Bildirim
Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri (24. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
-
Eve gidince deniyecem. Sağolasın -
quote:
Orijinalden alıntı: GokhanTR
Hayırlı olsun. Çok iyi gelmiş kaça almıştın ve hangi şehirdesin? neredeyse 1 hafta geç verdiler kargoya aldığım birkaç şeyi ve hala girmemiş ülkemize. Başka üründe NL post kadar dandik bi sistem görmedim 22 gündür sadece giriş yapılmış hiçbir hareket yok ve satıcı da bekleyin diyor. ya satıcı takip no verdi sadece yada nl posttan kaynaklı.
Gökhan hocam selamlar, senin de benim gibi Cosa kullandığını biliyorum, ben buna ek olarak evde Logitech akıllı kumanda da kullanıyorum.
Bu şekilde düşünürsek (evimde güvenlikli bir sitede olduğundan güvenlik sistemleriyle de işim yok) benim gibi tüketicilerin bir işine yarıyor mu bu Broadlink sistemleri? -
Hocam konuyu takipteyim. Broadlink rm pro ürünü dikkatimi çekti Radyo Frekansı ve Infrared kontrol edebildiği için uyumlu oda ışık anahtar ve rf rölelerle bişeyler yaparmıyım diye düşünmüştüm. Cosa'dan Cem beyle son konuşmamda bu cihazdan bahsettim. Klima ünitesini IR olacağını söyledi RF içinde benim için bir araştırma yapacağını gerekirse aynı bu rm pro benzeri ürün üreteceklerini söylediler. O yüzden broadlink ile ilgili bir girişimde bulunmadım.
Üreticiler cihazları ünite olarak üretiyorlar hepsinin bir bütün olduğu bir marka malesef yok. rm pro aldınmı a1 de almak lazım prizlerde vs. Bu işin sonu yok. Şuan cosa var bakalım onda ne üniteler gelecek ona göre ihtiyaca göre alınabilinir. -
quote:
Orijinalden alıntı: akemals42
quote:
Orijinalden alıntı: marcelor
Valla benim sorunum devam ediyor arkadaslar. Cok ilginc priz internete cikmiyor. Modeme bagli ama internet yok. Sildim tekrar kurdum ama nafile
[simage][/simage]
modemi tamamen kapat.
sp mini cihazına ait mavi düğmeye basılı tutup reset at.
uygulamadan sp miniyi tamamen sil
sonra modemi aç.
biraz bekledikten sonra sp mini ye tekrar reset at.
o ara da uygulamadan yeni cihaz ekle de.
modemi ve şifresini girerek cihazı tekrar tanıtırsın...
isimleri vs. değiştirmeyi de unutma
aşağıdaki resim 3g üzerinden
Benim sorun access pointten kaynaklaniyormus. Cep telefonundan internet actim sorunsuz kullandim ama ap deki internete baglanmiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaslar burda bi broadlink fanatikligi seziyorum :) bahsettiginiz deneyimler de isin acikcasi bende de benzer bi fanatiklik uyandirmiyo degil...
Yalniz konuyla ilgili biraz daha arastirma yaptim. Neeo diye bi firma daha var bence inanilmaz bi kumandalari var. Bi bakin derim. Ayrica kablosuz baglantida big-zee ve z-wave diye iki ana standart var. Bu standartlari destekleyen cihazlar birbirleriyle sorunsuz ve markadan bagimsiz olarak iletisim kurabiliyolar. Broadlink turkiyeyi aradim ve bu standartlardan herhangi birini destekleyip desteklemediklerini sordum. Konustugum kisinin bu standartlar hakkinda bilgisi yoktu. Sizin bi bilginiz var mi bu standartlari destekliyor mu broadlink?
Bu arada hem xiomi hem brodadlink kullanan arkadasimizdan hic ses seda cikmadi. Ondan hala bir kiyaslama bekliyorum.
Selamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanblues -- 13 Aralık 2015; 16:55:03 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Broadlink ürünlerini almadan önce tabiki araştırma yaptık.uygulamasına,fiyatına cihazı kullananların yorumuna vs., aklımıza yatan o zamanlardan bu zamanlara broadlink markası oldu ve ürünlerini aldık. Bu saatten sonra da bozulmadığı sürece, bunları çöpe atıp başka bir firmaya geçmek mantıklı olmaz diye düşünüyorum.
Neeo diye bir firma broadlink rm tarzı ürün çıkarmış, websitesine baktım ürün tasarım olarak güzel gibi duruyor ama ön sipariş te henüz ve sadece kumandası var ios uygulaması,diğerleri ???? Fiyatlarını gördünüz mü bilmiyorum ama Sadece Kumanda fiyatı 219 usd.broadlink in fiyatının yaklaşık 5 katı.
Bir de başka bir mesaj da cosa dan bir yetkili 3-5 güne kalmaz rf uyumlu bir kumanda yapacağını söylemiş :).bizim buradaki bazı arkadaşlar o cosa dan daha ucuza termostat yaptı bile :)
Bu hızla gidersek 5-6 seneye kalmaz daha iyi bir ev otonom sistemini alabiliriz ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 13 Aralık 2015; 17:32:55 >
-
Sayin akemals42, kizdirdim gibi geldi. Yok kesinlikle haklisiniz. Bunca urun almis, sistemi kurmussunuz. Tabii ki yeni bi sistem kurup bunlari cope atmakdan bahsetmedim. :) eger kullandigim dil kirici ya da tahrik edici olduysa ozur dilerim. Ben sadece farkli alternatifleri var mi, varsa neler. Ve kendi kuracagim sistem icin ne gibi seyler yapabilirimi sorguladim. Belki de bu konuya degil baska bi konu acip genel ev otomasyon sistemleri diye yazmaliydim. Ama bu forum islerine yeniyim :) sulci lisan ettiysem affola.
Neeo icin fiyatlarina hic bakmadim ama fikir hosuma gitti ilave edilebilir olmasi hos olurdu. Zaten o yuzden sordum su farkli standartlari destekliyor mu diye. Mesela rm pro al. Ilerde istersen git neeo nun kumandasini da al ve ona ekleyip kullan gibi. Cosa'yi ben de kullaniyorum ve bahsettiginiz sekilde broadlink ile cosaya alternatif olusturulabilir mi diye dusunuyorum. Sistemimi kurarsam ilk is kombi isine el atmayi planliyorum.
Bir de benim kapi kilidini kontrol etmek gibi bi projem var. Bununla ilgili de indiegogo gibi sitelerde bir cok proje var. Ama yapilmis cok az urun var. Genelde cok guzel urunler ve fikirler hep proje asamasinda. Turkiyede x10 var. Daha once forumda bi arkadasin da kullandigindan bahsettigi. Fiyatlari cok yuksek gerci bu urunlerin. Ben kendim bi mekanizma yapamaz miyim diye düşünüyorum. Rm pro komut verecek bi elektrik motoru calisip surekli kilite takili duran bi anahtari dondurerek kilidi acacak? Daha once boyle elektrik motorlari vs islerle cok ilgilenmedim. Fikri olanlar paylasirsa memnun olurum.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oceanblues
Kızmadım niye kızayım :)
Alternatif aramak araştırmak tabi olacak.
Ama biriktirmiş olduğu paralarını, broadlink ürünleri alarak küçük çapta da olsa ev otomasyon sistemleri yapmayı tasarlayan arkadaşlar olduğunu unutmamak lazım...
Bence sizde fikirlerinizi hayata geçirmek için bu ürünlerden alarak adım atabilirsiniz. Emin olun ki çok pişman olmazsınız. Mesela s1c diye bir güvenlik aistemi var kapıya bir tane koridora bir tane koydum. Evden çıkınca aktif hale getiriyorum. Kendimi güvende hissediyorum. Fiyatı 50 dolar. Piyasa da daha profesyonelleri var 1000-2000 tl arası.
Neeo sitesindeki ürünler,özellikle neeo remote çok iyi düşünülmüş, hatta bu konuda broadlink e de yazmayı düşünüyorum.neeo nun ürünleri bu flyatlarda olduğu sürece kimsenin alacağını düşünmüyorum.
Kapı kilidi konusunda biraz araştırma yaptım kale kilitx10 bulmuştum onun da fiyatı pahalı idi,zaten bu konuya yazan bir arkdaş denemiş olmamış.boşuna para vermemiş olduk.siz çözüm bulursanız sizin çözümden herkes faydalanabilir ;)
Kombi konusunda bazı arkadaşların uygulamalrı var, konu içinde bulup, gerekli sorularınızı sorabilirsiniz...
Konuyu sık sık takip ederseniz, emin olun ki hem bize hem de kendinize faydalı olacak şeyler kazanırsınız ;)
-
Broadlink RM Pro ve A1'in yanına 7 USD'lik bir röle ile kombiyi otomatiğe bağladım, şimdilik 1 adet prizi TC2 ile değiştirdim. Salondaki led gece aydınlatmam zaten RF, fil m izleyeceğim zaman bir tıkla anfi açılıyor salonun lambası sönüyor ledaydınlatma açılıyor. Ve bunları son derece düşük bir bütçeyle yapabildim... -
Tamam tamam kabul ediyorum su an icin fiyat performans orani olarak en basarili sistem broadlink. :) sanirim sonunda dediginiz gibi ben de sizin saflarinizda yer alicam. Konuyun okurken hep aklima geliyordu. Onca fiyat konusulmus onca indirimler vs. Takip edilmis. Aslinda buradan boyle bi kampanya gibi bisey baslatsak. Urun almak isteyenler (ve tabi zamani olanlar) bi araya gelse. Mesela ben kendime bi rm pro bi a1 kesin almayi dusunuyorum. Almak isteyenler buraya yazsa siparisi toplu versek. Ne bilim 4 kisi bi araya gelsek 4 rm pro istiyoruz dedigimizde fiyat baya bi degisecektir sanirim.hatta bi arkadasin elinde toptan fiyatlari da vardi pazarlik gucumuzun ne olacagini bile bilebiliriz. :) her hangi bi urun almak isteyen varsa siparisleri toplayip ona gore konusalim ya turkiyeylen ya da cindeki bi saticiylan.
Bu arada wellwet o 7 dolarlik role'nin linki var mi? Termostat baglantisinindan mi bagladin yoksa salterden mi kapatip aciyosun? Biraz bilgi verebilir misin?
Aliexpress de özel günler var onzamanlarda almak lazım.
Mesela o zamanlarda broadlink rm 25 dolara kadar düşmüştü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: GokhanTR
Hocam konuyu takipteyim. Broadlink rm pro ürünü dikkatimi çekti Radyo Frekansı ve Infrared kontrol edebildiği için uyumlu oda ışık anahtar ve rf rölelerle bişeyler yaparmıyım diye düşünmüştüm. Cosa'dan Cem beyle son konuşmamda bu cihazdan bahsettim. Klima ünitesini IR olacağını söyledi RF içinde benim için bir araştırma yapacağını gerekirse aynı bu rm pro benzeri ürün üreteceklerini söylediler. O yüzden broadlink ile ilgili bir girişimde bulunmadım.
Üreticiler cihazları ünite olarak üretiyorlar hepsinin bir bütün olduğu bir marka malesef yok. rm pro aldınmı a1 de almak lazım prizlerde vs. Bu işin sonu yok. Şuan cosa var bakalım onda ne üniteler gelecek ona göre ihtiyaca göre alınabilinir.
Gökhan dostum, demek istediğim bizim gibi akıllı kombisi olan ve akıllı kumanda kullanan birisi için evde bu ürünler ne amaç için kullanılabilir ki ona kafam basmadı. Yani ayarlayalım sabah akıllı prize komut versin tost yapsın falan bunlar çok ütopik bana göre, yani benim işime yaramaz bu tip akıllı faaliyetler. Bana Cosa gibi öz hakiki akıllı işlevsellik gerek
-
Eozen81merhaba. cosa 'dan gercekten o kadar memnun musun?
sana pmden detaylica yazdim gefci ama ben calistigindan bile emin olamiyorum?
cosa son güncellemeden sonra baya bi stabil oldu, geçtiğimiz haftalara göre. Ama kesinlikle eminim broadlink gibi ürünler çıkartıp onlarla baş edemez. En azından şuan ki çalışanlarla yada çalışma mantalitesiyle.
Edit: broadlink'e alternatif olarak xiaomi'de düşünülebilir. Kalitesi tartışılmaz yalnız A1 gibi bir cihazı mevcut değil. Uzaktan kumanda, ev güvenlik sistemi, akıllı prizi var.
Fiyatlarda 3 aşşağı 5 yukarı yakın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcelor -- 14 Aralık 2015; 8:52:18 > -
Linki şu (ben 11.11'de 7:38'e almıştım)
http://www.aliexpress.com/item/Remote-Control-Switch-AC220V-1CH-Lighting-Switches-Remote-ON-OFF-Light-Lamp-SMD-Power-Remote-Switch/1379928407.html
Termostat kısmına paralel bağladım, ister elden isten uzaktan kontrol edilebiliyor... -
accipiter geçtiğimiz sayfalarda sp prizden kombi için röle yapmıştı. Gayette mantıklı çünkü bu rf rölelerde kombinin çalışıp çalışmadığı muamma oluyor. Uzaktayken takip edemiyorsunuz ama sp prizden yaparsanız on yada off durumunu görebiliyorsunuz. -
SP'lerde de, eğer bir otomasyona alıyorsanız, durum anlaşılmıyor, yani, ardarda ışığı kapat, kombiyi aç vb bir işlem yaparsanız SP'nin durumu yanlış görünüyor, ancak kendi ikonu üzerinden kapatıp açarsanız durumunu izleyebiliyorsunuz. Benim için röle yeterli, emin değilsem tekrar kapata basıyorum, sorun olmuyor :)
Broadlink'in daha alacağı çok yol var ama amatör bazda bence çok iyi bir başlangıç f/p oldukça iyi... -
hımm bende sp var ama bir otomasyon yapmadığım için öyle bir sorundan haberim yok. Zaten access point ile ilgili bir sıkıntım var. 3g de sp prize ulaşamıyorum o yüzden çok kurcalamadımda açıkcası.
Röle'nin on off olduğunu farketmemişim. Ayrı ayrı tuş olunca dediğin gibi mantıklı olur. Hatta hoşumada gitti elimde dursun diye sipariş vereceğim.
Sen hangi frekansı aldın ? Broadlink iki frekansıda destekliyor ama ben yinede sormak istedim.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X