensörü sıcaklık 22 derecede kombinin termostat ucu yerine bağladığımız RF kumandasınıkapat komutu girsek tekrar oda sıcaklığı 21 derecede kombiyi aç kotu girsek aradaki 1 derecelik fark ani aç kapamaları engeller diye düşünüyorum.
    Akşam Karaköy'den 1 kanal RF alıp deneyeceğim.

• accipiter18 A kullanıcısına yanıt
    Dogru diyorsun. Ben cok dar bi pencereden bakmisim olaya. Sonucta a1 de bir cok senaryo olabiliyor.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.