Şimdi Ara

Bu isteklere göre Tv önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısmetse önümüzdeki ay yeni işe başlıyorum. Hep diyordum işe girdiğim gibi kendime güzel bir televizyon alacağım, o yüzden şimdi araştırmaya başlayabilirim.
    Aklımda televizyondan istediklerim net ama o kadar çok seçenek var ki, bir bilenden yardım almak en mantıklısı. Sitedeki hazırlanan kılavuzları falan okudum genel olarak bir bilgi sahibi oldum ama çok seçenekle karar vermek zor oluyor. Ben isteklerimi sıralayayayım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

- Bütçe 1500-2000 civarı düşünüyorum.
    - İlla şu marka olsun diye bir beklentim yok, tek isteğim uzun süre götürsün beni, sorun çıkarmasın.
    * En büyük beklentim büyük ekran ve kaliteli bir görüntü. O yüzden min. 40"-50" arası düşünüyorum.
    - Şimdilik normal bir uydu ile kullanacağım ve sd kanalları izleyeceğim.
    - Bazı tvlerde dahili uydu alıcılar var, bunlar için ekstra bir çanak-kablo çekme gibi durumlar var mı yoksa sadece televizyonu takıp izliyor muyuz? Ve randımanları nasıl bu dahili alıcıların?
    * Usbden film izlemekte en büyük isteklerimden biri. O yüzden bu konuda başarılı, altyazılarda sorunu olmayan bir tv tercih sebebim olur.
    - Laptopu tvye bağlama düşüncem var ama laptopta sadece vga ve svideo çıkışları mevcut. Vga-vga bağlantısı görüntü alabilmek için yeterliymiş sanırım. Vga noktası olan tvler yaygın mı? Ve bu bağlantıyla iyi bir görüntü elde edebilir miyim?(Kusursuz olması gerekmiyor izlenebilecek seviyede olsun yeterli bana) Veya bu vga-vga bağlantısı dışında başka hangi seçeneklerle bağlayabilirim laptopu tvye en verimli şekilde?
    * Bir üsttekine bağlantılı olarak aslında amacım laptopta maç izlerken tvye görüntü aktarabilmek. Bunun için bazı televizyonlarda kendi internetleri ve tarayıcıları varmış onlarla her istediğimiz siteden izleme yapabiliyor muyuz? Şimdilik internetten bedava yayınlayan sitelerden izliyorum belki seneye digitürk play alabilirim, digitürkün kendi sitesinden yine tvnin tarayıcısından izleyebiliyor muyum? Bu sağlanıyorsa laptopu bağlamama gerek yok.
    - 3d beklentim yok. Fuzuli özellik gibi geliyor bana. Neticede 3d için fazla kaynak yok elimde, sevmiyorum da zaten 3 boyut özelliğini. Üstte ana beklentilerimi karşılayan bir tvde 3d varsa hayır demem. (Ana beklentilerimi *'la belirttim)

Bazı çıkardığım tv seçenekleri şunlar ama üstünkörü seçtim biraz. Yeni tavsiyelere açığım.

Philips 47PFL4007 120 Ekran LED TV
    LG 42LS575S 106 Ekran LED TV
    Panasonic TX-L47E5E 47 150Hz DLNA UsbMovie Full Hd Led Tv
    Philips 42PFL4208K/12 107cm 200Hz WiFi- Skype- Full HD Smart LED TV
    Samsung 46ES5500 117 Ekran LED TV

Biraz uzun oldu ama neler istediğimi ayrıntılı yazayım dedim. Bu sayede en azından tv seçenekleri daha kolay daralır. Şimdiden yardım edecek herkese çok teşekkürler.

• Alın demiyorum fakat samsung 5700 modeline bakabilirsiniz, 5500 yerine.
    Hd uydu alıcı-Smarttv var. 3d yok.
    Panasonıc-genel olarak iyi.
    LG - 3d olarak iyi.
    Samsung - Usb mediaplayer(çok sayıda format destekli) ve DTS özelliği var. (iyi görüntü için ayar yapılması gerekiyor).
    Sony-Toshıba-Sharp- bunlarda iyiler.
    Phılıps iyidir.

Normal uydu alıcım var demişsiniz. Büyük ekran ve Normal alıcı iyibir görüntü vermez. Yada 2m den yaklaşmıyacaksınız. Uydu alıcısı almam derseniz, Uydu alıcılı bir tv, recevierdeki gibi özellikleri barındırmaz.
    LNB den gelen kabloyu drekt tv ye takıyorsunuz.. yani türksat3a uydu anteni lazım size.
    VGA bağlantı ile videoda bir sıkıntınız olmaz, sağdece enaz 480p video kalitesinde izlemeniz gerekir.
    yaklaşık 1 seneye yakın, dijital karasal yayına geçeceğiz. Sağdece bir parça anten ile (dijital SD ve HD yayın)
    izleyeceğiz. Tv nizde DVB-T2 özelliği olsa daha iyi olur. Araba teybi (radyosu) gibi her yerde HD yayın alınabilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 24 Nisan 2013; 0:39:02 >

• Teşekkürler. Önerilerinizi dikkate alacağım, verdiğiniz tavsiyelere göre iyice netleştirmeye bakayım tercihlerimi. Zaten mayıs gibi almayı düşünüyorum araştıracak zamanım var. Şimdilik normal bir uydu kullanıyorum ama belki hd bir uyduya ya da paralı platformlardan birine geçebilirim(büyük ihtimal digitürk) ancak henüz onlara karar vermedim o yüzden belli süre uydu kullanmaya devam edeceğim. Ama bu televizyonların verimlerini hd kanallarla verdiklerini biliyorum o yüzden tv'yi normal bir uyduyla heba etmemek gerek sanırım.

Başka görüşü olan arkadaşlardan yine bekliyorum önerilerini.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.