|
BTK'dan Windows cihazlarda yaşanan global kesinti hakkında açıklama!
-
-
Global çapta büyük bir soruna yol açtı bu güncelleme. Tabi bir çok insan da mağdur oldu.
CrowdStrike'ın başı epey ağrıyacak...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 19 Temmuz 2024; 12:00:55 >
-
Neden Dünya çapında oldu ki ne güzel hükümete saydıracaktım :(
-
resmen usa ve kuçu kuçuları tipi emperyalizme saldırdılar iyi oldu.
microsoft kabul etmez tabide prestij açısından, bence siber saldırı ile microsoft server sistemler çökertildi.
sadece CrowdStrike bazlı olduğunu düşünmüyorum sistem komple mavi ekrana düşüyor çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Temmuz 2024; 14:11:5 > -
neredeyse bir virüsün asla başaramayağı bir kesintiyi, misyonu bizleri korumak(!) olan firmanın antivirüs yazılımı başardı. Şimdi hangisi daha zararlı ?
-
Sistem en dandik bir arızadan bile mavi ekrana düşebiliyor ki. Mavi ekran uber bir sorun olduğunda ortaya çıkmıyor yani.
Kaldı ki siber saldırı olsa muhakkak şimdiye dek kokusu çıkardı meydana.
Siber saldırıya uğradıklarını söyleseler onlar için daha kârlı olur çünkü mağduru oynamış olucaklar. Sorunu bir şirkete yıkmak daha zedeleyici olurdu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hiçbir virüsün amacı o sistemi çökertmek değildir veri sızdırmaktır. sistemi virüs olmadanda çökertebilirsin. veri sızıntısı olmasın diye sistemlerini kapattılar veya ciddi bir arıza yaşandı.
-
20 yaşında stajyer bir tester bile o güncellemenin sistem göçerttiğini anlar milyon dolarlık şirketler bunlar çok saçma anlamsız, ben saldırı derken çok boyle uzak remote değil içten bir kumpas dolap var bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Temmuz 2024; 18:28:0 > -
Yani bahsi geçen şirketler büyük şirketler. Türk hava yolları gibi bir şirketin tüm cihazlarında otomatik güncellemeyi açık tutması çok saçma.
Dediğiniz gibi bir operasyon işi de olabilir ama bunun aslını astarını asla bilemeyeceğiz 😁
Şu yazdığını google translate ile Türkçe'den Türkçe'ye çeviri yaptım yine anlamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
benim bildiğim microsoft un her ürünün update doyası ilk önce 100 ce 1000 ce testera gider okey onay alır sonra son kullanıcıya açılır,bir çapan olduğu kesinde ama ne dediğin gibi öğrenmemiz zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Temmuz 2024; 18:27:19 > -
yukarıdaki arkadaş gayet anlamış sen nasıl anlamadın hayret sadece tester yerine testır yazmışım aman ne büyük bir kayıp.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Temmuz 2024; 18:50:41 > -
Aşkolsun, o kadar fikir alışverişinde bulunduk, şimdi yukarıdaki mi olduk 😂 bari nickimle hitap etseydin hocam yav 😁
haklısın biraz kaba bir hitap olmuş düzelttim k.bakma.
-
Windows ile ne alaka CrowdStrike yazılımı gömülü mü geliyor ki? Yazılımı çalıştıran işletim sistemine suç bulmak da garip.
CrowdStrike yazılımı ile alakalı birşey. Sıradan kullanıcının Windows'una birşey olmadı, bu yazılımı kullanan şirketler düşünsün.
-
microsoft bağıntılı yine şirketlere güvenlik paketi olarak kakalıyor diye biliyorum bir ton paralar dönüyor.
şu hizmetimizi alıcaksınız bu hizmetide almak zorundasınız gibisinden güvenlik açısından kakalama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Temmuz 2024; 19:0:41 > -
Bence bu kesintinin arkasında sisteme başka bişey entegre ettiler,YZ vb gibi şeytanın gör dediğini düşünüyorum,,,
o kadar da kötü değil bence. ama espiri güzel..
-
Amca bu yaziyi kahvede okey dönerken mi yazdin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 20 Temmuz 2024; 1:16:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Şu yazdığını google translate ile Türkçe'den Türkçe'ye çeviri yaptım yine anlamadım. |
Benzer içerikler
- instagram gizli hesap görme
- whatsapp durum kaç saniye
- instagram takip isteği attıklarım
- tabii ücretli mi oldu
- twitter video indirme nasıl olur
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X