Şimdi Ara

BU FORMÜLÜ ANLA(MA)YAN ZENGİN OLUYOR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Herkes; iş adamları,satıcılar, politikacılar ve artistlerin kolayca kazandığı parayı mühendislerin ve bilim adamlarının ASLA kazanamayacağını öngören maaş teoreminden haberdardır.

Bu teorem basit bir matematik denklemine indirgenerek açıklanabilir:
    Bu denklem iki önermeye dayanmaktadır:

Önerme N°1 : Bilgi güçtür

Önerme N°2 : Vakit nakittir

Fizik kanununa göre : Güç = İş /Zaman

ve önermelerde :

Bilgi = Güç, Zaman = Para olduğundan :

Bilgi = İş / Para denklemine ulaşırız

Buradan kolaylıkla aşağıdaki denklemi çıkarırız:
    Para = İş / Bilgi

Dolayısıyla; bilgi sıfıra giderse, yapılan işin fiyatından ve miktarından bağımsız olarak para sonsuzluğa doğru yol alır.

Tersine bilgi sonsuz arttıkça işin değeri ne kadar yüksek olursa olsun verilen para hızla sıfıra doğru düşer.

Bunlardan çıkan açık sonuç :

Ne kadar az bilirsen o kadar çok para alırsın!

(EĞER SEN DE BU YAZIYI TAKİP ETMEKTE VE ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİYSEN ÇOK PARA KAZANACAKSIN DEMEKTİR! )

• Çok güzel, beğendim bu denklemi.

• Denklemin güzelliği bir yana, babydoll'un parantez içindeki notu çok yaratıcıydı. Ben ona koptum esas
  • Bir mühendis olarak hep neden para kazanamadığımı düünmüştüm.
    budenklem derdime deva oldu.

• "dünyada iki yalan vardır, biri istatistiktir" bu lafı prof. ilk gün söylemişti, ve ilerleyen yıllarda öğrenci panosunda üstte yazan denklemle karşılaştığımzda şaşırmadık, zira ortaokul mezunu adamların bebeleri kampüse bmw, mercedesle gelirken neden profesörlerin gelemediğini düşünmeye başlamıştık... ama şunu söyleyip yukarıda yer alan denklem doğru değildri, ewet açıklama basit ama.. vermeyince mabut, neylesin mahmut!... ben de bill gatesi örnek aldım ve üniversiteyi bıraktım :P ama madem zengin olacak mışım, o halde yaptığım işten memnun kalıp kalmayacağımı ancak 15 yıl sonra görecem... o zamana kadar doğru mu bilemeyiz... ama siz sakın haa sakın okumayı ihmal etmeyin forum üyeleri.. zira bi ülkeye iki zengin çok gelir

• Bak bebekdul kardeş...Yalnız fizikte c=mV2(c eşittir m v kare)diye bir formül vardır...m kütle yani sermayen,v hız yani çalışmandır...Çalışman sermayene göre karesi alındığı için daha önemlidir...c de ışık hızı yani enerjiye yani salmaya yaymaya döndüğün vakittir...Artık acaip yayarsın...
    Köşeyi dönmüşsündür,dötün tavana vurmuştur...Lüküs hayat yani....
    Bak gördünmü yukarda yazdığın sadece Türkiye şartları için geçerlidir...
    N.Ş.A altında değildir yani...(normal şartlar altında) Albırt Aynıştain'den daha iyimi bilecekler kardeşim...Öğren de gel...

Aham ispatı burda
  • bu denklem Türkiye için geçerli ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.