Yani diyorsunuzki, büyük firmalar da zaten böyle küçük tezgahlardan karşılıyorlar malzemeleri, o yüzden boşuna para vermeye gerek yok.. Her gördüğün ccd'ye atla..
Vestel de tayvan'dan alıyor, Sony de, orite da(!).. Peki o zaman aradaki kalite farkı nereden geliyor? Kusura bakmayın da, laf salatası yapıyorsunuz.. Gayet de marka bazında değerlendirme yapılabilir.. İş sadece çip almakla bitmiyor, bunu kullanacak yazılımdan, kullanılan bileşenlere kadar herşeyin kalitede etkisi oluyor..
Yanlışınız var, biraz araştırırsanız, sadece Sanyo'nun değil, diğer büyük firmaların da (örneğin Sony, Samsung) üst seri video kameralarında cmos kullanmaya başladıklarını görürdünüz.. Yine yukarıdaki mesajda belirttiğim gibi Sony bunu clearvid cmos adı altında "özellikle" belirtmiştir..
Yani diyeceğim şu ki, cmos'un artık ayak sesleri çok şiddetli duyuluyor, yeni ürün duyurularında artık sıklıkla rastlanmakta.. Özellikle tepe modellerde...
İyi pazarlar..
burada iyi bir tartışma ortamı olmuş..konuyu açan arkadaşta açmış konuyu milleti birbirine düşürmüş, hiç yazmamış.enteresan...yalnız bildiğim bişey var nerden alırsanız alın Bim'den almayın.iade etme şansınız hiç yok...başıma geldiği için iyi bilirim..
quote:
Orjinalden alıntı: ezbiderli
burada iyi bir tartışma ortamı olmuş..konuyu açan arkadaşta açmış konuyu milleti birbirine düşürmüş, hiç yazmamış.enteresan...yalnız bildiğim bişey var nerden alırsanız alın Bim'den almayın.iade etme şansınız hiç yok...başıma geldiği için iyi bilirim..
İşin garip yani, yakın bir akrabam bu iade konusunda çok rahat olduğunu savunuyor BİM'in.. Defalarca ürün alıp iade etti.. (hatta Samsung marka kamerayı aldıktan 2,5 ay sonra iade etti..) Ayrıca değişik BİM şubeleri de iade alıyorlar, illa aynı yere iade etme zorunluluğu yok.. Başınızdan geçeni merak ettim..
quote:
Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko
quote:
İşin garip yani, yakın bir akrabam bu iade konusunda çok rahat olduğunu savunuyor BİM'in.. Defalarca ürün alıp iade etti.. (hatta Samsung marka kamerayı aldıktan 2,5 ay sonra iade etti..) Ayrıca değişik BİM şubeleri de iade alıyorlar, illa aynı yere iade etme zorunluluğu yok.. Başınızdan geçeni merak ettim..
bana denkmi geldi ozaman..göztepedeki bimden aldığım elektrikli su ısıtıcısı 15 güm sonra arıza yaptı.çalışmıyordu.en az 5-6 sefer gittim zorla geri aldılar.servise vermişler.1 hafta servisten gelmesini bekledim.sonra yenisini vardiler...
quote:
quote:
quote:
bana denkmi geldi ozaman..göztepedeki bimden aldığım elektrikli su ısıtıcısı 15 güm sonra arıza yaptı.çalışmıyordu.en az 5-6 sefer gittim zorla geri aldılar.servise vermişler.1 hafta servisten gelmesini bekledim.sonra yenisini vardiler...
Aynı şekilde alınan kameranın aydınlatma ışığının yanmadığını ve menüde nedense bazı özelliklerin eksik olduğunu farkedince (piyasada satılan aynı model başka bir ürünle karşılaştırdık) Önce Samsung müsteri hattını aradık.. Öndeki yanmayan ışık için "o ışık değil, süs için yapılmıştır" cevabı aldıktan sonra(!) ürün iade edildi.. Hiç sorun çıkarmadılar.. Muhtemelen size öyle denk geldi diye düşünüyorum..
Ccd'ye atla demek istemiyorum demek istediğim küçük boyutlarda sensörlerde CCD'nin Cmos'a önde olduğudur. Geliştirilen yeni nesil cmoslar ile klasik cmosları karıştırmamak lazım.
Sağolun sizede iyi pazarlar.
Arkadaşlar ne bu hiç araştırmadan ccd cmos tartışması yapıyorsunuz. Çok mantıksız şeyler söylüyorsunuz.
Bir kere ikisinin deiyi ve kötü tarafları vardır ama bu bundan iyidirdiye birşey deneme. Sadece avantaj dezavantaj vardır denebilir.
Örnek olarak casio nun 3 yıl önce ürettiği z750 modelinde 1/1.8" ccd sensör vardı iso800 dahi göremiyordu. bugün üretilen 1/2.5" ccd sensör iso1600-3200 görebilirken iso400 performansı z750 ninkinden daha iyi olabiliyor rahatlıkla. Yani ccd de üretseniz cmos da üretseniz üretim kalitesi ve teknolojisi çok daha ön planda kalmakta.
Cmos lar az ısınır fakat daha basit yapıda oldukları için ccd ye göre ışık algısı daha azdır renk doygunluğu ccd kadar iyi değildir denir her yerde ama artık öyle sıkıntılar aşılmış yeni grafik işlemciler ile çok iyi sonuçların alındığı DSLR-high end sınıflarında aşikardır. Şimdi biri o iyi bu kötü derse hem ccd li hem de cmos lu sony dslr lar var demek ki duruma göre her ikisi de kullanılabiliyor. Extra live-mos larda var ne olacak şimdi. (neyse ortalık karışmasın daha fazla.)
Ancak az ısınması sebebyle özellikle video çekimlerinde sürekli elektriğe maruz kalan sensörden iyi verim alınması için cmoslar tercih edilirler. Casio ex-pro f1 de de bu nedenle cmos sensör kullanılmıştır. Fakat iso performansı f100fd ya da herhangi başka super CCD li sensör kadariyi değildir hadi bakalım buradan yakın. Ne oldu cmos un iyi iso performansına. Demek ki herşey ccd ya da cmos diyip atmakla bitmiyor. Farklı daha biilmediğimiz bir sürü etmenler mevcut.
@teknikkonular arkadaşım her üretilen elektronik parçanın kalitesi aynı değildir isterse aynı tezgah ta üretilsin. Tommy pantolan üzerinde 1. kalite 2. kalite yazar aynı marka aynı fabrika ama farklı çok şey var. Aynı şekilde Orite'nin kullandığı malzeme ile Canon SAmsung Nikon Sony nin kullnadıkları malzemeler arasında bir çok farklılıklar mevcut merak etme. Aynı değiller hiç bir şekilde.
Eyvallah ardıçlı.. Ben ccd'ci değilim böyle anılmak istemem. Sadece demek istediğim Cmos sensörün (ciddi bir şekilde geliştirlen modelleri hariç) netlik konusunda CCD'nin birkaç adım arkasında olduğudur. Sanyo'nun ccd'den cmos'a geçme sebebini ise yüksek çözünürlüğü veya fps ile sensörün aşırı ısınmasının önleme için atılmış bir adım olarak gördüğümü söyledim.
Kaliteye gelecek olursak kasa,lens ve bazı elektronik aksamda yer alan bazı parçaların farklı kalitedelerde olduğu konusunda hemfikirim zaten böyle olmasaydı tüm kameralar aynı görüntüyü verir ve aynı seviyede olurdu. Ama bunu sistemin tamamıyla soyutlayamasına karşıyım. Sonuçta bir noktada parça kalitesi ve performans değerleride farklılık gösterebilir.
quote:
Orjinalden alıntı: teknikkonular
Selam, İlk önce ben bu ürünü Megapikseli yüksek diye önermedim yazılarımı daha dikkatli okursanız emininim cevabı bulursunuz.
İkincisi orite ürünlerine kullana insanlara saf yakıştırması yapmanız sizin çok uyanuk olduğunuz gösteriri
Ayrıca merak etmeyin orite sizin sandığınız gibi bir marka değildir.
Saf yaygınlıkla budala, ahmak anlamında bilinen ve malesef kullanılan bir kelime olabilir. Bence asıl anlamı arı, duru, temiz şeklindedir ve ben o anlamda kullandım. Benim ilk aldığım fotoğraf makinamda önerdiğiniz türden birşeydi. Uyanık değilim yani Ama artık insanların uyanması gerek. En azından bilgisayar kullanıp buralarda fikir görüş alışverişi yapabilen bizler. İyi forumlar.
bugun sabah bende cihazı aldım hayırlısıyla,japon malı olacakmıs diye yazan arkadaslar vardı cihaz made in endonezya,cok sayıda resim cektim resimlerde goz bebegi hep kırmızı cıkıyor bununla ilgili filtre oldugu yazıyordu ama nedense kırmızı,ordaki personele sordum geri iadesinde sorun yasarmıyız diye merkeze sordurdum almadan 1 hafta icinde geri getirirsen alınıyor dendi,bakalım 1 hafta kullanıcaz
quote:
Orjinalden alıntı: shimoda
11 muahapixel
11 muahapixel... süper olmuş
quote:
Orjinalden alıntı: shimoda
quote:
Orjinalden alıntı: teknikkonular
Selam, İlk önce ben bu ürünü Megapikseli yüksek diye önermedim yazılarımı daha dikkatli okursanız emininim cevabı bulursunuz.
İkincisi orite ürünlerine kullana insanlara saf yakıştırması yapmanız sizin çok uyanuk olduğunuz gösteriri
Ayrıca merak etmeyin orite sizin sandığınız gibi bir marka değildir.
Saf yaygınlıkla budala, ahmak anlamında bilinen ve malesef kullanılan bir kelime olabilir. Bence asıl anlamı arı, duru, temiz şeklindedir ve ben o anlamda kullandım. Benim ilk aldığım fotoğraf makinamda önerdiğiniz türden birşeydi. Uyanık değilim yani Ama artık insanların uyanması gerek. En azından bilgisayar kullanıp buralarda fikir görüş alışverişi yapabilen bizler. İyi forumlar.
Ben de zaten fotograf makinası olarak oriteyi önermem o konuda haklısınız.
quote:
Orjinalden alıntı: jestemo
bugun sabah bende cihazı aldım hayırlısıyla,japon malı olacakmıs diye yazan arkadaslar vardı cihaz made in endonezya,cok sayıda resim cektim resimlerde goz bebegi hep kırmızı cıkıyor bununla ilgili filtre oldugu yazıyordu ama nedense kırmızı,ordaki personele sordum geri iadesinde sorun yasarmıyız diye merkeze sordurdum almadan 1 hafta icinde geri getirirsen alınıyor dendi,bakalım 1 hafta kullanıcaz
Hayırlısı olsun güle güle kullanın. Kırmızı göze fazla kafayı takmayın ücretsiz programlar yardımıyla düzeltebilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: jestemo
Flash ayarlarını kontrol edin.. Ayrıyetten, kırmızı göz filtrsi fotoğraf izleme ekranında kullanılıyor bazı makinelerde.. Kullanma klavuzunu kontrol etmenizi öneririm.. Ama belli biryerden sonra kaçınılmaz da olabiliyor, o zaman arkadaşın da dediği gibi basit programlarla halledilebilir..
Selam Arkadaşlar;
Öncelikle makineyi çok fazla araştırdım SANYO markasınıda, adamlar dünyanın en büyük 3. kompak dijital makine üreten fabrikasına sahipler.Herşeyden önce japon markası uzak doğu ürünleri ile alakası yok . Makineyi pazar günü aldım performası cok iyi burda olay tamamen CCD ve CMOS savaşına dönüşmüş
Gün içince makine ile çekilmiş 2-3 foto yollarım fikir sahibi olursunuz.
Teknikonular arkadaşım orite ve sanyo nasıl karşılaştırılır hala anlayamadım.Ben HD1A kullanıcısıyım.2 senedir çok iyi performans alıyorum.Sanırım Biraz daha marka araştırması yapman gerekiyor.
quote:
Orjinalden alıntı: ak34
Bugün BİM de satışa sunulan cihaz yakın tariha kadar 500-600 lü fiaattan gitmekteydi şimdi 375 e satılıyor. Sizce bu fiata değer mi? Yoksa bu fiata veya az üstüne daha uygun birşey mi alınır.
Merhaba Arkadaşlar,
Bende dün BİM'den aldım CG9'u. Almadan önce çok araştırdım. Bir kere bu cihaz Türkiye'de ilk defa BİM'de satılmaya başlanmış ve başka yerde de yok. Yani sevgili ak34'ün dediği gibi eskiden 500 ytl ye satılan makine ucuzlatılıp BİM'e verilmedi.
CG9 dün akşamdan beri sürekli elimde, bence gayet iyi. Bende daha önce Sanyo E6 vardı. 3 inch LCD'si olan foto mak. Ben ondan da çok memnundum. Baktım bu hem kamera hemde 9 MP fotoğraf çekiyor fiyattı da çok iyi CG9'u aldım.
Sn.Teknikkonular ORİTE tavsiye etmiş ama bence bırakın cihazın kalitesini tasarımı bile çok kötü. Özelliklerine baktım ama ZOOM göremedim. Zoom'u yok galiba. CG9'da 5x optik 12x dijital zoom var, toplamda 60x yapıyor.
Bende şu anda Orite'ın web-cam'i var, kötülemek istemiyorum ama gerçekten kötü. Sonuçta video kamera ve web-cam ikiside aynı yerde üretiliyordur. Web-cam öyleyse kamerayı düşünemiyorum bile. Tabi bu sadece varsayım, içinizde Orite kullanıcısı varsa örnek fotoğraf çekip gönderebilir mi acaba? Merak ettimde fotoğraf kalitesini...
Fırsat buldukça Sanyo CG9'la fotoğraf çekiyorum. En kısa zamanda göndereceğim sizlere...
Sevgiler...
quote:
Orjinalden alıntı: prima_vera
quote:
Bugün BİM de satışa sunulan cihaz yakın tariha kadar 500-600 lü fiaattan gitmekteydi şimdi 375 e satılıyor. Sizce bu fiata değer mi? Yoksa bu fiata veya az üstüne daha uygun birşey mi alınır.
Merhaba Arkadaşlar,
Bende dün BİM'den aldım CG9'u. Almadan önce çok araştırdım. Bir kere bu cihaz Türkiye'de ilk defa BİM'de satılmaya başlanmış ve başka yerde de yok. Yani sevgili ak34'ün dediği gibi eskiden 500 ytl ye satılan makine ucuzlatılıp BİM'e verilmedi.
CG9 dün akşamdan beri sürekli elimde, bence gayet iyi. Bende daha önce Sanyo E6 vardı. 3 inch LCD'si olan foto mak. Ben ondan da çok memnundum. Baktım bu hem kamera hemde 9 MP fotoğraf çekiyor fiyattı da çok iyi CG9'u aldım.
Sn.Teknikkonular ORİTE tavsiye etmiş ama bence bırakın cihazın kalitesini tasarımı bile çok kötü. Özelliklerine baktım ama ZOOM göremedim. Zoom'u yok galiba. CG9'da 5x optik 12x dijital zoom var, toplamda 60x yapıyor.
Bende şu anda Orite'ın web-cam'i var, kötülemek istemiyorum ama gerçekten kötü. Sonuçta video kamera ve web-cam ikiside aynı yerde üretiliyordur. Web-cam öyleyse kamerayı düşünemiyorum bile. Tabi bu sadece varsayım, içinizde Orite kullanıcısı varsa örnek fotoğraf çekip gönderebilir mi acaba? Merak ettimde fotoğraf kalitesini...
Fırsat buldukça Sanyo CG9'la fotoğraf çekiyorum. En kısa zamanda göndereceğim sizlere...
Sevgiler...
Hayırlı günlerde kullanın yeni makinenizi..
Geçen Yalçınlar'a uğradığımda Sanyo CG6 modeline takıldı gözüm, fiyatı 400YTL idi.. CG9'un alt versiyonu denilebilir.. 6mp, 30fps video kaydı ve sanırım h264 değil, mpeg4 kayıt yapabiliyor..
quote:
quote:
quote:
Merhaba Arkadaşlar,
Sevgiler...
Geçen Yalçınlar'a uğradığımda Sanyo CG6 modeline takıldı gözüm, fiyatı 400YTL idi.. CG9'un alt versiyonu denilebilir.. 6mp, 30fps video kaydı ve sanırım h264 değil, mpeg4 kayıt yapabiliyor..
Çoook teşekkür ederim. Ben sadece BIM'de derken CG9 modelini kastetmiştim. O model araştırdığım kadarıyla sadece BİM'de.
Biliyorum CG6yı hatta bir ara gazetelerde bir sürü reklamıda çıkmıştı Metro'da falanda satılıyordu hatta fiyatıda 350-400 ytl arası birşeydi. Ama CG9 ondan çok daha üstün özelliklere sahip gibi görünüyor ben CG6yı hiç denemediğim için tam olarak birşey söyeleymiyorum ama bu özelliklerle CG9'un Bim'deki fiyatı sizce de çok iyi değil mi?
Bende şu an HD2 var ..Bu makişnemden önce CG6'ım vardı. Gece çekimleri ve kırmızı göz konusu can sıkıcı durumlar yaratır. Ama geri kalan özellikleri, kullanım kolaylığı, taşınabilir bir video kamera olması bu cihazları sınıfında lider yapıyor. Çok fazlaca gece çekimi yapmayacaksanız alınır. Iso yu sabitlemezseniz auto-iso da 1600 lere kadar çıkıp bolca noise oluşturur. Kırmızı göz koruması ise tam bir hikaye kesemezsiniz. HD2 de kırmızı göz olayını kesmişler ama hd olmayan modellerde bu iş halen devam ediyor.
Gündüzleri inanılmaz güzel fotoğraf çeker ama gece çekimlerinde flaş yetersiz kalıyor.
Kısaca bu makineyi gündüz kullanacaksanız hiç düşünmeden alın. Kesin memnun kalırsınız.
Orite'la filanda karşılaştırmayın....
quote:
quote:
quote:
quote:
Merhaba Arkadaşlar,
Sevgiler...
Çoook teşekkür ederim. Ben sadece BIM'de derken CG9 modelini kastetmiştim. O model araştırdığım kadarıyla sadece BİM'de.
Biliyorum CG6yı hatta bir ara gazetelerde bir sürü reklamıda çıkmıştı Metro'da falanda satılıyordu hatta fiyatıda 350-400 ytl arası birşeydi. Ama CG9 ondan çok daha üstün özelliklere sahip gibi görünüyor ben CG6yı hiç denemediğim için tam olarak birşey söyeleymiyorum ama bu özelliklerle CG9'un Bim'deki fiyatı sizce de çok iyi değil mi?
Zaten saydıklarım CG9'un bildiğim üstünlükleri.. Bim'in fiyatının oldukça iyi olduğunu düşünüyorum şu şartlarda..