Şimdi Ara

Bu janta 205 taban uyarmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    şuan aracımda kullandığım 17' jantlarım ve 225-45-17 lastik ebatlarım var.
    Lastiklerimi değiştiricem ve 205-40-17 ebatlarını düşünüyorum yakıt tasarrufu ve sürtme olayı yüzünden =))

Sorunum şu taban genişliği 225 yanak genişliği 45 ve ben 205-40 takmayı planlıyorum buda lastiğin 2cm kadar daralması demek buraya kadar ok
    peki resimlerde görüldüğü gibi lastik ve jantım 0-0 duruyor ve jantımın ofseti nedir bilmiyorum ama 2 cm daraldığından yanaklar dışa çıkıkmı durur acaba ?

bu dıştan duruşu

bu içten

buda yanak ebatını küçültme sebebim =)

ayrıca 225den 205 e düşürme sebeplerimden biride aracım 90 model 626 ve aracın orjinalinde çok kolay kamber ayarı verecek bir sistemi var ve lastiği biraz dışa
    açmak istiyorum 225 veya 215de amortisör duvarına sürtüyor 205 o yüzden şart..

böyle bir görüntüye sebep olmaz umarım değişiklik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dxtrr -- 8 Ocak 2013; 21:21:53 >

• taban genişliiği helezona sürtmeyi pek etkilemez yanak genişliği etkiler 45 ile 40 arasında fark çok fazla yoktur ama yinede sürtmeyi azaltır.o araca 17 jant fazla gelmiş biraz tavsiyem 16" kullanmanız.kamber vermek istiyorsunuz ozaman arabayı yere basmanız gerekicek ve 16" bile basarken sıkıntı çıkartıcaktır size
  • quote:

Orijinalden alıntı: HKKCN

taban genişliiği helezona sürtmeyi pek etkilemez yanak genişliği etkiler 45 ile 40 arasında fark çok fazla yoktur ama yinede sürtmeyi azaltır.o araca 17 jant fazla gelmiş biraz tavsiyem 16" kullanmanız.kamber vermek istiyorsunuz ozaman arabayı yere basmanız gerekicek ve 16" bile basarken sıkıntı çıkartıcaktır size

öncelikle ilgin için teşekkürler. şu an herhangi bir sürtme yok Allahtan sadece yük bindiğinde araca arkadan zıplamalarda çamurluklara sürtüyor iç davlumbazı oldukça yüksek yayları kıstırıp kestirmeden alçaltmayı düşünüyordum kamberi verdiğimde çok içe sokmadan yapmayı düşündüm. maslak sanayide namiştayn var onlar kıstırarak yaptığımızda yaylar sertleşir yük binsede araç şu anki kadar basmaz 17 jantta sıkıntı yaratmaz dediler ama. birde işin kötüsü araç 5x114,3 kullanıyor bu bijon aralığında güzel 16 çok fazla jant yok yada pahalı bende olmuşken 17 olsun dedim taktım =)

• ayrıca aracımın orjinal jant lastik ebatı 185-70-14 dü şu anki 225-45-17 lastiklerimden taban genişliği hariç dış çapı aynıydıdış çapı aynıydı
  • Güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dxtrr -- 8 Ocak 2013; 21:22:16 >
  • .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.