Şimdi Ara

BROTHER DCP 7055' TONER KARTUŞUNU DEĞİŞTİR' UYARISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
41.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Brother 7055'i yaklaşık bir aydır kullanıyorum. Demo tonerin yanında bir de yedek toner almıştım. Abartmıyorum bir top kağıt bitmeden hem demo toner hem de aldığım yedek toner bitti. Bitti belki yanlış olacak ama yedek toneri taktım. Yaklaşık 300 çıktı aldıktan sonra "TONERİ DEĞİŞTİR. TONER KARTUŞUNU DEĞİŞTİR" uyarısını verdi. Youtube üzerinde toner resetleme videolarını izleyerek videolardaki işlemleri yapmama rağmen uyarı bir türlü kalkmadı. Toner bittiğini düşünmüyorum. Fakat çözüm yolu da bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

BROTHER DCP 7055 "Toner Kartuşunu Değiştir" Uyarısı

"Toner Kartuşunu Değiştir" uyarısı, BROTHER DCP 7055 yazıcında toner kartuşunun değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Bu uyarıyı aldıysan aşağıdaki adımları izleyerek toner kartuşunu değiştirebilirsin:

• Yazıcının ön kapağını aç.
    • Eski toner kartuşunu tutma kolundan tut ve kendine doğru çekerek çıkar.
    • Yeni toner kartuşunun ambalajını aç.
    • Toner kartuşunu yazıcıya yerleştir ve kartuşun yerine tam olarak oturduğundan emin ol.
    • Ön kapağı kapat.

Brother Toner Değiştir Hatası

Yazıcı toner kartuşunu değiştirsen bile "Toner Kartuşunu Değiştir" uyarısı almaya devam ediyorsa, yazıcıda bir hata olabilir. Bu durumda aşağıdaki adımları deneyebilirsin:

• Yazıcıyı kapat ve fişini prizden çek.
    • Birkaç dakika bekledikten sonra yazıcının fişini tekrar tak ve yazıcıyı aç.
    • Yazıcıyı sıfırla. Yazıcının sıfırlama düğmesi genellikle yazıcının arkasında bulunur.
    • Brother 7055 Toner Reset veya DCP 7055 Toner Reset gibi toner kartuşu sıfırlama adımlarını araştırabilirsin.

Brother Yazıcı Toner Değiştirme Uyarısı

"Toner Kartuşunu Değiştir" uyarısını görmezden gelmek yazıcının hasar görmesine neden olabilir. Bu nedenle, uyarıyı aldığında toner kartuşunu en kısa sürede değiştirmelisin. Toner kartuşunu değiştirmek için orijinal BROTHER toner kartuşlarını kullanman önerilir. Orijinal olmayan kartuşlar yazıcının arızalanmasına neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhannnnn

Brother 7055'i yaklaşık bir aydır kullanıyorum. Demo tonerin yanında bir de yedek toner almıştım. Abartmıyorum bir top kağıt bitmeden hem demo toner hem de aldığım yedek toner bitti. Bitti belki yanlış olacak ama yedek toneri taktım. Yaklaşık 300 çıktı aldıktan sonra "TONERİ DEĞİŞTİR. TONER KARTUŞUNU DEĞİŞTİR" uyarısını verdi. Youtube üzerinde toner resetleme videolarını izleyerek videolardaki işlemleri yapmama rağmen uyarı bir türlü kalkmadı. Toner bittiğini düşünmüyorum. Fakat çözüm yolu da bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz ?

yedek aldığın toner orjinal olmayabilir. Muadil veya dolum görmüş bir ürün almış isen daha az gitmesi mümkün.

http://www.ucuzcity.com/asp/product/5987/BROTHER-HL-2130-ve-DCP7055-700-SAYFA-SIYAH-TONER

linkini verdiğim orjinal tonerdir, %10 doluluk oranı ile 700 sayfa baskı alabilirsin.

• Vatan'dan kampanyalı 35 liraya almıştım bir ay önce. Bu durumda benim mutlaka toner değişimi yada dolum mu yapmam gerekir. Yoksa toner bitmedi sadece reset yapmak gerekir olarak yorumlayabilir miyiz ?
  • Bunun Çözümü Sadece 15 TL ye Tonerine Brother DCP-7055 RESET DİŞLİSİ Alman Aşağıdaki Sitedeki Telefon Numarasını Arayıp Sipariş Etmeniz Nasıl Takılacağını Videoda Anlatmış Kendim Sipariş Edip Aldım

Alıp Taktıktan Sonra İstediğin Kadar Doldurabilir Makinayı Kullanabilirsiniz

http://www.yaziciyedekparca.com/232-toner-reset-ubuklari-reset-flag/643-brother-mfc-7860dw-toner-reset-cubugu-reset-flag.html

Tam Detaylı Anlatılışı

http://www.youtube.com/watch?v=W2umhDYeZ_Q

• demo tonere reset atıp dolum yapabılıyormuyuz...benımde aldıgım toner dolum hatası verdı ve bugun bıttı benımde tahmınım 250 ya cekmıstır ya cekmemıstır...makınanın ustunde olan demo tonerın cekım sayısıdır bu...

eger fazla yazdırma usulu varsa buraya yazarsanız ıyı olur...

su işlem bızım makınalar ıcınde gecerlımı

Brother MFC 7360 Resetleme işlemini menüden yapablirsiniz arkadaşlar...
    Resetleme Aşamaları
    1-) Makinanın ön kapağını açın(toner ünitesinin takıldığı kapak)
    2-)Clear/Back tuşuna basın
    3-)Start Tuşuna basın
    4-)11 Tuşuna basın
    5-)Kabul edildi der ekranda
    6-)Makinayı kapatıp açın
    7-)Tebrikler Toneriniz %100 dolu
    Resetleme işlemi başarıyla gerçekleşmiştir...

Dram resetleme işlemi ise;
    3-)1 tuşuna basın
    4-)Star tuşuna basın
    5-)Makinayı kapatıp açın

• sayın parlak47, bu tn2060 için bir set, belirttiğiniz gibi bu yazıcı için de uygun mudur
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazmi28

demo tonere reset atıp dolum yapabılıyormuyuz...benımde aldıgım toner dolum hatası verdı ve bugun bıttı benımde tahmınım 250 ya cekmıstır ya cekmemıstır...makınanın ustunde olan demo tonerın cekım sayısıdır bu...

eger fazla yazdırma usulu varsa buraya yazarsanız ıyı olur...

su işlem bızım makınalar ıcınde gecerlımı

Brother MFC 7360 Resetleme işlemini menüden yapablirsiniz arkadaşlar...
    Resetleme Aşamaları
    3-)Start Tuşuna basın
    4-)11 Tuşuna basın
    5-)Kabul edildi der ekranda
    6-)Makinayı kapatıp açın
    7-)Tebrikler Toneriniz %100 dolu

Dram resetleme işlemi ise;
    3-)1 tuşuna basın
    4-)Star tuşuna basın
    5-)Makinayı kapatıp açın

nazmi28 brother dcp-7055 de bu işlemi yapamazsın çünkü rakamlı tuş paneli yok. Bunun yerine şöyle bir işlem yapabilirsin

yazıcıyı kapat menü tuşuna basılıyken yazıcıyı aç maintace diye bi ekran gelicek aşağı tukarı ok tuşlarıyla 81 e gel ok tuşuna bas toner all reset yazısı çıkacak start tuşuna bas yazıcını kapat aç toner oranın %100 olacak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saol kardes bu yontemi daha once hıc okumamıstım uygularım
    Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu markadan biz de aldık.aynı arkadaşın dediği gibi bir top kağıt bitmeden toner değiştir uyarısı geldi.oysa satarken tam dolu toner demişlerdi.yukarıdaki işlemleri denedik olmadı.çözüm bilen var mı? veya diğer arkadaşlar bu sorunu nasıl çözdüler?
  • katre7878 K kullanıcısına yanıt
    Marka : BROTHER
    Kategori : Lazer Toner
    Ürün Kodu : TN-2060
    Model No : TN-2060
    Renk : Siyah
    Baskı Sayısı : 700 sf * (%5 doluluk oranı ile)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tunahan20

Marka : BROTHER
    Kategori : Lazer Toner
    Ürün Kodu : TN-2060
    Model No : TN-2060
    Renk : Siyah
    Baskı Sayısı : 700 sf * (%5 doluluk oranı ile)

Karşılıksız desteğini esirgemeyen arkadaşıma teşekkür ediyorum.Allah işini gücünü rast getirsin.(Tunahan20)
    Sorun toner dolumu ile çözüldü.Bayağı az kalmış.Demekki bunlar az yazdırıyor.Toneri dolduran arkadaş reset işlemini değişik yaptı.Tam inceleyemedim ama tornavidayı makinenin sağ tarafında bir yere taktı.Sensör gibi bir şey var galiba.Dram ünitesini tonersiz taktı.İç tarafta bir düğme var galiba Çıt çıt ses gelen.Bir kaç defa yaptı.Bitti.Daha önce hiç bi yerde rastlamadım.Ama dediğim gibi bu makine az yazdırıyor.700 bile değil yani.Bilmiyorum belki resim çok olan fotokopiler çekiliyor.Genelde fotokopi tarzı çalışıyor şimdilik.Ondan olabilir.Ama çıktı sayısı bakımından yeterli değil gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katre7878 -- 29 Ekim 2013; 12:00:26 >

• Evet Arkadaşlar öncelikle tunahan20 kardeşime teşekkür ederim yardımları için Brother dcp 7055 nasıl resetlenir?

ÖN KAPAK KAPALI DURUMDA MENÜ TUŞUNA BASILI TUTULARAK YAZICI AÇILIR. EKRANDA MAİNTANCE YAZISI GELİNCE 81’E GELİP OK’A BASILIR. ‘RESET TNR COUNT’ YAZISINI GÖRÜNCE BAŞLAT’A (YEŞİL), ‘’RESET ALL COUNT’’ YAZISINI GÖRÜNCE ‘’OK’’A BASILIR. YAZICI KAPATILIR, ÖN KAPAK AÇILARAK TEKRAR YAZICI AÇILIR. ‘’SİL’’E BASILIR ARDINDAN BAŞLATA BASILARAK BOŞ EKRANIN GÖRÜLMESİ SAĞLANIR BURDAN YUKARI TUŞUYLA ‘’00’’ BULUNUP OKEYLENİR. KAPAK KAPATILIP MAKİNA RESETLENİR. AÇILINCA:
    MENÜ
    MAKİNE BİLGİSİ
    KULLANICI AYARLARI
    BAŞLAT BU KADAR…  ÇIKTIDA TONER DURUMUNU GÖECEKSİNİZ
  • sukru_06 S kullanıcısına yanıt
    toneri yeni doldurtmuştum..bir aparat takmışlardı. yazıcıya taktığımda ekranda toneri değiştir yazısı çıkıyordu..çıktı alabiliyordum ama o yazı hep ordaydı..dolum yaptığım yere soracaktım ama bu yazılanları yaptım çözüldü. teşekkürler paylaştığın için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerbuga -- 9 Ekim 2014; 14:20:34 >
  • Arkadaşlar DRUM nasıl resetleniyor. O konuda bilgisi olan varmı acaba.
  • galiba dr 300 drum kullanıyor. brother hl 2040 ile aynı drum. brother uzerinden tuslarla yapılıyordu ama. bu yazısı için bilmiyorum
  • Hepsini denedim...
    en son pes ettim tam siteyi kapatıcam ki sukru_06 nın dediğini yapim dedim veeeeeee oldu :)
    çok ama çok teşekkür ediyorumm... işim yarım kalmıştı tamir işiyle falanda uğraşamazdım..
    ilaç gibi oldu söylediklerin...
    tekrardan teşekkürler

• 7055 modelinde tuşlar yok evet ama ufak bir farkla o da dişli olmadan resetlenebiliyor. Kalın ve italik olan yer

2-) Clear/Back tuşuna basın
    3-) Start Tuşuna basın
    4-) yukarı aşağı ok tuşları ile 11 Tuşunu bulun ve basın
    5-) Kabul edildi der ekranda
    6-) Makinayı kapatıp açın
    7-) Tebrikler Toneriniz %100 dolu

• quote:

Orijinalden alıntı: 9unkarekoku

7055 modelinde tuşlar yok evet ama ufak bir farkla o da dişli olmadan resetlenebiliyor. Kalın ve italik olan yer

2-) Clear/Back tuşuna basın
    3-) Start Tuşuna basın
    4-) yukarı aşağı ok tuşları ile 11 Tuşunu bulun ve basın
    5-) Kabul edildi der ekranda
    6-) Makinayı kapatıp açın
    7-) Tebrikler Toneriniz %100 dolu

Arkadaşım çok teşekkür ederim. Diğer tüm yolları denedim, sadece senin yöntemin işe yaradı.
  • Merhaba arkadaşlar brother DRAM RESET
    MAKINA ACIK DURUMDA
    ON KAPAGI AC
    CLEAR TUSUNA BAS
    YUKARU TUSUNA BASIN DRAM RESETLENIR.
    ON KAPAGI KAPATIP DEVAM EDIN

NOT :
    BROTHER DRAM OMRU 12 BINDIR
    12 SYFAYA GELNCE DRAM ERROR YAZAR EKRANDA
    RESETI ATTIKTAN 1000 -2000 SAYFA SONRA KAGIT USTUNDE LEKELER CIKAR DERAMI DEGISTIRMENIZ GEREKIR.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın arkadaşlar elimde Brother DCP-1511 lazer yazıcı var toner dolum yapılmış olmasına rağmen yazıcı ekranında toner değiştir uyarısı veriyor yardımcı olabilir misiniz Acil
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.