Şimdi Ara

BU IZDIRAP SONUNDA BİTTİ -- Golf 7 2014 Comfortline 1.2TSI 105 hp. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
2
Favori
16.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşim o aracı kullanmak olunca metrobüs ne yazık ki tercihlerim arasına girmiyor ama çok güzel ara sokaklar bulabiliyorsunuz..
  • çok güzel araba hayırlı olsun, niye bunu almadın falan diyenlere bakma istediği kadar donanımlı olsun biri megane biri golf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topalkartal

hocam güzergahınız şehir içi mi? kaç km? aracı kaç kişiyle kullanıyosunuz. şehir içi mi çevre yolu mu? ortalama hızınızı da söylerseniz bu şartlarda 1.2 tsı ne kadar yakar size söyleyebilirim. 26 km ortalama hızla rahat trafikte 5.3 değeri tutturulur ama dur kalk trafikte ortalama hız 26 km olursa 7 litreleri bulabilir. güzergah uzunluğu da çok önemli tabi, bilirsiniz..

29km tek yön evden işim, kendi aracımla 66km ortalama hızla gidiyorum işime, 3 adet lamba ve bir kontrolsüz kavşakta bekleme yapılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniqlo

quote:

hocam güzergahınız şehir içi mi? kaç km? aracı kaç kişiyle kullanıyosunuz. şehir içi mi çevre yolu mu? ortalama hızınızı da söylerseniz bu şartlarda 1.2 tsı ne kadar yakar size söyleyebilirim. 26 km ortalama hızla rahat trafikte 5.3 değeri tutturulur ama dur kalk trafikte ortalama hız 26 km olursa 7 litreleri bulabilir. güzergah uzunluğu da çok önemli tabi, bilirsiniz..

29km tek yön evden işim, kendi aracımla 66km ortalama hızla gidiyorum işime, 3 adet lamba ve bir kontrolsüz kavşakta bekleme yapılıyor.

ortalama hızınızın 66 km olması demek fırsat buldukça 90-100 ile seyrediyorsunuz anlamına gelir. bu şartlarda 6 litreyi geçmezsiniz. 10 km lik ışıksız bos bi güzergahım var. cc yi 80 e sabitliyorum 4.7 ortalama çıkıyor..

• quote:

quote:

quote:

ortalama hızınızın 66 km olması demek fırsat buldukça 90-100 ile seyrediyorsunuz anlamına gelir. bu şartlarda 6 litreyi geçmezsiniz. 10 km lik ışıksız bos bi güzergahım var. cc yi 80 e sabitliyorum 4.7 ortalama çıkıyor..

70-110 km arasında gidiyorum ama lambalar ve kavşaklar ortalamayı düşürüyor, kendş aracım hitler golf 6,7-7lt gösteriyor yol bilgisayarında, ortalama 8.5-9lt lpg yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: uurum

quote:

Orijinalden alıntı: BlizZard

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: meganers

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tramp.life

quote:

Siz fiyat yazarken liste fiyatlarıyla kıyaslıyorsunuz galiba?

Kia ceed comfort kampanyalı satış fiyatı 53.500tl, dizeli 59.500tl.

Garantisi 5yıl, golfte extra 2 yıl garanti 2bin tlcik.
    Ceed comfortta hız sabitleme var, golf alanların çoğu bunun için 1500tl para veriyor.
    Kia'da pazarlık payı büyük, 2-3bin indirim almak mümkün.

Yani aynı paraya 1.6 dizel 128hp, 265nm torklu ceed alabiliyorsunuz. 1.2 tsi 105hp, 175nm torklu golften hem performanslı, hem ekonomik olur.

Yine liste fiyatı 56.200tl olan hyundai i30.
    Style donanımına lütfen bir bakın. Keşke golfte de olsa diyeceğiniz ne donanımlar olacak.(kendiliğinden kararan dikiz ayna, katlanır aynalar, bluetooth, usb, sensör vs vs)
    Style donanımlı dizel i30'u golf 1.2 tsi ile yakın fiyatlara alabilmek mümkün.

Hem daha güçlü, hem daha ekonomik, hem daha donanımlı, servisi vs daha uygun aynı segment bir araç...

Siz kendinizi kandırmaya, avutmaya devam edin.

Keşke okuduğunuzu anlamayabilme yeteneğiniz de olsaydı. Neyse bu zevk meselesi sonuçta, siz kia veya hyundai alırsınız umarım.

@underdog nickli arkadaş durumu güzel özetlemişti esasında:

"Yahu adam almış golfü sevdiği için yok mantıksız seçim yok şuda var buda var cılar bi bitmediniz. Restoranda canınız levrek çekse yanınızdaki arkadaşınız ya saçmalama mezgit daha iyi daha ucuz onu ye dese deli diye bakarsınız. Aynı şey bence."

Araba işini restorandaki balıkla bir mi tutuyorsunuz? Çok saçma bir örnek olmuş. İki restoranın birinde levrek uygun, diğerinde çipura. Hangi restorana gitseniz oradaki uygun olanı yersiniz.

Ayrıca zevk meselesidir, beğenir alır bir şey demem ama burada golfü mantıklı göstermeye çalışmanızı eleştiriyorum. Ben zevkimden golf aldım en mantıklısı golf diyemezsiniz. Madem mantık çerçevesinde yaklaşıyorsunuz zevkinizi ikinci plana atın, öyle önerin. Herkesin zevki farklı.

Ayrıca konu sahibi araba almamış, kapora vermiş.

ya mantiga gel Hocam hem diyorsun ki; cipura levrek hangisi hangisinde ucuz sonrada is zevk meselesine gelmis.isin ozu bu tamam ornek cok uc olmus olabilir ama golf lufer astra levrek i30 istavrit ceed palamut. ben lufer seviyorum neden mevzuyu bu kadar uzatiyosunuz ki? balikciya gidip hamsi soylesen arkadasin sana ; ulen somon ayni para hamsi ne yiyosun! demesiyle ayni sey bu

Arabayla lokanta örneği üzerinden gidiyorsun hala. Çok saçma ve alakasız. Birisi 10 -20tl, diğeri 60bin tl. Lokantada her gün canın ne çekerse onu yersin ama arabayı bir kere alıyor birkaç sene kullanıyorsun.

Sen araba alırken bu benim zevkime hitap etti, sar oradan bir golf mü diyorsun? Hiç fiyatına, donanımına rakiplerine bakmıyor musun? Eline 3-5 kuruş para geçince polo alan bayanlar gibi araba mı alıyorsun?

Ben araba alırken verdiğim parayla bana sunduklarına bakıyorum. Rakipleriyle kıyaslıyorum. En ideali hangisiyse onu alıyorum.

Auris ilk geldiğinde golf 1.2 tsi ile arasındaki fark 2500tl idi, ne oldu da fark 8bine çıktı açıklayabilir misiniz?

Ben açıklayayım. Doğuş oto baktı zam yapsa bile millet kuyrukta bekliyor, ben bunlara biraz daha geçireyim dedi. Siz de babanızın markası gibi savunmaya devam ediyorsunuz.

golfü alan hiç kimse doğuş otoyu ve fiyat politikasını savunmaz hocam.
    bi ürün çok satılıyorsa ve kar marjını yükseltmenize imkan veriyosa bunu yaparsınız.
    çok basit bi ekonomik kuraldır bu.
    aurisle golfün fiyatının açılmasının yanıtı da çok basit.
    arz talep meselesi.
    toyota türkiye distribütörü aurisi golf fiyatına satabilecek olsa satmaz mı sanıyosunuz siz?
    demekki ederi o kadar.
    demekki liste fiyatından alan olmuyo ki indirim oluyo.
    golf bu fiyatlara en çok satıyosa golfün de ederi bu demekki.

zorunuza gitmesin diycem ama gittiği çok açık.
    ısrarla golf alanlara doğuş geçirmiş, kazıklamış gibi basit ve kalitenizi belli eden tabirler kullanarak insanları rencide ediyosunuz. bu yaptığınız hiç hoş değil.

Ederi o değil tabii ki. Tamamen fırsatçılık yapıyor, buna da alet oluyorsunuz.

Ben de diyorum ki biraz prensipli olun, 55binlik golfü 60bine almayın. Biraz talep düşse aynı golfü hepimiz daha uyguna alabiliriz. Bunu bile bile golf almak bencilliktir.

Bu arada konu sahibinin ne olduğu belli oldu. Araba falan almayacak, klasik vw şakşakçılarından biriinin açtığı bilmem kaç bininci vw başlığı.

cuma ya da pazartesi teslim alınca ssler ile seni öpeceğim.

Bekliyoruz resimleri. Hatta hangi bayiiden aldığınızı da söylerseniz sevinirim.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2015/5c794dd9-7533-475b-8629-2d722126c43c.jpg

arkadaşlar aracım bayiye ulaştı bugün görmeye gittim ve motor koruma boya koruma kaporta koruma arka ve ön cam filmleri karartma 2 numara 3 yıl garanti anlastım aracın 0 alırken bu korumaların yapıldığıda kayıtlara girildi şase numarı ile 1050 lira paket olarak anlaştım.

ekte fotoğrafları da paylaştım.hangi markayı neyi öneriyorsa önersin tüm yorum yapan arkadaslara tesekkurler yorum yapmadan sadece duygusal nefret mesajları yazanları da daha açıklayııc olmaya davet ediyorum.sebepleriniz açıklayıcı olsun ki insanların varsa tutucu ve sabit bir fikri sizin sayenizde olumlu yönde değişsin gelişsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: meganers

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tramp.life

quote:

Siz fiyat yazarken liste fiyatlarıyla kıyaslıyorsunuz galiba?

Kia ceed comfort kampanyalı satış fiyatı 53.500tl, dizeli 59.500tl.

Garantisi 5yıl, golfte extra 2 yıl garanti 2bin tlcik.
    Ceed comfortta hız sabitleme var, golf alanların çoğu bunun için 1500tl para veriyor.
    Kia'da pazarlık payı büyük, 2-3bin indirim almak mümkün.

Yani aynı paraya 1.6 dizel 128hp, 265nm torklu ceed alabiliyorsunuz. 1.2 tsi 105hp, 175nm torklu golften hem performanslı, hem ekonomik olur.

Yine liste fiyatı 56.200tl olan hyundai i30.
    Style donanımına lütfen bir bakın. Keşke golfte de olsa diyeceğiniz ne donanımlar olacak.(kendiliğinden kararan dikiz ayna, katlanır aynalar, bluetooth, usb, sensör vs vs)
    Style donanımlı dizel i30'u golf 1.2 tsi ile yakın fiyatlara alabilmek mümkün.

Hem daha güçlü, hem daha ekonomik, hem daha donanımlı, servisi vs daha uygun aynı segment bir araç...

Siz kendinizi kandırmaya, avutmaya devam edin.

Keşke okuduğunuzu anlamayabilme yeteneğiniz de olsaydı. Neyse bu zevk meselesi sonuçta, siz kia veya hyundai alırsınız umarım.

@underdog nickli arkadaş durumu güzel özetlemişti esasında:

"Yahu adam almış golfü sevdiği için yok mantıksız seçim yok şuda var buda var cılar bi bitmediniz. Restoranda canınız levrek çekse yanınızdaki arkadaşınız ya saçmalama mezgit daha iyi daha ucuz onu ye dese deli diye bakarsınız. Aynı şey bence."

Araba işini restorandaki balıkla bir mi tutuyorsunuz? Çok saçma bir örnek olmuş. İki restoranın birinde levrek uygun, diğerinde çipura. Hangi restorana gitseniz oradaki uygun olanı yersiniz.

Ayrıca zevk meselesidir, beğenir alır bir şey demem ama burada golfü mantıklı göstermeye çalışmanızı eleştiriyorum. Ben zevkimden golf aldım en mantıklısı golf diyemezsiniz. Madem mantık çerçevesinde yaklaşıyorsunuz zevkinizi ikinci plana atın, öyle önerin. Herkesin zevki farklı.

Ayrıca konu sahibi araba almamış, kapora vermiş.

ya mantiga gel Hocam hem diyorsun ki; cipura levrek hangisi hangisinde ucuz sonrada is zevk meselesine gelmis.isin ozu bu tamam ornek cok uc olmus olabilir ama golf lufer astra levrek i30 istavrit ceed palamut. ben lufer seviyorum neden mevzuyu bu kadar uzatiyosunuz ki? balikciya gidip hamsi soylesen arkadasin sana ; ulen somon ayni para hamsi ne yiyosun! demesiyle ayni sey bu

Arabayla lokanta örneği üzerinden gidiyorsun hala. Çok saçma ve alakasız. Birisi 10 -20tl, diğeri 60bin tl. Lokantada her gün canın ne çekerse onu yersin ama arabayı bir kere alıyor birkaç sene kullanıyorsun.

Sen araba alırken bu benim zevkime hitap etti, sar oradan bir golf mü diyorsun? Hiç fiyatına, donanımına rakiplerine bakmıyor musun? Eline 3-5 kuruş para geçince polo alan bayanlar gibi araba mı alıyorsun?

Ben araba alırken verdiğim parayla bana sunduklarına bakıyorum. Rakipleriyle kıyaslıyorum. En ideali hangisiyse onu alıyorum.

Auris ilk geldiğinde golf 1.2 tsi ile arasındaki fark 2500tl idi, ne oldu da fark 8bine çıktı açıklayabilir misiniz?

Ben açıklayayım. Doğuş oto baktı zam yapsa bile millet kuyrukta bekliyor, ben bunlara biraz daha geçireyim dedi. Siz de babanızın markası gibi savunmaya devam ediyorsunuz.

golfü alan hiç kimse doğuş otoyu ve fiyat politikasını savunmaz hocam.
    bi ürün çok satılıyorsa ve kar marjını yükseltmenize imkan veriyosa bunu yaparsınız.
    çok basit bi ekonomik kuraldır bu.
    aurisle golfün fiyatının açılmasının yanıtı da çok basit.
    arz talep meselesi.
    toyota türkiye distribütörü aurisi golf fiyatına satabilecek olsa satmaz mı sanıyosunuz siz?
    demekki ederi o kadar.
    demekki liste fiyatından alan olmuyo ki indirim oluyo.
    golf bu fiyatlara en çok satıyosa golfün de ederi bu demekki.

zorunuza gitmesin diycem ama gittiği çok açık.
    ısrarla golf alanlara doğuş geçirmiş, kazıklamış gibi basit ve kalitenizi belli eden tabirler kullanarak insanları rencide ediyosunuz. bu yaptığınız hiç hoş değil.

Ederi o değil tabii ki. Tamamen fırsatçılık yapıyor, buna da alet oluyorsunuz.

Ben de diyorum ki biraz prensipli olun, 55binlik golfü 60bine almayın. Biraz talep düşse aynı golfü hepimiz daha uyguna alabiliriz. Bunu bile bile golf almak bencilliktir.

Bu arada konu sahibinin ne olduğu belli oldu. Araba falan almayacak, klasik vw şakşakçılarından biriinin açtığı bilmem kaç bininci vw başlığı.

cuma ya da pazartesi teslim alınca ssler ile seni öpeceğim.

Bekliyoruz resimleri. Hatta hangi bayiiden aldığınızı da söylerseniz sevinirim.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2015/5c794dd9-7533-475b-8629-2d722126c43c.jpg

arkadaşlar aracım bayiye ulaştı bugün görmeye gittim ve motor koruma boya koruma kaporta koruma arka ve ön cam filmleri karartma 2 numara 3 yıl garanti anlastım aracın 0 alırken bu korumaların yapıldığıda kayıtlara girildi şase numarı ile 1050 lira paket olarak anlaştım.

ekte fotoğrafları da paylaştım.hangi markayı neyi öneriyorsa önersin tüm yorum yapan arkadaslara tesekkurler yorum yapmadan sadece duygusal nefret mesajları yazanları da daha açıklayııc olmaya davet ediyorum.sebepleriniz açıklayıcı olsun ki insanların varsa tutucu ve sabit bir fikri sizin sayenizde olumlu yönde değişsin gelişsin.

Araciniz hayirli olsun, Allah kaza bela vermesin

• BlizZard B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.
    Boya koruma uygulaması serviste değil de profesyonel uygulama merkezlerinde yaptırmanızı öneririm.
    Serviste bu işleri taşeronlara yaptırdıkları için kalite sıkıntısı var.
    Hangi markanın ürünleri kullanılır belli olmayan yerde ben araba bile yıkatmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

Hayırlı olsun.
    Boya koruma uygulaması serviste değil de profesyonel uygulama merkezlerinde yaptırmanızı öneririm.
    Serviste bu işleri taşeronlara yaptırdıkları için kalite sıkıntısı var.
    Hangi markanın ürünleri kullanılır belli olmayan yerde ben araba bile yıkatmam.

bahsettiğim işlemler seriviste değil sadece vw batı denizlinin anlaşmalı olduğu arma markalı firmada yapılacak.teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.
    hocam öncelikle hayırlı olsun :) bende aracımı batıdan almıştım :)
    bahsettiğiniz işlemler için Denizli'de en azından sonax (http://www.sonax.com.tr/denizli/%C3%B6zg%C3%BCr.html) tan fiyat almanızı öneririm. batı otomotivin o işlemlerle alakası yok aslında. dediğiniz gibi biriyle anlaşıyo. hem anlaştığı kişi kazanıyo. hemde batı kazanıyo. anlaşılan yerin ne kadar iyi olduğunu araştırmak lazım. ben denizlide o işlerde sonax ın iyi olduğunu biliyorum, adını söylediğiniz yeri duymamıştım. bulabilirseniz meguiars ürünlerini kullanan bi yer de bulabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topalkartal -- 2 Kasım 2014; 0:30:52 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

70-110 km arasında gidiyorum ama lambalar ve kavşaklar ortalamayı düşürüyor, kendş aracım hitler golf 6,7-7lt gösteriyor yol bilgisayarında, ortalama 8.5-9lt lpg yakıyor.

bugün 120 km hız sabitleyiciyle bu değerler çıktı ortaya hocam. 2 kişi yarım dolu bagaj. rakım farkı yok. güzergahın iki yerinde yol çalışmasından dolayı 1 er km tek yön ilerledim biraz yavaşladım..
     BU IZDIRAP SONUNDA BİTTİ -- Golf 7 2014 Comfortline 1.2TSI 105 hp.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bugün 120 km hız sabitleyiciyle bu değerler çıktı ortaya hocam. 2 kişi yarım dolu bagaj. rakım farkı yok. güzergahın iki yerinde yol çalışmasından dolayı 1 er km tek yön ilerledim biraz yavaşladım..

Muhtemelen benim ortalama hızla daha da düşecektir.

Bu arada bugün golf 7 tsi comfortline siparişi verdim.

• Hocam hayirli olsun ama;

2 hafta once 67.000 tl'ye 115 hp sedan dizel focus aldik.Hatchbackini 66'ya rahat alirdiniz.Ustelik birakin Cc'yi, otomatik park etme bile var.Ikinci el deseniz focus sahibinden verilerine gore 2. Eli en iyi olan arac.

Yine de cok kotu bir tercih degil.Zaten 2.eli iyi oldugu icin begenmezseniz satip baska araba alirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: atom239

Hocam hayirli olsun ama;

2 hafta once 67.000 tl'ye 115 hp sedan dizel focus aldik.Hatchbackini 66'ya rahat alirdiniz.Ustelik birakin Cc'yi, otomatik park etme bile var.Ikinci el deseniz focus sahibinden verilerine gore 2. Eli en iyi olan arac.

Yine de cok kotu bir tercih degil.Zaten 2.eli iyi oldugu icin begenmezseniz satip baska araba alirsiniz.

Hocam focus hakkinda bilgi alabilirmiyim sakincasi yoksa, donanim titanium mu, paket olarak hangileri var (tekno paket vs) ve yeni kasa degil sanirim

• Vw'de %1 olan Golf indirimi %4'e çıkarılmış.
    58600 lük Golf 1.2 comfortline siz hiç pazarlıkla uğraşmadan direk olarak 56256 liraya düşüyor. Alacak arkadaşlar dikkat etsin bayiler kandırmasın.

http://binekarac.vw.com.tr/vwfirsatlarikatilimkosullari.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: fcsrn

quote:

Hocam hayirli olsun ama;

Hocam focus hakkinda bilgi alabilirmiyim sakincasi yoksa, donanim titanium mu, paket olarak hangileri var (tekno paket vs) ve yeni kasa degil sanirim

Kasa yenilenmeyecek makyajlanacak, ama ne zaman tam bilmiyorum.

Biz style paket aldik.

• HAYIRLI OLSUN DİYEYİM ÖNCELİKLE VE BANA GÖRE O PARAYA MAKUL Bİ TERCİH OLMUŞ ALLAH TEKERİNE TAŞ DEĞDİRMESİN...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fcsrn

quote:

Hocam hayirli olsun ama;

Kasa yenilenmeyecek makyajlanacak, ama ne zaman tam bilmiyorum.

Biz style paket aldik.

Makyajli kasa fordun kendii sitesinde var ama satista mi bilmiyorum, tekrar hayirli olsun

Izdırap yeni başlıyor.
  • Megane ile kıyaslayanlara kafalarını güle güle kullanmalarını diliyorum.

Bence Linea alsaydın daha iyi olurdu. Onda da çar çop bir sürü donanım var.dizel.

Arabayla tenekeyi ayırmak lazım.

Hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.