Şimdi Ara

BU GECE UZUN OLACAK*SİSTEM ÇÖKTÜ YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SİSTEM ÇÖKTÜ KURULUM SIRASINDA NTLDR EKSİK HATASI ALIYORUM ÇILDIRMAK ÜZEREYİN YARDIM!!!!! NE YAPICAMM

• Bu hatayı windowsu açarken alıyorsan üzgünüm formattan başka çare yok :(
  • xp cd sini tak kurulum yaparken windows repair i dene şansın varsa kurtarırsın. zira ben her sefer başarılı olamadım. formata kadar yolu var!
  • bende %0 başarı sağlamışımdır en kesin sonuç format olmuştur benim için herzaman.
  • abi ntrdl eksik diye makinaya format atılmaz bence karşıyım formata böle kucuk hatalar için sadece boot dosyaların silinmiş veya boot bozulmuşwww.sistemuzmani.com da makalelerde boot sorunlarnı giderme var oradan yararlanın derim veya repair et kesin çözülür zaten repair etten kastım uzerine kurmak uzerine kurarken zatenm kendisi kendisine gore boot oluşturur ok herkese kolay gelsin format her zaman son çaredir önce sorunları çözün bence eger çözemesseniz ben bu sorunu çözemedim ama format atabilirim diyosanız atın abi

• böyle bir alýntý umarým iþinize yarar...

Couldn't find ntldr
    Please Insert a System Diskette

şeklinde bir mesaj verilir ve orada kalınır. Karşımıza bir menü falan gelmez, çünkü menüyü çıkartan NTLDR programıdır. Dolayısıyla DOS'a da geçemeyiz. Peki, ne yapacağız?

NTLDR standart bir dosyadır: Kurulumdan kuruluma, bilgisayardan bilgisayara değişmez. Dolayısıyla ben bu dosyayı bir başka bilgisayardan kopyalayıp diske aktarabilirsem sorun kalmaz.

Eğer NT'nin kurulu olduğu bölüm FAT ile formatlı ise sistemi A:'dan bir DOS disketi ile açarım, NTLDR dosyasını kopyalarım. Sonra da sistemi resetlerim, hooop, NT sağlığına kavuşur.

Peki, NT'nin kurulu olduğu alan FAT ile değil de NTFS ile formatlı ise ne yapabilirim? Bu durumda sistemi bir DOS disketi ile açabilirim ama sabit disk bölümüne erişemem, çünkü DOS işletim sistemi NTFS'i tanımaz.

Bu durumda önceden hazırladığım bir sistem açıcı disket ile sistemi açabilirim ve bir başka NT'li bilgisayardan getirdiğim NTLDR dosyasını kopyalayabilirim. Sistem açıcı bir disketin yaratılışını aşağıdaki ilgili bölümde göreceğiz. Sistem açıcı disket NTLDR'nin yanısıra diğer gerekli dosyaların eksik ya da bozuk olduğu durumlarda da işimize yarayacaktır.

• yada o hdd yi başka bi sisteme ikinci disk olarak baglanr ve ntrdl yi alarız olur biter

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İŞTE SON HALİYLE SİSTEM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar anlamıyorsunuz arkadaş sistem çöktü xp yi kurarken o dosyayı bulamıyor veya istiyor diyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nightwish-Nemo -- 28 Ekim 2005, 22:55:35 >
  • gayet anlasilir durumda, ntldr'yi kopyaliyor is bitiyor.. tam bir cimbomlusun be hoca
  • buraya bi bak dostum işine yarar formata gerek yok bence
  • Başka bir cd ile kurulum yapmayı deneyin
  • Eger ki daha once calısmıyordu deseydin Yani Hdd yi yeni almıs olsaydın Bios la Hdd den annasamadı derdim

Fakat suan Farklı Arkadasların dedigigibi Cd de bozuk olabilir...

1-İlk once Hdd deki bolumleri sil Ve tekrar bolum olustur...Kuruluma devam et

2-Hdd ni baska pc ye tak Tekrar kur...

3-Win 98 kurulumu yapıp Win Xp ye guncelle....

Topicdeki arkadaslar Hala Calısan Sistemdeki NTLDR eksik hatasına cevap arıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.