Şimdi Ara

CPU sıcaklığı 85 dereceye çıkıyor bir anda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde sistem boştayken 35-40 derecelerde olan CPU oyunlara girince bir anda 85 dereceye çıkıyor AIDA64den de kontrol ettim 85 dereceye çıkınca %50ye throttling yapıyor hatta bazı oyunlar direk kapanıyor oyunun ortasında oyuna girince bir anda 70 derece oluyor ondan sonra yavaş yavaş 1 derece artarak 85e geliyor işlemci fanını yeni değiştirdim 2650 RPMde dönüyor biosdan sabitledim maximuma hızını 3 farklı termal macun denedim hiçbirinde düzelmedi 2 defa format attım bilgisayara aynı CPUyu aldım onda denedim yine aynı sorun voltaj azaltmayı denedim sadece 85 dereceye çıkma süresini azalttı CPUnun 2 haftadır bu sorundan muzdaribim
    Sistemim:
    Windows 10
    Anakart GA-G41MT-S2 gigabyte
    Ekran kartı Nvidia geforce GT 1030
    CPU Intel core 2 Duo E8500
    PSU 350W
    8GB DDR3 ram 4-4

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Core 2 duo öyle çok ısınacak bir işlemci değil. Bende E4500 vardı. Stok fan ve macunla kullanıp bir de stok voltajla 2.93 Ghze overclock etmiştim. Buna rağmen 60lı derecelerde çalışıyordu.
    O işlemcinin 85 dereceyi görmesi anca soğutucunun işlemci üstüne tam basmaması ile olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plastik tak cevir ayaklardan biri tam oturmuyor sanirim. Anakartin arkasindam bir kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutucuya özellikle dikkat ediyorum takarken taktıktan sonra oturmuşmu diye kontrol ediyorum tamamen oturuyor fan işlemciyin ghzini düşürüp voltaj düşürdüm yine 85 dereceye çıkıyor

• İşlemci soğutucusunun düzgün takılılp montajının da doğru olduğuna eminseniz, ve termal macununda yeterli kıvamda sürüldüğünden de ( ne çok az ne çok fazla ) Bunlar eğer doğru yapıldıysa

mümkünse birde başka bir psu ile deneme yapabilirseniz daha iyi olur. Watt olarak 350 lilik psu yeterli gelebilir ama çok uzun yıllardır kullanılıyorsa artık sıkntı çıkartıyor olabilir. Sistem baya eski

çünkü . Eğer psuda onunla yaşıtsa olabilir. Bilgisayara aynı cpuyu aldım demişsiniz. Demek ilk işlemcide de aslında sorun yok bnce. Mümkünse başka bir daha iyi psu ile deneyin imkan varsa.

İki kere format attım denmiş muhtemelen işletim sistemi ile ilgili virus falan da değil. İlk önce başka bir psu ile deneyin sorun çözülmezse farklı bir usb ile temiz bir iso dosyası ile tekrar windows kurun.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Ben anakarttan olabilir diye düşünüyorum çünkü başka işlemcilerde açıyor bilgisayarı işlemcinin voltajı yüksek olmasına rağmen sorunun anakartta olduğuna emin olabilirsem değiştiricem de boşuna para harcamak istemiyorum emin değilken

• Deni12064 D kullanıcısına yanıt

Psu kenardan takmak denemek daha kolay olur aslında o bulunabiliyorsa sorun büyük ölçüde anlaşılır. Hani anakartı sağdan soldan deneme amaçlı bulmak daha zor . O biraz daha uğraştırır zaten.

Siz hangisini tedarik edebiliyorsanız bir türlü ona karar verin. Etkilemiş olmayim. Benim aklıma işlemci montajında hata veya macundan sonra psu geldi. Termal nacunu 3 kere yeniledim denmiş soğutucu da 3 kere takılmış her defasında aynı hata yapılmış olmaz bnce . Yani eninde sonunda doğru yapılmıştır diye tahmin ediyorm.

Tabi bu işlerden ne kadar anladınızı bilmeden konuşuyorum yanlış anlamayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Yok bu işlerden çok anlamam ama bu muhabbetleri yapacak kadar anlıyorum ki internetten de baktım macun sürme işine nasıl sıcaklığı azaltır diye çarpı şeklinde sürünce işlemci sıcaklığı daha az oluyordu onu da denemiştim PSU kenarından takmak ne onu bilmiyorum ama biraz daha açar mısınız

PSU için dedim şey kendi tabirim kafa karıştıyda kusura bakmayın, yani anakart sökülmeden kasanın yanndan başka bir psunun güç kaynağı nın kabloları o anakarta taklr gerekli soketlere öyle bir denenir sorun psudamı diye. Onu demeye çalıştım . Yoksa anakart ı kasada denencekse söküp takma k daha zahmetli olur onun için anlyormusunuz veya daha önce yaptnzmı gibi demek istedim. Yani anakart değişimi yapmak daha uğraştırıcı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 25 Mart 2022; 20:54:12 >
    Başka işlemcilerde herhangi bir ısınma sorunu olmadan çalışıyor bu işlemcide sadece bu sıkıntı var

Anladım ama llk yorumda başka işlemci ile denedim yine aynı sorun devam ediyor denmiş en yukarda. Şimdi başka işlemcilerde sorun yok dendi bu işlemcide var deniyor... sadece 85 e ulaşma hızı azaldı denmiş benmi yanlış anlıyorum.

Yani başka bir işlemci ilede denenmedi mi ? onda da aynı sorun olmadımı ? İşlemciden bahsediyorum.

Denendi başka işlemcilerde sıkıntı yok aynı işlemciden aldım onu da denedim bu işlemcide sıkıntı var sadece 0 E8500de de sıcaklık fırlıyor

Tmm o zaman ben ilk mesjda başka işlemci ile denedi onda da hemen 85 ler geliyor gibi bir anlatım olmuş , ben onun için o şekilde anlattım. Sorunu anladıysanız mesele yok . Demek o işlemcide sorun var gözlemledinize göre.

Çünkü onda oluyor dediniz sadece.

Bu işlemciden 2 tane var sadece bu modelde oluyor bu daha üst modelini de almak istemiyorum galiba düşük modelini alıp oc yapcam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.