Şimdi Ara

Bu gerçek olabilir mi ? Gerçek ise nasıl yapabiliriz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu video gerçek olabilir mi yani mıknatısları kullanarak bir fanı sürekli döndürebilirmiyiz ? Şahsen evimde denedim fakat sürekli dönüş alamadım sadece belli yere kadar dönüyor sonra diğer mıknatıslar yüzünden duruyor. Eğer yapabilirsek nasıl yaparız bir çizimi veya planı var mıdır ? Mıknatıs Shield'leri kullanılıyormuş sanırım sadece önündeki mıknatısa etki etmesi için onu nasıl yapabiliriz ?

(yaktığı ampule takılmayın önemli olan fanı öyle döndürebilmek.)

• Selam,
    İş yerinde konusu olunca bende denemiştim, videosu burada : http://www.youtube.com/watch?v=JpCiNz8cLKQ
    Ünlem işaretine dikkat etmek lazım :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecevit

Selam,
    İş yerinde konusu olunca bende denemiştim, videosu burada : http://www.youtube.com/watch?v=JpCiNz8cLKQ
    Ünlem işaretine dikkat etmek lazım :-)

Hocam yaptığınız sistem nasıl çalışıyor anlatır mısınız sizinki daha ilginç geldi bana :)
  • video bozuk ayrıca internetdeki bu tür videolara inanmıyorum gözümle görmedikçe
  • SnipeR95 kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Fan'ın motor bağlantıları alttaki beyaz kağıdın altından, bir reed röle ile batarya'ya bağlı.
    2. mıknatısı uygun yere yaklaştırınca devre kapanıyor ve fan dönüyor. Mıknatısı çekince fan duruyor.
    Daha değişik setup'lar da var tabii.
    Teşekkürler, iyi çalışmalar.
  • tabiki yalan fanın o ampülü yakıcak kadar enerji üretmesi bir kere imkansız !!!
  • Tecevit hocam iyide bu adam fanı havaya da kaldırıyor eliyle havada tutuyor gösteriyor yani kabloyla bir yere bağlı olduğunu zannetmiyorum. Ayrıca elektromanyetik alanla da döndüğünü sanmıyorum çünkü bir çok videosu var bakabilirsiniz. Buradaki püf nokta mıknatısların dizilişinde ve konumlandırılmasında. Orayı çözdük mü mantıksız kalan bir şey olmuyor.

Umutcannavci : aynı ampulu kalem pil ile de yakıyor yani ampul bildiğimiz evlere taktığımız ampullerden değil sanırım düşük güçte çalışan belki içinde led bulunan bir ampul.

Ampul olayına takılmayın mıknatıslarla o pervaneyi döndürmeyi düşünün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu tam olarak ne oluyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selam,
    Gene dayanamadım ,test ettim.

Bence sorun, mıknatısların iki kutubu olması.
    Bir kutup iterken diğer kutup çekiyor, sonunda orta yolu bulup denge konumuna geliyorlar.
    Türlü şekillerde denedim, bir kutubu görmesin diye araya levha falan da koydum.
    ( Antimanyetik levha koymayı denemedim ).

Orta okulda dizayn ettiğim mıknatısla devirdaim makinasını yapayım bari

İyi çalışmalar.

Bu gerçek olabilir mi ? Gerçek ise nasıl yapabiliriz ?

• tecevit kullanıcısına yanıt
    Gelişmeler olursa takipteyiz hocam. İşin mantığını bir çözebilsek iyi olacak ta mutlaka adamın uyguladığı bir püf noktası var. Onu bulmak lazım :)

Ayrıca sizin mıknatısların kutup dağılımı nasıl onun bir şekli var mı gösterebileceğiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnipeR95 -- 23 Kasım 2014; 20:02:12 >
  • Takipteyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar deneyi yaptım aynı adamın gösterdiği şekilde malesef çalışmıyor. Ya adamın kullandığı aletler ve ürünlerde bir şey var ya da bilmediğimiz bir şey var çünkü aynısını yaptım neredeyse fakat yine çalışmadı.

sorry guys
  • bu tür videolara inanmayın fake çoğu
  • Ampul içinde bir kaynak var muhtemelen videoyu izleyemedim mobilim thumbnail e bakınca öyle gördüm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu arkadaşlar inanmayın bunlara .. olmaz böyle bir şey. insanları aldatmaktan ne zevk alırlar bilmiyorum... Fake bunlar kafanızı yormayın boşuna... Varmı bu şekilde çalıştıran biri yok .. daha ne söz söylenirki
  • kenakord kullanıcısına yanıt
    Hocam bu basit fanlar haricinde bir adam tursu bidonu büyüklüğünde motor yapmisti. Arkadan biseyle vurunca calisiyor tekrar vurunca duruyordu eve gidince videosunu atarim. Bu adam nazi yerlerde tanitildi bunun hakkında calismalar da yapildi ben videoyu koyunca yorumunuzu merak ediyorum. Ama maliyetli bir şey fanli basit bir şeyle yapmamis.

• kenakord kullanıcısına yanıt
    Hocam adi Muammer yildiz sizce bu gerçek mi ? Gerçek ise niye gelistirmiyorlar ? Niye haberlere cikmiyor ?

• Gerçek değil. Mıknatısın enerjisi yoktur.
  • Muammer yıldızın yaptığı sistemleri biliyorum ykınen takip ettim çeşitli yurt dışı konferanslarda bile tanıtım yaptı . ancak bununla kaldı . Okiçalışan bir sistemdi niye bir ses seda yok veya uygulamaya geçilmedi... Anlayabilmiş değilim... bilemiyorum
  • Sanırım enerji haydutları kendisini susturmuş, yoksa çok harika bir projeye adım atmış adam. Nasıl çalıştığı tabi merak konusu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.