Şimdi Ara

Bu ceza normal mi ? ( Ehliyetsizlik ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2013 mayıs ayında ehliyetsizlikten sadece 600 lira ceza yedim. ruhsat sahibine de ceza gelmedi. yanımda ehliyetli birisi olduğu için aracı da bağlamadılar. paşa paşa ödedim 600 lirayı geçtim.

zaten ehliyetsizlikle ilgili cezayı emniyet kesmiyor. savcılığa falan gidiyor suç duyurusu olarak. mahkemeden ceza yiyorsunuz.
  • Ödemeseniz ne olur ki? Aracı mı alacaklar? Alana kadar kullanın kullandığınıza sayarsınız.Olmazsa hurdaya falan verirsiniz.
  • arabayı kaçırdım deseymiş en azından ruhsat sahibine yazılmazdı.
  • canını şey yaptığımın ülkesi.

Neyse arkadaşlar, anlaşılan o ki ceza iptal olmuyor sanırım.

Teşekkür ederim ilginiz için.
  • 4000 tllik araba almaya gücü yeten adamdan 2800 tllik ceza alarak dolduruyorlar zaten o ayakkabı kutularını...
    cezaya bi çözüm bulabileceğenizi sanmam hocam yazılmış sonuçta
  • Peki ceza iptal olsa caydırıcılığı nerde kaldı ?

Genel olarak konuşuyorum babanızın durumu diplomadan ötürü istisna olabilir .

Bence yerinde bir ceza özellikle ehliyetsiz kullanandan ziyade ruhsat sahibine de kesilmesi.

Madem ehliyetsiz sen niye arabanı bu adama veriyorsun ? Ya birine çarpsa ölümüne sebebiyet verse nolcak ? kim verecek hesabını ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

Peki ceza iptal olsa caydırıcılığı nerde kaldı ?

Genel olarak konuşuyorum babanızın durumu diplomadan ötürü istisna olabilir .

Bence yerinde bir ceza özellikle ehliyetsiz kullanandan ziyade ruhsat sahibine de kesilmesi.

Madem ehliyetsiz sen niye arabanı bu adama veriyorsun ? Ya birine çarpsa ölümüne sebebiyet verse nolcak ? kim verecek hesabını ?

anneminde ehliyeti yok yani ruhsat sahibinin.

ayrıca ülke yasalarının ne olduğunu çok iyi biliyorum ama birazda vicdan muhasebesi yapmak lazım burda, bazı yasalarıda ona göre çıkarmak lazım. diploması yok diye ehliyet alamamasının sebebi açıklanamaz, bu adam arabanın parçalarından da anlar, motorundan da,trafik işaretlerinide bilir. birine çarpsa ölüme sebebiyet verseymiş, kardeşim bu adam alkollümü çıkıyor arabanın üstüne de hesap veremeyecek.30 senedir direksiyon sallayan biri sonuçta.Kuralların ne olduğunun farkındadır. Ehliyet olunca,kaza yapıp ölüme sebebiyet verince vicdan rahatmı oluyor. Saçmalamayın lütfen.

Tabi bunları bilmesi zaptirik yasaların önüne geçmez orası ayrı bir konu ama oturup bi düşünmesi lazım yasa koyucuların.

• 9 yaşında babası öldükten sonra dağda keçi gütmeye başlamış okuyamamış, 15-16 yaşından sonrada inşaatlarda çalışmaya başlamış babasızlık, geçim sıkıntısı, iş güç evlilik, tekrar iş güç derken 54 yaşına gelmiş 3 çocuk büyütmüş okutmuş, okutuyor, hala daha inşaatlarda çalışmaya devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue spirit

ilk okuduğumda ehliyetsiz çıkmış cezasını çeksin diyecektim de 4000 lik arabaya 2800 tl ceza çok yahu

Arabanın markasına modeline göre kesilmiyor ki ceza. Tamam. Belki ceza çok yüksek. O konuşulabilir. Belki polis arabayı eski görüp insaflı da davranabilirdi. Ama kuralcı bir adama denk gelmişler anlaşılan.

4000 lik arabaya 2800 tl ceza çok demek tuhaf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLorean DMC-12

9 yaşında babası öldükten sonra dağda keçi gütmeye başlamış okuyamamış, 15-16 yaşından sonrada inşaatlarda çalışmaya başlamış babasızlık, geçim sıkıntısı, iş güç evlilik, tekrar iş güç derken 54 yaşına gelmiş 3 çocuk büyütmüş okutmuş, okutuyor, hala daha inşaatlarda çalışmaya devam ediyor.

alıntıladığınızı anlayamadım hocam ?
  • ozaman bütün eğitimsiz insanlar kafasına göre ehliyetsiz binsi arabaya, yok öyle bi dünya trafik ciddi bir olay. ceza bence yerinde
  • Gariplik yok,yeni yasaya göre böyle.
  • bu tip olaylarda aracın modeli cinsi falan önemli değil..polisler kanunda ne yazıyorsa onu uyglamışlar..
  • Durumun uzucu oldugu ortada. Hele ki ehliyetli olmasina ragmen gunde onlarca hayati tehlike yasatan magandalarin yaninda, zor sartlarda alinmis bir araba sahibine boyle yuklu bir ceza gelmesi uzucu. Ama yine de bunun gecim sikintisi ya da hayat sartlari ile savunulabilecek bir tarafi yok. Okuma yazma bilmiyor demissiniz. Trafikte sadece sekilli isaretler yok. Beynimiz artik istemsizce okuma islemini gerceklestirdi icin neyi ne zaman okudugumuzu farketmiyoruz ama belki kisa mesafe suruslerde bilebeynimiz bir suru sey okuyup, algiliyor. Yani babanizin okuma yazma kullanmadan trafige cikmasi neredeyse araba kullanmayi bilmeden trafige cikma ile esdeger tehlikede. Kotu bir ani ve tecrube olmus evet ama umarim en kisa sekilde bu yonunu gelistirmesine yardimci olur. Gecmis olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

ilk okuduğumda ehliyetsiz çıkmış cezasını çeksin diyecektim de 4000 lik arabaya 2800 tl ceza çok yahu

Arabanın markasına modeline göre kesilmiyor ki ceza. Tamam. Belki ceza çok yüksek. O konuşulabilir. Belki polis arabayı eski görüp insaflı da davranabilirdi. Ama kuralcı bir adama denk gelmişler anlaşılan.

marka model ne alaka ?

neyini tuhaf buldun bi açıklar mısın ?

araba almak için 4000 lira vermişsin yediğin ceza arabanın yarısından fazla. bunu normal buluyosun bi de üstüne normal bulmayana çok tuhaf yav diyosun. ne günlere kaldık be

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

marka model ne alaka ?

neyini tuhaf buldun bi açıklar mısın ?

araba almak için 4000 lira vermişsin yediğin ceza arabanın yarısından fazla. bunu normal buluyosun bi de üstüne normal bulmayana çok tuhaf yav diyosun. ne günlere kaldık be

Marka modele mi takıldın. Marka model derken ne demek istediğimi aslında anladın. Neyini tuhaf buldum. Söyleyeyim. Fiyatı düşük bir arabaya 2800 TL ceza kesilmesini yadırgamanı tuhaf buldum. Evet. Ceza ne ise tabii ki uygulanacak. Polis arabanın ucuz veya pahalı olmasına mı bakacak. Ne alaka.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur801

Babam 6-7 gün önce bi araba aldıydı 84 model steyşın vagon renault. Kendisi 54 yaşında ve diploması olmadığı için malesef bugüne kadar hep ehliyetsiz kullanmak zorunda kaldı arabalarını, zaten hep böyle düşük model alabiliyordu.Zaten hep evin civarında kullanırdı arabayı, yakın yerlerde olurdu hep işi , zaten merkezde oturmuyorlar. 30 yıldır da araba kullanan biri.

velhasıl kelam, dün trafiğe yakalanmış olmayacak yolda, hem kendisine ehliyetsizlikden 1400 tl ceza kesmişler, arabayıda geçen hafta aldığında annemin üzerine yaptıydı, bide ruhsat sahibine yani anneme kesmişler 1400 tl, etti 2800 tl.Bugün gitmişler trafiğe ruhsat sahibininki iptal olsa olmazmı diye de olmaz demişler.

arabayı zaten 4 bin liraya aldılardı, gelin işin içinden çıkın hadi bakalım.

yazın 3 bin lik arabayla 2815 tl ceza yedim ehliyetsizlik hariç hiç bi kusurum yoktu ve çoğu ehliyeti olandan iyi sürerim , 15 gün içinde ödeme imkanları varsa 2100 tl civarında filan ödeyebilirler

• quote:

Orijinalden alıntı: -alize-

2013 mayıs ayında ehliyetsizlikten sadece 600 lira ceza yedim. ruhsat sahibine de ceza gelmedi. yanımda ehliyetli birisi olduğu için aracı da bağlamadılar. paşa paşa ödedim 600 lirayı geçtim.

zaten ehliyetsizlikle ilgili cezayı emniyet kesmiyor. savcılığa falan gidiyor suç duyurusu olarak. mahkemeden ceza yiyorsunuz.

o devir geçti yazın temmuz ağustos gibi yedim direk yazıyorlar
  • Ceza normal. Yani kimse bindigi araba ucuz olsun pahali olsun arabasina gore yargilanamaz. Herkes kanun onunde esittir veceza da bu baglamda normaldir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.