Şimdi Ara

Kilo vermek isteyenlere tavsiyeler (10 Ayda 63 kilo)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
13
Favori
41.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben 18 yaşında, 2.01 boyunda 93 kilo bir insanım.En azından şu anda öyleyim.Bu yazıyı yazmamın sebebi ise şişmanlığın iğrenç bir şey olması ve kimseyi bu şekilde işkence çekerken görmek istemememdir. Tam 10 ay önce bugün tartıya çıktığımda 156 rakamını gördüğümü zar zor hatırlıyorum. Bu geçtiğimiz 10 ayda aldığım kas kütlesini saymadan 63 kilo verdim. Herhalde onu da saysam 70 küsürlere ulaşırdı.Bizim yaşlarımızda şişmanlığın getirdiği fiziksel sorunlar dışında psikolojik sorunları da bir sürü kardeşim eminim anlıyordur.Rahat oturup kalkamıyorsun,oran buran açılacak diye korkuyorsun vs vs. Giriş kısmını fazla uzatmadan tavsiyelere geçiyorum 20-25 kilo vermek gözünüzü korkutmasın.

DİYET

Size gidip 3 tane brokoli,1 kibrit kutusu beyaz peynir gibi iğrenç şeyler önermeyeceğim,kendi yaptıklarımı anlatacağım.Egzersiz yapmaya çoğunuzun üşendiğini biliyorum,sıkıntı yok (en azından başlarda). 10 ay önce yaptığı tek hareket koltuktan kalkıp tuvalete gitmek olan biri olarak söyleyebilirim ki kilo vermede en önemli şey diyettir. Öncelikle spor yapmıyorsanız hayatınızda karbonhidratı minimuma indirmeniz gerek.Vücut enerjiyi ilk olarak karbonhidrattan,sonra yağdan,kıtlık anında da proteinden yakar. Sizin şu an ihtiyacınız olan şey karbonhidrat almayacağınız için vücudunuzda yağ yakımını maksimuma çıkardığınız. Ekmek,makarna,pilav,patates...Ben size kilo verme diyetinde (spor yapmadığım zamanlar) yediklerimi yazayım :

Sabah : 2 yumurtalı,zeytinyağlı ve az kaşarlı omlet. Yanında 1 bardak süt ve 4-5 tane zeytin. (Ekmek yok)
    Öğlen : 200-300 gr et/tavuk/döner/kıyma,yanında çok az peynir de yiyebilirsiniz
    Akşam : 200-300 gr et/tavuk/döner/kıyma

Bu diyette önemli olan şey kalori hesabıdır,günlük 1800-2000 kaloriyi geçirmemek şartıyla protein ağırlıklı şeylerden doyana kadar yiyin. (Ne kadar doğru olduğunu eleştirebilirsiniz tabi,ben yaptığımı söylüyorum.

DİYET YAPMAYI KOLAYLAŞTIRACAK HİLELER

1-) Diyete ilk başladığımda günde 10 paket sakız çiğnerdim.Çünkü sakızı çiğnerken aynı zamanda yutkunursunuz bu da psikolojik olarak doyma hissi verir.
    2-) Canınız bir şey yemek istediğinde su için. Bol suyun metabolizmayı hızlandırma etkisi vardır ve aynı zamanda karnı şişirir,açlığı bastırır.
    3-) Gerçekten oturun ve sorgulayın,yedikten 3 dakika sonra tadı geçecek o kurabiyeyi yemek mi daha güzel yoksa fit bir vücuda sahip olmak mı ? Her diyeti bozmak istediğinizde bunu düşünün.
    4-) Çok mu diyeti bozmak istiyorsunuz ? Ayda bir kere olmak şartıyla canınız NE İSTERSE 1 öğün boyunca yiyebilirsiniz ANCAAAAK : bunu yedikten 1-2 sonra iyice dikkat etmeniz gerek,bu şekilde tiroit bezini şaşırtırsınız buna şok etkisi denir ve metabolizmanızın çalışması hızlanır. (günde 4500 kalori alıp haftada 1 kilo veren biri olarak söylüyorum :D)

SPOR

Siz diyetle spora aynı anda başlayacak kadar azimliyseniz tebrik ederim ama ben öyle değildim :) Spora başlayalı 3 ay oldu ve evde ufak hareketlerle başladım. 3 ay önce ilk programıma başlarken 104.7 kiloydum. O zaman bile 52 kilo vermiştim ancak bölgesel yağlar kalmıştı. Bölgesel yağların nerelerde olduğunu tespit ettim ve ona göre yapabileceğim hareketlerle program oluşturdum.Başlarda 40 mekiği zor çekerken şu anda 500 mekik çekebiliyorum insan yaptıkça gelişiyor.

EN ÇOK MERAK EDİLENLER

1-) Sarkma oluyor mu ? Bu sizin verdiğiniz kiloya bağlı. Ben 62 kilo verdiğim için karın ve kol bölgemde sarkmalar vardı. Sporla kolu tamamen toparladım ve karnı azalttım. Benim verdiğim kiloda sarkmanın %100 geçmesi ameliyatsız imkansız ama vereceğiniz 15-20 kiloysa sarkma olacağını sanmıyorum. Olsa bile,şişman olmak 2-3 parça derinin fazla durmasından daha mı iyi ?

2-) Bu kadar protein almak karaciğeri bitirir mi ? Herkesin bünyesine göre almasını tavsiye ediyorum. Ben her şeyin yolunda gidip gitmediğinden emin olmak için düzenli tahlil yaptırdım ve kan değerlerim tamamen sağlıklı çıktı.

ASLA İNSANLARIN NE DEDİĞİNİ UMURSAMAYIN,160 KİLOYA YAKLAŞMIŞ BİRİ OLARAK SÖYLEYEBİLİRİM Kİ SİZİN YAPAMAYACAĞINIZI SÖYLEYENLER SİZİN GELİŞMENİZİ İSTEME Kilo vermek isteyenlere tavsiyeler (10 Ayda 63 kilo)
    YENLERDİR,LÜTFEN SÖZLERİNE KULAK ASMAYINIZ :) Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim

• Kardeş helal olsun bende kilolu ve 18 yaşındayım gerçekten insanı piskolojik olarakta bedenen de zorluyor
  • Helal olsun sana. Bende 120 kilodan 75 kiloya indim resmen çevremden tepki gördüm :) bana gerçekten zayıflık yakışmıyor suan 90 kiloyum vermem gereken 7-8 Kilo var ama is nedeniyle Kilo vermem zorlaşıyor. Evde yemek yiyemiyorum resmen daha doğrusu eve sadece yatmaya giriyorum malesef öyle olunca pek vaktim olmuyor ne spora ne de diyete.
  • Helal olsun kardeşim. Bende geçwn sene 85 idim 110 kilo oldum .1.85 im . Yarından tezi yok başlıyprum diyetine. Ama spor yapmaya vaktim yok akşam 10 da geliyorum eve. Tüm gün dışarda olduğum için öğle yemeği okulda tabildot var. Proteini nasıl alabilirim. Malum kaloriyi 1500 tamamlamak için her yemek çeşidine yağı boca ediyorlar.

Sorularım:

1. Meşrubat içtin mi yoksa sadece su mu?

2. 80 e düşmek istiyorum. Diyet programını ideal kilona ulaşınca değiştirdin mi?

3. Öğle yemeği tavsiyesi(konserve ton olurmu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muslat Çevik -- 13 Aralık 2016; 1:48:19 >
  • 1-) Ağzıma sürmedim
    2-) Evet spora başlamamla beraber karbonhidrat içeren besinler de tüketmeye başladım (yulaf vb)
    3-) Ton balığını yağını süzerek yersen gerçekten iyi bir protein kaynağıdır.
  • merhaba boyum 1.92 kilom 113 hedefim 90-95 civarı olmak. evimde kondisyon bisikleti var. her gün 40-45 dk sürsem etkili olur mu? ayrıca akşamları sadece çorba ve salata yesem iyi olur mu sence? ne kadar sürede verebilirim?
  • Black Mesa kullanıcısına yanıt
    Akşam öğününü ne kadar hafif tutarsan o kadar iyi olacaktır,spor yapmak tabi ki işe yarayacaktır ama işin kilit noktası diyettir,ona dikkat ettiğin sürece hedefine ulaşamaman için bir sebep yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 AYDA 25 KİLO VERDİM ( SSLİ )
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tebrikler başarılı bir çalışma. Güzel konu ama araştırmalarım sonucu bazı konularda bazı yanlışlar dikkatimi çekti. Örneğin sürekli protein ağırlıklı diyet yapmak her zaman sonuç vermeyebiliyor. Ayrıca spor olayında yap yakımında en çok cardio ve ağırlık etkili. Yani mekik çekmek sadece kasları güçlendirir diye biliyorum. Bazı sorularım var;
    - Kalori hesabını nasıl neye göre yaptın?
    - Spor olayında ekstra bir besin kaynağı kullandın mı?
    Benim çok fazla kilo sorunum yok ama bir 15-20 kilo versem ideal olacağım. Özellikle ön bölgede yağlanma mevcut bende. Koşu + mekik + şınav düşünüyorum günlük şimdilik. Daha sonrasında ağırlık düşünüyorum ama bakalım belki farklı bir spor programı da kullanabilirim p90x tarzı.
    Diyetisyen karbonhidratları tamamen kesmememi söylemişti bana o da kafamı karıştırdı. Çünkü karbonhidrat da gerekli besinlerden sadece doğru bir şekilde öğünlere yaymak gerektiğinden bahsetti. Ayrıca bir soru daha;
    - Atıştırmalık neler yedin? Cola, soda vb şeyler içtin mi?

• Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Ben diyetisyen değilim illa yaptıklarımı yapın demiyorum,sadece neler yaptığımı anlatıyorum.Kalori hesabını kilo verirken günlük 1900-2000'i geçmeyecek şekilde yaptım,spor öncesi de son 1 aydır l-carnitine kullanıyorum.
  • Helal bro!
  • kilo verince hayatında neler değişti
  • Hocam L Carnitine ise yarayan bir urun degil, palavra pazarlama urunu ve benim karacigerime zarar vermisti. Kullaniyosan cok iyi kardiyo yapip vucuttan atmalisin ben enerji için kullandim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEVBLAVKO -- 23 Aralık 2016; 23:55:17 >
  • Tebrikler dostum canavar gibi olmuşsun. Konuyu okuyan genç yaşlı diğer insanlara da ilham kaynağı olursun umarım.
  • Erotomaniac kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ben de öyle olmasını umuyorum :)
  • rez
  • Bende henüz kilo verme sürecinde olan biri olarak seni cok iyi anlıyorum ve tebrik ediyorum dostum. İlk haline göre sanki farklı bir insan gibi olmuşsun. Yanlışın olan noktaları belirtiyim. Bölgesel olarak yağların olduğu bölgeleri tespit ettim ona göre hareketler yaptım demişsin. Bu tamamen yanlış. Mesela bacak bölgesi çok yağlı diyelim. İstediğin kadar bacak çalış o yağlar gitmez. Sadece oradaki kasları sıkılaştırırsın. Yağ yakmanın tek yolu kalori açığı oluşturmaktır. Her 7000 kalori açığı bir kilo yağ kaybetmek demektir. Bölgeler çalışmalar yağ yakımında bir işe yaramaz yeterli kalori açığı oluşunca vücut heryerden eşit yakar o yağı. Bazı bölgelerden fazla atabilir bu tamamen genetikle alakalı. Ben demiyorum bölgeler calismalar yapmayin. Tabiki yapın. Yapınki o bölgedeki kaslar güçlensin. Yağ tabakası kayboldugundada estetik sıkı bir görünüm elde edin. Tekrar tebrik ederim seni dostum iraden cidden sağlam 63 kilo çok büyük bir rakam. Yaşın daha genç sporu asla bırakma. [DHTUBE=]

• Bende 6 ayda 45 kilo verdim. 120 kilodan 75 kiloya düştüm. hala daha kilomu koruyorum hatta 5 kilo kadar da kas yaptım daha iyi oldu. diyet spor azim ile spor hocası ya da diyetisyen ile değil
  • Arkadaşlar merhaba. En az 1000 civarı, bazen daha az da olsa mutlaka 500 ve üstü kalori açığı yaratmama rağmen kilo vermek yerine aksine kilo almanın sebebi sizce nedir? Sağlıksız gıdalardan da uzak duran birisiyim genel olarak. Alkol alışkanlığımda yok ama vücudum sanki günlük kalori ihtiyacı 2000-2200 değilde sadece 800-1000 kaloriymiş gibi davranıyor..
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Ne zamandır böyle besleniyorsun? Spor yapıyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bindokuzyüzyirmiüç

Ne zamandır böyle besleniyorsun? Spor yapıyor musun?
    Dostum son 1.5 aydır spor olarak günlük aktivite ve tempolu yürüyüş. Ama her Allah'ın günü mümkün olmuyor tabi. Egzersiz içinde yaktığım kalori pedometre ve GPS rotasına göre ortalama 250-300, bazen ikinci ek yapıp 500'ü geçtiği de oluyor ve tükettiğim gıdaları masaya vurduğunda günlük kalori ihtiyacımın yanına bile yaklaşmıyorum. Yani en az 500 hatta bazı günler 1000 kcal açık bırakıyorum ama tık yok. Günde bazen 2, bazen de 1 ana öğün ile geçiştiriyorum. Kaçamak yaptığım zamanlarda da günlük kalori hesabına riayet ederek yapıyorum. 13-14 yıl önce okul yıllarında egzersiz yapmadan sadece kalori hesabı ile bile hızla kilo vermiştim. Şimdi 34 yaşındayım ama sanki bazal metabolizma yoğun direnç gösteriyor gibi ve sanki günlük ihtiyacım toplam 800-900 kcal'mış gibi davranıyor. Şaka gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 7 Eylül 2019; 14:21:26 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.