1 ay önce tam 80 kiloydum ve 1.65 cm boyundayım. Bu durumda kiloluydum ve kilo vermeye karar verdim. Birçok diyet denemek ve diyetisyene gitmeden kendim uygulayacağım bir diyet yapayım dedim. Sabah kahvaltısında 1 yumurta, yağsız peynir, 1 dilim kepek ekmeği ve şekersiz çayla başladım. Öğlen ve ara öğün yemiyorum , sadece akşam yemeği yoyorum. 1. akşam çorba, yoğurt ve meyve. 2. akşam çorba, kabak yemeği yeşillik ve yoğurt. 3. akşam ıspanak yoğurt ve meyve. 4. akşam tavuk haşlaması, yoğurt ve yeşillik. 5. akşam çorba, ton balığı, meyve. Her menü sonrası bol meyve suyu. Günlük olarak 2 litre su içiyorum. Sadece ayda 1 kere makarna veya pilav yiyebiliyorum. İşte böyle yapınca 80'den 65 kiloya düştüm. Biraz sabır isteyen ve zor bir diyet ama oldukça işe yarıyor. 2 ay daha bunu uygulayınca sağlıklı kiloya ulaşacağımı düşünüyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1 Ayda 15 Kilo Verdim: Gerçekçi mi, Sağlıklı mı?
1 ayda 15 kilo vermek, mümkün olsa da, son derece zor ve potansiyel olarak sağlığa zararlı bir hedeftir. Bu tür hızlı kilo verme yöntemleri genellikle kas kaybına, besin eksikliklerine ve metabolik dengesizliklere yol açar.
Sağlıklı ve sürdürülebilir kilo verme, haftada 0,5-1 kg kaybetmeyi içerir. Bu, ayda yaklaşık 2-4 kg'lık bir kayıpla sonuçlanır. 1 ayda 15 kilo vermek için, günlük 5.000 kalori açığı yaratmak gerekir ki bu, çoğu insan için son derece zor bir görevdir.
Eğer 1 ayda 15 kilo vermek isteyen biriysen, bir sağlık uzmanına danışman ve güvenli ve etkili bir kilo verme planı geliştirmen önemlidir. Bu plan, sağlıklı beslenme alışkanlıklarına, düzenli egzersize ve gerektiğinde davranışsal değişikliklere odaklanmalıdır.
Hızlı kilo verme yöntemlerine başvurmak yerine, aşağıdaki ipuçlarını takip ederek sağlıklı ve kalıcı kilo kaybı elde edebilirsin:
- Kalori alımını kademeli olarak azalt.
- Besleyici açıdan zengin, işlenmemiş gıdaları tüket.
- Düzenli egzersiz yap.
- Yeterli uyku al.
- Stresi yönet.