Şimdi Ara

Bu aralar TTnet netlimitsiz hızlarını sabitliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç ay önce açtırmıştım interneti, daha önce aynı evden farklı bir hatla 6 mbit net alıyordum ama bu açtıklarını "kaldırmaz" diye 1 mbitten açmışlardı. Daha sonra araya araya önce 4 e, sonra kopma olunca 2,5'a sabitlediler. 2 ay kadar önce ise bir gece hızım 9300-9400 kbps ye çıktı ve o zamandan beri hiç kopma olmadan o hızda kullanıyordum. Yani 3 mbiti bile "kaldırmaz" denen hat nasıl olduysa 2 aydan fazla bir süre 9 mbite yakın sorunsuz çalıştı. Bu gece ise sebepsiz yere gene 3000 civarına sabitlenmiş hattım. Şimdi arasam "kota aştınız vs." diyecekler, ki kota yüzünden düşürseler herhalde 1mbit yaparlardı.

lafın kısası istanbulda oturuyorum, acaba bu yakınlarda böyle durup dururken hızı düşürülüp sabitlenen var mı merak ettim.

• Öncelikle modemden hat bilgilerinizi görmemiz lazım resim olarak koyarsanız iyi olur

Tahminen de yakınlarda eski bir dslam mevcut ve oradan internet size dağıtılıyor.(veya yeni fakat fazla uzakta) Sizde oraya bağlı olduğunuz için hattınız desteklemiyor ve bu yüzden hızınız düşüyor.(6 olupta aynı hat üzerinden başka bir yerden hizmet almanız aynı makineye bağlı olduğunuz anlamını taşımaz)
    Fakat yeni bir dslam bölgenize yakın bir yere kuruluyor ve sizi oraya aktarıyorlar 9mbit alıyorsunuz.Daha sonra oradaki portlar dolduğu için sizi tekrar eski kötü olan portla değiştiriyorlar ve tekrar kötü net alıyorsunuz
  • Teşekkürler, mantıklı bir tahmin gerçekten, en iyisi sabah sakin kafayla arayıp bir yoklayayım ttneti, durum dediğiniz gibiyse belki tekrar diğer porta aldırtabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indie

Teşekkürler, mantıklı bir tahmin gerçekten, en iyisi sabah sakin kafayla arayıp bir yoklayayım ttneti, durum dediğiniz gibiyse belki tekrar diğer porta aldırtabilirim.

yinede önce siz hat değerlerinizi paylaşın da belki bunlara gerek kalmayacak mevcut haliyle de daha yüksek hızı alabiliyor olacaksınız.Çünkü bazen anlık sorunlardan dolayı hızınız otomatik olarak düşürülüyor ve siz geri dönmedikçe de yükseltmiyorlar.
  • Peki madem öyle hat değerleri şu anda böyle gözüküyor:

• quote:

Orijinalden alıntı: Indie

Peki madem öyle hat değerleri şu anda böyle gözüküyor:

bu hat daha fazla hız alabilir, forumun üstünde ttnet destek kısmı var oradan yazarak durumu anlatın bence.Şuan hızım 3 mbit ama hat değerlerim iyi durumda daha yüksek bir alması gerekirken 3 e sabitlenmiş durumda alabileceğim enyüksek hıza çıkarırmısınız diye.

Net birşey demek istemiyorum belki ucu ucuna 8 mbit bile verilebilir ama kopmalar olabilir 6-7 mbit arası alabilmesi lazım sorunsuz olarak.

• Teşekkürler, daha önce de donanimhaber aracılığıyla ttnetten başarılı bir şekilde destek almıştım, muhakkak geri dönüş yapıyorlar gerçekten. yine de öncelikle telefonla bizzat arayıp bugünkü (dünkü) değişikliğin sebebini öğrenmeye çalışacağım.
  • Cesin hocam yanıt vermiş fakat bir ekleme yapayım.

Belli saatlerde takip edin,adsl değerlerinde büyük oynamalar oluyormu ? Bazı hatların gürültü oranları bazı saatlerde çok ciddi artış gösteriyor ve bu yüzden hattan düşmeler arızalar söz konusu oluyor.Yine ihtimal fakat belki bu yüzden 3mbite sabitlemişde olabilirler.Aklınızda bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: XnetaS

Cesin hocam yanıt vermiş fakat bir ekleme yapayım.

Belli saatlerde takip edin,adsl değerlerinde büyük oynamalar oluyormu ? Bazı hatların gürültü oranları bazı saatlerde çok ciddi artış gösteriyor ve bu yüzden hattan düşmeler arızalar söz konusu oluyor.Yine ihtimal fakat belki bu yüzden 3mbite sabitlemişde olabilirler.Aklınızda bulunsun

20 snr de fazla bu seviyeden kopma olmaz ama hani 12-13 te dediğin olurda fazla düşürmüşler arkadaşı hızı bu seferde :) enazından snr 14-15 olacak seviyede hızı arttırabilirler.

Forumda çok kişinin başına geldi sistem otomatik düşüyormuş düşerkende 8 mbitten 6 ya düşeyim diye düşünmeden çat 1 e 2 ye inen çok insan var.Geçende banada oldu 16 dan 10 mbite düştüler direk, snr olmuş 25 :) mesaj attım hemen, 1 gün sonra tekrar 16 mbite çıkarttılar, sorunum yok misal.

Zaten ufak düşüş olsa insan düşünür demek var bi sorunlar en iyisi böyle kalsın der ama fazla hızı indirdiklerinden herkees şikayetçi.

• Bugün ttneti arayarak durumu anlattım, hızımı 8 mbite çıkardılar. Burada görüş bildirerek yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.