Şimdi Ara

Bu 2. el bilgisayarı veya taze pc mi almalıyım yoksa kendiminkine eklemeler mi yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Arkadaşım yeni bilgisayar aldı eski kasasını bana 1100 civarına satabilir. Monitörüm yeni. Benim bilgisayarda win 8.1 var lisanssız. Crack yapmak pek istemiyorum. Onda win 10 var format atsa da ben kullanabilirmişim. Bütçem pek yok maksimum 1500 TL kadar harcama yapabilirim. Sizce onunkini mi alayım, 0 bir pc mi alayım yoksa kendiminkine eklemeler mi yapayım? Beni bir 3 yıl falan götürsün istiyorum. Oynadığım oyunlar PES, Cities Skylines ve belki GTA 5. Boşuna 1100 lira verip düzgün ve en az birkaç yıl verim alamamak da istemiyorum, eğer uyguna veriyorsa bu fırsatı kaçırmak da. Yapabileceğim en mantıklı şey sizce nedir?

Benim Bilgisayar:
    Anakart: Asus p5g41t-m lx
    İşlemci: Pentium (r) dual-core cpu e5700 @ 3.00 ghz
    Ekran kartı: AMD radeon HD 5600/5700
    Ram: Kingston pc3-10700, 667 MHz, 4 gb, DDR 3

Arkadaşımın Bilgisayar:
    İşlemci: AMD fx 8300
    Ekran kartı: Nvidia gtx760
    Ram: 8 GB

• Windows 10 anahtarı epttavm.com da 10-20 tlye satılıyor. Ben kullanıyorum sorunsuz.

Senin pcye para harcanmaz. Arkadaşınla sıkı pazarlık yap 800 tlye al bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The new atilla' ya katılıyorum hiç olmazsa 900 e düşürt. Arkadaş indirimi. Üstüne 260 liraya bir 8 gb daha takarsın.

Veya şöylede yapabilirsin

kendi bilgisayarını 500 liraya sat şunları al.

2000 oldu bütçe.

500 liraya ryzen 2200g(i3 8100 ayarında bir işlemci ve dahili ekran kartıyla birçok oyunu oynayabilirsin.)

260 liraya 8gb ram corsair 3000mhz

300 liraya gigabyte a320 anakart

180 liraya crucial 240 gb ssd

750 liraya rx 570 4gb

200 liraya 500 w psu ( fsp, high power)

toplamda 2200 lira.

Kasa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

The new atilla' ya katılıyorum hiç olmazsa 900 e düşürt. Arkadaş indirimi. Üstüne 260 liraya bir 8 gb daha takarsın.

Veya şöylede yapabilirsin

kendi bilgisayarını 500 liraya sat şunları al.

2000 oldu bütçe.

500 liraya ryzen 2200g(i3 8100 ayarında bir işlemci ve dahili ekran kartıyla birçok oyunu oynayabilirsin.)

260 liraya 8gb ram corsair 3000mhz

180 liraya crucial 240 gb ssd

750 liraya rx 570 4gb

toplamda 2200 lira.

Kasa
    500 liraya ryzen 2200g

750 liraya rx 570 4gb

Hocam bu fiyatlar Alice harikalar diyarında gibi. Sıfır de mi bunlar? Bunların tek tek linkini atarsan memnun olurum. Ben aradım bu fiyatları bulamadım. Akakçe'ye sordum, "yok böyle fiyat" dedi bana.

• Hocam şimdiki bilgisayarına Xeon E5450 veya X5460 takabilirsin ama ben önermem artık eskidi güncel oyun oynayamazsın. Ben X5460 kullanıyorum benim işimi görüyor o ayrı ets2 pubg lite oynuyorum. Şu an ki bilgisayarı satıp 3.nesil falan i5 i7 bakabilirsin benim tercihim bu yönde olurdu. 0 sistem almak daha mantıklı bütçeyi aşıyorsa gerek yok

• i20_20 İ kullanıcısına yanıt
    ikinci el fiyatları sanırım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam dahili ekran kartıyla birçok oyunu oynayabilirsin derken benim şu an kullandığımı mı diyorsunuz? Bu arada konuştuğum başka biri de a320 anakart ve rx570 ekran kartını önerdi ama işlemciyi ryzen 1300x olarak önerdi. 8 gb 3000 mHz ddr4 ram, a320 ve ryzen 1300x üçlüsünü 1308 liraya alabilirim. Sahibinden'de 550 liraya rx 570 var sıfırı ise 800-900 TL civarında. Kendi ram, anakart, işlemci ve ekran kartımı ortalama kaç liraya satabilirim? Bu 4 bileşeni alırsam iyi bir sisteme sahip olmuş olur muyum en az birkaç yıl rahat götürür mü? (GTA 5 açar mı abi )

Adam bana ''Arkadaşının bilgisayarını almak , yetersiz olan senin bilgisayarı bırakıp daha iyisi ama yine yetersiz olan ileride pek iş yapmayacak bir bilgisayara geçmek demektir. Yine ikinizin bilgisayarı da eklemeler yapmak için maalesef uygun değil. İşlemci değiştiremezsiniz anakart uymaz, o nesillerin işlemcileri artık bulunmaz vs. ramler ddr3 o yüzden anakartı değiştirsek ramler de değişecek vb. olmaz yani. Ekran kartını değiştirsek sadece desek işlemcileriniz yetersiz kalacak darboğaz olacak yine olmayacak. '' dedi. Doğru mu demiş?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metinariftkl

Hocam dahili ekran kartıyla birçok oyunu oynayabilirsin derken benim şu an kullandığımı mı diyorsunuz? Bu arada konuştuğum başka biri de a320 anakart ve rx570 ekran kartını önerdi ama işlemciyi ryzen 1300x olarak önerdi. 8 gb 3000 mHz ddr4 ram, a320 ve ryzen 1300x üçlüsünü 1308 liraya alabilirim. Sahibinden'de 550 liraya rx 570 var sıfırı ise 800-900 TL civarında. Kendi ram, anakart, işlemci ve ekran kartımı ortalama kaç liraya satabilirim? Bu 4 bileşeni alırsam iyi bir sisteme sahip olmuş olur muyum en az birkaç yıl rahat götürür mü? (GTA 5 açar mı abi )

Adam bana ''Arkadaşının bilgisayarını almak , yetersiz olan senin bilgisayarı bırakıp daha iyisi ama yine yetersiz olan ileride pek iş yapmayacak bir bilgisayara geçmek demektir. Yine ikinizin bilgisayarı da eklemeler yapmak için maalesef uygun değil. İşlemci değiştiremezsiniz anakart uymaz, o nesillerin işlemcileri artık bulunmaz vs. ramler ddr3 o yüzden anakartı değiştirsek ramler de değişecek vb. olmaz yani. Ekran kartını değiştirsek sadece desek işlemcileriniz yetersiz kalacak darboğaz olacak yine olmayacak. '' dedi. Doğru mu demiş?
    Hocam ikinci el rx serisi kesinlikle almayın mining yapılmış olma ihtimali çok yüksek.

1300x de mantıklı ama kaç liraya ?

8 gb 3000 mHz ddr4 ram, a320 ve ryzen 1300x 1308 liraya alabiliyorsanız iyi hocam.

Ama ben size a320 yerine b450 çipset öneririm hocam. Bütçeyi biraz zorlayın b450 alın hocam. Çünkü b450 çipset 3. ve 4. nesil ryzen işlemcileri de destekleyecek ama a320 sadece 1 ve 2. nesil.

https://www.incehesap.com/msi-b450-a-pro-atx-gaming-oyuncu-anakart-fiyati-39715/

Bu anakartı alabilirsiniz gayet güzel. 4 slot ram var ve vrmler mosfetler gayet kalitelidir. Bu anakartı alıp üstüne 1300x ve 8gb ram takarsanız gayet güzel olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.