selam* arkadaşlar. 1 ay önce yeni bir bilgisayar aldım. Özellikleri şöyle;
Pentim D 930 3.0 Ghz Asus P5Ld2 SE Sapphire Ati Radeon 512 Mb X1900XT 1 Gb Kingston 533 Mhz DDr2 Ram 300 Gb Samsun Sata 2 HDD Sony DVD-Wr AOpen H600B-B27 Kasa-350 Watt
Sizce 350 Watt güç kaynağı bu sistem için yeterlimi. Şu nedenle soruyorum. 1- Ekran kartının Mhz değerleri normal değerlerinin altında. Bu acaba güç kaynağındanmı kaynaklanıyor. 2- Harddiskten tıkırtı şeklinde gürültü geliyor. Sata HDD lerin biraz ses yaptığı söyleniyor. ama sesler biraz fazla sanki. 3- Sistem e skystar2 bir tv kartı takmıştım. O zaman bazı sorunlar oluyordu. Bilgisayar açılırken Hoşgeldiniz ekranında takılıp kalıyordu . Açıldığında da bazı ayarlar geri geliyordu. BU da güç kaynağının yetmemesin den mi acaba?
Biraz fazla uzattık ama herkesin hoşgörüsüne sığınıyorum. Yeni bir bilgisayar alınca insan biraz pimpirikli oluyor. Teşekkürler....
En az 400w lık kaliteli bir marka psu alman gerek.tagan easycone 430w mesela.bu sisteme en azından bunun gibi kaliteli bir psu ya emanet etmelisin.
quote:
Orjinalden alıntı: akzabat
selam* arkadaşlar. 1 ay önce yeni bir bilgisayar aldım. Özellikleri şöyle;
Pentim D 930 3.0 Ghz Asus P5Ld2 SE Sapphire Ati Radeon 512 Mb X1900XT 1 Gb Kingston 533 Mhz DDr2 Ram 300 Gb Samsun Sata 2 HDD Sony DVD-Wr AOpen H600B-B27 Kasa-350 Watt
Sizce 350 Watt güç kaynağı bu sistem için yeterlimi. Şu nedenle soruyorum. 1- Ekran kartının Mhz değerleri normal değerlerinin altında. Bu acaba güç kaynağındanmı kaynaklanıyor. 2- Harddiskten tıkırtı şeklinde gürültü geliyor. Sata HDD lerin biraz ses yaptığı söyleniyor. ama sesler biraz fazla sanki. 3- Sistem e skystar2 bir tv kartı takmıştım. O zaman bazı sorunlar oluyordu. Bilgisayar açılırken Hoşgeldiniz ekranında takılıp kalıyordu . Açıldığında da bazı ayarlar geri geliyordu. BU da güç kaynağının yetmemesin den mi acaba?
Biraz fazla uzattık ama herkesin hoşgörüsüne sığınıyorum. Yeni bir bilgisayar alınca insan biraz pimpirikli oluyor. Teşekkürler....
Güç yeter ama kastırır ve sistem guvende olmaz o gucle...
bu adresten sistemin yediği psu miktarını ölçebilirsin
eger tam performan almak istiyorsan iyi bir power gerçek olan ve amper değerleri iyi olan power almalısın karı oldukça güç çeken bir kart hard diskler için söylediklerine katılmıyorum segate ses olayını bizim gibi üye arkadaşlar biraz abartıyor bunlarıda kullandığım için söylüyorum powerın hesaplı olmasını istersen elindeki powerı satıp yerine 450 watt fsp,tagan 480 watt enermax silverstone tarzı alman senin için iyi olacaktır zaman gelivek ve sen bir tane daha disk alacaksın yemiyicek sisteme optik sürücü takacaksın bu iş böyle devam eder almışken uzun süre idare edecek bir şey almalısın seni yarı yolda bırakmayan ve sana destek olan bir power çünkü bütün donanım parçalarının güç aldığı yerdir power onun için bu işin şakası olmaz ilerde üzülebilirsin
Sistemin iyi ama kasa yaramaz+üzerindeki sanırım FSP nin PSU su olmalı ama o değerde zaten değil!! Bende 1,5 sene Aopen kullandım memnun hiç kalmadım,dolayısıyla ileriye dönük mutlaka PSU al ve Tagan,Zalman,Enermax üçlüsü süper sonra Silverstone,Aero,FSP üst modelleri olabilir ama sen ilk üçlüye yönel,ben dün Zalman aldım,Tagan dan vazgeçip,tam bir aydır ne alacağım diye düşürken,olayı bitirdim,ses sıfır bir kere!!fanların iyiyse ki Aopende bunlarda seslidir,PC çalılıyormu belli bile değil,birde işlemci soğutucusu alacağım ama ondada hala geziyorum ne alacağım diye!!!