programdan birşey anlayamadım hiç oc yapmadım resimde 102 görünüyor yanlış yeremi bakıyorum acaba?
gayet normal boş halimi yüklümü ?
işlemci nedir ? boşta stok fan ise gayet iyi değerler boşta
işlemci i5 2500k boşta hali stock fan ile hız aşırtsam sorun çıkarırmı acaba anakartın özelliğinde tek tuşla yükseltiyor yapsammiki daha önce hiç yapmadığım için sıkıntı çıkarırmı acaba?
Sıcaklıklar gayet normal. 102 dediğin yere değil yan tarafındaki sayıya bakman lazım
quote:
Orijinalden alıntı: armodillo
Sıcaklıklar gayet normal. 102 dediğin yere değil yan tarafındaki sayıya bakman lazım
teşekkürler hocam peki her çekirdeğinki 39 cpu yazan 29 hangisi tam olarak ısısı ve % de kaçtan sonrası riskli?
quote:
Orijinalden alıntı: sonerdursun1
quote:
teşekkürler hocam peki her çekirdeğinki 39 cpu yazan 29 hangisi tam olarak ısısı ve % de kaçtan sonrası riskli?
bir işlemci 105de iflas eder yani yanar , ancak biosların %90 ı 95cden sonra kendini otomatik resetler ... yani aşırı ısınmada kendini kapatır ancak sürekli olarak oyunlarda 70c değerlerinde geziniyorsa işlemcinin ömrü çok cabuk azalır . hiç değilse 60-70 tl arası xigmatek sogutucular var onlardan alabilirsin
bir işlemci 105de iflas eder yani yanar , ancak biosların %90 ı 95cden sonra kendini otomatik resetler ... yani aşırı ısınmada kendini kapatır ancak sürekli olarak oyunlarda 70c değerlerinde geziniyorsa işlemcinin ömrü çok cabuk azalır . hiç değilse 60-70 tl arası xigmatek sogutucular var onlardan alabilirsin
100 tlye kadar bütçe ayırdım fan için o fiyata en ideal ve en sessiz olanı önerebilirmisiniz?
1155 lga uyumlu hiç bir sıkıntı çekmeden rahat rahat pcyi 24 saat açık tutabilirsin :)
Eğer yükte 45 dereceyi geçmiyorsa bu sıcak havalarda, Fan almana gerek yok kardeşim 50 den yukarı vuruyorsa almanı öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: Extreme_i7
quote:
Orijinalden alıntı: sonerdursun1
quote:
işlemciye göre değişir 55 den sonrası zarar.
sıcaklık (boşta da olsa) normal ;)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme