Şimdi Ara

Bu ekran kartı agp mi yoksa pci express mi acaba ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Bu ekran kartı agp mi yoksa pci express mi acaba ?

selamlar arkadaşlar bu ekran kartı agp mi yoksa pci express mi acaba ?

saygılar..

bi arkadaş bana bu kartın pci express oldugunu söyledi ama araştırdıgım kadarı ile

SAPPHİRE HD3850 512MB 256 BİT EKRAN KARTI

genelde hep agp çıkıyor

acaba pci express olma ihtimali varmıdır saygılarımla

• Bu kartın %95 üretimi AGP 8X üretilmekte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 13 Eylül 2010; 15:21:56 >
  •  Bu ekran kartı agp mi yoksa pci express mi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 13 Eylül 2010; 15:03:44 >
  • AGP 8x ama bide anakartının modelini versende uyarmı uymazmı baksak :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Çok teşekkür ederim

verdiğiniz bilgiden sonra emin oldum

işin anlayamadığım tarafı şu

nette yaptıgım araştırmalarda genelde hep ürün özelliklerinde

Agp görünüyor bu kart nasıl oluyorda pci express oluyor

Acaba bana verilen resim başka ekran kartına mı ait ?

Saygılar

Bu nasıl olmuşta

• anlamadım şimdi
    makedonn bugün 13 Eylül 2010; 14:57:06 tarihinde

~~~~~~~~~~~~~~
    Cevap: Bu ekran kartý agp mi yoksa pci express mi acaba ?
    ~~~~~~~~~~~~~~

Ekran kartýnýz PCI-Express soket türüne sahip bir ekran kartýdýr. AGP slotlarýn pin yapýsý ve boyutlarý PCI-Express slotlara oranla daha farklýdýr.

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/817715/D01AFB76F7E3415489FB5E31353ED773.jpg

Hangisi yine kararsız kaldım
  • Ekran kartınız PCI-Express soket türüne sahip bir ekran kartıdır. AGP slotların pin yapısı ve boyutları PCI-Express slotlara oranla daha farklıdır. Her iki soket tipi arasındaki farkı görebilirsiniz...

Ancak resimdeki kart şayet sizin değil ise kartınızın AGP olmasıda mümkün, resme bakarak görebilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Wampire^^

AGP 8X..

quote:

Orijinalden alıntı: Cod2Soldier

AGP 8x ama bide anakartının modelini versende uyarmı uymazmı baksak :D

Hocalar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz

o yüzden emin olmadıgınız konular hakkında sizde benim gibi bilgi alın.
    sonra
    insanlara akıl verirsiniz...
  • PCIExpress dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackladox

quote:

AGP 8X..

quote:

sonra

Aynı kartı AGP kullandığım için o yorumu yaptım yardım istiyip cevap yazanlara saygı göstermelisin asıl sen bilmeden konuşma şuanda ise PCI-express hd 4870 kullanmaktayım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Blackladox

quote:

AGP 8X..

quote:

sonra

Aynı kartı AGP kullandığım için o yorumu yaptım yardım istiyip cevap yazanlara saygı göstermelisin asıl sen bilmeden konuşma şuanda ise PCI-express hd 4870 kullanmaktayım.

Kardeş Pc bilgin hangi seviyede bilmiyorum ama fazla bilgili olmadıgın aşikar
    özellikle resim ekledim
    resmi dikkatli bi şekilde inceleyip
    öyle yorum yapsaydın bu hataya düşmezdin
    yoksa pc konusunda az çok en az senin kadar bilgim var allaha çok sükür..
    zaten garip olan konuyu özellikle belirttim
    pci express olması dikkatimi garip geldi
    dikkat ettiysen başlıgada o yüzden SAPPHİRE HD3850 512MB 256 BİT EKRAN KARTI hangi arabirimi destekliyor diye yazmadım
    Eger yazsaydım
    ozaman bana direk AGP 8 x diye yazardın ve bende bunu anlayışla karşılardım..
    Ayrıca burda reklam yapmanın bi anlamı yok
    Kimse senden hangi ekran kartını kullandıgın konusunda soru sormadı
    Kusura bakma ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara pek saygı göstermek adetim degildir..
    O yüzden önce bilgi sonra fikir sahibi olun...

• Şimdi bir dakika, arkadaşlar karmaşayı gerektirecek bir durum ortada bulunmamaktadır. Daha fazla uzatıpta konunun üst taraflara taşınmasına sebebiyet vermeyiniz...

Wampire^^@ Burada dikkat etmeniz gereken bir husus mevcut, elbette yanlış yönledirebilirsiniz, yönledirebiliriz, hepimiz insanoğlu ''Hata olmaz'' diye bir kaide yoktur, ancak karşınızdaki bir kişi şayet yardım istemek adına bir konu açmış ise dileyen yardımsever forum üyeleri yardımlarını esirgemeyeceklerdir, kimsenin yardım etmek gibi bir zorunluluğu elbette bulunmamaktadır. Ancak asıl dikkat edilmesi gereken nokta bir konuya post attığınız anda bu kişiye önem verdiğinizi, yardım etmek istediğinizi dolaylı bir şekide belirtmiş olursunuz, bu sebeple o postunuzun önemine vararak, yanlış bir bilgilendirme olmaması için dikkatli olmalısınız ve özen göstermek zorundasınız...

Blackladox@ Arkadaş yanlış yönlendirme yapıp yapmamasının elbette önemi fazladır, o konuda haklısınız zaten. Ne yazık ki internet denen platformda bazı kimseleri görmememiz mümkün değildir, yanlış yönlendirme ve bilgilendirmesi sebebi ile sistem çökmesine, veri kaybı olmasına, BİOS çiplerinin bozulmasına şahit oldum. Elbette Vampire^^@ arkadaşımızı kastetmiyorum ki zaten açmış olduğunuz bu konunun herhangi bir yanlış bilgilendirme ile bu tür bir sorun yaşanması mümkün değildir, alt tarafı bir soket türü sorulmaktadır. Ancak karşımızdaki kişilerin bazı zamanlarda net platforumda, mimiklerini, yüz ifadesini, davranışlarını ne tür bir tutum sergilediğini bilemeyiz, bu sebeple karşımızdaki insana özellikle yüzyüze konuşmadığımız için sözlerimizin çok daha seçkin olması gerekir ki, karşınızdakinin kırılıp kırılmamasıda oldukça önemlidir. Sonuçta asıl amaç elbette dostluk ile birlikte kimselere/kişilere yardımda bulunmamızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 13 Eylül 2010; 19:08:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Şimdi bir dakika, arkadaşlar karmaşayı gerektirecek bir durum ortada bulunmamaktadır. Daha fazla uzatıpta konunun üst taraflara taşınmasına sebebiyet vermeyiniz...

Wampire^^@ Burada dikkat etmeniz gereken bir husus mevcut, elbette yanlış yönledirebilirsiniz, yönledirebiliriz, hepimiz insanoğlu ''Hata olmaz'' diye bir kaide yoktur, ancak karşınızdaki bir kişi şayet yardım istemek adına bir konu açmış ise dileyen yardımsever forum üyeleri yardımlarını esirgemeyeceklerdir, kimsenin yardım etmek gibi bir zorunluluğu elbette bulunmamaktadır. Ancak asıl dikkat edilmesi gereken nokta bir konuya post attığınız anda bu kişiye önem verdiğinizi, yardım etmek istediğinizi dolaylı bir şekide belirtmiş olursunuz, bu sebeple o postunuzun önemine vararak, yanlış bir bilgilendirme olmaması için dikkatli olmalısınız ve özen göstermek zorundasınız...

Blackladox@ Arkadaş yanlış yönlendirme yapıp yapmamasının elbette önemi fazladır, o konuda haklısınız zaten. Ne yazık ki internet denen platformda bazı kimseleri görmememiz mümkün değildir, yanlış yönlendirme ve bilgilendirmesi sebebi ile sistem çökmesine, veri kaybı olmasına, BİOS çiplerinin bozulmasına şahit oldum. Elbette Vampire^^@ arkadaşımızı kastetmiyorum ki zaten açmış olduğunuz bu konunun herhangi bir yanlış bilgilendirme ile bu tür bir sorun yaşanması mümkün değildir, alt tarafı bir soket türü sorulmaktadır. Ancak karşımızdaki kişilerin bazı zamanlarda net platforumda, mimiklerini, yüz ifadesini, davranışlarını ne tür bir tutum sergilediğini bilemeyiz, bu sebeple karşımızdaki insana özellikle yüzyüze konuşmadığımız için sözlerimizin çok daha seçkin olması gerekir ki, karşınızdakinin kırılıp kırılmamasıda oldukça önemlidir. Sonuçta asıl amaç elbette dostluk ile birlikte kimselere/kişilere yardımda bulunmamızdır.

Makedonn Arkadaşım öncelikle vermiş olduğun doğru bilgi ve samimiyetin için teşekkür ederim...
    İşin aslı aslında şu şekildedir
    ben bu ekran kartını alacağım ancak satıcının vermiş olduğu bilgilerle hareket etmek durumundayım
    yanlız ortada şöyle bir durum mevcut satıcıda bu konuda pek bilgili bir arkadaş degil
    Elimde ürünün ojjinal resmi (oldugunu sanıyorum)
    Ve birde bana vermiş olduğu bilgiler var..
    Bende olası bir yanlışlığa mahal vermeden
    Hata ve yanlışlık olmadan önce bir fikir almak istedim..
    Kısaca özetlersek ben bu ekran yukarıdaki arkadaşın dediğine inanıp kartın Agp 8 x olduğuna kanat getirseydim
    Bu ürünü almaktan vaz geçecektim...
    Veyahut tam tersi olsaydı verilen bu yanlış bilgi neticesinde
    ben bu ekran kartını uyumsuz olan ankarta takmak için zorlayıp anakart veya ekran kartı üzerindeki slota zarar verebilirdim..
    Dolayısı ile Gereksiz olarak Hem zaman+para+donanım olarak zarara ugrayacaktım
    Ufak olarak görünen yanlış bir bilginin nelere mal oldugunu kısaca özetlemeye çalıştım..
    Ben şahsen bilmediğim konu hakkında sorup bilgi alıyorum
    Ama bilmediğim veya anlamadığım konu hakkında ise kimseye fikir vermiyorum
    Yani bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuyorum..
    Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum

Tekrar teşekkür ediyorum
    saygılarımla...

• 1. Bende kendi yardımım için bu foruma giriş yaptım ve konu açtım ancak işten girdiğim için biraz kötü makine olmasına karşın koymuş olduğun fotoğrafı göremedim ve de buna rağmen bilgimden emin olmak içinde Kötü performanslı eski bilgisayarda yaklaşık 5 dakikalık senin kartını araştırma yaptım. Googleden vardığım kararlarda aynı çıkınca da ve de hiç kimsenin konuna cevap yazmadığını görünce bilgilendirmek istedim. Ben fotoğrafı göremediğim için bu kötü bilgisayardan şirket adına özür diliyorum şuanda kendi evimden girdiğimde gördüm ve çok şaşırdım. Şuna emin olabilirsinki Cartex computer A.Ş şirketinde uzun süredir teknik servis elamanı olarak çalışmaktayım. Ancak benimde bilmediğim konular elbette vardır ama ekran kartında çok uzun zamandır içli dışlı olduğum için yorum yaparak bilgilendirmek istedim. Fotoğrafı görseydim ancak, emin olabilirsin ki bende Sayın ''makedonn'' gibi resimlerle aydınlatmaya çalışırdım, çünkü benim burda başıma bir kaç kez geldiğinden sorunu olanlara yardım etmenin önemini daha iyi anladım.
    2. Kendi kullandığım kartı verdim ve senin söylemiş olduğun reklam tabirini çok saçma buldum. Yani ben ATİ'nin reklam işlerinde çalışmıyorum bu yüzden neden bu terimi kullandığını anlamadım. Neden söylediğimede gelirsek HD 3850'nin üst modeli 4850 yongası olduğunu bilirsek bu kartında PCI Express soket türü olduğuna şaşırmadım pek. Bu yüzden kendi kartımı belirterek neden PCI Express olmasın demek istediğim kastettim tabi bu yorumumu dikkatli anlamak ve göz geçirmek ön plandaydı. Diğer bir şekilde söylersek hala 0'ları satıldığından incelemiş olduğun kartın PCI Exp. türü çıkarılmasını doğal karşılıyorum. Tabi 2.el ise kesin bir şey görmeden denilemez.
    3. Yanlış veya doğru kesinlikle bilgilerimle değil, teknoloji kurbanıyla bu yorumu yapmış bulunmaktayım. Bu yüzden böyle bir yorum yaptığı için Sayın makedonn'a teşekkür eder ve sonuna kadar katılarak, herkezin saygısızca cevaplardan kaçınmasını arz ederim.
    4. Saygı çerçevesinde bir cevap almış olsaydım kesinlikle sonuna kadar özür diler ve açıklamamı yaparak, hata yaratmış isem elimden geldiğince yardımlarımı esirgemezdim. Sayın makedonn'unda dediği gibi kimse kimseyi yüz yüze göremediği için benim veya bir başkasının bildiklerini ne tür doğrultuda olduğuna burdan bakarak karar veremeyiz. Şuan da yaşadığım streslerden dolayıda yukarıdaki cevabı vermek zorunda kaldım eğer ki saygısız bir şekilde alındıysa ve bu yorumlarımda bazı sebeplerden dolayı yanlışlık olduğu için tekrar tekrar özür dilerim.
    Saygımlarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 14 Eylül 2010; 0:17:55 >

• quote:

1. Bende kendi yardımım için bu foruma giriş yaptım ve konu açtım ancak işten girdiğim için biraz kötü makine olmasına karşın koymuş olduğun fotoğrafı göremedim ve de buna rağmen bilgimden emin olmak içinde Kötü performanslı eski bilgisayarda yaklaşık 5 dakikalık senin kartını araştırma yaptım. Googleden vardığım kararlarda aynı çıkınca da ve de hiç kimsenin konuna cevap yazmadığını görünce bilgilendirmek istedim. Ben fotoğrafı göremediğim için bu kötü bilgisayardan şirket adına özür diliyorum şuanda kendi evimden girdiğimde gördüm ve çok şaşırdım. Şuna emin olabilirsinki Cartex computer A.Ş şirketinde uzun süredir teknik servis elamanı olarak çalışmaktayım. Ancak benimde bilmediğim konular elbette vardır ama ekran kartında çok uzun zamandır içli dışlı olduğum için yorum yaparak bilgilendirmek istedim. Fotoğrafı görseydim ancak, emin olabilirsin ki bende Sayın ''makedonn'' gibi resimlerle aydınlatmaya çalışırdım, çünkü benim burda başıma bir kaç kez geldiğinden sorunu olanlara yardım etmenin önemini daha iyi anladım.
    2. Kendi kullandığım kartı verdim ve senin söylemiş olduğun reklam tabirini çok saçma buldum. Yani ben ATİ'nin reklam işlerinde çalışmıyorum bu yüzden neden bu terimi kullandığını anlamadım. Neden söylediğimede gelirsek HD 3850'nin üst modeli 4850 yongası olduğunu bilirsek bu kartında PCI Express soket türü olduğuna şaşırmadım pek. Bu yüzden kendi kartımı belirterek neden PCI Express olmasın demek istediğim kastettim tabi bu yorumumu dikkatli anlamak ve göz geçirmek ön plandaydı. Diğer bir şekilde söylersek hala 0'ları satıldığından incelemiş olduğun kartın PCI Exp. türü çıkarılmasını doğal karşılıyorum. Tabi 2.el ise kesin bir şey görmeden denilemez.
    3. Yanlış veya doğru kesinlikle bilgilerimle değil, teknoloji kurbanıyla bu yorumu yapmış bulunmaktayım. Bu yüzden böyle bir yorum yaptığı için Sayın makedonn'a teşekkür eder ve sonuna kadar katılarak, herkezin saygısızca cevaplardan kaçınmasını arz ederim.
    4. Saygı çerçevesinde bir cevap almış olsaydım kesinlikle sonuna kadar özür diler ve açıklamamı yaparak, hata yaratmış isem elimden geldiğince yardımlarımı esirgemezdim. Sayın makedonn'unda dediği gibi kimse kimseyi yüz yüze göremediği için benim veya bir başkasının bildiklerini ne tür doğrultuda olduğuna burdan bakarak karar veremeyiz. Şuan da yaşadığım streslerden dolayıda yukarıdaki cevabı vermek zorunda kaldım eğer ki saygısız bir şekilde alındıysa ve bu yorumlarımda bazı sebeplerden dolayı yanlışlık olduğu için tekrar tekrar özür dilerim.
    Saygımlarımla.

Neyse kardeş Resmi göremediğini düşünemedim kusura bakma
    Ben o yorumlarımı resmi gördügünü varsayarak yaptım
    Dolayısı ile olası bi anlaşmazlık oldu
    Birde açıkçası Yorumunu şu 13.14 yaşındaki herşeyden anlarım havasındaki gençler varya
    Bilmesemde sallarım gibi o tip bi yorum zannettiğim için üsteledim..
    Bende yanlış anlaşılmadan dolayı senden özür dilerim..
    Son olarak 2 el bu karta ne kadar verilebilir acaba
    Saygılarımla

• Eğer düşündüğüm kart ise 160-190 TL'ye 0 satışını bulmak mümkün yani bu da demektir ki kullanımına ve temizliğine bağlı olarak 110 TL altı bir rakam oynaması gerekir. Bir satıcı ise 140 TL 2.El fiyatı çekmiş çok saçma olan bu fiyatların PCI-E soketli olarak 0 kartın az bulunmasına bağlıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 14 Eylül 2010; 2:04:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.