Şimdi Ara

bu değerleri düşüremiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemimi yeni topladım dolayısıyla da donanımlar konusunda yeniyim. Kullandığım ram kıngston 2 gb 6400 800 mhz hyperx.

İmzamda sistem bilgilerim mevcut sistem oc. siz iken ram ler 5-5-5-15 gecikmeyle çalışıyor (667 mhz de ) bildiğim kadarıyla ram lerimin 800 mhz de dahi 4-4-4-12 ile çalışabilmesi lazım...

Birde işlemciyi 7* 430 çalıştırdığımda ram auto olup 860 mhz de 5-7-7-20 de çalıştığı gözüküyor cpu-z programında. Çıldırmak üzereyim, nerede yanlış bir şey var ya da ben nerede yanlış yapıyorum?

• bios ayarlarına girip ctrl+f1 yapa sonra MB intelligent tweaker bölümünden gecikme sürelerini ayarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slayer_ -- 2 Ekim 2007; 23:48:22 >
  • Teşekkür ederim istediğim oldu, şu an 860 mhz de 4-4-4-12 ile çalışıyor ram lerim. Bir kaç soru daha olacak.

1-1000 mhz de ve daha üzerinde gecikme zamanlarını daha da düşürebilir miyiz? ve bunun ne gibi sakıncaları var? Yani gecikme zamanlarını kademeli olarak azaltırsam herhangi fiziksel olumsuz bir durum oluşabilir mi?

2-En yüksek performansda stabil çalışma değerlerini (kaç mhz ve gecikme zamanları nasıl olmalı) nasıl bulabilirim? SUPER-PI testi ram leri test ederken stabil çalışma için yeterli mi? Varsa farklı programlar var mı?

3-Bir de bıos da sadece bu geckme zamanları ile ilgili bölümleri auto dan kaldırıp 4-4-4-12 olmasını sağladım. Bunlardan farklı olarak bir kaç tercih daha var.

ACT TO ACT DELAY (TRRD) 3 AUTO
    RANK WRİTE TO READ DELAY 3 AUTO
    WRİTE TI PRECHARGE DELAY 5 AUTO
    REFRESH TO ACT DELAY 36 0
    READ TO DELAY 3 AUTO
    TRD 7 AUTO
    TRD PHASE ADJUSMENT 0 AUTO

Bu değerlerle ilgili değişiklikler de yapmak gerekiyor mu? Görevleri tam olarak nedir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar baykal -- 3 Ekim 2007; 17:47:30 >

• yardımcı olacak arkadaş yok mu acaba?
  • 1000 mhz ve ustunde dusurmen cok zor...bence olmaz reaper gıbı bellekler lazım....
  • cevap için teşekkürler 3. soruma da cevap alabilir iyim acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu değerler nasıl sizce??
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.