Şimdi Ara

broadway fren arızası acil yardım!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
10.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Harun

quote:

Orijinalden alıntı: Sturmgeist

Frene basınca 4 teker mi tutar diskler nerdeyse o tekerler tutar mesela doğanın önler tutuyo.

yok daha neler

Biliyomuş gibi konuşma ya. Doğanda önler diskfrene basınca öne yığılır araç arka kampanalar el freni git sor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar_ozdemir

peki bu fren pedalındaki boşluk nedir nasıl giderilir

Fren hidroliği azalmıştır balatalar bitmiştir yada hava yapmıştır

• serdar_ozdemir S kullanıcısına yanıt
    Abi şaka mısın? Merak ediyorum geçen hün küpeğe çarptım.Deyip aracı hala yolda kullanıyorsun.Allah korusun çocuk atlasa önüne ne olacak?Ya da fren tutmasa bir adama çarpsan.Bu vebalin altına girmek kolay mı? Sanayi de farklı ustalara git yaptırmadan da arabaya binme.Buraya soracak kadar basit bir şey değil ki bu.Sen yukarıdakini dinleyip WD40 sıksan ya kendini ya başkasını öldürürsün.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Harun

quote:

Frene basınca 4 teker mi tutar diskler nerdeyse o tekerler tutar mesela doğanın önler tutuyo.

yok daha neler

Biliyomuş gibi konuşma ya. Doğanda önler diskfrene basınca öne yığılır araç arka kampanalar el freni git sor .

demek doğanda frene basınca sadece ön frenler tutuyor, arkadaki kampanalarda sadece el freni için. seninle tartışmaya bile değmez.
  • o kadar da kötü değil frenler dibe kadar basınca 4 teker de kazıyo fakat arklar önden çok tutuyo ve pedal geç kavrıyo
  • En son ne zaman ve hangi lastikleri değiştirdiniz?
    Önden çekişli araçlarda yeni alınan iki lastiği öne takarlar, arkadakiler eski kalır..
    Sizde böyle bir durum varsa arka tekerlekler bu yüzden erken kızaklıyor olabilir..
    Kızaklama sesi duyunca frene fazla asılmadığınız için bu durum "arkalar çok tutuyor da ön tutmuyor" gibi algılanabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 5 Ekim 2014; 23:59:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertug0

1 kutu wd40 alıp balatalara sıkın

Hocam bunu da gördükya.
    Balataya wd40

• quote:

Hocam tabiki 4 teker de tutar.
    Doğanda arkalar kampana. Önleri disk arkaları kampana tutar.
    Sizin aracın sadece önler tutuyorsa siz de bir ustayı ziyaret edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ongun_44 -- 6 Ekim 2014; 0:12:15 >
  • quote:

Fren ayarına göre farklılık gösterebileceği gibi genelde %70 ön %30 arka frenler tutar. Gücün çoğu önde olduğu için sadece önün tuttuğunu sanıyorsunuz ama öyle değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweentLyy -- 6 Ekim 2014; 0:16:49 >
  • serdar_ozdemir S kullanıcısına yanıt
    bunun bir çok sebebi olabilir fren yağı, hava yapmış olması, balatalarda problem veya disklerde problem o yüzden ustaya gidip baktırmak şart
  • ertug0 kullanıcısına yanıt
    direk intihar et de aynı hesap,

● Genel amaçlı yağlayıcı ve pas sökücü
    ● Uygulama Alanları:
    ● WD-40 formülünde bulunan metale karşı yüksek çekim özelliği sayesinde, yüzeyleri nemli koşullar
    altında bile tamamen kaplar. Püskürtülerek, fırçalı uygulamalarda veya daldırma yönteminde dahi
    metal yüzey ile nem arasına girerek koruyucu bir tabaka oluşturur. Bu özelliği ile WD-40, nemle alakalı
    kısa devreleri hemen ortadan kaldırdığından, elektrik kontağının söz konusu olduğu durumlarda çok
    kullanışlıdır.
    ● WD-40 metal çekim özelliği ile paslı ve aşınmış yüzeylere nüfuz ederek, metal, tel, halatlardaki pası
    çıkarır, sıkışmış somunlar, bağlantılar, kontrol mekanizmaları ve diğer metal parçalardaki aşınmayı
    ortadan kaldırarak, parçaların serbest bir biçimde çalışmasını sağlar.
    ● WD-40 metal yüzeylere tamamen yayılarak mikroskopik gözenekleri dahi kaplar. Oluşan bu tabaka ve
    WD-40ın nem atıcı formülü sayesinde metal yüzey üzerinde neme ve diğer pas oluşturucu maddelere
    karşı koruma sağlar. Metal düzenli bir şekilde kullanılıyorsa, koruma devam edecektir.
    ● WD-40 formülü hiçbir aşındırıcı madde içermeksizin çok kalın tabakalı gres yağı ve kiri, etiket ve
    yapıştırıcı madde kalıntılarını yüzeyden tamamen temizler. Ayrıcı oluşturduğu film tabaka ile çürüme ve
    paslanmaya karşı korur.
    ● WD-40 yüksek çekim özelliği sayesinde içeriğinde bulunan yağlayıcı maddelerin tüm yüzeye yayılarak
    hareketli parçalara mükemmel bir şekilde tutunmasını sağlar. WD-40 silikon veya toz ve kir toplayıcı
    herhangi bir katkı maddesi içermediğinden yüzeyde kir tabakası oluşturmaz.
    ● Teknik Özellikleri:
    ● Görünüm: Berrak ve hafif bulanık
    ● Koku: Çok hafif, karakteristik,hoş koku
    ● Özgül ağırlık: 22°Cde 800 ± 0.020
    ● Viskozite: 22°Cde 27.5 ± 1.0 san zahn 1
    ● Mininum parlama noktası: Açık kapta 43°C
    ● Akma noktası: -73°Cden az
    ● Düşük ısı stabilitesi: Mükemmel
    ● Kaplaması: 15 m2 - 26 m2/litre
    ● Kaynama noktası: 149°C minimum
    ● Tatbiki kaplama: 1.7 g/m2
    ● Uygulanmış ürün kalınlığı: 0.00025 - 0.00075 cm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 6 Ekim 2014; 1:08:24 >

• Arkadaşlar bugün size inanmayaraktan,gidip bauhaustan bi tane mavi renkte olan wd40 marka sprey aldım.ve boş bi arazide önce arka disklere sıkarak denedim.Ve sonuç arabanın durmasında hiç bir problem olmadı,buna güvenerek önlerede sıktım,ve frenleme esnasında araç sağ öne doğru yığıldı ve kaldırıma vurdum.bu bana güzel bir ders oldu.Sonuçlar şu şekilde
     broadway fren arızası acil yardım!! broadway fren arızası acil yardım!!

• quote:

Arkadaşlar bugün size inanmayaraktan,gidip bauhaustan bi tane mavi renkte olan wd40 marka sprey aldım.ve boş bi arazide önce arka disklere sıkarak denedim.Ve sonuç arabanın durmasında hiç bir problem olmadı,buna güvenerek önlerede sıktım,ve frenleme esnasında araç sağ öne doğru yığıldı ve kaldırıma vurdum.bu bana güzel bir ders oldu.Sonuçlar şu şekilde

Yok valahi kamera şakası herhalde

• quote:

Arkadaşlar bugün size inanmayaraktan,gidip bauhaustan bi tane mavi renkte olan wd40 marka sprey aldım.ve boş bi arazide önce arka disklere sıkarak denedim.Ve sonuç arabanın durmasında hiç bir problem olmadı,buna güvenerek önlerede sıktım,ve frenleme esnasında araç sağ öne doğru yığıldı ve kaldırıma vurdum.bu bana güzel bir ders oldu.Sonuçlar şu şekilde

Hocam ciddi ciddi denediniz mi yani?

Neyse geçmiş olsun diyelim. Valla sizin de inanmayız denemeniz ilginç olmuş.

• Wd40 frenle aynaya sıkılmaz. Bende sıktım ama t3 minibüse pastan öluyordu frenler sonuç pozitif. Balata spreyi başka bişey.onu ayna ve balataya sïkarsın. On frenler dipte tutar zaten reno 9 bu önce yığılır sonra cik ler.arkalar çok sıkılmış ondan önler kitlemiyor. Boş bi yerde baş çek fren yap ayarını tutar uğraşırsın biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 6 Ekim 2014; 10:51:42 >
  • quote:

B7 kasa passat mı o

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

B7 kasa passat mı o

Comfortline 1.4 tsi,şuan stepnesini taktık aracın,jant için ise 1025 tl artı kdv gibi bir fatura çıktı önüme,jantı yaptırıp yola devam ederim büyük ihtimalle.Hep derim yine diyorum,benim için teoriden çok gözlem önemlidir,denedim ve gözlemlerim dahilinde balatalara wd40 sıkılmayacağını öğrendim.

• Broadway aracımızda zamanında aynı seyleri yaşadım. Aracı yeni mi aldınız ?
    Bu sorun kronik bir sorun Broadway de... Ne zaman yaptırsak aynı şekilde pedal düşerdi...

Yanlış hatırlamıyorsam Broadway sahibi bir arkadaş vardı. Bi çağıralım konuya.

@jason_becker

• yok yeni değil 6 senedir bizde son bi kaç senedir böle pedal düşüyo önceden iyi tutuyodu ama şimdi pek memnun değilim mesala amcamda 1 tane 1993 model doğan vardı onun frene basarken tutuyodu yarıya kadar gelince adam cama yapışıyodu bizimkilerde öle değil
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

B7 kasa passat mı o

Comfortline 1.4 tsi,şuan stepnesini taktık aracın,jant için ise 1025 tl artı kdv gibi bir fatura çıktı önüme,jantı yaptırıp yola devam ederim büyük ihtimalle.Hep derim yine diyorum,benim için teoriden çok gözlem önemlidir,denedim ve gözlemlerim dahilinde balatalara wd40 sıkılmayacağını öğrendim.

Hocam iyi de burada insanlar o uygulamanın yanlış olduğunu size söyledi zaten. Saçma bir iş yapıp, başınıza boşu boşuna masraf açmışsınız.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.