Şimdi Ara

BROADWELL İŞLEMCİLER NİSAN AYINDA RAFLARDA YERİNİ ALICAK!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
3.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2500k - 2600k gibi efsanelerden sonra intel o kadar nm küçülttü falan fıstık ama hala o efsaneleri çöpe attıracak işlemciler çıkaramadı. Amd biraz erken çıkarsa şu zen mimarisini intelle arasındaki o uçurumu büyük ölçüde kapatır gibime geliyor çünkü intel nm küçültmekten başka bir cacık yapmıyor senelerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersol

2500k - 2600k gibi efsanelerden sonra intel o kadar nm küçülttü falan fıstık ama hala o efsaneleri çöpe attıracak işlemciler çıkaramadı. Amd biraz erken çıkarsa şu zen mimarisini intelle arasındaki o uçurumu büyük ölçüde kapatır gibime geliyor çünkü intel nm küçültmekten başka bir cacık yapmıyor senelerdir.

Evet nm küçülmekten başka pek kayda değer birsey yapmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 65W TDP'li iki model çıkacakmış i7 5775C ve i5 5675C, L3 ön bellek miktarlarında 2 mb azalma olmuş, Intel neden böyle bir uygulama yapmış henüz belli değil.
  • Heralde performans artışı olmayacak broadwellde düşük ısınma ve oc potansiyeli düşük güç tüketimi gibi özellikleriyle öne çıkacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

65W TDP'li iki model çıkacakmış i7 5775C ve i5 5675C, L3 ön bellek miktarlarında 2 mb azalma olmuş, Intel neden böyle bir uygulama yapmış henüz belli değil.

Bencede bi yerden geliştiriyor 14nm olarak bir yerden kısıyor bu şekilde yapacağına performans anlamında iyi bir gelisme yap hiç bir yerden kısmadan. C harfinide k yerine kullanmislar. Bence bu skylake'ında duyurulmasi broadwell i değerini düşürdü ve z97 den sadece para kazanmak için yaptıklar sahsen broadwell elimizdeki intelleri satıp alınacak bir işlemci değil çok birsey vaat etmiyor skylake 1151 sokette gelicek bilmiyorum ama z97 boşuna olur bu gidişle sadece broadwell icin . Skylake da gelisme gostericekler büyük ihtimalle onada yeni anakart gerekecek yeni chipset gerekecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiksSnow -- 25 Mart 2015; 8:51:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Heralde performans artışı olmayacak broadwellde düşük ısınma ve oc potansiyeli düşük güç tüketimi gibi özellikleriyle öne çıkacak

Az önceki mesajimda da söyledim elimizdekileri satıp alincak bir işlemci değil hatta fiyatları yüksek olursa sıfır bile almak yerine haswell almak daha mantikli gözüküyor suan için ama performans testleri daha yok bir ortaya çıksın anlarız

• Broadwell serisinin zaten çoğu BGA soket tipinde yani işlemci değişimi der mümkün dwrgil. Seçenekler sinirli. Bence 2500-2600 kullanıcıları skylake bekleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Broadwell serisinin zaten çoğu BGA soket tipinde yani işlemci değişimi der mümkün dwrgil. Seçenekler sinirli. Bence 2500-2600 kullanıcıları skylake bekleyin.

2500 2600 hala günümüz için güçlü bir işlemci gerek yok zaten degistirmelerine

• quote:

Orijinalden alıntı: spellfore103

sınıfta kaldın donanım uzmanı.sana özellikle bu iki anakart diyorum başka seçenek yok diyorum. h97m-plus,pc mate a göre oc de daha iyi. asus bazı h serilerine oc imkanı getirmedi.bütün h serilerine oc imkanı getirdi.uzmansın ama haberin yok.

Eleştirilen arkadaşı tanımam etmem ama bir insan donanımı biliyor diye tüm teknoloji ve siber aleme hakim olacak diye bir şey yok. Dolayısıyla bu parçalar elinden geçmemiştir, ama fikir yürütebilir. İşsiz güçsüz hareketler yapıp da konuyu baltalamasaydınız keşke.
  • quote:

sınıfta kaldın donanım uzmanı.sana özellikle bu iki anakart diyorum başka seçenek yok diyorum. h97m-plus,pc mate a göre oc de daha iyi. asus bazı h serilerine oc imkanı getirmedi.bütün h serilerine oc imkanı getirdi.uzmansın ama haberin yok.

Sendede pek bir olay yok dostum, oc imkanı getirdi diye kart iyi mi olmuş oluyor yani, oc den çok daha önemli şeyler var stabilite gibi mesela. Herkes oc yapmak için sistem almıyor. Hadi dostum konudan ayrıl yavaş yavaş kalabalık yapmayın burda boş muhabbetlerle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 25 Mart 2015; 17:43:32 >
  • Elinde Haswell/Refresh cpu bulunduranlar için Broadwellin bir getirisi olmayacak , en azından şu an gördüklerimden yola çıkarak onboard grafik haricinde bir artısı olmayacak gibi duruyor . Biraz daha az ısınır herhalde , performansını beklemek gerek .

Ama yanlış hatırlamıyorsam yada yanlış okumadıysam 3. çeyrekte zaten Skylake ile yeni bir cpu/soket dönemi başlatacak intel LGA1151/Z107 ile .

Özellikle 4790k dan 5775C ye geçmek tam saçmalık olacaktır .
  • Perf. artmayacaksa ,4790K dan daha guclu islemciler cıkmayacaksa neden insanlara Z87 lerini sattırıp Z97 aldırdılar ki?Bu Intel kadar tuketiciyi magdur eden firma var mı bilmiyorum.600-700 e Z87 al bu Broadwell desteklemeyecek sat Z97 al 1000 liraya mesela
    Sonra hadi Z97 aldın yeni islemci perf. artısı getirmesin.Onu da gec soket yine degistigi icin o da anında eskisin.Madem Z97 aldırıyorsun i7 4790K dan en az %25-30 hızlı islemciler cıkarmaları gerekirdi.Kaybeden yine tuketici oldu.
  • 4MB Cache ?

İntel gittiğin yol yol değil vallaha. Hala 4/8 @4Ghz ulaşamamışken 4 MB Cache ?
  • 14nm iyiymiş
  • Foxbat kullanıcısına yanıt
    Doctor ne dersin İntel pazar kaybedicek gibi. AMD ise her türlü karda. 2016 çok karışık geçecek gibi.
  • quote:

hey allahım yarabbim ne işsiz bişeysin sen ya eğer sen kusura bakmada h97m-plus alıp iyi bir overclock yapcak kadar acizsen kusura bakmada bu senin bilgisizliğin,
    seçenek yok ne demek bilader sen o kadar parayı çöpe atmaya çokmu meraklısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiksSnow -- 25 Mart 2015; 20:13:32 >
  • Hugues de Payen kullanıcısına yanıt
    Bu ghz leri düşük tutması performansı etkiler mi?Yada işlemcinin performansı nereden anlaşılır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemtas

quote:

Eleştirilen arkadaşı tanımam etmem ama bir insan donanımı biliyor diye tüm teknoloji ve siber aleme hakim olacak diye bir şey yok. Dolayısıyla bu parçalar elinden geçmemiştir, ama fikir yürütebilir. İşsiz güçsüz hareketler yapıp da konuyu baltalamasaydınız keşke.

h97m-plus elimden hiç gemedi zaten micro atx anakartla uğraşmayı hiç sevmem arkadaşın sorunu belli yeni katılmış ve bazı insanlar üzerinden prim yapmaya çalışıyor, ve şunuda bilmiyor ki ben nerde çalıştığımı yada ne işlerle uğraştığımı söylemedikçe birini bilgisiz sanıyor ben bu forumda bu zamana kadar kaç kişiyi mutlu ettim yardımcı oldum bu zamana kadarda bir kişiden ne şikayet nede olumsuz yorum aldım mesaj kutup allah razı olsun ile doluydu işte bunlar gibi 2 3 sap çıkıyor arada

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Sendede pek bir olay yok dostum, oc imkanı getirdi diye kart iyi mi olmuş oluyor yani, oc den çok daha önemli şeyler var stabilite gibi mesela. Herkes oc yapmak için sistem almıyor. Hadi dostum konudan ayrıl yavaş yavaş kalabalık yapmayın burda boş muhabbetlerle.

yav kardeşim bırak boşver i5 4670k işlemcim olcak micro atx h97m-plus mu alırım. arkadaş prim yapmakta usta yalnız 'eksiye' çalışıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

Elinde Haswell/Refresh cpu bulunduranlar için Broadwellin bir getirisi olmayacak , en azından şu an gördüklerimden yola çıkarak onboard grafik haricinde bir artısı olmayacak gibi duruyor . Biraz daha az ısınır herhalde , performansını beklemek gerek .

Ama yanlış hatırlamıyorsam yada yanlış okumadıysam 3. çeyrekte zaten Skylake ile yeni bir cpu/soket dönemi başlatacak intel LGA1151/Z107 ile .

Özellikle 4790k dan 5775C ye geçmek tam saçmalık olacaktır .

evet 1151 soketle gelecek büyük ihtimalle diğer bir husussa z97 yani 9 serisi anakartların nerdeyse boşu boşuna olması broadwell'den bu şekilde bir cacık olmucak gibi duruyor performans testleri ortaya bir çıksın görücez
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.