Şimdi Ara

Brontok.D.5 virüsü bulaştı.. yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu virüs bulaştı bilgisayara.. ara ara reset atıyor bilgisayar kendiliğinden. ve bazen internette dolaşırken yeşil bi ekran çıkabiliyor.

Format atmadan(format sorun değil fakat elimdeki belgeleri kaybetmeden) nasıl kurtulabilirim bu virüsten?

Avira'nın ev sürümünü yükledim. Tam sistem taraması yaptım. Karantinaya attı bulduklarını.Sanırım geçici bi çözüm(hatta belki çözüm bile değil)

pek bilgim yok bu işlerde. Yardımlarınızı bekliyorum.Forumda brontok'dan bahsedilmiş fakat d5 görmedim hiç

edit:Başlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CGR1 -- 16 Ocak 2011; 0:03:12 >

• windows vista kullanıyorum bu arada..
  • up
  • Tarama yaptıktan sonra da devam ediyor mu reset atmaya falan?
  • @albaywolf
    şu anda durgun bilgisayar :) inşallah böyle devam eder:)

karantinadaki dosyaların uzantıları hep "exe" resimlerin müziklerin filmlerin hepsinin exe uzantısına bulaşmış:s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CGR1 -- 16 Ocak 2011; 12:52:45 >
  • Bence karantinayı temizleyip başka bi antivirüs kurup bi de öyle tarama yap. Nod32 ve ya kaspersky gibi.
  • şu an için pek bi problem yok gibi gözüküyor :)

virüsün etkileri yok bilgisayar üzerinde(reset atma,aniden sayfa açılması ya da klasör içinde aynı ismi taşıyan exe dosyasının bulunması gibi)

yakın zamanda bir harici disk alıp dosyalarımı ona aktarıp windows 7 ye geçeceğim zaten :)

teşekkürler ilginiz için
  • hiren boot un yeni sürümünda kav var. windowsu açmadan taratma yapıyor, onu deneyin olmadı kis 2010 filan onları kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

hiren boot un yeni sürümünda kav var. windowsu açmadan taratma yapıyor, onu deneyin olmadı kis 2010 filan onları kullanın.

bunu win7'ye geçtikten sonrası için mi tavsiye ediyorsunuz?
  • hiren boot ile format atmadan taratırsanız temizleye bilir diye düşünüyorum. bu virus hakkında pek bir bilgim yok. ama yinede kis 2010 veya 11 ile taratıp temizleyip sonra format atmanız en temizi olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

hiren boot ile format atmadan taratırsanız temizleye bilir diye düşünüyorum. bu virus hakkında pek bir bilgim yok. ama yinede kis 2010 veya 11 ile taratıp temizleyip sonra format atmanız en temizi olacaktır.

teşekkürler

temizlemek, karantinaya aldığı dosyaları silmek anlamına geliyor değil mi?
  • silmesi gerekiyor karantinaya aldığı dosyaları. silemiyorsa dosyaları nızız kurtarıp Fdisk atmanız yeterli olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.