Şimdi Ara

BU AMFİ BU SİSTEMİ KALDIRIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, aracımın orjinal ana ünitesi (opel-cd30) deck çevirici kullanarak bir sistem kuracağım. Şu an mali koşullar nedeniyle ve aracın bazı fonksiyonlarını kullanamayacak olmanıın dezavantajını düşünerek ana üniteyi değiştirmeyeceğim.
    Elimde olanlar
    Komponent: Hertz ESK 165- Hertz ESK 130 2 Takım -100 WATT RMS HER BİR TAKIM
    Bass: JBL GT5 350 WATT RMS
    Stinger RCA 2 takım - ASS Y kablo 2 adet
    BOSS 2 farad kapasitör

Tesisatçım bana 5 kanal JBL 5335 yerine, JBL GTO 1004 önerdi. Bass'ı daha iyi besleyeceğini söyledi. Komponentleri paralel yapıp iki kanala bağlarız, anfideki arka hoparlör çıkışı diye yazan çıkışları köprüler bass'a bağlarız diyor.
    2 Kanal köprüde 320 watt RMS veriyor, bass'ı kaldıracak bir güç.

Ama 2 takım komponenti paralel bağlayıp 2 kanala sürdüğümüzde, bu anfi 2 takım komponenti bu şekilde besler mi? Cevap aradığım soru budur.
    Yardımlarınız için teşekkürler.

• jbl gt5 350w rms değil 275 w rms.kapasitöre gerek yok.jbl 5355 yeter sistem için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucadris24

jbl gt5 350w rms değil 275 w rms.kapasitöre gerek yok.jbl 5355 yeter sistem için.

Merhaba,
    Teşekkürler yorumunuz için. Sub kutuda olduğundan modelini yanlış yazmışım, sub jbl gto 1214 30 cm, 350 watt RMS diyor.
    Hata benim, kusura bakmayın.
    Yine de 5355'i önerir misiniz?
  • sadece esk 165 ile 1214ü kullanırsan 1004 yeterlidir.
  • quote:

sadece esk 165 ile 1214ü kullanırsan 1004 yeterlidir.

O zaman esk 130 boşa çıkacak, onu da kullanmak istersem GTO 1004 + mono amfi çözümü yeniden gündeme geliyor. Benim ilk düşüncem buydu, tesisatçım gerek yok mono anfiye diye beni caydırdı, paraya ihtiyacı mı yok adamın nedir :)
    Mono amfi olarak m-acoustic ya da sound magus nasıldır? Sound magus çin malı jamesondan farkı yok diyorlar..
    Sizce?
  • quote:

bu olur
    http://www.eliftuning.com/Sound-Magus-DK-600-Mono-Amplifikator_38221.html#0
    +
    2 farad bir kapasitör

lucadris24, teşekkür ederim katkıların için.
    Benim de baştan beri kafamda olan
    sound magus dk1200/dk600 + jbl gto 1004 amfi idi. Kapasitörü de o yüzden almıştım, elimde var zaten.
    Saygılar
  • slm.
    sistemde mono amfi her zaman olmazsa olmazdır bence.
    dandik olsun ama olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catasthrope

quote:

O zaman esk 130 boşa çıkacak, onu da kullanmak istersem GTO 1004 + mono amfi çözümü yeniden gündeme geliyor. Benim ilk düşüncem buydu, tesisatçım gerek yok mono anfiye diye beni caydırdı, paraya ihtiyacı mı yok adamın nedir :)
    Mono amfi olarak m-acoustic ya da sound magus nasıldır? Sound magus çin malı jamesondan farkı yok diyorlar..
    Sizce?

mid amfisi + bas amfisi şeklinde kombinasyon yapmak en sağlıklısı olucaktır. hoparlörler düşük ohmajlarda bağlandıkça ses kalitesinden uzaklaşırlar, amfiye de yüklenirler. sound magus parasına göre verimli çalışan bir amfidir, tonlaması verdiği sesi güzeldir. bunun yanında macoustic de bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: audiocu

quote:

quote:

Sizce?

mid amfisi + bas amfisi şeklinde kombinasyon yapmak en sağlıklısı olucaktır. hoparlörler düşük ohmajlarda bağlandıkça ses kalitesinden uzaklaşırlar, amfiye de yüklenirler. sound magus parasına göre verimli çalışan bir amfidir, tonlaması verdiği sesi güzeldir. bunun yanında macoustic de bakabilirsiniz.

Altan bey, yorumlarınız için teşekkürler,
    Yarın sistemi yaptırıyorum, tesisatçım tanıdık bir abimiz, ısrarla GTO 1004'ün beklentimi karşılayacağını, son derece güçlü ve stabil bir amfi olduğunda ısrarcı. Sistemi böyle bağlayıp çalıştıralım, eğer memnun kalmazsan bass anfisini ekleyelim, kablolamayı bass anfisini ekleyebilecek şekilde yapalım önerisinde bulundu. Bass amfisi olarak M-Acoustic 800.1 ya da 1000.1 öneriyor ısrarla, JBL'in yakın kapasitedeki monoblock amfilerinden daha performanslı olduğunu söylüyor, class D oldukları için.

Deneyeceğiz bakalım 2 takım hertz 2 ohmda çalacak, toplam 400 watt RMS olan komponentlere 2 ohm'da 2X150 300 watt besleme yapmış olacağız. Bass ise 350 watt RMS, ona ise köprülü 300- 325 watt girmiş olacağız. Bass performanslı olacaktır sanırım ama midler ne olacak dinleyince anlaşılacak.

Bu arada bu konu hala kafamı meşgul ediyor. Anfinin 2 çıkışına 4 ohmda çalışan 4 hoparlörü paralel bağladığımızda, (2 takım komponent) 1 ohm'a düşmüyor mu? elektrik ve elektronikten anlamayan biri olarak kafam karıştı. Bu ohm durumunu bir açıklarsanız çok sevinirim.

İlgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim.
    Saygılar
    edit: büyük puntolu kısım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catasthrope -- 7 Aralık 2011; 11:00:16 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sizce?

Yarın sistemi yaptırıyorum, tesisatçım tanıdık bir abimiz, ısrarla GTO 1004'ün beklentimi karşılayacağını, son derece güçlü ve stabil bir amfi olduğunda ısrarcı. Sistemi böyle bağlayıp çalıştıralım, eğer memnun kalmazsan bass anfisini ekleyelim, kablolamayı bass anfisini ekleyebilecek şekilde yapalım önerisinde bulundu. Bass amfisi olarak M-Acoustic 800.1 ya da 1000.1 öneriyor ısrarla, JBL'in yakın kapasitedeki monoblock amfilerinden daha performanslı olduğunu söylüyor, class D oldukları için.

Deneyeceğiz bakalım 2 takım hertz 2 ohmda çalacak, toplam 400 watt RMS olan komponentlere 2 ohm'da 2X150 300 watt besleme yapmış olacağız. Bass ise 350 watt RMS, ona ise köprülü 300- 325 watt girmiş olacağız. Bass performanslı olacaktır sanırım ama midler ne olacak dinleyince anlaşılacak.

Bu arada bu konu hala kafamı meşgul ediyor. Anfinin 2 çıkışına 4 ohmda çalışan 4 hoparlörü paralel bağladığımızda, (2 takım komponent) 1 ohm'a düşmüyor mu? elektrik ve elektronikten anlamayan biri olarak kafam karıştı. Bu ohm durumunu bir açıklarsanız çok sevinirim.

Saygılar

evet maco nun mono ları daha iyi olabilir 1ohmda stabil olmaları da jbl e göre iyi bir avantaj

amfinin bir çıkışına 4+4 olmak üzere 2 hoparlör paralel bağlanıyor, bu durumda ohmaj 2 ohm olur, aynı şey diğer kanal içinde geçerli. yani her iki kanal da 2şer ohmda çalışmış olucak

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sizce?

Saygılar

evet maco nun mono ları daha iyi olabilir 1ohmda stabil olmaları da jbl e göre iyi bir avantaj

amfinin bir çıkışına 4+4 olmak üzere 2 hoparlör paralel bağlanıyor, bu durumda ohmaj 2 ohm olur, aynı şey diğer kanal içinde geçerli. yani her iki kanal da 2şer ohmda çalışmış olucak

Altan bey, yardımlarınız için teşekkürler, hem sizinle hem de belki forumu okuyanlar olursa diye son durumu paylaşmak istedim. Önerileriniz olursa beklerim. Kurulan sistem:

Ana ünite: Grunding CD-30 (opel astra h orjinal ana ünite)
    Deck çevirici: MA-audio 2 adet tetiklemeli
    RCA kablo: Stinger 2 takım
    Güç kablosu: 4 AWG jameson (bulabildiğim en iyi marka buydu montaj yaptırdığım yerde)
    Kapasitör: BOSS 2 farad
    Amfi: JBL GTO 1004
    Component: 2 Takım Hertz: ESK 165 (ön kapılarda) ve ESK 130 (arka kapılarda)
    Sub : JBL GTO 1214 30 cm-çift bobin-portsuz kapalı kutuda

İzlenimler: Beklediğimden daha güçlü bir ses aldım. Ana üniteden pek ümidim yoktu, ancak amfi açığını kapattı sanırım. Ben ana ünitenin zayıf olması nedeniyle bassların zayıf kalacağını sanıyordum ama amfi köprüde bassı çok iyi doyuruyor, önceki sistemimde aynı bassı pioneer ana ünite+ jameson amfi ile beslemiştim, bu kadar güzel tonlama ve güç alamamıştım. Bass boost'u yarıda kullanıyorum, 6 db civarında, fazlası tizleri ve midleri çok bastırıyor. Componentler de güçlü çalıyor, tizler şıkır şıkır çalıyor, distorsiyon gelmiyor kulağa, ancak orta frekanstaki ses derinliği zayıf kaldı sistemde. Bass ve tiz ağırlıklı güçlü bir ses var sistemde şu anda. Sanırım bu da ana ünitenin mid frekansları iyi vermemesinden ve üst düzey ana ünitelerdeki gibi midlerin frekanslarını ayarlayamamaktan kaynaklanıyor. Pioneer ub 4050 ana ünite ile JBL 50 watt RMS'lik 13 cm midleri jameson usa 505 ile beslediğimde bile mid sesleri çok daha net alıyordum. Ancak JBL'in tizleri rahatsız edici derecede yüksek çalıyordu, hertz tizler konusunda çok daha dengeli gibi geldi bana.

Sonuç: Opelin orjinal ses sisteminden kat kat kaliteli, güçlü ve doyurucu bir sistem. Yol bilgisayarının bazı fonksiyonlarını kaybetmemek, araca uyumlu bir cihazla sistem kurmak için bir yöntem. Opelin OEM double dinleri ise necvox diye bir marka, o markaya verilecek parayla kıyaslarsak, bundan daha iyi bir sonuç vereceğini sanmam. Ama tabii ki bazı fonksiyonları gözden çıkararak takılacak kaliteli bir ana ünite çok daha güzel sonuç verir gibi geldi bana.

Saygılar,

• Arkadaşlar merhaba bi konuda yardıma ihtiyacım var
    Geçenlerde Jbl Gto 1214 Br bass aldım fakat buna uygun bi anfi öğrenmek istiyorum bu konulardanda pek anlamıyorum
    Power Handling Rms 300W
    Power Handling Peak 1200 W
    Frequency Response 35Hz-300Hz
    Impedance 4 Ohms
    Sensivity 94

Bass budur fakat buna uygun bir anfi arıyorum hangi model nasıl güçte bir anfi almam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca mid takımım yok arabanın kendi hoprlorlerini bağlıcam kaç kanallı ve kaç W almam gerekiyo kafama göre alıp basıı veya anfiyi bozmak istemiyorum.

Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FthArd

Arkadaşlar merhaba bi konuda yardıma ihtiyacım var
    Geçenlerde Jbl Gto 1214 Br bass aldım fakat buna uygun bi anfi öğrenmek istiyorum bu konulardanda pek anlamıyorum
    Power Handling Rms 300W
    Power Handling Peak 1200 W
    Frequency Response 35Hz-300Hz
    Impedance 4 Ohms
    Sensivity 94

Bass budur fakat buna uygun bir anfi arıyorum hangi model nasıl güçte bir anfi almam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca mid takımım yok arabanın kendi hoprlorlerini bağlıcam kaç kanallı ve kaç W almam gerekiyo kafama göre alıp basıı veya anfiyi bozmak istemiyorum.

Teşekkürler..

Bu amfiyi hem bass ınız içinde hemde hoparlörler için kullanabilirsiniz.

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/pioneer-gm-d8604-1200-watt-4-kanal-anfi-79693772

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.