Şimdi Ara

Bu donanımlarla neden donuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 ay önce buradaki arkadaşların tavsiyesiyle bir sistem topladım.

Sistem şöyle

COOLER MASTERRC-K380 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    AMDFX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 32nm İşlemci
    SAPPHIREHD7870XT GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
    SEAGATE3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    ASUSM5A99X EVO R2.0 AMD 990X/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    GSKILL8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    Markasını hatırlamadığım bir işlemci soğutucu (120 TL)
    Ekstradan 2 adet kasa fanı

En basit oyunda bile 5 dk geçmeden "sıcaklık 65 dereceyi geçti" uyarısı alıyorum. belli bir süre sonra donmalar iyice artıyor.

Asıl sorunum şu: Bugün far cry 3 ü yükledim. Oyunda neredeyse hareket edemiyorum o derece kasıyor. Özellikleri iyice düşürdüm yine aynı. Acaba sistemsel bir eksikik mi var? Kurmam gereken ekstra programlar mı var?

Sistem derecelendirmeside çok düşük gösteriyor.

Win 7 32 bit kullanıyorum.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ispirli_yavuz

1 ay önce buradaki arkadaşların tavsiyesiyle bir sistem topladım.

Sistem şöyle

COOLER MASTERRC-K380 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    AMDFX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 32nm İşlemci
    SAPPHIREHD7870XT GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
    SEAGATE3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    ASUSM5A99X EVO R2.0 AMD 990X/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    GSKILL8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    Markasını hatırlamadığım bir işlemci soğutucu (120 TL)
    Ekstradan 2 adet kasa fanı

En basit oyunda bile 5 dk geçmeden "sıcaklık 65 dereceyi geçti" uyarısı alıyorum. belli bir süre sonra donmalar iyice artıyor.

Asıl sorunum şu: Bugün far cry 3 ü yükledim. Oyunda neredeyse hareket edemiyorum o derece kasıyor. Özellikleri iyice düşürdüm yine aynı. Acaba sistemsel bir eksikik mi var? Kurmam gereken ekstra programlar mı var?

Sistem derecelendirmeside çok düşük gösteriyor.

Win 7 32 bit kullanıyorum.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

İşlemci macununuzu kontrol ediniz.

Böle bi bilgisayara Win7 32 bitmi kurdun

Win8 64 bit kurmanı öneririm.

• İslemci ve fanini kim takti ? Termal macun var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vatan teknik serviste takıldı. termal macun var mı bilmiyorum. win8 yüklemeyi düşünüyorum başlat menüsü olmaması yüzünden yüklemek istemiyorum.
  • quote:

vatan teknik serviste takıldı. termal macun var mı bilmiyorum. win8 yüklemeyi düşünüyorum başlat menüsü olmaması yüzünden yüklemek istemiyorum.

İslemciniz cok isiniyor ve bu yuzden gereken performansi veremiyor.

İslemci sogutucuyu sokun. Macunlayarak guzelce monte edin. Sorun kalmayacaktir.

Bu islemleri daha once hic yapmadiysaniz bir bilenle yapin.

Kasa ici sicaklik nasil ?

• işlemcini bilmem ama yukardada arkadaşın söylediği gibi bu sisteme 32 bit kurulmaz 32 bit 4 gb ram aşağısı içindir 64 bit kur bide başlat menüsü olsun diyorsa 8.1 prewiew sürümünüde kurabilirsin 64 bit hem 8.1 alışırsın öneririm
  • Zamaninda aynisi basima gelmisti. P4 islemci ve 3850 kart vardi. Crysis 1 i hic kasmamasi gereken pcde oyunu oynayamiyordum bile. Baktim ki cpu 85 derece olmus. Macunlayip tozlarini temizleyince oyun yag gibi akti.

Senin sorunun da budur bence. Oyun kastigi anda asagi indirip cpu sicakligina bir bak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlar neden bu hale geldi?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reklamı Geç »

quote:

vatan teknik serviste takıldı. termal macun var mı bilmiyorum. win8 yüklemeyi düşünüyorum başlat menüsü olmaması yüzünden yüklemek istemiyorum.

İslemciniz cok isiniyor ve bu yuzden gereken performansi veremiyor.

İslemci sogutucuyu sokun. Macunlayarak guzelce monte edin. Sorun kalmayacaktir.

Bu islemleri daha once hic yapmadiysaniz bir bilenle yapin.

Kasa ici sicaklik nasil ?

Daha önce hiç yapmadım. Cevabınız için sağolun öyle yaptırayım o zaman. Kasa içi sıcaklık nasıl ölçülüyor bilmiyorum. yandaki fan normalde soguk üflüyor ama oyun acıldıgı anda sıcak hava geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: deaddragon61

işlemcini bilmem ama yukardada arkadaşın söylediği gibi bu sisteme 32 bit kurulmaz 32 bit 4 gb ram aşağısı içindir 64 bit kur bide başlat menüsü olsun diyorsa 8.1 prewiew sürümünüde kurabilirsin 64 bit hem 8.1 alışırsın öneririm

win 8 64 biti win 7 32 bit üzerine kurabilir miyiz? Şu an tek sürücü var sadece C. bilgilerim silinir mi acaba?
  • quote:

Zamaninda aynisi basima gelmisti. P4 islemci ve 3850 kart vardi. Crysis 1 i hic kasmamasi gereken pcde oyunu oynayamiyordum bile. Baktim ki cpu 85 derece olmus. Macunlayip tozlarini temizleyince oyun yag gibi akti.

Senin sorunun da budur bence. Oyun kastigi anda asagi indirip cpu sicakligina bir bak.

Oyun kastıgı anda 65 dereceyi geçti diye uyarı geliyor zaten hocam.
  • quote:

quote:

Zamaninda aynisi basima gelmisti. P4 islemci ve 3850 kart vardi. Crysis 1 i hic kasmamasi gereken pcde oyunu oynayamiyordum bile. Baktim ki cpu 85 derece olmus. Macunlayip tozlarini temizleyince oyun yag gibi akti.

Oyun kastıgı anda 65 dereceyi geçti diye uyarı geliyor zaten hocam.

Hm. Ben isindigi icin boyle oluyor diye tahmin ediyorum. Baska arkadaslardan da fikir alin. Belki baska bir sıkinti vardir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deaddragon61

işlemcini bilmem ama yukardada arkadaşın söylediği gibi bu sisteme 32 bit kurulmaz 32 bit 4 gb ram aşağısı içindir 64 bit kur bide başlat menüsü olsun diyorsa 8.1 prewiew sürümünüde kurabilirsin 64 bit hem 8.1 alışırsın öneririm

win 8 64 biti win 7 32 bit üzerine kurabilir miyiz? Şu an tek sürücü var sadece C. bilgilerim silinir mi acaba?

Kurarsın sıkıntı yok kardeş bilgilerini yedeğe al silinecek tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAPTAİN.ATX -- 28 Temmuz 2013; 16:39:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.