Şimdi Ara

''D'' Sürücüsü Biçimlenmiyor !! Lütfen YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar , D sürücümün içindeki dosyaları tamamen sildim ama sürücüye sağ tıklayıp özelliklerden kapasiteye baktım hâlâ 3 gb'lık bir kullanılan alan gözüküyor ve biçimlendir dediğimde ise şu uyarıyı alıyorum :

UYARI : ''Windows NT bu sürücüyü biçimlendiremiyor. Bu sürücüyü kullanan tüm disk hizmet programlarından ve diğer programlardan çıkın ve sürücü içeriğini hiçbir pencereninin görüntülenmediğinden emin olun. Sonra biçimlendirmeyi yeniden deneyin.''

Not : Bilgisayarımda iki Windows Xp kurulu idi. D sürücüsüne de yanlışlıkla windows kurmuştum daha sonra D'nin içinden mause ile bütün öğeleri sildim ama işte hâlâ 3 GB'lık bir doluluk var görünmeyen ve de biçimlendirmeye yapmak isteyince yukarıdaki uyarıyı alıyorum. Nasıl bir yöntemle tamamen temizleyebilirim D'yi acaba. ütfen yardım

• D: sürücüsünü biçimlendirmek için xp cd si kullan o zaman kardeş. yani sil ve yeniden oluştur. format atar gibi Xp cd sini tak. Bilgisayarına ROM ile açılış ver ve normal format işlemi yapar gibi takip et. ama C: ve D: sürücüsünü gördüğün pencerede D: sürücüsünün üzerine gel ve D tuşuna bas Sonraki çıkan ekran da L tuşuna basmanı isteyecek. Sen L tuşuna bastığın an sadece D: sürücüsü silinecek. C: ye dokunmamış olacaksın. Sonra yine aynı pencerede C: sürücünün altında bulunan kısıma gelerek C tuşuna basarak bölüm oluştur diyeceksin. Orada sana disk üzerinde bulunan GB oranını gösterecek Eğer başka bir sürücü bölümü yapmayacaksan ENTER Diyerek geç. sonrada cd yi çıkar makinayı normal şekilde aç
  • bende hard disk 4'e bölünmüş yani e ve f de var. onlara bir zarar gelmez değil mi ?
  • Hayır zarar gelmez.Sadece D sürücüsünü bçimlendirirsen diğer bütün sürücülerindeki bilgiler aynen kalır.

Bu konuda rahat olabilirsin.Sadece biçimlendirmek istediğin sürücüyü seçersen sorun olmaz..
  • arkadasım neden bole seylerle ugrasıyorsun
    senın hardıskının o kısmı dınamıc dısk yapmıssın
    once basıc hale getırmelısın
    anlatıyorum simdi nasıl yapacagnı...
    denetım masası>YONETIMSEL ARACLAR DEPOLAMA DIYECEKSIN SURUCUYU TANIMLAYAN KISMA SAG CLIK YAPACAKSIN
    BASİT DİSKE DONUSTUR GIBI KOMUT VAR ONA BAS SONRA DA BAS FORMATI...
  • Ewet bu daha iimiş gerçekten bende öğrenmiş oldum
  • ms dos tan d: yi bicimlendirmeyi denedinmi belki o sekilde kabul edebilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hata lütfen yardım
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastery

denetım masası>YONETIMSEL ARACLAR DEPOLAMA DIYECEKSIN SURUCUYU TANIMLAYAN KISMA SAG CLIK YAPACAKSIN
    BASİT DİSKE DONUSTUR GIBI KOMUT VAR ONA BAS SONRA DA BAS FORMATI...

denetım masası>YONETIMSEL ARACLAR'a girdim depolama diye birşey yok. Ne olacak şimdi?
  • eger c sürücüsü ntfs d sürücüsü fat 32 olarak ayarlanmışsada böyle bir sorun olabilir veya tam tersi bi dosya sistemine göz atmanda yarar vardır!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.