Selamlar çok bilgim yok stok soğutucum yetersiz kalıyor o yüzden almak istiyorum önerilere açığım; İşlemcim:3700X https://www.hepsiburada.com/arctic-freezer-50-tr-rgb-amd-str4-cpu-sogutucu-ar-acfre00055a-p-hbv00000o5y9n almayı düşündüğüm soğutucu da bu. |
Bu hava soğutma iyi midir?
-
-
O soğutucu Threadripper işlemciler için... Size uymaz!
Alacağınız soğutucu AM4 soket uyumlu olmalı. Örneğin yine Arctic'in Freezer 34 serisine bakabilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ehhalilO soğutucu Threadripper işlemciler için... Size uymaz!
Alacağınız soğutucu AM4 soket uyumlu olmalı. Örneğin yine Arctic'in Freezer 34 serisine bakabilirsiniz.
Teşekkür ederim, bu soğutucu hakkında görüşleriniz nasıl? Sessiz ve yeterli soğutma yapar mı?
-
12se olanı bende var çok memnunum 1800x işlemcide kullanıyorum kasanın soğutucu desteğine bak bu en az 14 cm civarı yan kapak mesafesi istiyor benim takılı halini alt resime bırakıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Kasım 2020; 17:50:6 > -
Rica ederim...
O soğutucunun yeterli soğutma yapacağından kuşkum yok ancak genel kanının aksine Noctua fanların ses (sessizlik) başarısını iyi bulmuyorum. Ben sese karşı takıntılı biriyim ve bu uğurda belki 20-25 kadar farklı marka/model fan test etmişliğim var. Bu soğutucunun üstündeki modeli test etmedim ama 120 mm'lik iki farklı Noctua modelini test ettim ve ikisinden de ses bakımından memnun kalmadım. İkisi de 700 rpm'den sonra beni rahatsız edecek bir ses çıkarmaya başlıyordu.
Ses konusu görecelidir. Beni rahatsız eden fan, size çok sessiz gelebilir... Ayrıca bu soğutucunun üstündeki modeli test etmediğimi bir kez daha belirteyim. Yani belki bu model, benim test ettiğim modellere göre ses konusunda daha iyi olabilir, bir şey diyemem.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mito117212se olanı bende var çok memnunum 1800x işlemcide kullanıyorum kasanın soğutucu desteğine bak bu en az 14 cm civarı yan kapak mesafesi istiyor benim takılı halini alt resime bırakıyorum.
çok teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ehhalilRica ederim...
O soğutucunun yeterli soğutma yapacağından kuşkum yok ancak genel kanının aksine Noctua fanların ses (sessizlik) başarısını iyi bulmuyorum. Ben sese karşı takıntılı biriyim ve bu uğurda belki 20-25 kadar farklı marka/model fan test etmişliğim var. Bu soğutucunun üstündeki modeli test etmedim ama 120 mm'lik iki farklı Noctua modelini test ettim ve ikisinden de ses bakımından memnun kalmadım. İkisi de 700 rpm'den sonra beni rahatsız edecek bir ses çıkarmaya başlıyordu.
Ses konusu görecelidir. Beni rahatsız eden fan, size çok sessiz gelebilir... Ayrıca bu soğutucunun üstündeki modeli test etmediğimi bir kez daha belirteyim. Yani belki bu model, benim test ettiğim modellere göre ses konusunda daha iyi olabilir, bir şey diyemem.
Uzun yazınız için çok teşekkür ederim. İkisi arasında tekrar düşünüp karar kılacağım. cok sağolun.
-
İkisi derken daha önce örnek olarak yazdığım Freezer 34 ile NH-U12S modelini kastediyorsunuz sanırım.
Şunları da birer seçenek olarak değerlendirebilirsiniz:
https://www.hepsiburada.com/fuma-2-scfm-2000-p-HBV00000O4YLW?magaza=teknoraks
https://www.itopya.com/cooler-master-hyper-212-black-edition-islemci-sogutucusu//
-
şaka yapıyorsun sanırım ben kullanıyorum ve gayet sessiz denemediysen sesli demen yanlış en sessiz fan noctuadır bence de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 26 Kasım 2020; 1:41:50 > -
Denemeden sesli olduğunu mu söylemişim? Şaka yapan sensin sanırım
Yazdığım yorumu tekrar ve dikkatle okursan gereksiz bir yanıt verdiğinin farkına varırsın (diye umuyorum)
-
Bence sen ne yazdığını iyi oku alttaki yazını sen yazmadın o halde? bu soğutucu derken neden bahsettin o zaman? ayrıca noctuayı sesli bulmak da ayrı bir olay sese duyarlılığın kimsede yok sanırım
Bu soğutucunun üstündeki modeli test etmedim ama 120 mm'lik iki farklı Noctua modelini test ettim ve ikisinden de ses bakımından memnun kalmadım. İkisi de 700 rpm'den sonra beni rahatsız edecek bir ses çıkarmaya başlıyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Kasım 2020; 0:18:31 > -
Nerenle okuyorsun ya da nasıl anlamak istiyorsun bilmiyorum ama gayet açık ve net yazdım. Bu soğutucu için "sesli" demedim.
"Bu soğutucunun üstündeki modeli test etmedim ama 120 mm'lik iki farklı Noctua modelini test ettim ve ikisinden de ses bakımından memnun kalmadım." dedim. Gayet açık ve net şekilde yazılmış bu cümleden ne anladın?
Yorumun sonunda; "Ses konusu görecelidir. Beni rahatsız eden fan, size çok sessiz gelebilir... Ayrıca bu soğutucunun üstündeki modeli test etmediğimi bir kez daha belirteyim. Yani belki bu model, benim test ettiğim modellere göre ses konusunda daha iyi olabilir, bir şey diyemem." yazdım.
Gayet açık değil mi?
Sendeki Türkçeyi anlama yeteneği kimsede yok sanırım
Noctua'yı sesli bulmak sana acayip bir olay gibi gelebilir ama dediğim gibi; "ses konusu görecelidir". Ayrıca Noctua'yı yeterince sessiz bulmama konusunda emin ol yalnız değilim.
Benim kadar; yapılmış fan incelemelerini araştıran, birçok farklı siteyi didik didik eden, yüzlerce yorum okuyan, bunlarla yetinmeyip en az 20 farklı fan modelini bizzat alıp test eden kaç kişi daha çıkar şu forumda, bilmiyorum. Ben bu konuda ciddi emek/zaman/para harcamış biri olarak görüşlerimi yazdım.
Sen Noctua'n ile mutluysan sorun yok. Senin için önemli olanın bu olması gerekir. Keyfine bak... Benim yazdığım yorum beni bağlar. Benim ses hassasiyetim seninki ile aynı olmak zorunda değil.
-
Mito1172, ya okuduğunu anlamama sorunu yaşıyorsun, ya da kasıtlı olarak yanlış anlamış gibi yapıp sataşıyorsun. Okuduğunu anlamama sorunu yaşıyorsan bir Türkçe kursuna gidip kendini geliştirebilirsin. Kasıtlı olarak yanlış anlamış gibi yaparak sataşıyorsan, ahlaki bir sorunun var demektir ve ben bu noktada sana öneride bulunamam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 28 Kasım 2020; 10:14:15 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X