Şimdi Ara

Bu bilgisayar elimde heba olmasın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir bilgisayar toplamıştım. Buradan da yardım almıştım.
    Özellikleri :

İntel i5 4460 3.2 GHZ, 8 GB Ddr3 Ram, Ekran kartı : Asus GTX980 ROG STRIX OC GDDR5 4GB 256Bit DX12

Zaten PC hakkında çok bilgim olmadığından burdan yardım alarak toplattım, gittim ve aldım geldim. Ama ne test etmeyi bilirim, ne gerçekten performans veriyor mu onu bilirim ne de Overclock falan filan hiç bir bilgim yok. Araştırıyorum bozmaktan ve ya kötüye gitmesinden korkuyorum.

Cinebech testi diye bir olay buldum ve ettim. Nettekilerle karşılaştırınca sanki az gibi geldi biraz. Sizler de yorumlayın istedim. Overclock hakkında da bilgi istiyorum yapmalı mıyım?
     Bu bilgisayar elimde heba olmasın Bu bilgisayar elimde heba olmasın

Bu arada PC buydu :http://i.hizliresim.com/Aqad8L.jpg (fiyatı bu değildi :D )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow39 -- 25 Ekim 2015; 16:28:26 >

• Hocam Sistemin hayet iyi . Neden heba olmasından korkuyorsun ki ? Tıkır Tıkır çalışıyosa sorun yok Derecelerini sıcaklığını kontrol et yeter :) Telaşlanmayın :)
  • Evet sistem iyi biliyorum. Yoksa bazı arkadaşlar gibi iyi olduğunu bildiği sistemi yazarak "iyi mi" diye sormuyorum.
    Toplama PC olduğu için acaba bu parçalar tam randımanlı çalışıyor mu onu öğrenmek istiyorum.
    Misal Fifa 15 oynarken ne ayar yaptıysam hala tam böyle akışkan bir oyun zevki alamıyorum. Korsan olduğundan mıdır, oyunun kendisinde optimizasyon sorunu mu vardır bilemiyorum.
  • shadow39 kullanıcısına yanıt
    Sistemin hayırlı olsun keyifle kullan.

Test olarak sistemin kararlığı, stabiltesi için Prime95, sistemin genel durumu, takıllı olan aygıtlar hakkında bilgi, sıcaklı vb. şeyleri görmek içerisindeki testlerle göre sistem hakkında bilgi edinmek için Aida64, işin içine grafik girince ne sahip olduğu görmek için 3Dmark, disklerin performansını görmek için Crystal Disk Mark kullanabilirsin.

Prime95, manuel çalışan bir test uygulaması, 30\60dk arasında sistem herhangi bir hata vermiyor, ısıdan dolayı hız kesmiyor ise benim için kafidir.

Overclock konusuna gelince, çok detaylı bilgim yok pekte tecrübeli değilim. İşlemci K serisi olmadığından doğal OC desteği yok, anakartta Oc için özel bir bölüm bulunmakta ve kitapçığında neyin neye yaradığı yazmakta, tavsiyem burdaki seçenekleri ne yaptığını öğrenip değiştirmen yani direk voltaja veya cpu frenkısına abanma özellikle voltaja sistemi o zaman heba edebilirsin. OC yapmazsan pek bir şey kaybetmezsin.

Oyun ayarları için GeForce Experience kullanabilirsin, sistemine göre ayarları kendi yapabilmekte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.