Şimdi Ara

Bu golf ne hale gelmiş ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
5.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: infinite

quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Al işte öve öve bitiremedikleri golf teneke gibi dağılmış.Vw ciler bakalım bu kazaya ne kılıf bulacaklar.Adamlar konsolla yumuşak plastikle kandırıyorlar milleti.Birileri de çıkmış diyor ki kabin sağlam kapılar açılıyor darbeyi emmiş,euro n-cap mantığını anlatamadık size gitti diyor.Peki karşıdaki euro n-cap ten 5 yıldız alan araç niye bu kadar dağılmamış?

bu sen yapma be dostum yazılanlar yukarıda

Yavv yapmayın yaaa bende vw ağır bir kaza atlattım gerçektende ailemden kimsenin burnum kanamadan kurtuldu kalkıp buraya renault övmeyin yaa kaportaya vurduğun zaman içine çöküyor birde demissin clio şöyle böyle o clio dediğin araba Allah bilir nasıl kaza yaptın kazası vw kadar ağırmıydı bakalım kısacası kalkıp renault övmeyin yapmayın etmeyin eylemeyin ne olursa olsun sonuçda fransız arabası hiçbir şekilde renault bana o güven duygusunu vermiyor ne derseniz deyin Vw yeri her zaman ayrıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Al işte öve öve bitiremedikleri golf teneke gibi dağılmış.Vw ciler bakalım bu kazaya ne kılıf bulacaklar.Adamlar konsolla yumuşak plastikle kandırıyorlar milleti.Birileri de çıkmış diyor ki kabin sağlam kapılar açılıyor darbeyi emmiş,euro n-cap mantığını anlatamadık size gitti diyor.Peki karşıdaki euro n-cap ten 5 yıldız alan araç niye bu kadar dağılmamış?

Kaza raporları sizin elinizde mi ? Kazanın nasıl olduğu çarpışma momentumları hakkında bilginiz var mı ? Peki hızlar veya açılar ? Elinizde hiçbir bilimsel veri olmadan hangi akla mantığa göre Golf gibi ncap'ten 97 almış sınıfının en güvenli otomobilini harcayabiliyorsunuz ?

CEVABIN İÇİN AĞZINA SAĞLIK KARDEŞİM BRAVO BİR ANDA EFSANE GOLFÜ HARCADI YHA..... NE DİYEYİM

• AYNEN HEMEN GİDİP HYUNDAİ ALALIM SONUÇDA 40 DAN FAZLA ÖDÜLÜ VAR DİMİ :) :) :)
  • SENİNDE RENAULTU ÖVMEKDE KENDİNE GÖRE DÜŞÜNCELERİN VARDIR TABİİİ NE DİYEYİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afas03 -- 16 Ağustos 2012; 1:42:45 >
  • hani vw'lerin kapısı kazada kopuyordu
  • Oldu WV sağlam diye duvara girelim , arkadaşlar fanboy falan değilim bir açıklama yapayım , kazanın açısı g-kuvveti -şiddeti = Alınan hasar . WV'nin sağlamlığı kabinin şasinin veya herhangi bir bölgenin sağlamlığına göre ölçülmez , kaza sırasında insanı koruyan kaporta aksamına sağlamlık denir , araç aerodinamik olarak sağlam ama gelen kaza açısı her şeyi bozmaya yetebilir , ön tekerden ağaca giren Ferrari gibi , ön teker üstünden 5 km/hızla vurulduğu zaman 60 km vurmuş gibi içe girmesi bunlar hep açıdır , araç dediğin şeyler bazi yerleri plastik , geri kalanı zayıf metal olarak adlandırılan SAÇ'tır , ben künefe yerken çatalı hızlıca vuruyorum , hasar görüyor deliniyor. 1 tonluk araçların öpücük diye adlandırılan kazaları , paneli içe gömüyor ama bir insana aynı kuvvetle çarptığında havada bir kaç takla attırıyor. Yani Mercedes'te olsa , Bugatti'de olsa önemli olan kazanın gelişidir , dikkatli ve keyifli sürüşler . Dediğim gibi içindeki insanlar sapasağlam çıkıyorsa araç sağlamdır.

• Arkadaşlar aşağıda test videoları var izelyin bu arada hızlarıda çok yüksek değil bu testlerin bildğim kadarıyla 40-50-60 km hıza ye göre falan yapılıyor. Günümzde zannetmiyorum bu hızda kaza olsun

Arkadaşlar 2008 model golf ün Ncap testi

Buda Clio HB 2006 model Clio da sağlam kalmış gerçekten. Hiç beklemezdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaRaKaN -- 16 Ağustos 2012; 2:30:08 >

• Araçların önden çekilmiş fotoğrafları

Bu golf ne hale gelmiş ?

Bu golf ne hale gelmiş ?
  • Sene 2012, Euroncap, IIHS vb pek çok kuruluş önden, yandan, arkadan çarpışma ve takla testleri yapıyor, bizim insanımız ise hala bir kaza sonucu çekilmiş fotoğrafa bakarak bir araca teneke, diğerine tank demenin peşinde. Bir Renault kullanıcısı olarak söylüyorum ki, yukarıdaki kazada Golf'ün daha fazla hasar alması, Clio'dan daha az sağlam ya da daha az güvenli olduğunun göstergesi değildir. Bu fotoğraftan çıkarılacak tek bir sonuç varsa, o da yukarıdaki gibi "Renault'ya güvenmiyorum, zaten Fransız markası" şeklinde yorum yapan bilgisiz ve önyargılı kişilere, Renault'nun VW'le 3 aşağı 5 yukarı aynı sağlamlıkta ve güvenlikte otomobiller yapabildiği, ortada bu kadar çarpışma testi varken, hala eliyle kaporta eğmeye çalışmanın cahillik olduğudur. (Benim 2006 Polo'mun da kaportası cila yaparken çok güzel esniyordu...)

Bir de ABD'de uygulanan "small overlap" adlı yeni teste katılan premium araçlar içinde sadece diz korumasından "P" alan Mercedes ve Lexus'u ya da hiç "P" notu almayan ama sadece 1 adet "M" notu alan VV CC'yi "güvenlikte sonuncu oldu" diye tanımlayacak kadar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlara söyleyecek söz bulamıyorum. Bu testte başarısız olan C sınıfı, tavan sağlamlığı testinde "pahalı orta büyüklükte araçlar" sınıfında 1. sırada. CC'nin kardeşi Passat ise "standart fiyatlı orta büyüklükte araçlar" sınıfında 6.32 strength-to-weight oranı ile açık ara 1. sırada. Üstelik bu değere yaklaşabilen dahi yok. Aynı şekilde Toyota ve Lexus'un da tavan sağlamlığı testlerinde ilk sıralarda yer alan pek çok modelleri var. Buyrun link :http://www.iihs.org/ratings/roof/detailsbyclass.aspx?30,http://www.iihs.org/ratings/roof/detailsbyclass.aspx?15

Yinehttp://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=30 adresindeki "Top Safety Pick" yani kısaca sınıfının en güvenli araçlarına bakacak olursak (ön, yan, takla ve arkadan çarpışma testlerinin tamamını içerir) "small overlap" testinde başarısız olan Audi, Mercedes, VW, BMW ve Toyota gibi markaların neredeyse tüm modellerinin güvenlik testlerinin tamamından "G" notu aldığını görebilirsiniz.

"Small overlap" testinin sonucu Volvo ve Acura için önemli bir başarı, Mercedes, VW ve Lexus vb için ise bir başarısızlıktır. Fakat bu test sanki tek başına bir aracın tüm güvenlik notunu veriyormuş gibi, bu testte başarısız oldu diye bir aracı "güvensiz" ilan etmek ne kadar akıllı ve mantıklı bir harekettir, orasını da artık biraz düşünüp yorumlayın.

• kazayı gördüm. clioda da golf kadar hasar vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afas03
    Yavv yapmayın yaaa bende vw ağır bir kaza atlattım gerçektende ailemden kimsenin burnum kanamadan kurtuldu kalkıp buraya renault övmeyin yaa kaportaya vurduğun zaman içine çöküyor birde demissin clio şöyle böyle o clio dediğin araba Allah bilir nasıl kaza yaptın kazası vw kadar ağırmıydı bakalım kısacası kalkıp renault övmeyin yapmayın etmeyin eylemeyin ne olursa olsun sonuçda fransız arabası hiçbir şekilde renault bana o güven duygusunu vermiyor ne derseniz deyin Vw yeri her zaman ayrıdır

iyi sallamışsın daha kaporta kalınlığı ile güvenlik arasında bir bağlantı olmadığını çözememişsin
    Senin Renault diyerek güya küçümsediğin araç güvenlikte vw'den oldukça önde
    Renault 5 yıldız alırken vw modelleri 2 yıldızda geziyordu.Kazayı yapan Renault clio euroncap'tan ilk 5 yıldız alan B sınıfı araçtır 2005'da 5 yıldız almıştır vw polo ise ancak 4 yıl sonra 5 yıldız alabilmiş
    kazada da B sınıfı bir aracın(clio) kendinden ağır C sınıfı(golf) bir araçla kafa kafaya çarpıştığında ne olacağını göstermiş ve 5 yıldızının hakkını vermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybars_ -- 16 Ağustos 2012; 9:53:29 >

• quote:

Yazık yaa, bunları gördükçe üzülüyorum valla. Adam vw i övecem, ondan sağlam araba yoktur, Fransız arabası vw den daha zayıftır demek için 40 takla atmış, ama attığıyla da kalmış.

Bari biraz inandırıcı olaydın.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orijinalden alıntı: Extenza

tamam arkadaşım golf paramparça olmuş renoya birşey olmamış tamamda bilip bilmeden konuşmayın yaa çarpışmanın kimse nasıl olduğunu bilmiyor belki golf yerine bi accent olsa 2 ye falan ayrılırdı herhalde.belliki çok şiddetli bir kaza volkswagen bile bu hale gelebiliyor.

Madem bilip bilmeden konuşmayacağız, sen neden Accentin 2 ye ayrılacağını söylüyorsun? Bunu nerden biliyorsun da böyle bir yorum yazma gereği hissettin?

Hem volkswagen bile bu hale gelebiliyor ne demek? vw titanyumdan mı yapılmış da, vw bile.... Sizler, vw i hala sağlam bilin. Devam edin böyle.

Görünen köy klavuz istemiyor, herşey ortada. vw bile....

kazanin siddetini biliyormusun arkadasim belki vw yerinde herhangi bir arac olsaydida buyuk hasar alirdi demek istedigim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

tamam arkadaşım golf paramparça olmuş renoya birşey olmamış tamamda bilip bilmeden konuşmayın yaa çarpışmanın kimse nasıl olduğunu bilmiyor belki golf yerine bi accent olsa 2 ye falan ayrılırdı herhalde.belliki çok şiddetli bir kaza volkswagen bile bu hale gelebiliyor.

Madem bilip bilmeden konuşmayacağız, sen neden Accentin 2 ye ayrılacağını söylüyorsun? Bunu nerden biliyorsun da böyle bir yorum yazma gereği hissettin?

Hem volkswagen bile bu hale gelebiliyor ne demek? vw titanyumdan mı yapılmış da, vw bile.... Sizler, vw i hala sağlam bilin. Devam edin böyle.

Görünen köy klavuz istemiyor, herşey ortada. vw bile....

kazanin siddetini biliyormusun arkadasim belki vw yerinde herhangi bir arac olsaydida buyuk hasar alirdi demek istedigim.

Mesele de o zaten. Kazanın şiddetini sen biliyor musun da, accentin ortadan 2 ye ayrılacağını iddia ediyorsun? Neden vw yerine başka bir araç olsaydı, daha büyük hasar alıyor? Benim merak ettiğim bu sorunun cevabı. Neye dayanarak vw in daha sağlam olduğunu iddia edebiliyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: MSC Performans

Araçların önden çekilmiş fotoğrafları

Bu golf ne hale gelmiş ?

Bu golf ne hale gelmiş ?

hala bazıları yazıyor golf daHA az hasar almış diye buyrun önden fotoğrafı

clio nun zaten arkadan darbesi yok hepsi önden

başka söyleyecek sözü olan

• quote:

Güzel kardeşim o yeni videoları izlersen Mercedes, Volvo farketmeden kaportanın çarşaf gibi katlanmaktan başka işe yaramadığını anlamış olman gerekirdi. Gözlüğün varsa takıp bir daha izle, 3-4 civatayla tutturulan çamurluk ve kaput gibi parçaları koruyucu mu sanıyorsunuz hala?

• ww ve toyota hayranlığına bende karşıyım ama objektif olmak laızmEn üstte ...Golfun resminden sonra clio ve başka bir beyaz araç daha var bu kazada 4 araç birden var 2 araçmış gibi yorum yapmamak lazım.
  • Focushaber sitesinde olay sonrası video'su var, kafa kafaya çarpışan araçlar clio ve golf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MSC Performans

Focushaber sitesinde olay sonrası video'su var, kafa kafaya çarpışan araçlar clio ve golf.

kafaya ve clio bana göre daha az hasar almış hızlar nasıldı acaba
  • Volkswagen bile bu kadar dağılıyorsa araba almamak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.