Şimdi Ara

Bu fiyat farkları nedir böyle?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir toplayacağım bilgisayara bir ekran kartı arıyorum.Ekran kartım üst düzey birşey olacak(3870 ya da 9800x2).Yalnız fiyatlar o kadar farklılık gösteriyor ki ne seçeceğimi kime güveneceğimi hiç anlamadım.Ayrıca 9800x2 lerde neden bu kadar fark var (axle,zotac,evga,palit).Fiyat farklarına baksanıza:

Sanal Marketimde:

757 USD + KDV
    POINT OF VIEW 9800GX2 1GB DDR3 512Bit HDCP HDMI 16x

701 USD + KDV
    ZOTAC 9800GX2(512Bit) 1GB GDDR3 TV DVI 16X

639 USD + KDV
    PALIT 9800GX2(512Bit)1GB DDR3 TV DVI 16X

Nova Bilgisayarda:

629 USD + KDV
    ZOTAC 9800GX2, 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 2x256 bit, 600/2000

599 USD + KDV
    PALIT 9800GX2 1024MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 512 bit, 600/2000

525 USD + KDV
    AXLE 9800GX2 1024MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 512 bit, 600/2000

İki şey soracam:

-Özellikle axle beni çok düşündürüyor.Daha önce bu konu hakkında bir kaç cevap gördüm.Kutu içeriği falan dediler.Ama kutudan bu kadar fark olacağını hiç zannetmiyorum(zotac-axle fiyat farkı :104 dolar).Acaba axle veya ucuz markalı 9800x2 kullanan var mı aramızda ve vaziyet nedir?
    -Ve market farkı da çok fazla(sanalmarketim-novabilgisayar zotac fiyat farkı:72 dolar).Bu iş nasıl oluyor?

• Axle kalitesiz olduğu için değil piyasaya tutunma çabası olduğu için ucuza satıyor kullanmadım ama kullananlarda bir sorun yok rahatlıkla alabilirsin ama yeni kartları beklemeni tavsiye ederim.
  • Biraz daha sık dişini.Üst düzey kart olarak nitelendirdiğin kartlar bu ay içerisinde biraz daha düşük konuma geçebilirler.Takip ediyorsan ati 4000 serisi ve nvidia gtx serisi çıkıcak.Yeni çıkacak kartlar daha üstün özellikler ile piyasaya girecek.Bence bekle azcık
  • quote:

Orjinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

Biraz daha sık dişini.Üst düzey kart olarak nitelendirdiğin kartlar bu ay içerisinde biraz daha düşük konuma geçebilirler.Takip ediyorsan ati 4000 serisi ve nvidia gtx serisi çıkıcak.Yeni çıkacak kartlar daha üstün özellikler ile piyasaya girecek.Bence bekle azcık

Kesinlikle,özellikle 9800gx2 alacaksan paraya daha çok yazık olur neredeyse yarı fiyata 4870 almak varken..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Witch-king-05

quote:

Orjinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

Biraz daha sık dişini.Üst düzey kart olarak nitelendirdiğin kartlar bu ay içerisinde biraz daha düşük konuma geçebilirler.Takip ediyorsan ati 4000 serisi ve nvidia gtx serisi çıkıcak.Yeni çıkacak kartlar daha üstün özellikler ile piyasaya girecek.Bence bekle azcık

Kesinlikle,özellikle 9800gx2 alacaksan paraya daha çok yazık olur neredeyse yarı fiyata 4870 almak varken..

Elbette

• -zaten şimdi değil öss den sonra alacam(iki hafta sonra).ama atinin 4870 i beni tatmin etmeyecek gibi.yine de fiyatları düşüreceği için 4870 i bekliyorum.

-axle ı ciddi ciddi düşünmeye başlıyorum o zaman.çünkü o fiyat farkı benim logitech g25 direksiyonumu tamamlayacak:)
    axle kullanan varsa bekliyorum
  • dostum bu zamana kadar beklediysen kart almayı hiç eskiyen kartlara bakma şu yeni kartlar bu ay çıkacak onları bir gözden geçirderim ben sana ..sonra keşke biraz daha bekleseydim diye baş ağrıları çekme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uçuk sorunu ama önemli
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet kesinlikle axle kafan karışmasın zotac bilmem ne diye. Bende axle alaıcam şu yeni kartları bekliyorum yani haziran sonunu
  • ring master :

hocam biraz önce axle incelemesi okudum.Ordan bir kaç detay:

-Montaj sırasında vücut çalışmış kaslı bir arkadaşınızı da yanınızda bulundurmanız kullanma kılavuzunda belirtilmese de biz belirtelim. Kart tamı tamına 1085 gr'lık ağırlığı ile rekor kırıyor. Artık grafik kartları 1 kg'ı geçti. Ne mutlu bize.

-. Öte yandan Axle'ın kutu içeriği de pek yok. Hiçbir modelinde oyun, aksesuar, CD çantası, ekstra yazılımlar gibi maliyet artırıcı unsurlar bulunmuyor. Olması gereken bize göre bu. Sonuçta istemediğiniz bir oyun için neden ekstradan 20-30 dolar, belki de daha fazla ödeyesiniz? Kutusundan bile çıkarmayacağınız ve asla kullanmayacağınız kablolar bile maliyet konusunda kritik değişimlere sebebiyet veriyor. Resimlerden görebileceğiniz gibi Axle, şatafatlı bir kutuya sahip değil. Kutudan sadece sürücü CD'si, Türkçe bir kurulum rehberi ve garanti belgesi geliyor. Tabi bir de canavarın kendisi Hiçbir kablo görüldüğü gibi yok. DVI'ı D-Sub'a dönüştüren bir adaptörün bulunması belki bazı kullanıcıları sürprizlerden kurtarabilirdi. Piyasada kolay bulunabilecek bir adaptör bu. Zaten çoğu monitör artık DVI bağlantı içerdiğinden pek sorun yok. En azından bu kartı alacak kişiler DVI bağlantılı bir monitöre mutlaka sahiptir desek sanırım daha doğru olur.

-Video girişleri de artık pek bir anlam ifade etmediği için referans tasarımda bulunmuyor.

-Güç girişlerinin yanında bulunan siyah küçük bağlantı yuvası ise S/PDIF. Anakart üzerindeki S/PDIF çıkışını buraya taşıdığınız takdirde HDMI üzerinden TV çıkışı aldığınızda, sesin de aynı kablo üzerinden taşınması mümkün olabiliyor. Kutu içeriğinde bu kablo da yok ve bulunması da pek kolay olmayabilir.

adres:http://www.pckoloji.com/urun-incelemeler/1926-axle-geforce-9800-gx2-ekran-karti.html

• Evet kartlar biraz ağır.Diğer saydıkların için tabi sana ne kadar lazım o şeyler gerekiyorsa 100 dolar daha fazla verirsin zotac alırsın ama bana heç uymuyo o dvı bilem ne düz takoz lazım bana Yaşasın AXLE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ring Master -- 1 Haziran 2008; 19:13:44 >

• hocam galiba ben de pek kullanmayacam o kabloları.axle alacam ben de.ama forumda axle kulananların çıkmaması ilginç
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.