Dostlar , D sürücümün içindeki dosyaları tamamen sildim ama sürücüye sağ tıklayıp özelliklerden kapasiteye baktım hâlâ 3 gb'lık bir kullanılan alan gözüküyor ve biçimlendir dediğimde ise şu uyarıyı alıyorum :
UYARI : ''Windows NT bu sürücüyü biçimlendiremiyor. Bu sürücüyü kullanan tüm disk hizmet programlarından ve diğer programlardan çıkın ve sürücü içeriğini hiçbir pencereninin görüntülenmediğinden emin olun. Sonra biçimlendirmeyi yeniden deneyin.''
Not : Bilgisayarımda iki Windows Xp kurulu idi. D sürücüsüne de yanlışlıkla windows kurmuştum daha sonra D'nin içinden mause ile bütün öğeleri sildim ama işte hâlâ 3 GB'lık bir doluluk var görünmeyen ve de biçimlendirmeye yapmak isteyince yukarıdaki uyarıyı alıyorum. Nasıl bir yöntemle tamamen temizleyebilirim D'yi acaba. ütfen yardım
D: sürücüsünü biçimlendirmek için xp cd si kullan o zaman kardeş. yani sil ve yeniden oluştur. format atar gibi Xp cd sini tak. Bilgisayarına ROM ile açılış ver ve normal format işlemi yapar gibi takip et. ama C: ve D: sürücüsünü gördüğün pencerede D: sürücüsünün üzerine gel ve D tuşuna bas Sonraki çıkan ekran da L tuşuna basmanı isteyecek. Sen L tuşuna bastığın an sadece D: sürücüsü silinecek. C: ye dokunmamış olacaksın. Sonra yine aynı pencerede C: sürücünün altında bulunan kısıma gelerek C tuşuna basarak bölüm oluştur diyeceksin. Orada sana disk üzerinde bulunan GB oranını gösterecek Eğer başka bir sürücü bölümü yapmayacaksan ENTER Diyerek geç. sonrada cd yi çıkar makinayı normal şekilde aç
bende hard disk 4'e bölünmüş yani e ve f de var. onlara bir zarar gelmez değil mi ?
Hayır zarar gelmez.Sadece D sürücüsünü bçimlendirirsen diğer bütün sürücülerindeki bilgiler aynen kalır.
Bu konuda rahat olabilirsin.Sadece biçimlendirmek istediğin sürücüyü seçersen sorun olmaz..
arkadasım neden bole seylerle ugrasıyorsun senın hardıskının o kısmı dınamıc dısk yapmıssın once basıc hale getırmelısın anlatıyorum simdi nasıl yapacagnı... denetım masası>YONETIMSEL ARACLAR DEPOLAMA DIYECEKSIN SURUCUYU TANIMLAYAN KISMA SAG CLIK YAPACAKSIN BASİT DİSKE DONUSTUR GIBI KOMUT VAR ONA BAS SONRA DA BAS FORMATI...
Ewet bu daha iimiş gerçekten bende öğrenmiş oldum
ms dos tan d: yi bicimlendirmeyi denedinmi belki o sekilde kabul edebilir
denetım masası>YONETIMSEL ARACLAR DEPOLAMA DIYECEKSIN SURUCUYU TANIMLAYAN KISMA SAG CLIK YAPACAKSIN BASİT DİSKE DONUSTUR GIBI KOMUT VAR ONA BAS SONRA DA BAS FORMATI...
denetım masası>YONETIMSEL ARACLAR'a girdim depolama diye birşey yok. Ne olacak şimdi?
eger c sürücüsü ntfs d sürücüsü fat 32 olarak ayarlanmışsada böyle bir sorun olabilir veya tam tersi bi dosya sistemine göz atmanda yarar vardır!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme