4 cihazın ses bağlantısını nasıl yapacağım konusunda yardım gerekiyor arkadaşlar. 1- LCD televizyon (Philips 42PFL8404) 2- Teledünya HD receiver 3- Egreat M34A HD player 4- Philips HTS3568 ev sinema sistemi
Not: hepsinde HDMI, dijital çıkış S/PDIF, vesaire bütün ses çıkışları var.
Ben üç cihazın sesini sinema sistemine aktarmak istiyorum. Ses bağlantılarını nasıl yapmalıyım?
Yardımcı olacak biri varsa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
size giriş seviyesi 1000 tl geçmiyecek ht sınıfı avr olur elinizdeki sistem compakt sistem bu nedenle giriş terminalleri fazla olmaz ayrıca cihazlarınızın hepside hdmı çıkışlı bu nedenle size 3 hdmı girişli 1080p ve 1 hdmı çıkışlı 1080p avr uygun olur teledünya ile egreat ı hd kablo ile avr ye veririsiniz çıkışınıda tv nize yine hd kablodan verirsiniz süper olur 1 tane dada hdmı girişide boşta kalır avr nin; elinizdeki ses sistemi bence diğer cihazlarınıza bağlanabilinirlik açısından uygun değil
size giriş seviyesi 1000 tl geçmiyecek ht sınıfı avr olur elinizdeki sistem compakt sistem bu nedenle giriş terminalleri fazla olmaz ayrıca cihazlarınızın hepside hdmı çıkışlı bu nedenle size 3 hdmı girişli 1080p ve 1 hdmı çıkışlı 1080p avr uygun olur teledünya ile egreat ı hd kablo ile avr ye veririsiniz çıkışınıda tv nize yine hd kablodan verirsiniz süper olur 1 tane dada hdmı girişide boşta kalır avr nin; elinizdeki ses sistemi bence diğer cihazlarınıza bağlanabilinirlik açısından uygun değil
Dostum elimde olan malzeme bu. Daha 2 gün önce aldığım sinema sistemini çöpe mi atıyım? Bendeki var olan cihazları nasıl bağlamam gerektiğini soruyorum sen bana başka bi cihaz öneriyorsun!!!!
Merhaba; Kullandığınız Philips HTS3568 sinema sistemine dışarıdan bağlanabilecek 1 optik giriş ve 2 audio (sol-sağ) rca giriş var. Bu durumda Teledünya HD receiverı HDMI bağlantıyla direkt tv ye ses çıkışınıda (rca) Philips HTS3568 avr ye bağlayabilirsiniz. Egreat M34A HD playerınızı HDMI kabloyla tv nizin 2.HDMI girişine ve optic ses çıkışınıda Philips HTS3568 avr nin optik ses girişine bağlayabilirsiniz. Böylece avr nizin DD veya DTS ses kodeklerini çözebilme özelliği varsa iyi bir surround ses sistemiyle filmlerinizi izlemiş olursunuz. Son bağlantı olarakta avr nizi gene bir HDMI kabloyla tv nizin 3. HDMI girişine bağlayabilirsiniz.Sanırım hala tv nizde 1 HDMI giriş boşta kalmış olmalı. Philips 42PFL8404 tv oldukça donanımlı yeni nesil televizyonlardan.Üzerinde usb girişide var.Eğer usb girişinden film izleyeyim sesinide avr den surround dinleyeyim derseniz, avr nizin optik ses girişi 1 adet olduğu için yetmeyecektir.Bu durumda optik çoklayıcı almalı veya Egreat M34A HD playerınızın usb portlarından birini ya da avr nizin usb girişini kullanmalısınız.Kullandığınız tv ile ilgili sizin de yazdığınız forumda açılmış bir topik var.Bence oradan devam ederseniz kullanan arkadaşlar sizinle daha iyi bilgi alışverişinde bulunacaklardır.Linki aşağıda yazıyorum.Hoşçakalın.
Orijinalden alıntı: aalikemal Teledünya HD receiverı HDMI bağlantıyla direkt tv ye, ses çıkışınıda (rca) Philips HTS3568 avr ye bağlayabilirsiniz. Egreat M34A HD playerınızı HDMI kabloyla tv nizin 2.HDMI girişine ve optic ses çıkışınıda Philips HTS3568 avr nin optik ses girişine bağlayabilirsiniz. Böylece avr nizin DD veya DTS ses kodeklerini çözebilme özelliği varsa iyi bir surround ses sistemiyle filmlerinizi izlemiş olursunuz.
Evet en mantıklısı sizin söylediğiniz bağlantı şekli. Sizin söylediğiniz şekilde yaptım gayet de güzel oldu. Teledünyayı da aux (rca) olarak bağladım avr ye. Zaten optik bağlantı, HD player için önemli. Teşekkürler yardımınız için.