Şimdi Ara

Bu ekipmanlar yeterli mi profesyonel fotoğrafçılık için?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    18-55
    70-200 2.8

Tripod,

Canon 650 D
    Eos 1 d Mark III

Bu ekipmanlar ile eğitim alır, kendimi geliştirirsem profesyonel olarak fotoğrafçılık yapabilir miyim?

• Profesyonel fotoğrafçılık derken ne amaç ve konuyu belirt bence uzman değilim ama mesela düğün fotoğrafçılığı için mutlaka 85mm den bahsediliyor
    17-35 lens 2.8 ve 18x55 alıncaya kadar bence 17x50 tamrol 2.8 alabilirsin tek lensle bu 2 lensi birleştirirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babakedi

Profesyonel fotoğrafçılık derken ne amaç ve konuyu belirt bence uzman değilim ama mesela düğün fotoğrafçılığı için mutlaka 85mm den bahsediliyor
    17-35 lens 2.8 ve 18x55 alıncaya kadar bence 17x50 tamrol 2.8 alabilirsin tek lensle bu 2 lensi birleştirirsin

70-200 85'i de kapsıyor zaten?
  • duma D kullanıcısına yanıt
    o da var doğru :)

baya pahalıya gelebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babakedi

o da var doğru :)

baya pahalıya gelebilir

Bu ekipmanları hali hazırda var bende :)
  • profesyonel fotoğrafçılık kısmını bi netleştirmen lazım önce. bu işin profesyonelliğini kim tescilliyor o da meçhul :)

ne üzerine eğitim alacaksın? özel olarak yönelmek istediğin alan nedir? her alanda fotoğraf çekicem diye yola çıkacaksan hiç çıkma.
  • Cannavaro1903 kullanıcısına yanıt
    Portrait hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 70 200 ile portre çekebilirsin fakat 2.8lik diyafram açıklığı tatmin eder mi bilmiyorum. aynı lensin is2 versiyonunu kullanıyorum. bendeki 70 200 is2 nin numarası da 1/15 enstantanede titreşim yokmuşçasına fotoğraf alıyorum. ama anladığım kadarıyla sendeki is olmayan modeli. o yüzden pek gereği yok yani.

ben sigmanın art serisi lenslerini öneririm. o lensleri satıp bir 35mm f1.4 art ya da 50mm f1.4 art portrede mükemmel lensler.

17 35 in dursun. yanına bir 50mm 1.4 art al. 35mm almana gerek kalmamış olur. uygun bişeyler olsun dersen canon 85mm f1.8 de diğer bir alternatifin. canon 50mm f1.4 önermem yine 50mm f1.2 de çok pahalı onun yerine sigma 50mm f1.4 art.

Haa bir de 135mm f2 var önerebileceğim. Arkadaşımda vardı kullandım. 70 200 olmasa kullanmayı düşüneceğim lenslerden.

Bu arada fotoğraf tecrüben ne durumda?
  • Cannavaro1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam, babam eski fotoğrafçı çocukken hep onu izlerdim.
    Bunun dışında cep telefonu fotoğrafçılığı yaptım.

4 aydır da canon 650 d ile Türkiye'ye yollarında 7 bin fotoğraf çektim.
    Manuel modda kullanıyorum, uzun pozlama denemelerim hareketli nesne çekme denemelerim var.
    Yüksek iso denemeleri yaptım.

Bir kaç arkadaşım ile portrait te bana model olmaları konusunda anlaştım :)

Böyle.
  • harika. o zman dediğim lenslere yoğunlaş. mark 3 ile harika sonuçlar elde edeceğine inanıyorum. hoş 650d ile de harika sonuçlar elde edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cannavaro1903

harika. o zman dediğim lenslere yoğunlaş. mark 3 ile harika sonuçlar elde edeceğine inanıyorum. hoş 650d ile de harika sonuçlar elde edersin.

Bu cuma, bir kız arkadaşım ile Belgrad'a denemeler için gideceğiz.

Yanıma canon 650D ile 70-200 lük lensi alayım mı?

Ne denememi tavsiye edersiniz?
  • 70 200 ve 17 35 i dene. ikisini de kullanabilirsin. 17 35 i 35mmde kullan. kolay gelsin.
  • Yerinizde olsam 70-200 u 650d değil 1d mark3 ile kullanırım zira 650d 1.6 çarpan olması lazım mark3 ise 1.3 çarpan. 650d ile 70-200 dar kalicaktir baya

• Profesyonel fotoğrafçılık denince genelde bu işten hakkıyla para kazanmak anlaşılır. Stok fotoğrafçılığı, düğün fotoğrafçılığı, ürün çekimleri vs...

Işık bilgisine, kadraj bilgisine, makineye ait teknik bilgilere hakim iseniz ve en önemlisi geziyor fotoğraf çekebilecek yerlere doğru zamanda gidiyorsanız ister amatör densin ister prof densin çok da önemli değil.

Ha bu arada M modunu kullanmak bence profesyonel olmak değildir, gerektiği birkaç özel durum hariç hamallık etmektir. A modu en güzel moddur, deneyin derim :) siz diyaframa hakim olun makine buna göre enstantaneyi ayarlasin, bi de onunla boş yere uğraşmayın...

• quote:

Orijinalden alıntı: *Ubeyd*

Profesyonel fotoğrafçılık denince genelde bu işten hakkıyla para kazanmak anlaşılır. Stok fotoğrafçılığı, düğün fotoğrafçılığı, ürün çekimleri vs...

Işık bilgisine, kadraj bilgisine, makineye ait teknik bilgilere hakim iseniz ve en önemlisi geziyor fotoğraf çekebilecek yerlere doğru zamanda gidiyorsanız ister amatör densin ister prof densin çok da önemli değil.

Ha bu arada M modunu kullanmak bence profesyonel olmak değildir, gerektiği birkaç özel durum hariç hamallık etmektir. A modu en güzel moddur, deneyin derim :) siz diyaframa hakim olun makine buna göre enstantaneyi ayarlasin, bi de onunla boş yere uğraşmayın...

Selamlar :)

Farkındayım, manuel modun istisnai durumlar dışında amelelik olduğunun.
    Yalnızca enstantene, diyafram ve iso dengesini kavramak açısından manuel de bir kaç ay çalışmak istedim kendi kararım ile.

Şimdilerde fotoğraf makinasını elime aldığım anda manuel de o ortama göre ayarları 3-4 saniye içinde yapabiliyorum, kafamda iyice şekillenmeye başladı :)

Yavaştan automatic moda geçeceğim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.