Şimdi Ara

Midye Hakkında Bi Kaç Soru Nasıl Yenir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
17.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Midye Nasıl Yenir Pişirilirmi Yoksa Çiğ Bi Şekilde mi Yenir Daha Önce Yemedim Sahilde ve Sokakta Satıyorlar Alıp Pişirmem Gerekir mi yoksa Öle Yenir mi.. İçindeki Hersey Yenir mi.. Yani Kabuğun İçindeki Her seyi Yiyebilir miyiz. Pişerse Nasıl Pişmeli Pişmezse Çiğ Tadı Nasıldır Balığa Benzer mi Tadı ?

• Midye dolmayı soruyorsan içerisinde pilav ve midyeden ibaret zaten; tezgahtan aldığın gibi direkt yenir. Kızartılan halini soruyorsan onları haliyle pişirmek gerekiyor. Soda ve una bulayıp kızgın yağda kızartıyorsun, isteğe bağlı sarımsaklı yoğurtlu sosunu hazırlayıp koyuyorsun. Sosun tarifini tam hatırlamıyorum. Sandviç ya da çöp şiş şeklinde satılır ve yenir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bugune kadar Cig tuketildigini gormedim (belki uzakdogu mutfaginda vardir) ama dolmasi guzel olur. Midyeyi guzelce yikamak gerekir.cunku icinden bir suru kum vs pislik cikar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hmm Tezgahta satılanlar Pişmiş Olur Yani bide kilo hesabı satılanlar var sudan cıkarıp drek satıolar sanırım onları pişirmek gerekir nasıl temizlicem ve pişiricem vede icindeki herseyi yiyebiliozmu ? balıkta olduqu qibi iç organ olayı felan varmı bide sıcakmı tüketmeli yoksa soguyuncada yenebiliomu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lTUBORGl

Hmm Tezgahta satılanlar Pişmiş Olur Yani bide kilo hesabı satılanlar var sudan cıkarıp drek satıolar sanırım onları pişirmek gerekir nasıl temizlicem ve pişiricem vede icindeki herseyi yiyebiliozmu ? balıkta olduqu qibi iç organ olayı felan varmı bide sıcakmı tüketmeli yoksa soguyuncada yenebiliomu ?

tezgahta satılanlar çiğdir büyük ihtimal. genelde haşlama yöntemiyle pişirilirler. kabuklu ve kabugundan ayrılmış dondurulmuş olarak 2 çeşit satıldığını gördüm. tabi kabugundan ayrılmış daha temizdir. genellikle içlerinden kum ve tortu çıkar.temizlemesi biraz meşakatli.kabuklarında dahi pislikler oluyor. tam hatırlayamıyorum ama içlerinden tüylü ipçik tarzı birşeyler çıkıyordu. onları ayırıyorduk.bağırsak falan da oluyor onlarda. ben pek sevemedim. kendim aşçıyım kendime pişiripte yemedim tiksindiğimden.(kabuklu midye alırsan sen de göreceksin içini) ama çarşıda midye dolmacı görürsem kaçırmam deniz ürünlerine dikkat etmelisin.bayatı zehirler. bildiğin temiz yerden al. sıcak tüketmek sana kalmış birşey. bana sorarsan midyeyi sadece yeme. ya makarnaya güzel sos yapıp ona ekle, ya da güzel bir yeşillikle salata yapıp ekle. ahh o eski günlerim aklıma geldi karidesli, kalamarlı ve iç midyeli ne makarna yapardık be. karnım acıktı.

• miye dolma yerken nedense siyah-yeşil gibi bir yeri var.orayı kopartıp yiyorum.eskiden komple yerdim.bazen çatırt çutrt sanki kum tanesi oluyor o kese gibi yerde.
    tavasıı ise içine bakmadan atıyorum mideye.o siyahlı kısmı varsa onuda yiyorumdur.bilmek istemiyorum
    yumurrayı da yağda pişiiriken sarısıyla beyazı arasında telefon kablosu gibi birşey var.onu çıkartmadan pişirmem.ne olduğunu öğrenmek bile istemiyorum.haşlanmış yumurtanıda o yüzden o ksımlarını çıkartıyorum ufacık kalıyor
  • telefon kablosu gibi dediğin şey iaçıklardımda yemezsin bidaha yumurta ben ögrendim acayip iğreniyorum suan yerken bile aklıma gelio boşver yumurtayı arasıtma :) Midye hakkınca cok bilgim yok ztn benim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu ton balığı bozuk mu
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengo_19

quote:

Orijinalden alıntı: lTUBORGl

Hmm Tezgahta satılanlar Pişmiş Olur Yani bide kilo hesabı satılanlar var sudan cıkarıp drek satıolar sanırım onları pişirmek gerekir nasıl temizlicem ve pişiricem vede icindeki herseyi yiyebiliozmu ? balıkta olduqu qibi iç organ olayı felan varmı bide sıcakmı tüketmeli yoksa soguyuncada yenebiliomu ?

tezgahta satılanlar çiğdir büyük ihtimal. genelde haşlama yöntemiyle pişirilirler. kabuklu ve kabugundan ayrılmış dondurulmuş olarak 2 çeşit satıldığını gördüm. tabi kabugundan ayrılmış daha temizdir. genellikle içlerinden kum ve tortu çıkar.temizlemesi biraz meşakatli.kabuklarında dahi pislikler oluyor. tam hatırlayamıyorum ama içlerinden tüylü ipçik tarzı birşeyler çıkıyordu. onları ayırıyorduk.bağırsak falan da oluyor onlarda. ben pek sevemedim. kendim aşçıyım kendime pişiripte yemedim tiksindiğimden.(kabuklu midye alırsan sen de göreceksin içini) ama çarşıda midye dolmacı görürsem kaçırmam deniz ürünlerine dikkat etmelisin.bayatı zehirler. bildiğin temiz yerden al. sıcak tüketmek sana kalmış birşey. bana sorarsan midyeyi sadece yeme. ya makarnaya güzel sos yapıp ona ekle, ya da güzel bir yeşillikle salata yapıp ekle. ahh o eski günlerim aklıma geldi karidesli, kalamarlı ve iç midyeli ne makarna yapardık be. karnım acıktı.

Hocam Cok Saol Bilgiler İçin Aşçılığa Devam Ediyorsunuz Sanırım Hala :) Bursadaysanız Mekanınıza Gelebilirim :)

• evet hocam bazen yerken gözünü kapyacaksın
  • Hahah :):)

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isiris -- 29 Mayıs 2013; 21:14:52 >
  • Zamanında deniz kıyısından bir sürü toplardık ancak nasıl yapılacağını bilmediğimiz için sonu hep çöp olurdu :)
  • İstanbulda yaşıyorsanız midye yemeyin. Midye bir nevi çöp öğütücüdür, ağır metalleri temizler. Maramara denizine atılan atıkları bir düşünün. Çok zararlıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

İstanbulda yaşıyorsanız midye yemeyin. Midye bir nevi çöp öğütücüdür, ağır metalleri temizler. Maramara denizine atılan atıkları bir düşünün. Çok zararlıdır.

Hocam midye yemek için şehir dışınada gidilmezki arada sırada yiyoruz işte
  • lTUBORGl kullanıcısına yanıt
    Git kaliteli bir midyeciye,paket servis yaptır evde nickindekiyle birlikte ye.
  • Midye ayıklamak bir sanattır.
  • Hep denemek istemişimdir ama görüntüsü uzak durmama sebep oluyor. Sümük gibi bi tuhaf geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.