Şimdi Ara

BROADWELL İŞLEMCİLER NİSAN AYINDA RAFLARDA YERİNİ ALICAK!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
3.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rubisco

Masaüstüne kabaca gtx650 ye benzer gpu geldi diye sevinmek yok ama sonra tamam mı ?

valla kardeşim işlemciyi alan entegre ile oyun oynamak için almıyor gtx 650 bile şuan tatmin etmiyor genelini, entegre gpu değilde önemli olan işlemcinin çok performanslı olması asıl işlemcinin performans olarak büyük oranda gelişmesi entegre istediği kadar iyi olsun oda bir yere kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: Havana_Brown

nanametr düşüyor zar alnı düşüyor amennah.
    cache neden düşüyor onu çözemedim.
    birde fiyatı da cabası olucak.
    yok ben almıyım eski işlemcim ve platformumla devam edeyim.

3770k broadwellin hepsini yer zaten, i7 lerin kralı ve benim favorimdir.

evet çok iyi bir işlemci fakat i7'lerin kralı demek biraz yanlış olur.(2011 sokettede i7 var unutmamak gerek). 4790k daha iyi bir işlemci 3770kdan fakat işin içine o.c potansiyeli girince ne olur bilinmez

Haswellara kadar kral diyelim, haswellar ayrı klasmanda

2011 soketler ve haswell işlemciler 3770k kadar gündeme oturmadı hiçbir zaman, efsane bir işlemci olduğu için kraldır i7 ler arasında, yoksa i7 lerin en güçlüsü demedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 28 Mart 2015; 0:41:21 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

iGPU'nun cache'i de 64 MB'e düşmüş. 4770R'de 128 MB idi.

Tabii 64 MB, C'lere özgü olabilir.

c çarpan kilidi açık demekmiş k ibaresi yerine c kullanmışlar

Evet. 5775R'de, 4770R'deki gibi 128 MB olabilir, anlamında söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 28 Mart 2015; 12:18:21 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Havana_Brown

nanametr düşüyor zar alnı düşüyor amennah.
    cache neden düşüyor onu çözemedim.
    birde fiyatı da cabası olucak.
    yok ben almıyım eski işlemcim ve platformumla devam edeyim.

3770k broadwellin hepsini yer zaten, i7 lerin kralı ve benim favorimdir.

evet çok iyi bir işlemci fakat i7'lerin kralı demek biraz yanlış olur.(2011 sokettede i7 var unutmamak gerek). 4790k daha iyi bir işlemci 3770kdan fakat işin içine o.c potansiyeli girince ne olur bilinmez

Haswellara kadar kral diyelim, haswellar ayrı klasmanda

2011 soketler ve haswell işlemciler 3770k kadar gündeme oturmadı hiçbir zaman, efsane bir işlemci olduğu için kraldır i7 ler arasında, yoksa i7 lerin en güçlüsü demedim

tamam o zaman yanlış anlaşılmasında

• quote:

quote:

quote:

iGPU'nun cache'i de 64 MB'e düşmüş. 4770R'de 128 MB idi.

Tabii 64 MB, C'lere özgü olabilir.

c çarpan kilidi açık demekmiş k ibaresi yerine c kullanmışlar

Evet. 5775R'de, 4770R'deki gibi 128 MB olabilir, anlamında söyledim.

sanmıyorum olacağını ama neden olmasın olabilir
  • Iris Pro'da Latency testinde 64MB-1GB arası lineer değişim gösteriyor. Yani L4 cache 128MB olmasına rağmen 64MB'dan sonra latency artmaya başlıyor, 128MB'a kadar sabit kalmıyor. Intel'in söylediği 32MB'ın yeterli olabileceği falndı. Başka amaçlarla + gelecek için 128MB olduğundan bahsetmişlerdi ama test edince dediğim gibi 64MB'dan sonra latency artmya başlıyor. Bu da 128MB cache olmasına rağmen en fazla 64MB'lık kısmın efektif olarak işe yaradığını gösteriyor. Bu 128MB'dan 64MB'a indirme olayı onunla alakalı olabilir. GPU ayrıca %20 kadar güçlenecek ve masaüstü olması yüzünden dolayı daha yüksek frekansda da çalışabilecek. Bu da hem AMD APU'larına göre, hemde düşük ekran kartlarına göre bi yere kadar avantaj demek.

EDRAM, boş buffer değil L4 cache olarak görev yaptığından, bellek erişim patternine bağlı da olsa, çok ender olarak bazı uygulamalarda %20 gibi kazançlar sağlaryabilir. 4950HQ'nin 4770k'yı o şekilde baya geçtiği çok çok ender de olsa durumlar var. Genelde çoğu kişinin işine yaramaz ama, ender de olsa işe yarayabilme ihtimali ve uygulamaların bunu dikkate alarak kodlanması durumunda daha genele yayılması ihtimali de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 28 Mart 2015; 14:24:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Iris Pro'da Latency testinde 64MB-1GB arası lineer değişim gösteriyor. Yani L4 cache 128MB olmasına rağmen 64MB'dan sonra latency artmaya başlıyor, 128MB'a kadar sabit kalmıyor. Intel'in söylediği 32MB'ın yeterli olabileceği falndı. Başka amaçlarla + gelecek için 128MB olduğundan bahsetmişlerdi ama test edince dediğim gibi 64MB'dan sonra latency artmya başlıyor. Bu da 128MB cache olmasına rağmen en fazla 64MB'lık kısmın efektif olarak işe yaradığını gösteriyor. Bu 128MB'dan 64MB'a indirme olayı onunla alakalı olabilir. GPU ayrıca %20 kadar güçlenecek ve masaüstü olması yüzünden dolayı daha yüksek frekansda da çalışabilecek. Bu da hem AMD APU'larına göre, hemde düşük ekran kartlarına göre bi yere kadar avantaj demek.

EDRAM, boş buffer değil L4 cache olarak görev yaptığından, bellek erişim patternine bağlı da olsa, çok ender olarak bazı uygulamalarda %20 gibi kazançlar sağlaryabilir. 4950HQ'nin 4770k'yı o şekilde baya geçtiği çok çok ender de olsa durumlar var. Genelde çoğu kişinin işine yaramaz ama, ender de olsa işe yarayabilme ihtimali ve uygulamaların bunu dikkate alarak kodlanması durumunda daha genele yayılması ihtimali de olabilir.

Evet 64MB den sonra 124mb'a kadar olan erişimden gecikmeler artıyor bu yüzden belki düşürmüş olabilirler doğru.
    entegre gpu belki sadece apu ların rakibi olabilir yada arada sırada ufak tekef oyunlar oynayanlar için bir dost olabilir.
    fakat yeni jenerasyon oyunlarda müdahili kartlar bile tatmin etmezken entgre gpu bir yere kadar belki tatmin eder yani entgere gpular bir oyun için arza halinde gecici olarak kullanmaktan başka bir işe yaramıcak ama tabi dediğim gibi genelde oyun amaçlı olmayan sistemlerde arada sırada oyun oynamak için ideal olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiksSnow -- 28 Mart 2015; 15:24:48 >

• up
  • Bu serinin çıkmasıyla i5 ve i7 fiyatlarında duşuş olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darren03

Bu serinin çıkmasıyla i5 ve i7 fiyatlarında duşuş olurmu

Çok olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatta Intel hiç indirim yapmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Hatta Intel hiç indirim yapmayabilir.

+1 aynen öyle taş çatlasa 30 lira kadar belki
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: harun50

2 sene daha 2500k

aynen hala yeterli bir işlemci

Anakart mı var piyasada arkadaş işlemci taş gibi ama anakart yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: harun50

2 sene daha 2500k

aynen hala yeterli bir işlemci

Anakart mı var piyasada arkadaş işlemci taş gibi ama anakart yok

Anakart var olmasinada türkiyede pek yaygın model yok

• Sattılar bize z97 anakartları kutuda marifetmiş gibi logo var Broadwell'e destek veriyor diye 2 tane işlemci nedir dalga mı geçiyor Intel.

Ben 4690k alırken Broadwell'de i7'ye geçerim diye fazla para harcamadım böyle olacağını bilsem direk 4790k alırdım.
  • Yine aynı hikaye taş çatlasın %8-9 performans farkı adıda nm küçülüyor oluyor
  • HKEPC Facebook sayfası üzerinden Asrock Z97 Formula ile hava soğutmayla 5775C ile 5.0 GHZ çıktığı sonuçlarını paylaştı

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Paylaşmaya gelmiştim :)

Voltaj biraz fazla geldi ama. Gerçi mühendislik örneği testteki işlemci. Ayrıcai default saat hızı da 3.3 Ghz. + 1.7 Ghz için 1.400 normal olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 14 Mayıs 2015; 11:24:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

HKEPC Facebook sayfası üzerinden Asrock Z97 Formula ile hava soğutmayla 5775C ile 5.0 GHZ çıktığı sonuçlarını paylaştı

Ben burda başka bir konuya takıldım. Gelidin böyle bir ürünü yok Acaba kendisi soğutma üzerinde modifiye mi yaptı?

edit: varmış, buldum. Baya da iyi bir ürün. 7 tane ısı borusu var. Biz de burda elimizdeki çöplerle idare edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 14 Mayıs 2015; 1:25:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

HKEPC Facebook sayfası üzerinden Asrock Z97 Formula ile hava soğutmayla 5775C ile 5.0 GHZ çıktığı sonuçlarını paylaştı

Ben burda başka bir konuya takıldım. Gelidin böyle bir ürünü yok Acaba kendisi soğutma üzerinde modifiye mi yaptı?

PCB rengine ne diyorsun?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.