< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BTK'dan aralarında 2 büyük ismin de bulunduğu 8 farklı İSS'e ceza (2. sayfa)
-
-
Ceza kesin iyi hoş da habire yılda 2 kere zam yapılmasına neden engel olmuyorsunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gözler comnet’i aradı şikayetlere devam.
Telekom melake mi onuda anlamış değilim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Turknetin bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyordum.
-
Statik IP hizmetini parayla satan tüm ISP'lere ceza kesilmeliydi. TürkNet'e cezanın reklamlarından kesilmesi gerekirdi.
gençler BTK, sizi bizi düşündüğü için değil, her portumuza her paketimize kadar ISS'lere kayıt tutturtmak isteyip ISP'ler o işi düzgün yapamadığı için onlara ceza kesiyor.
-
Bu Cg nat olayından ne zaman internete girsek kopuyor çünkü aynı ip yi baskalarida kullaniyor söyledim durumu modem kaynaklı diyorlar teknik ekip yolladık bakacaklar diyolar turknet baydı .
En sorunlusu o abonesi çok kapasite kaldırmıyor .
Dertleri sen ben değil zaten. Kaliteli hizmet hiç değil. kapitalist sistemin uşakları. Paraya tapan bir sistem var. Adamlar bizi yolunacak kaz gibi görüp işlerini iyi yapıyorlar. Eski altyapı ile idare edip yumurta kıça dayanana kadar ne kar yaparsak iyidir diyorlar. TT başı çekiyor zaten. Bu cgn yüzünden port açma olayı bitti. Uzak masaüstü erişimi, güvenlik kamrası erişimi bitti. Statik IP satmaya zorluyorlar. Kısaca siz Toros binmeye devam edin biz Ferrari parası kazanalım diyorlar. Elimizden bişeyde gelmiyor. 169 TL öderken şimdi 18 aylık taahhütle ortalama aylık 446 TL ödeyeceğim. 3 kat zam yaptı adiler.
BTK onlara ceza, onlar bize zam, olan yine bize oluyor. Bir de yapılan zamlara kesseler ya, kesmez çünkü oradan da vergi artışı oluyor.
-
En tehlikelisi CGNAT'ın düzgün yönetilememesi yıllar önce bu Bylock olaylarında da yaşanmıştı hala ders alıp sorunu çözmemişler. Yanlış CGNAT yönetimiyle suçsuz yere hapse düşüp derdini anlatmak için aylarca uğraşıp durulur. Ki hepimizin malumu ülkede adalette düzgün işlemiyor.
-
quote:
5397 ve 5651 sayılı Kanunlar çerçevesinde Kuruma iletilen 22/30 oturum verilerinde ********@****.net kullanıcı adı, 159.146.**.** IP adresi ve 40701 numaralı porta ilişkin 14.04.2020 12:07 zaman diliminde 2 farklı abone kaydının yer alması nedeniyle
Anlaşılan adam kullanıcı adı şifresi ile iki yerden giriş yapmış ve bunun maliyeti 262,139.75? olmuş, ISS ler dikkat!
2 adet dsl kaydı var ancak hadi diyelim kullanıcı eski modemini başka bir yerde test etmek/ kullanmak maksatlı takdıysa ve eski kullanıcı adıda cihazda kaldıysa ve bir hatadan login olduysa, bunun için 232bin lira ceza mı kesilir?
Çoğu cezanın nedenini çok saçma buldum, Superonline sırf saat hatası yüzünden(Muhtemelen gmt+2 +3 ve yaz saati hataları) milyonlarca lira ceza yemiş.
Kullanıcı şikayetleri ve hizmet kalitesi ile alakalı cezalar değiller, her sistemde olabilecek sistem hataları kaynaklı, log kaydındaki kusurlara ceza kesmişler.
Firmalara eğer bu konuda öncesinde bir uyarı gönderilmedi ise, ben itiraz eder gerekirse mahkemeye götürürdüm konuyu, cihazları issler üretmiyor, saat hatasına ceza olayı efsaneymiş. Anca burada olurdu zaten.
Haberden çıkardıklarım,
Herşeyin logu doğru isteniyor, en ufak hataya tahammülleri yok,
Kazara dahi multi login denerseniz, ISS sizi anında kapı dışı edebilir, tek hata maliyeti 239bin? sonuçta, ISS'ler sistemlerinde gerekli tedbirleri almalı,
Hizmet kalitesine yönelik ceza yok, parasını peşin alıp en ufak kalite sorununa hiçbir şey yapmayan firmalar var onlara birşey yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 2 Ağustos 2024; 00:03:01 >
-
Superonline da zaten bilinen bir şeydi şu an durum nedir hala çalışıyor mu bilmiyorum
bu forumda ortak kullananlar vardı bende tesadüfen öğrenmiştim bir telegram grubunda
çalışıp çalışmadığını test etmiştim speedtest ile çalıştığını görünce hemen iptal ettim
bana verdiği bilgiler yüksek ihtimalle zaten kendisine ait değildi yoksa insan normal şartlarda korkması gerek
o gün veya bir gün sonra falan forumda burada konu açmıştım tepkiler gelince konuyu sildim gelen tepkiler suçlusun hatalısın şeklindeydi ama aslında asıl korktukları şey kullandıkları için ceza yememeleri ve çok bilinmesin istedikleri içindi
neyse dedim konuyu sildim twitter dan bu durumu bildirdim ama iplememişlerdi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet konuyu hatırlıyorum hocam, bunun için tedbir almamaları büyük eksiklik.
Yanlış hatırlamıyorsam ISS'ler, giriş yapılan santrali/portu tespit edebiliyordu. Kötüye kullananların tespitide mümkün.
Bu issler için bir evdeki hangi ethernet portunun hangi pcye gittiğini bulmak kadar kolay diye biliyorum.
Zamanında o konudada yazmıştım diye hatırlıyorum, bir tanığın bir komşusu internetinde sorun oluşunca kafasına göre gidip fftb kabinden ethernet portlarını yer değiştiriyor, bunun üzerine tanıdığın ISS'i tanıdığı arayıp portun yanlış olduğunu, düzeltilmesi gerektiğini söylemişti ve düzeltmişti, hangi port kimde login olmuş biliniyor yani. ftth için bu iş olt/ontdedir diye düşünüyorum tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 2 Ağustos 2024; 00:28:58 >
-
Valla hiç ama hiç bu konudan dolayı bir kullanıcının ceza aldığını düşünmüyorum inanmıyorum en azından bugüne kadar
Bundan sonrası için belki diyorum hele 5-10 dk çalışıp çalışmadığını denemek için deneyenlerin ceza aldığını alacağını hiç sanmıyorum
bu ürünler satılıyor satıyorlar ilanlarda var gittim 2. El aldım mesela eve geldim takdım ayarlarını yapmak istersen kendi bilgilerimi girmek isterken içinde bilgilerin olduğunu bağlandığını düşünün 3-5 dk bu durumda ne ceza alır birisi ne de radara takılır bence
binadaki porta değilde o portların ortak herkese açık olduğunu ve sistemde yani sisteme girilen açılan abone kaydı- bilgileri ile giriş yaptığını düşün
benim evine gelen fiber kablo binanın içindeki kutudaki 3. Port olabilir onu alıp boşta olan 6. Ya veya 1. Yi 3. Ye 7. Ye takıp çalışır diye düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 2 Ağustos 2024; 0:38:58 >
Bu zaten doğrudan kullanıcının hatası değil hocam, sistemdeki ben burdayım diye bağıran bir açık, hâla bunun için tedbirler almadıysa isslerin kendi sorunu, fakat kullanıcı açısından bakarsak kötüye kullanım yapanlar için tespitin çok kolay ve cezanın mümkün olduğunu düşünüyorum yinede. Sonuçta bu doğrulama çok temel düzeyde yapılıyor yani fiziki bir yanı var.
En basitinden kurulum sırasında oto konfigrasyon gönderilmesinden bile port tespitinin her açıdan çok kolay olduğu anlaşılıyor.
Teknik kısım silindi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 2 Ağustos 2024; 1:14:28 >
-
Comnet'in direkt lisansını iptal etmeleri lazım. Ama ne ceza görüyorum ne lisans iptali.
Bu arada CGNAT mevzusunda bunu sadece Türknet yapmıyor. Türk Telekom'a da kessin o zaman.
Ceza devlet kasasına giren para. Kullanıcı olarak bize yansıyan da zam. Biz ne anladık bu ceza dan? Bizde de aylik fatura da indirime gitsinler, en azından böyle bir yaptırım uygulayın. Ceza kesilmesi kullanıcının bir işine yaramıyor ki.
-
Cezaların kapsamına bakılacak olursa, çok büyük bir oranda kullanıcı bilgilerine erişim ile ilgili maddelere ceza verildiği görülüyor. Müşteri deneyimi, servis/hizmet kalitesi ve yeni teknolojilere adaptasyon gibi konular her zamanki gibi es geçilmiş. ISP'leri bir kenara koyarsak, mobil operatörlere özellikle Vodafone'a kapsam alanı ve hizmet kalitesinden ötürü çok büyük cezalar verilmesi gerekiyor: Taşrayı geçtim, İstanbul'un göbeğinde bile sinyal kesintileri ve çok düşük sinyal seviyeleri mevcut.
-
Sanırım durum anlaşıldı.
Bende diyorum fiyat niye birden arttı. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGear25 -- 2 Ağustos 2024; 7:25:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X