Şimdi Ara

Bu çalışmayı nasıl yapabilirim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrblar forumda arattım ama bulamadım detaylı, bu çerçeveyi nasıl yapabilirim az çok corel veya photoshop kullanmayı biliyorum,şablonuda oluşturuyorum ama şablonun içini boyayamıyorum bi türlü, kısaca tarif edebilirseniz çok memnun olurum. Resmi ekte yükledim

• eğer bu tasarım üzerinden değişiklik yapacaksanız, yani tasarım katman olarak elinizde yoksa, bu durumda çerçeveyi
    seçili hale getirmeniz gerekiyor. Corel'de yapamazsınız zaten, photoshop'un araçları daha uygundur.

aşağıda size bir tane yaptım. işlem adımları ise şöyle;
    1- quick selection tool ile seçimi yaptım. sizin örnekteki en üst kısım.
    2- seçili kısımdan yeni bir katman yaptım copy, paste yeterlidir.
    3- katmana hue-saturation efekti verdim. Ancak bu efekt sadece seçili katmana verilmelidir, yoksa hepsinin rengi değişecektir.
    4- Hue ile istediğim tonlamayı yaptım. Bunun sonu yok, binlerce renk deneyebilirsiniz.
    5- kolay gelsin :)

• msjınız için tşkler ben sadece model olarak vermiştim yani renkler ve karakterler tamamen farklı olacak. Sadece ana çerçeveyi oluşturmada sorun yaşıyorum acaba shapesleri kullanarakmı bu çerçeveyi oluşturacağım?
  • missing600 kullanıcısına yanıt
    çerçeveyi hazır bulabilirsiniz. milyonlarca çerçeve var. Ancak bu görselliği elde etmeniz için iyi bir seviyede photoshop bilgisine ihtiyacınız var.
    iş sadece çerçeve ile bitmiyor. Sıfırdan kendinize özgü bir çevçeve (frame) istiyorsanız bunu Coreldraw veya Illustrator'da çizmeniz gerekiyor.
    Karakterleri ise eğer kendiniz yaratmak istiyorsanız bunun içinde Corel vs vectörel bir program lazım.

En son aşamada bunu Photoshop'a alıp, görselliği tamamlayacaksınız.

Gelelim sizin soruya; Shapes kullanabilirsiniz ancak bunu Photoshop'un shape'leri ile yapacaksanız biraz sıkıntı verebilir.
    Corel vs programlarla bunun üzerinde daha çok değişiklik yapabilirsiniz ve çok esnektir. Photoshop'un shape'leri ise hazır
    olduğundan üzerinde değişikliği rahatça yapamazsınız. Büyüttüğünüz zaman deforme olur. İstemediğiniz bir frame elde edersiniz.

Hepsi bir yana uygun photoshop shape'i için bir hayli uğraşmanız gerekiyor. Umarım çözersiniz, biraz uğraşacağınızı söyleyebilirim.
    Buradan anlatamayacağım bir sürü ayrıntı içeriyor....

• quote:

Orijinalden alıntı: Harris32

çerçeveyi hazır bulabilirsiniz. milyonlarca çerçeve var. Ancak bu görselliği elde etmeniz için iyi bir seviyede photoshop bilgisine ihtiyacınız var.
    iş sadece çerçeve ile bitmiyor. Sıfırdan kendinize özgü bir çevçeve (frame) istiyorsanız bunu Coreldraw veya Illustrator'da çizmeniz gerekiyor.
    Karakterleri ise eğer kendiniz yaratmak istiyorsanız bunun içinde Corel vs vectörel bir program lazım.

Gelelim sizin soruya; Shapes kullanabilirsiniz ancak bunu Photoshop'un shape'leri ile yapacaksanız biraz sıkıntı verebilir.
    Corel vs programlarla bunun üzerinde daha çok değişiklik yapabilirsiniz ve çok esnektir. Photoshop'un shape'leri ise hazır
    olduğundan üzerinde değişikliği rahatça yapamazsınız. Büyüttüğünüz zaman deforme olur. İstemediğiniz bir frame elde edersiniz.

Hepsi bir yana uygun photoshop shape'i için bir hayli uğraşmanız gerekiyor. Umarım çözersiniz, biraz uğraşacağınızı söyleyebilirim.

sanırım çerçeve işini shapeslerle hallettim :) resmi yükledim bir bakın olmuşmu

• quote:

Orijinalden alıntı: Harris32

karakterleride nette bulup eklemeyi düşünüyorum, sıradaki sorunumda bu resimdeki alt kısımdaki gri kısmı nasıl yapacağım. Aslında onuda shapes olarak ekliyorum ama böyle boyama yapamıyorum, içini nasıl bu şekilde boyama yaparım, böyle gri veya dore sarısı gibi :)

• Corelde çiz png olarak ver photoshopta aç cmyk rengini rgb yap basit bir şekilde gri gibi olan rengi syah yapıcaksın ctrl+L yap koyult tam siyah olana kadar zaten çizgilerle anlarsın... Bu olay tamamen basit yoldan pattern olayıdır. bu işin mantığı genel anlam olarak pattern vs texture olarak geçer...
    Layerda sağ tıkla blending options de orada görürsün zaten pattern texture tıkla kurcala anlarsın zaten..
    Shoptada ana çerçeveyi shapesler ile yapabilirsin evet ;)
    Extradan bunların dışında o çerçevenin içindeki yapılanlar brushes mantığı ile yapılmıştır 3-4 tane farklı brush ile ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • photosoptan degrade ile bu şekilde boyaya bilirsin katmanın üzerine çift tıklayıp degrade kaplamayı ayarlayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: firatsen

Corelde çiz png olarak ver photoshopta aç cmyk rengini rgb yap basit bir şekilde gri gibi olan rengi syah yapıcaksın ctrl+L yap koyult tam siyah olana kadar zaten çizgilerle anlarsın... Bu olay tamamen basit yoldan pattern olayıdır. bu işin mantığı genel anlam olarak pattern vs texture olarak geçer...
    Layerda sağ tıkla blending options de orada görürsün zaten pattern texture tıkla kurcala anlarsın zaten..
    Shoptada ana çerçeveyi shapesler ile yapabilirsin evet ;)
    Extradan bunların dışında o çerçevenin içindeki yapılanlar brushes mantığı ile yapılmıştır 3-4 tane farklı brush ile ...

cvp için tşkler evt alttaki o kısmıda hallettim nihayet şimdi kenarlardaki gibi karakterler yerleştirmek istiyorum resimleri birleştiriyorum kenarları siliyorum ama yinede belli oluyor tam net kesemiyorum onu nasıl yapacağım acaba :)

• quote:

Orijinalden alıntı: okan yıldız

photosoptan degrade ile bu şekilde boyaya bilirsin katmanın üzerine çift tıklayıp degrade kaplamayı ayarlayabilirsiniz

dediğiniz gibi yaptım tşkler :) karakter ekleme kısmı kaldı yardımcı olaiblirseniz çok sevinirim :)
  • Photoshoptayken p tuşuna bas pens toolla seç çiz sonra ctrl+enter seçim çıkıcak sonra delete feather verirsen hafif kenarlarıda bulanık olur. Kolay gelsin rica ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: firatsen

Photoshoptayken p tuşuna bas pens toolla seç çiz sonra ctrl+enter seçim çıkıcak sonra delete feather verirsen hafif kenarlarıda bulanık olur. Kolay gelsin rica ederim

dediklerini aynen uyguladım seçtim ve ctrl+enter yaptım ama delete feather halledemedim kısayolu veya daha detaylı tarif edebilirmsiniz :)
  • yani son hali bu şekilde oluyor ve kenarlarını tam olarak net bi şekilde kesemiyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi missing600 -- 20 Mayıs 2014; 23:14:08 >
  • Sen resmen kabataslak çizmişsin eğim bile vermemişsin... Kenarlarınının iç kısımından eğim vererek çiz... Ve yakınlaştır yakınlaştırarak çiz korkma :)

• background eraser ile aşağıdaki ayarları kullanarak ve de zoom'dan yararlanarak temizlemeye çalışın.
    bir önceki mesajdaki adımlarda uygulanabilir...

• Deküpe yapmayı bilmiyorsanız, karakterlerin tek renkli oldukları resimleri bulmaya çalışın. Sonra Ps'de resmi açıp magic eraser tool ile arka planı tek seferde silin.
    Biraz deneme yanılma yöntemiyle kolaylıkla yapabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

Yapanlar sağ olsun, internette deküpeli hallerini buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gny* -- 21 Mayıs 2014; 17:49:08 >

• cvplar için çok tşkler deneye deneye yapıyorum galiba biraz daha iyi oldu bu sefer :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.