torik ne mersin ne hayatımda ilk defa duyuyorum bu balık isimlerini balıkçıya gitsem 1 kilo torik ver desem yüzüme tip tip bakmaz dimi
quote:
Orijinalden alıntı: RaZoR_03
torik ne mersin ne hayatımda ilk defa duyuyorum bu balık isimlerini balıkçıya gitsem 1 kilo torik ver desem yüzüme tip tip bakmaz dimi
Palamutun büyüğü sanırım 5-6 kilo gelir teki
Bu dönemde levrek, barbun, dil balığı iyidir. Levrek ızgara veya fırında güzel olur, hatta sana kolay ve özel bir tarif vereyim:
Levreği kelebek açtır (Yani alt kısımda, baştan kuyruğa kadar yarsın ve açsın) , içine ve dışına Bağdat veya başka marka hazır balık baharatından koy, ayrıca biraz tereyağı, soya sosu, defne yaprağı koy içine. O halde 10-15 dakika dinlendir, ardından folyoya sar( sararken zeytinyağı dök hafiften) ve 200 derecede ısınmış fırına koy. Yirmi dakika içinde lokum gibi balığın hazır. Ben hem fırında, hem de folyoya sarmadan tost makinesinde pişiriyorum, yanına da beyaz şarabımı açıyorum (üzülerek söyleyeyim, rakıyı içemiyorum)... Harika bir lezzet. Tabii yanına roka salatası da olacak..
Levrek ve dilbalığı tam mevsimidir zıpkıncı .comda bu havada dalış yapan abilerimiz var sağolsunlar gözlerimizi doyuruyorlar
Levrek, deniz çipurası ve tekir.
Levrek ve deniz çipurasını ızgarada tavsiye ederim üstünü çizersin atarsın bir de yanına salata yap tamam işte tekiri yapacaksan eğer unla ve tavaya at çıtır çıtır oh mis gibi
yarın ilk işim gidip 8 10 kilo levrek almak 5 kilosunu @aytürk arkadaşımızın tarifinden 5 kilosunuda @egemenurl arkadaşımızın dediği gibi ızgarada yapıp hepsini bi anda yemek olacak sonra 1 sene balık yemem @@majesty bu palamutun büyüklerine ton balığı denmiyormuydu? torik ide merak ettim bulabilirsem haftayada torik alırım gece gece fena acıktırdınız yav
quote:
Orijinalden alıntı: RaZoR_03 @@majesty bu palamutun büyüklerine ton balığı denmiyormuydu? torik ide merak ettim bulabilirsem haftayada torik alırım gece gece fena acıktırdınız yav
Çok anlamam balıkdan
Öyle bir şey ki bu balıkcılık boy boy adları değişiyor balıkların
Barbunun üzerine balık tanımam
Balıkların çoğu yumurtada olduğu için yenecek halde değildirler.Ancak kefal yumurtalı olmakla beraber yenebilir.Levrek ise çok yağlıdır.
Hamsi tava her türlü akar.
Tabikide HAMSİ
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme