Şimdi Ara

Bu insanlar neden paraya ihtiyaç duyuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba birkaç sorum var ben c# öğrenmek istiyorum hevesliyim ve bu işe bin kişi girer 2 kişi çıkar bunu biliyorum ama ve birkaç gündür pdfden pdfye okuyorum ve size sorularım bana önereceğiniz türkçe kitaplar varmı ingilizcelere ileride geçeceğim onlar hazır şimdilik türkçe olanları okumak istiyorum 2. sorum biraz oyun yapımcıları ile ilgili bildiğiniz gibi oyun yapımcısı oyunu yapmak için para istiyor benim sorum şu bu adam parayı oyun bittikten sonramı öncemi istiyor burda evet yada hayırda gidelim bittikten sonra istiyorsa neden istiyor hani kickstarterda o kadar para istiyorlar neden istiyor ? elemanlara maaşmı verecek kullandığı programlar korsanmı ? çünkü elemanlara maaş verecekse oyunu bir platformda çıkardıktan sonra o oyun satınca parasını öyle karşılasın eğer cevap bitmeden önce istiyorsa neden istiyor yazılımı korsanmı kullanıyorlar ? maaşmı verecek yani bunları anlamak istiyorum bu adamın paraya neden ihtiyacı var ve ben bir yazılımı korsan kullansam oyunu yapsam etsem herşey bitse sonra çıkarmadan 1 ay önce gidip bütün yazılımların orjinal olması kadar para istiyim böylemi yapıyor bu yapımcılar ?

• amone kullanıcısına yanıt
    istediğim türde bir cevap verdiğiniz için teşekkür ederim birşey daha soracağım mesela bir oyun yapacağız bunun için kafadan unity, 3ds max ,visual studio temel 3 programı yazdım yada aklına gelen gerekli program varsa söylermisin bunların fiyatlarına baktığımda özellikle 3ds max bilmem kaç bin dolar yani bu oyun yapımcıları bunu kendi cebindenmi karşılıyor yada nasıl işliyor ve kafadan ne kadar para lazım 1 kişinin lisans masrafları için ? ve mesela kickstarterda bir proje tanıttım istediğim paraya ulaştım sonra projenin yapımına başladım ama sonra projeyi yapamadım herşey çöp oldu ama adamların verdiği paranın çoğunu harcadım ozaman ne olacak ?
    peki ben daha hiçbir programı bilmiyorum yani ne c# ne 3ds max bu programları öğrenmek için korsan kullanabilirmiyim çünkü 1 aylık deneme sürümü yeteceğini sanmıyorum yada öğrenci sürümü gibi birşeyler varmı bu programları birşekilde temin edebiliyormuyuz ucuza
  • kısa birkaç sorum daha var şu bahsettiğiniz kitabın hangi versiyonunu almalıyım 4.0,3.0,2.0 ve c++,java adınada kitap önerebilirmisiniz birde sizce c# mı c++ mı javamı ben sadece oyun yapmak istiyorum yani programda yapacağım ama amacım oyun bu yüzden sanırım en iyisi c# ile java hangisini seçmem lazım sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solomon159 -- 22 Ağustos 2013; 22:33:22 >
    javayı düşündükçe aklıma minecraft geliyor ben grafiği iyi olacak bir oyun yapmak istiyorum sonra javayı boşveriyorum sonra c# diyorum bu seferde zor gelecek diye düşünüyorum crysisi görüncede imreniyorum :D sonra c++ bakıyorum oda eski kaldı diye görüyorum tek çare c# herhalde
  • Lotoda büyük ikramiyeyi tutturmuş ya da 6lıyı kazanmış bir programcı belki zevkine yardım edebilir babasının hayrına. Ya da stajyer ararsın ama belgeler ile uğraşmak zorundasın bir de şirketin olacak sanırım.
  • - Kickstarter'da oyle kafadan fikrim var diye isler yurumuyor, uzerinde aylarca calisilmis prototipler tanitildiktan sonra para yardimi isteniyor. Ayrica prototipin son kullaniciya ulastirilana dek olan zaman diliminde giderler icin para isteniyor. Sonucta calisisanlarin ev kirasi, mutfak masrafi, iscilik parasi ve bircok ayri giderleri var.

- Unity3D, 3DsMax, Photoshop etc... toplasan lisanslari $10,000 etmez, kaldiki buda oyun sektorunde cerez parasi bile degil. Eger tek kisiysen ve paran yoksa, git bankadan kredi cek, 15 bin TL'ye kadar kredi veriyorlar herkese. Hicbir iste para yatirmadan para kazanamazsin.

- Java ve C# bibirinin %80 aynisidir, birini ogrenen digerindeki farklari 1 haftada kavrar ve tam kullanima gecer.

- Crysis gibi oyunlarin cevre tasarimlari falan artik enginlerle cok kolay yapiliyor, ama onunde karakterler, animasyonlar, modeller, senaryo, muzikler, sahne tasarimi, level tasarimi, vsvs... onlarca degisik tamamlanmasi gereken adimlar var, ve zaten belki 100 kisiden fazla ekipler tarafindan yapiliyor.

- Birde bu sektorun icinde bulunmamis insanlarin kafasinda islerin cok kolay oldugunu dair bir izlenim var. Emin on son model, iyi grafikli bir tetris bile yapmak cok uzun zamanini alicaktir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

- Kickstarter'da oyle kafadan fikrim var diye isler yurumuyor, uzerinde aylarca calisilmis prototipler tanitildiktan sonra para yardimi isteniyor. Ayrica prototipin son kullaniciya ulastirilana dek olan zaman diliminde giderler icin para isteniyor. Sonucta calisisanlarin ev kirasi, mutfak masrafi, iscilik parasi ve bircok ayri giderleri var.

- Unity3D, 3DsMax, Photoshop etc... toplasan lisanslari $10,000 etmez, kaldiki buda oyun sektorunde cerez parasi bile degil. Eger tek kisiysen ve paran yoksa, git bankadan kredi cek, 15 bin TL'ye kadar kredi veriyorlar herkese. Hicbir iste para yatirmadan para kazanamazsin.

- Java ve C# bibirinin %80 aynisidir, birini ogrenen digerindeki farklari 1 haftada kavrar ve tam kullanima gecer.

- Crysis gibi oyunlarin cevre tasarimlari falan artik enginlerle cok kolay yapiliyor, ama onunde karakterler, animasyonlar, modeller, senaryo, muzikler, sahne tasarimi, level tasarimi, vsvs... onlarca degisik tamamlanmasi gereken adimlar var, ve zaten belki 100 kisiden fazla ekipler tarafindan yapiliyor.

- Birde bu sektorun icinde bulunmamis insanlarin kafasinda islerin cok kolay oldugunu dair bir izlenim var. Emin on son model, iyi grafikli bir tetris bile yapmak cok uzun zamanini alicaktir.

cevap için teşekkürler bu arada tetris olayında haklısın bunu uzun zamandır fark ettim benimde istediğim bir yerden başlayıp ilerlemek sağol :) javadada doğru dürüst bir oyun göremediğim için kötü gözle bakıyordum

• Grafik olarak java , c# , c++ demişsin bunun programlama dilleriyle zerre kadar alakası yok kullanacağın 3d motoru ve modellerin kalitesiyle alakası var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.