Şimdi Ara

Bu anakart Q9550 ye darboğaz yapar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bu anakart : GIGABYTE ga-p35c-ds3r
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-p35c-ds3r.html

ve/ya bu RAM'ler : Kingston 2*1 GB HyperX 1200 Mhz DDR2 Ram CL5

Intel Q9550 ye herhangi bir darboğaz yapar mı?

• Bende bu anakartı kullanmaktayım.
    İşlemcinin anakarta darboğaz gibi birşeyi olmaz. Ancak uyumsuzluk olabilir. Ki, Son F12 Bios'u kur çalıştırıyor zaten. Ram ile ilgili bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 14 Eylül 2010; 21:01:21 >
  • olmaması lağzım
  • Sorunsuz kullanırsın, işlemci, ram ve anakart 3'lüsü gayet güzel
  • duyulması güç ilginç bir soru daha anakartın işlemciye darboğaz yapması. hocam anakartında 1333MHz fsb desteği var sorunsuz kullanırsın.
  • e abi kendi ağzınla söylüyosun bak anakart 1333 olmasa darboğaz yapcakmış demekki :D
  • yine darboğaz olmazdı oc yapmak zorunda kalırdın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu anakarta 4070 ti olur mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anakart işlemciye darboğaz mı yapıyomuş. O bilgisayarda darboğaz olmaz diye düşünüyorum. Olsa olsa belki ramler yapar. Ama yapmaz büyük ihtimalle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend
    anakart işlemciye darboğaz mı yapıyomuş. O bilgisayarda darboğaz olmaz diye düşünüyorum. Olsa olsa belki ramler yapar. Ama yapmaz büyük ihtimalle

Ne ram nede anakart darboğaz yapar sorunsuz şekilde çalışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Wanderer

Arkadaşlar Bu anakart : GIGABYTE ga-p35c-ds3r

Yolda çevirsen 100 kişiden 95 i böyle bir pc sahibi olmanın hayalini kuruyordur. Siz darboğaz yaparmı diye soruyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Arkadaşlar Bu anakart : GIGABYTE ga-p35c-ds3r

Yolda çevirsen 100 kişiden 95 i böyle bir pc sahibi olmanın hayalini kuruyordur. Siz darboğaz yaparmı diye soruyorsunuz.

• MÜŞAVİR , huysuzluk işte bizimkisi :D

ben neden o zaman bazı oyunlarda gpu kullanımında %60 gibi rakamlar görüyorum ve fps 35-40 arası oluyorda abartı olmuyor bi darboğaz olayları var demekki :) %99 kullanamadığına göre gpu yu bişiler daraltıyor olayı hadi çıkın bakalım bu olayın içinden?
  • quote:

MÜŞAVİR , huysuzluk işte bizimkisi :D

ben neden o zaman bazı oyunlarda gpu kullanımında %60 gibi rakamlar görüyorum ve fps 35-40 arası oluyorda abartı olmuyor bi darboğaz olayları var demekki :) %99 kullanamadığına göre gpu yu bişiler daraltıyor olayı hadi çıkın bakalım bu olayın içinden?

belki gpu nun gücü çook fazladır ve azıyla oynatabiliyordur tüm gücü niye kullansın ki power consumption açısında

---

o anakartı ve işlmciyi pek bilmem ama diyeceğim şudurki işlemci, anakart ve ram alınmadan önce anakartın en fazla kaç mhz fsb desteklediğidir işlemci ve ramda. eğer işlemci 1333 ise anakrtta en az 1333 olması lazım ki darboğaz olmasın (işlemcinin potansiyelindne tam faydanılmaması) aynı şey ram içinde geçerli..
    uyumsuzluk problemi ise anarkarta en son BIOS atılarak (çoğu zaman) giderilebilir. ama ilk önce tak kullan herhangi bir uyumsuzluk problemi varsa bios at.
    (umarım benim gibi değilsindir bios konusunda, benim pcde hiçbir problem yok ama ben illa en son biosu atmak istiyordum (update alışkanlığı lol) son anda vazgeçtim arkadşalrın istekleri üzerine gerek yoksa atılmamalıymış diyorlar )

yanlışlarım varsa düzeltin lütfen

• haklısın oyun ihtiyaç duymuyosa neden tüm gücünü kullansın di mi? peki o zaman neden fps 40 da mesela 60 diil :) tüm gücünü kullanmamak için mi bana 40 fps ile kıllık yapıyo 60 lık gücü varken aslında gpu'nun (radeon HD 4870 bu arada bahsettiğim ekran kartı)

ben bu olayı işlemcinin darboğaz yapmasına bağlıyodum ama Q9550'yle de darboğaz yaparsa artık daha nediyim bu oyunlara? ya da oyunların optimizasyon özründen kaynaklanıyodur özellikle konsoldan port oyunların ne dersiniz
  • kesinlikle software driver ve optimizasyon işi o zaman yapacağın hiçbişey yok malesef bekleyeceksin taki patch mı drivermı çıkar
  • hocam darboğa olup olmadığını anlamak için metro 2033 veya crysiste, msi afterburne ile galiba bende tam bilmiyorum cpu gpu kullanımı ve sıcaklıkları filan oyun oynarken ekran gösteriyormuş 4870'in crysiste de gpu kullanımı %100 olmuyorsa darboğaz vardır.
  • anakart işlemcide darboğaz mevzuu şu şekilde.mesela bi tarafta sizin p43 diğer tarafta x48 yda 980sli anakart varsa cpu testleri yapıldığında sizin kartınız yaşlaşık %3-6 kadar geride kalabilir ki bu da darboğaz olarak sayılmaz zaten o işlemci yeterince kuvvetli olduundan düşünmeye gerek yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.